Komisyonda Onay Veren Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Meclisi'nde Bu Kez "Ret" Oyu Verdi Dönüşüm Projesi Kaldı - Son Dakika
Güncel

Komisyonda Onay Veren Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Meclisi'nde Bu Kez "Ret" Oyu Verdi Dönüşüm Projesi Kaldı

Ankara Şirindere Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclis’inde AKP ve MHP'li üyelerin oylarıyla reddedildi. AKP ve MHP’li üyeler, hak sahiplerine verilmek üzere yapılacak 460 konutluk projeye Meclis komisyonunda onay vermişti. Ret oyu veren AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse’nin aynı yeri ilgilendiren proje için 2009, 2011, 2018 yıllarında “Evet” oyu verdiği ortaya çıktı.

16.09.2022 16:41  Güncelleme: 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Şirindere Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclis'inde AKP ve MHP'li üyelerin oylarıyla reddedildi. AKP ve MHP'li üyeler, hak sahiplerine verilmek üzere yapılacak 460 konutluk projeye Meclis komisyonunda onay vermişti. Ret oyu veren AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse'nin aynı yeri ilgilendiren proje için 2009, 2011, 2018 yıllarında "Evet" oyu verdiği ortaya çıktı.

ABB, yıllardır yapılmayan ve bölgede adli vakaların yaşandığı Şirindere Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yapımı için harekete geçti. Hak sahiplerine verilmek üzere yapılacak 460 konutluk proje Meclis komisyonunda kabul edildi ancak proje ABB Meclisi'nde reddedildi. 251 adedi gecekondu sahiplerine verilmek üzere yapılacak ve diğer konutların geliriyle de projenin maliyetinin karşılanması hedeflenen çalışma bu nedenle başlayamadı. Ret oyu veren AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse'nin aynı yer için binden fazla konut içeren rant ağırlıklı projelere ise 2009, 2011, 2018 yıllarında "evet" oyu verdiği ortaya çıktı.

GEÇMİŞTE 3 KEZ "EVET" DEDİ

Cumhur İttfakı'nın "ret" kararı ile birlikte; bölgede metruk yapılar bulunmasına ve adli vakalar yaşanmasına rağmen ekolojik dengenin bozulacağını iddia ederek 460 konutluk projeyi engelleyen AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse'nin aynı yer için 2009, 2011, 2018 yıllarında yapılan, binden fazla konut içeren projelere "evet" oyu verdiği ve bu yönde yaptığı açıklamalar da yeniden gündeme geldi. Geçmişte büyük blokların yer aldığı projeye evet oyu veren Köse'nin bölgeyi gerçek bir yeşil alan haline getirecek yeni proje için hayır oyu vermesinin, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın projelerini engellemeye dönük olduğu yorumu yapıldı.

Komisyonda Onay Veren Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Meclisi\'nde Bu Kez "Ret" Oyu Verdi Dönüşüm Projesi Kaldı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Komisyonda Onay Veren Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Meclisi'nde Bu Kez 'Ret' Oyu Verdi Dönüşüm Projesi Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TTSO Mart Ayı Meclis Toplantısında Trabzon'un Gelişimi Konuşuldu
    19:47 TTSO Mart Ayı Meclis Toplantısında Trabzon'un Gelişimi Konuşuldu

    Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) mart ayı Meclis Toplantısı'nda, Trabzon'un gelişimi için talepler ve beklentiler dile getirildi. TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, istihdamı artırıcı projelerin desteklenmesi, turizme yeni destinasyonlar kazandırılması, gastronomi turizmine katkı sunulması gibi konuların önemine vurgu yaptı. TTSO Başkanı Erkut Çelebi ise seçim kampanyası süresince belediye başkan adaylarıyla görüşerek taleplerini ilettiklerini ve bu vaatlerin takipçisi olacaklarını belirtti.

  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti
    19:35 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti

    Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti. Ayaydın, ziyaretlerinde mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını dinledi ve seçilmesi durumunda yapacağı hizmetleri anlattı. Ayrıca, balıkçılar için modern bir barınak yapılacağı ve yöresel kıyafetli çocukların okul masraflarının karşılanacağı sözü verildi.

  • Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
    19:27 Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan bir geri dönüşüm fabrikasının bahçesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, yaklaşık 1 saat süren müdahalenin ardından yangını kontrol altına aldı. Yangın sonucunda fabrikada hasar meydana geldi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti
    19:25 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üyesi Adam Smith ve beraberindeki üyeleri Ankara'da kabul etti. Bakan Fidan'ın kabulüne ilişkin paylaşım, Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapıldı. Görüşmede, Bakan Fidan'ın ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Rogers, Kıdemli Üyesi Smith ve beraberindeki üyelerle Ankara'da bir araya geldiği belirtildi.

  • Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
    19:24 Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi

    Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin'in Haynan Adası'nda düzenlenen Boao Asya Forumu'nda Türkiye-Çin ilişkileri, Yeniden Asya Girişimi ve Asya'daki bağlantılık projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor
    19:23 Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor

    6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Ebrar Sitesi B Blok'ta 109 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanıklar SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Mahkeme, tutuksuz sanık Mehmet Akif Özgüler'in adli kontrol kararını kaldırdı. Sanıklar, binanın yasalara uygun olarak yapıldığını savundu. Duruşma 13 Haziran'a ertelendi.


Advertisement