Ankara Merkezli Fetö/pdy Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Ankara Merkezli Fetö/pdy Operasyonu

Ankara merkezli 10 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında 4 zanlının tutuklanması talebine ilişkin savcılığın sevk yazısında, Fetullah Gülen örgütlenmesinin, adli soruşturmaları boşa çıkarmak için suç işleyen mensuplarını yurt dışına kaçırdığı ifade edilerek, tutuklamaya sevk edilen zanlıların yurt dışına kaçacaklarına dair somut olgu bulunduğu kaydedildi.

14.12.2015 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara merkezli 10 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında 4 zanlının tutuklanması talebine ilişkin savcılığın sevk yazısında, Fetullah Gülen örgütlenmesinin, adli soruşturmaları boşa çıkarmak için suç işleyen mensuplarını yurt dışına kaçırdığı ifade edilerek, tutuklamaya sevk edilen zanlıların yurt dışına kaçacaklarına dair somut olgu bulunduğu kaydedildi.

Aralarında eski milletvekili İlhan İşbilen'in de yer aldığı 4 zanlının, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderilmesi konusundaki yazıda, "Fetullah Gülen tarafından kurulup, yönetilen örgütlenmenin dini cemaat olmadığı" ifade edildi.

Örgütlenmenin kamu kurumlarının sınav sorularını çalarak kadrolaştığı, kadrolaşmanın Emniyet, Adalet, Mülkiye, TSK gibi birimlere yayıldığı belirtilen yazıda, devletin kritik kurumlarında kamu hiyerarşisi dışında ayrı hiyerarşiye bağlı bir örgütlenme oluşturulduğu aktarıldı.

Bu örgütlenmenin kişilerin haberleşmesinin ve özel hayatının gizliliğini ihlal ettiği, konuşmaları dinlediği, kişisel verileri depoladığına, siyasi ve askeri casusluk, resmi evrakta sahtecilik, yağma, ihmalle öldürme, işkence, tehdit, kişi hürriyetini kısıtlamak, nitelikli hırsızlık, irtikap, iftira, suç uydurma, suç delilini gizleme gibi suçlar işlediğine yer verilen yazıda, bu suçların örgüt faaliyeti kapsamında işlenen suçlar olduğu ve örgüt yöneticisi zanlıların bu suçlardan sorumlu olduğu bildirildi.

Örgütlenmenin hükümeti ortadan kaldırmaya, görevini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs, Anayasa'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya, bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye, fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs ve silahlı terör örgütü kurup yönetmek suçlarını işlediklerine dair kuvvetli deliller bulunduğu vurgulanan yazıda, örgüt liderlerinin emriyle örgüt yöneticilerinin yurt dışına kaçtığı, işleri idare edebilecek az sayıda yöneticinin ise Türkiye'de kaldığı belirtildi.

Tutuklanması istenen zanlıların da bunlardan bazıları olduğu belirtilen yazıda, genel olarak örgütlenmenin, suç işleyen kişiler hakkında soruşturma açıldıktan sonra, adli soruşturmaları boşa çıkarmak için bu kişileri yurt dışına kaçırdığı, tutuklamaya sevk edilen şüphelilerin de yurt dışına kaçacaklarına dair somut olgu bulunduğu kaydedildi.

Yazıda, "şüphelilere isnat edilen suçun tutuklamayı gerektiren vahim nitelikteki suçlardan olduğu ve adli kontrol uygulamasının bu suçlar yönünden yeterli olmayacağı" ifade edilerek, zanlıların tutuklanmaları talep edildi.

FETÖ/PDY'nin yönetim kadrosuna yönelik 11 Aralık'ta düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan İlhan İşbilen ile Kazım Avcı, Ali Çelik ve Dilaver Azim, savcılık sorguları sonrasında tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişlerdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara Merkezli Fetö/pdy Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement