ANKARA TBMM Genel Kurulu'nda 'baro' maratonu - Son Dakika
Güncel

ANKARA TBMM Genel Kurulu'nda 'baro' maratonu

TBMM Genel Kurulu'nda 'baro' maratonuTÜRKİYE Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) barolara ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifinin genel kurul görüşmelerini baro başkanlarının da izlemesine izin verildi.

09.07.2020 18:05  Güncelleme: 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda 'baro' maratonu

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) barolara ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifinin genel kurul görüşmelerini baro başkanlarının da izlemesine izin verildi. TBMM'de basın açıklaması yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Bu sabah Mustafa Şentop başkanımızla konuşarak, baro başkanlarımıza içeriye gelip, locadan izleme imkanı sağladık. 'Sayı sınırı olmaksızın gelsinler' dendi" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Gündem dışı konuşmaların yapıldığı genel kurulda, grup önerilerinin ardından barolara ilişkin düzenlemeleri içeren Avukatlık Kanunu teklifinin görüşmelerine geçildi. Öte yandan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, görüşmeleri genel kurulda takip etmek için TBMM'ye geldi. Meclis'te basın mensuplarına açıklama yapan Feyzioğlu, özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir baro başkanlarının teklifin komisyon aşamasındayken TBMM'ye gelip, çoklu baro fikrinin çekincelerini anlatmalarını arzu ettiğini; ancak kendilerinin bunu kabul etmediğini söyledi.

'LOCADAN İZLEME İMKANI SAĞLADIK'

Feyzioğlu, Adalet Komisyonu'nda yapılan görüşmeler sırasında, baro başkanlarından üç kişinin konuşmasının uygun görüldüğünü anımsatarak, "İstanbul, Ankara, İzmir Baro Başkanları'nın komisyona katılıp hem geneli hem de maddeler üzerinde konuşma yapmaları gerekiyordu. Çoklu baroya hepimiz karşıyız. Çoklu baro doğrudan İstanbul, Ankara, İzmir'i ilgilendiriyor. Üç baromuzun başkanı gelip neden olmaması gerektiğini anlatmalıydı. Öte yandan temsilde adalete ilişkin Anadolu'daki barolarımızın çok ciddi kaygıları var. Barolarımızın temsilde farklı düşünceleri var. Bazı baro başkanlarımızla AK Parti Grup Başkanvekilleri, CHP ve İYİ Parti ile görüştük. İstanbul, Ankara, İzmir baro başkanları gelmediler. Bu sabah da Mustafa Şentop başkanımızla konuşarak, baro başkanlarımıza içeriye gelip, locadan izleme imkanı sağladık. 'Sayı sınırı olmaksızın gelsinler' dendi" ifadelerini kullandı.

'YÖNTEM FARKLILIĞINI TARTIŞMANIN ANLAMI YOK'

Görüşülen kanun teklifine ilişkin bazı baro başkanlarının tepkilerinde haklı olduğunu belirten Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"Biz de haklıyız. Yöntem farklılığını tartışmanın anlamı yok. Bizim yöntemimiz her zaman için Meclisimizle, milli iradenin tecelli ettiği yerle yakın noktada olmaktır. Adalet Bakanlığı ile diyalog içinde olmaktır. Cumhurbaşkanlığı ile diyalog içinde olmaktır. Biz avukatız. Mahkemenin kapısında durup, 'Bu hakim nasıl olsa bizim istediğimiz gibi karar vermeyecek' deyip içeri girmekten vazgeçiyor muyuz? ya da hakimi protesto etmek için duruşma kapısında bekliyor muyuz? İçeri giriyoruz, açıklamamızı yapıyoruz, dilekçemizi veriyoruz, davayı kaybedersek alıyor istinafa götürüyoruz, temyize götürüyoruz. Kendi mesleki davamızla ilgili olarak neden görüşmeyi reddediyoruz. Görüşmeyi reddetmenin, sürecin dışında olmak olduğunu düşünüyorum, ya da sürecin dışında kalmak olduğunu düşünüyorum."

BARO BAŞKANLARI PARKTA TOPLANDI

Teklife karşı çıkan ve genel kurulda görüşmeleri takip etmelerine izin verilmelerine rağmen gitmeyen baro başkanları ise TBMM'nin yanındaki Çankaya Kuğulupark'ta bir araya geldi. Polis park çevresinde önlem alarak, baro başkanlarının bulunduğu alanı bariyerler ile kapattı. Bazı avukatlar da baro başkanlarına destek için parka geldi. Ancak polis, avukatların baro başkanlarının yanına gitmesine izin vermedi. Bunun üzerine polis ile avukatlar arasında sözlü tartışma yaşandı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR Besti KARALAR/ANKARA, (DHA)-

ANKARA TBMM Genel Kurulu\'nda \'baro\' maratonu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ANKARA TBMM Genel Kurulu'nda 'baro' maratonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya Grand Slam Judo Turnuvası Başladı
    18:05 Antalya Grand Slam Judo Turnuvası Başladı

    Dünyanın en prestijli judo turnuvalarından Antalya Grand Slam, Antalya'da başladı. Türkiye'yi 21 kadın ve 25 erkek sporcu temsil ediyor. Turnuvaya 93 ülkeden toplam 652 sporcu katılıyor. İlk gününde 48, 60, 66 kiloda müsabakalar yapıldı. Milli judocu Sıla Ersin gümüş, Salih Yıldız ise bronz madalya kazandı. Turnuva 31 Mart'ta sona erecek.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Tekirdağ'da Esnafı Ziyaret Etti
    18:05 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Tekirdağ'da Esnafı Ziyaret Etti

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Tekirdağ'da esnafı ziyaret etti. Göktaş, Tekirdağ programı kapsamında Çerkezköy ilçesine geldi. Atatürk Caddesi'nde esnafı ziyaret eden Göktaş, vatandaşlarla da fotoğraf çektirdi. Göktaş, ziyaretlerinde Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cüneyt Yüksel ve Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan adayı Abdullah Öğe'ye destek istedi. Göktaş, Tekirdağ gelini olduğu için sık sık kente geldiğini söyledi. Seçimin önemli olduğunu ifade eden Göktaş, Tekirdağ'a eser ve hizmet siyaseti gelsin istediklerini belirtti.

  • Marmaris'teki 2 Bin 500 Yıllık Kaya Mezarı Düzenlenecek
    18:05 Marmaris'teki 2 Bin 500 Yıllık Kaya Mezarı Düzenlenecek

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Karya dönemine ait 2 bin 500 yıllık kaya mezarının çevresi düzenlenecek. Mezarın çevresi temizlenecek, yürüyüş güzergahı gibi çalışmalar yapılacak ve turizme kazandırılacak. Mezarın Lykia tipi olduğu ve milattan önce 4. yüzyılda yaşamış önemli bir aileye ait olduğu tahmin ediliyor.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı
    17:58 CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı

    CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında iş adamı Hüseyin Köksal'ın savcılığa verdiği ifade açıklandı. Köksal, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, o tarihte başlatılan kampanyaya bağış yapmadığını ve para görüntüleriyle ilgisinin olmadığını söyledi.

  • Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak
    17:57 Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçeye 'Ortaköy Sokağı' ismini verecekleri gastronomi sokağı kuracaklarını duyurdu. Proje kapsamında, kumpir, dondurma ve yerel tatların yer alacağı mekanlar oluşturulacak. Palancıoğlu, projenin insan odaklı olduğunu ve ailelerin keyifli vakit geçirebileceği bir mekan oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı
    17:57 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı

    Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde düzenlenen Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası'na 27 ülkeden 108 sporcu katılıyor. İlk gün erkekler ve kadınlar bireysel alet elemeleri gerçekleştirdi. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil ediyor. Organizasyon 31 Mart'ta finallerle sona erecek.

  • Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi
    17:56 Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, işletmeler, okul çevreleri ve parklar incelendi. 362 şüpheli sorgulanırken, kavşaklarda ve trafik ışıklarında dilendiği tespit edilen 1 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

  • Yanan villanın içi böyle görüntülendi, cinayet şüphesi var
    17:54 Yanan villanın içi böyle görüntülendi, cinayet şüphesi var

    Bursa'da bir villada çıkan yangında Mustafa Şentürk hayatını kaybederken, Ali Vurgun ağır yaralandı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evin ateşe verildiği ihtimalini değerlendirirken, villanın içi oda oda görüntülendi. İncelemeler sonucunda villanın bodrum katında yanmış bir ceset bulundu. Yangının çıkış sebebi ve ölüm sebebiyle ilgili cinayet masası dedektiflerinin araştırması devam ediyor.

  • Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti
    17:53 Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti

    Marmaris Cumhur İttifakı adayı Serkan Yazıcı, seçilmesi halinde Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlı kalacağını, kamu kaynaklarını israf etmeden kullanacağını ve partizan faaliyetlerden kaçınacağını belirterek görevine sadık kalacağına yemin etti.


Advertisement