Ankara ncl hastası ahmet, tedavi için ankara'da - Son Dakika
Güncel

Ankara ncl hastası ahmet, tedavi için ankara'da

NCL hastası Ahmet, tedavi için Ankara'daBATMAN'da, nadir görülen ve ölümcül olarak bilinen NCL (Nöronal Ceroid Lipofuscinosis- beyincik erimesi) hastalığına yakalanan Ahmet Çınar Abay (6) tedavisi için gerekli olan paranın toplanmasının ardından ailesiyle Ankara'ya geldi.

05.02.2020 13:33  Güncelleme: 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NCL hastası Ahmet, tedavi için Ankara'da

BATMAN'da, nadir görülen ve ölümcül olarak bilinen NCL (Nöronal Ceroid Lipofuscinosis- beyincik erimesi) hastalığına yakalanan Ahmet Çınar Abay (6) tedavisi için gerekli olan paranın toplanmasının ardından ailesiyle Ankara'ya geldi. Baba İhsan Abay, "Ben artık gerçekten umutluyum" dedi.

Batman'da Fatma-İhsan Abay çiftinin çocukları Emircan (12) ile Ahmet Çınar, NCL hastalığına yakalandı. Emircan, tedaviye yanıt vermezken, Ahmet'in ameliyatın ardından 2 yıl boyunca yurtdışında üretilen ilacı kullanması gerektiği belirlendi. Aile bunun için toplam 3 milyon lira ihtiyaç duyulmasının ardından Batman Valiliği'ne yardım talebinde bulundu. Batman Valisi Hulusi Şahin, komisyon aracılığıyla açılan banka hesabına 10 bin lira yardımda bulunarak ilk bağışçı oldu. Kentteki iş insanları, sivil toplum kuruluşları ve Türkiye'nin farklı noktalarında yaşayan vatandaşların da desteği ile yardım kampanyası kapsamında 2 milyon 500 bin lira toplandı. Toplanan yardım parasının ardından Ahmet, tedavi olmak üzere dün ailesi ile birlikte Ankara'ya geldi. Ahmet'in, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tetkik ve tahlillerine başlandı. Tetkiklerin ardından tedavi sürecinin planlanacağı bildirildi.

'BEN ARTIK GERÇEKTEN UMUTLUYUM'

Batman Turgut Özal Anadolu Lisesi'nde Matematik öğretmeni olan baba İhsan Abay, kampanyada 2.5 milyon lira toplandığını söyleyerek, "Kalan paranın toplanıp toplanmayacağı konusunda benim herhangi bir endişem yok. Ben 20 yıldır öğretmenlik yapıyorum. Bu zamana kadar doktor, mühendis olmuş birçok öğrencim bu kampanyayı duyup oğlum için para yatırdıklarını söylediler. Bunun yanında halkımıza da çok teşekkür ediyorum. Kenetlendiler ve bizim için seferber oldular. Ben Türkiye'de gerçek anlamda bir duygunun uyandığını gördüm. Çünkü bu iş sadece Batmanla sınırlı kalmadı. 5 yaşından 80 yaşına kadar yardım yapan bütün vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Ben artık gerçekten umutluyum" dedi.

Baba Abay, hastanede şu anda oğlunun dosyasının incelendiğini, önümüzdeki günlerde tedavi plan ve programının belli olacağını kaydetti. Ameliyatın ardından toplanan para ile yurtdışından ilacın getirileceği öğrenildi.

Ankara ncl hastası ahmet, tedavi için ankara\'da
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara ncl hastası ahmet, tedavi için ankara'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement