Ankara Temalı Ürün Tasarım Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Ankara Temalı Ürün Tasarım Yarışması Sonuçlandı

Ankara Kalkınma Ajansı’nın Ankara’nın geleneksel el sanatları, somut olmayan kültürel mirası ve şehir kimliğini yansıtan ürünlerin tasarım ve üretimini amaçlayan Ankara temalı Ürün Tasarım Yarışması sonuçlandı.

09.05.2018 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Kalkınma Ajansı'nın Ankara'nın geleneksel el sanatları, somut olmayan kültürel mirası ve şehir kimliğini yansıtan ürünlerin tasarım ve üretimini amaçlayan Ankara temalı Ürün Tasarım Yarışması sonuçlandı.

Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen yarışmada, Ankara'da geleneksel olarak icra edilen el sanatlarından ve bölgeye ait malzemelerden faydalanarak, modern tüketicinin ihtiyaçlarına uygun ürünlerin tasarlanması hedeflendi. Yarışma cam ürünleri, tekstil ürünleri, takı ve diğer tasarım ürünler (bakır, seramik, çini, deri, ahşap vb. malzemeler kullanılarak üretilen diğer el sanatları ürünleri) olmak üzere toplam 4 ayrı kategoride düzenlendi.

Seçici kurulunda Ankara Kalkınma Ajansı Kurumsal İletişim Birim Başkanı Gökhan Canlı, Kültür ve Turizm Bakanlığı DÖSİMM Geleneksel El Sanatları ve Mağazalar İşletme Müdürü Gülnur İz Yılmaz, Gazi Üniversitesi El Sanatları Bölümü Tekstil, Dokuma ve Örgü Öğretim Görevlisi Nihal Ülger, Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aykut Coşkun, ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Öğretim Görevlisi ve tasarımcı Sezgin Akan ile Anadolu Kültürel Girişimcilik Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Üstünkaya'nın yer aldığı yarışmada eserler; tasarım, ürünlerin tema, kullanılacak malzeme ya da geleneksel yöntem gibi Ankara değerlerinden en az birine temas etmesi, ürünün üretilebilirliği, kullanılan malzemenin uygunluğu, ürüne ilişkin bilgilendirme, ürünün yenilikçiliği, ürünün hikayesi ve kullanım senaryosu kriterlerine göre değerlendirildi.

3 Nisan tarihine kadar başvuruları devam eden yarışmada dört kategoride toplam 149 başvuru alındı. Seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda takı kategorisinde Aylin Atacan birincilik, Tanay Saranlı ikincilik ve Hilal Tuğba İremcioğlu üçüncülük ödülüne layık görüldü. Diğer tasarım ürünleri kategorisinde Merve Coşkun birincilik, Ülkü Akdemir ikincilik ve Ayça Akyıldız üçüncülük ödüllerini almaya hak kazandı. Tekstil ürünleri kategorisinde birincilik ve üçüncülük ödüllerine layık eser bulunamazken, Taha Bekir Murat ikincilik ödülünü almaya hak kazındı. Cam kategorisinde seçili kurul tarafından ödüle layık eser bulunamadı.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, "Yarışmanın Ankara'da tasarımın gücünü artıracak, el sanatları alanında Ankara'ya özgün, Ankara'nın tarihini, kültürünü yansıtan ürünlerin ortaya çıkmasına katkıda bulunacağına inanıyorum. Ajans olarak Ankara'ya özel el sanatı hediyelik eşya ve tasarım ürünlerinin üretimini destekleyecek projelere devam edeceğiz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara Temalı Ürün Tasarım Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı
    08:25 İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 organize suç örgütünün çökertildiğini, 25 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Operasyonlarda ele geçirilenler arasında silahlar, uyuşturucu madde ve diğer suç unsurları bulunuyor.

  • İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı
    08:19 İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı

    İzmir'de jandarma ekipleri tarafından PKK terör örgütüne yönelik MİT destekli şafak operasyonunda 5 şüpheli gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi
    08:15 İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • İzmir'de gerçekleştirilen operasyonlarda 2 suç örgütü çökertildi
    08:14 İzmir'de gerçekleştirilen operasyonlarda 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı
    08:12 İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli, İzmir İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen MİT destekli şafak operasyonunda gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • Mersin'de PKK/KCK Operasyonu: 11 Gözaltı
    08:11 Mersin'de PKK/KCK Operasyonu: 11 Gözaltı

    Mersin polisi, terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler, kendilerine muhalif olarak gördükleri kişilere tehditler savurmak, baskı yapmak ve seçim irtibat bürosu açılışlarında terörü ve teröristi öven örgütsel sloganlar atmakla suçlanıyor. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda ise ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı
    08:06 İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı

    İzmir merkezli düzenlenen 'MAHZEN-13' operasyonlarında, Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu'nun liderlik ettiği 2 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar sonucunda elebaşları dahil olmak üzere toplamda 25 şüpheli gözaltına alındı.

  • Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı
    08:05 Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı

    Mersin polisi, terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyonda, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • Bitlis-Baykan kara yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı
    08:01 Bitlis-Baykan kara yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı

    Bitlis-Baykan kara yolunda meydana gelen heyelanın ardından ekiplerin çalışması sonucu yol kontrollü olarak trafiğe açıldı. Heyelan sırasında yoldan geçen bir otomobildeki kişiler son anda kurtuldu. Toprak yığını ve kaya parçalarının temizlenmesinin ardından yol tekrar araç geçişlerine açıldı.

  • Para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada ifadeler ortaya çıktı: Çantayı onun dediği yere götürdüm
    07:58 Para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada ifadeler ortaya çıktı: Çantayı onun dediği yere götürdüm

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin başlatılan soruşturmada, İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ve CHP'ye satılan binanın sahibi Ali Rıza Braka'nın ifadeleri ortaya çıktı. Braka, CHP'den bir kişi ile görüştüklerini ve sonuçta 41 milyon TL bedelle taşınmazları satmayı kabul ettiklerini belirtirken, Yılmaz "Ben sadece benden yardım isteyen Fatih Keleş'i kırmayarak bir çanta parayı aldım ve onun dediği yere götürdüm" dedi.

  • Para pazarlığı iddialarının odağındaki Turgay Kocakaya: Zan 'Ailemin paraya ihtiyacı var, bana ne Hataylı'dan' dedi
    07:51 Para pazarlığı iddialarının odağındaki Turgay Kocakaya: Zan 'Ailemin paraya ihtiyacı var, bana ne Hataylı'dan' dedi

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay'dan adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'ın olduğu iddia edilen ses kayıtları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Zan'a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar teklif edilen kayıtların kilit ismi Turgay Kocaya da sessizliğini bozdu. Kocakaya, Zan'ın ''Para bulamazsak çekileceğim, ailemin paraya ihtiyacı var. Aileme ev almam lazım bana ne Hatay'dan Hataylı'dan'' dediğini öne sürdü.

  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.


Advertisement