Ankara'nın En Büyük Üçüncü Camisinin Açılısına Saatler Kaldı - Son Dakika
Güncel

Ankara'nın En Büyük Üçüncü Camisinin Açılısına Saatler Kaldı

İstanbul'un simgeleri olan camilerden örnek alınarak dizayn edilen ve 15 bin kişiye ibadet edebilme kolaylığı sağlayan "Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi"açılışına saatler kaldı.

09.05.2019 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'un simgeleri olan camilerden örnek alınarak dizayn edilen ve 15 bin kişiye ibadet edebilme kolaylığı sağlayan "Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi"açılışına saatler kaldı.

Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi'nin temeli bundan 6 yıl önce atılmıştı. İstanbul'da bulunan tarihi ve kültürel camilerden ilham alınarak dizayn edilen camide 15 bin müslüman aynı anda ibadet gerçekleştirebilecek. Esenboğa Havalimanı yolunda yer alan Kuzeykentte 125 bin metrekarelik arazi üzerine inşaa edilen cami içerisinde külliye de barındıyor. 110 bin metrekare kapalı yere sahip olan camide Türk-İslam mimarisi ön plana çıkıyor. Eser Başkentte Kocatepe, Melike Hatun Camii'nin ardından üçüncü büyük cami olma özelliği taşıyor.

Caminin Kubbesinin yüksekliği 35 metre, çapı 16 metre, ikisi 46 metrelik iki şerefeli, ikisi 64 metrelik üç şerefeli olmak üzere 4 minaresi bulunuyor. Bin 400 metrekare alana sahip alanda 50 dükkan bulunuyor. Kadın ve erkekler için hamamlar, hayırseverlerin bağışlarıyla yapılacak yemeklerin dağıtımı için aşevi yer alıyor. 60 dükkanın bulunduğu iki katlı kapalı çarşı da külliye alanı içerisinde bulunuyor. Cami ve külliyenin açılmasının ardından yaklaşık 7 bin dini eserin bulunduğu kütüphane de vatandaşların kullanımına sunulacak. Proje asansör, yürüyen merdiven ve bin 200 araçlık 5 katlı kapalı otoparka sahip. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara'nın En Büyük Üçüncü Camisinin Açılısına Saatler Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement