Ankara'nın Başkent Oluşunun 89. Yıldönümü - Son Dakika
Güncel

Ankara'nın Başkent Oluşunun 89. Yıldönümü

Ankara\'nın Başkent Oluşunun 89. Yıldönümü

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, "Ankara, merkezi noktada ve başkent olduğu için ülkemizin etnik, dini, sosyal, kültürel dokusuna da ev sahipliği yaparak, dünyanın ve yurdumuzun dört bir yanından gelenlerin farklılıklarını zenginlik"...

12.10.2012 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, "Ankara, merkezi noktada ve başkent olduğu için ülkemizin etnik, dini, sosyal, kültürel dokusuna da ev sahipliği yaparak, dünyanın ve yurdumuzun dört bir yanından gelenlerin farklılıklarını zenginlik addederek bağrına basmıştır" dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Ankara'nın Başkent oluşunun 89. yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Alparslan, Ankara'nın Türkiye'nin tüm yönetim mekanizmalarının toplandığı yer olduğunu belirterek, "Ülkeleri temsil eden en önemli unsurlardan biri de şüphesiz başkentlerdir. Bir ülkenin başkenti demek, o ülkenin tüm yönetim mekanizmalarının toplandığı yer olarak akla gelir" dedi.

Osmanlı Devleti'nin başkentinin İstanbul olduğunu hatırlatan Alparslan, 1919'da düşman devletlerinin saldırılarının başlaması ve Osmanlı Mebusan Meclisi'nin bir daha toplanamaması neticesinde, 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulduğunu söyledi. Alparslan, "Yurdumuzun coğrafi olarak hemen hemen tam ortasında sayılabilecek bir şehir olan Ankara, bütün cephelere eşit mesafede olması sebebiyle Kurtuluş Savaşımızın yönetildiği merkez olmuştur. Haberleşme ve ulaşım bakımından avantajlıydı. Böylece Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Milli Mücadele'nin merkezi Ankara olmuş ve 30 Ağustos 1922'de yapılan Başkomutanlık Savaşı'nda kazanılan zaferle Kurtuluş Savaşımız tamamlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Ankara'nın başkent olmasıyla hızla geliştiğini söyleyen Alparslan, Türk yurdunun düşmanlardan kurtulması sonrasında, yeni kurulacak devlet için doğan başkent ihtiyacı üzerine, 13 Ekim 1923'te TBMM'de Ankara'nın başkent olarak kabul edildiğini ve yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentinin Ankara olduğunu ifade etti. Alparslan, "Başkent olmak şehrin hızla gelişmesini sağlamıştır. Modern yapılar, büyük apartmanlar yapılmış, zamanla üniversiteler açılmıştır. Fabrikalar, yeni iş yerleri kurulmuştur. Kent kısa sürede büyüyüp, genişlemiştir. Son yıllarda bu gelişmesini katladı ve dünya başkentleri arasında önemli bir yer alarak çeşitli ödüller kazandı" dedi.

Ankara'nın 10 bin yıllık bir tarihi olduğunu kaydeden Alparslan, kaynaklara göre en az 10 bin yıllık tarihi olan Ankara'nın, geçmişte, Galatlar'ın bir boyu olan Teksoglara ve sonrasında Friglere başkentlik ettiğini ve 1923'ten beridir de Türkiye Cumhuriyeti'ne başkentlik ettiğini dile getirdi. Alparslan, "Böylesine güzel bir gelişim süreci yaşayan, adeta Türkiye'nin kalbi olan Ankara'da yaşama ve ülkemize dair önemli gelişmelerin birçoğunu yakından takip etme imkanı bulduğumuz için gurur duyuyoruz. Ayrıca bu durum bizim toplumsal sorumluluğumuzu ve ülkemizle ilgili vazifelerimizi artırmaktadır. Biz de iktidar partisi olarak bu anlamda gerekli hizmetlerin sağlanması için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ankara'nın, Türkiye'nin etnik, dini, sosyal ve kültürel dokunun ev sahibi olduğunu belirten Alparslan, mesajında şunları kaydetti:

"Ankara, merkezi noktada ve başkent olduğu için ülkemizin etnik, dini, sosyal, kültürel dokusuna da ev sahipliği yaparak, dünyanın ve yurdumuzun dört bir yanından gelenlerin farklılıklarını zenginlik addederek bağrına basmıştır. Ankara'nın başkent oluşunun 89. yılını yaşamanın heyecanı ve coşkusuyla tüm Ankaralıları kutluyoruz. Başkentimizin ilelebet bugünkü gibi örnek bir başkent kimliğiyle, ülkemizin ve milletimizin milli birlik, beraberlik ve kardeşliğine vesile olmasını diliyor, marka şehir olma yolunda daha da ilerlemesini temenni ediyoruz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara'nın Başkent Oluşunun 89. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement