Ankara Saldırısında Polisler İçin Soruşturma İzni Çıkmadı - Son Dakika
Güncel

Ankara Saldırısında Polisler İçin Soruşturma İzni Çıkmadı

Ankara saldırısıyla ilgili, eski Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve diğer emniyet görevlileri hakkında yapılan suç duyurusuna ilişkin evrak, Ankara Valiliğinin soruşturma izni vermemesi üzerine işlemden kaldırdı.

10.03.2016 17:37  Güncelleme: 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 Ekim 2015'teki terör saldırısının hedefi olan mitinge ilişkin gerekli tedbiri almadıkları ve saldırıların hemen ardından, polisin, olay yerine attığı biber gazıyla yaralıların kötüleşmesine, hatta ölümüne neden oldukları iddiasıyla eski Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve diğer emniyet görevlileri hakkında yapılan suç duyurusuna ilişkin evrakı, Ankara Valiliğinin soruşturma izni vermemesi üzerine işlemden kaldırdı.

Başsavcılığın "işlemden kaldırma" kararında, şikayetçilerin avukatı Murat Yılmaz'ın, eski İl Emniyet Müdürü Kartal, Müdür Yardımcısı Cemal Dalkılıç, bazı şube müdürleri, büro amirleri, komiser yardımcıları ve polis memurları hakkında suç duyurusunda bulunduğu ifade edildi.

YARALILARA YARDIMIN ENGELLENDİĞİ İDDİASI

Suç duyurusunda, 10 Ekim 2015'teki toplantıya ilişkin, şüphelilerin yeterli emniyet tedbiri almadıkları, saldırıların ardından da polisin, yaralı ve ölülerin olduğu yere gaz bombası attığı, böylelikle yaralılara yardım edilmesini engellediği, gazın etkisiyle yaralıların daha da kötüleştiği, hatta ölümlerine sebebiyet verildiği iddialarında bulunulduğu aktarılan kararda, Ankara Valiliğinin, iddialara ilişkin soruşturma izni vermediği bildirildi.

"YETERLİ GÜVENLİK TEDBİRİ ALMADIKLARI KUSURU YÜKLENEMEZ"

Başsavcılık, Valiliğin kararında "her toplantı ve gösteri yürüyüşü için alınan emniyet tedbirlerinin bu toplantı için de alındığı, hatta görevlendirilen personel sayısının artırıldığı, tedbirlerde eksik olmadığı, istihbarat bilgilerinin genel nitelikte olduğu ve mitingle ilgili somut bilgi içermediği, her türlü önleme rağmen canlı bomba eylemlerinin engellenmesinin zor olduğu" dikkate alındığında, görevlilere "yeterli güvenlik tedbiri almadıkları" kusurunun yüklenemeyeceği kanaatine varıldığı belirtildi.

POLİS KANUNLARINCA VERİLMİŞ GÖREVLER

Valiliğin kararında, saldırı sonrasında, başka patlama ihtimallerine karşı çevrenin bir an önce boşaltılması, ambulansların sevkinin sağlanması ve olay yerinin kontrol altına alınması amacıyla gar önünde bulunan ve olay yerine intikal eden emniyet güçlerinin görev yapmasının bazı gruplarca engellendiğine yer verilerek, bunun üzerine polisin gaz kullanması, havaya ateş açması, su sıkması gibi zor kullanma yöntemiyle yaptığı müdahalenin polise kanunlarla verilmiş görevlerin gerçekleştirilmesine yönelik olduğunun belirtildiği aktarıldı.

EVRAKIN İŞLEMDEN KALDIRILMASI KARARLAŞTIRILDI

Kararda, Valiliğin soruşturma izni vermeyen kararı ve ekleri üzerine yapılan incelemede, usul ve yasaya aykırı duruma rastlanmadığından, başsavcılığın itiraz yoluna başvurmadığı bildirilerek, haklarında ön inceleme yapılan emniyet görevlileri hakkındaki evrakın işlemden kaldırılmasının kararlaştırıldığı ifade edildi.

Ankara Saldırısında Polisler İçin Soruşturma İzni Çıkmadı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara Saldırısında Polisler İçin Soruşturma İzni Çıkmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • qwertttt: yeter artık polisimizdende askerimizdende uzak durun halk olarak sonuna kadar yanlarindayiz 26 21 Yanıtla
  • kurt: kendi halkini olduren iki barbar ulke .turkiye .suriye.yasasin CEHENNEM 17 24 Yanıtla Jön: Cehennemde senin gibi nankörlere de çok yer var.Kalmaz diye üzülme.Suriye de sizin gibi katiller masumları öldürmesin diye 3 milyon mülteciyi almış bir ülke Türkiye.Hâlâ ekmeğini yiyip suyunu içersiniz.Ama nankörlük etmeye geldimi, katil devlet demeyide cok iyi bilirsiniz.Allah yukarda.Kimin barbar olduğunu en iyi O bilir. 7 6
  • hazrolu murat: Normal zaten kimsede aksini bekleyemezdi turkiyede sinif ayrimi varve bu apacik ortada 14 8 Yanıtla
  • gerçekci: söz konusu kürtler oldu mu bu ülkede hiçbir hukuk ve adalet işlemedi ve bundan sonra da işlemeye de hiç niyeti yok, kanıksadık bunu artık. nasıl bir anlayış ki bu 100 den fazla insan katledildi, yüzlercesi yaralandı kolunu ve bacağını kaybetti ama kimse ye soruşturma açma ihtiyacı bile duyulmadı, bu halk bunu unutur mu sanıyorsunuz.. 2 3 Yanıtla
  • .....62: İzin Çıkmaz çünkü devlet kendisi yaptı. 2 1 Yanıtla
  • Adalet herkese eşit olmalı , Allah bizi eşit yarat: Bir arama düşünün, cepleri boşaltın deyince hayır deyip kaçandan şüphelenir misiniz şüphelenmez misiniz? Madem dürüstsün neden kaçıyorsun? Bence bu izin verilmeyerek şaibe bırakılmıştır. 0 1 Yanıtla
  • meto: Bu yalan haber soruşturmayı savcılık direk açıyor valilik izinine gerek yok o 10 yıl önce idi 0 0 Yanıtla
  • Kaçak kazı yaptığı çukurda böyle yakalandı: Delik deşik etmişler
    11:29 Kaçak kazı yaptığı çukurda böyle yakalandı: Delik deşik etmişler

    Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde tarihi eser operasyonunda 1 kişi metrelerce kazılan kuyuda suçüstü yakalandığı anlar kameralara yansıdı. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 3 ayrı adreste arama yapıldı. Metruk bir alanda yapılan aramada polis ekipleri, yaklaşık 15 metre kazılmış bir çukur buldu ve burada bir şüpheliyi suçüstü yakaladı. Toplamda 18 adet tarihi eser niteliğinde obje ve 5 adet kazı malzemesi ele geçirildi. Olayla ilgili 3 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Yapay Zeka Destekli Teknolojilerle Rüzgar Santrallerinde Canlıların Korunması Sağlanıyor
    11:28 Yapay Zeka Destekli Teknolojilerle Rüzgar Santrallerinde Canlıların Korunması Sağlanıyor

    Yapay zeka destekli teknolojilerle, rüzgar santrallerinin çalışması esnasında santrale yaklaşan kuş, yarasa gibi canlıların hareket kayıtları tutularak, tekrarlanan durumlarda santralin devre dışı bırakılması ile olası güç kayıpları ve hasarlar engelleniyor, canlı ekosistemi korunuyor.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: OYAK nema oranı gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmeli
    11:27 CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: OYAK nema oranı gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmeli

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, 2024 OYAK Genel Kurulunda açıklanacak nema oranının gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmesi gerektiğini belirtti. Bağcıoğlu, OYAK yönetim organlarında temsilde adalet ilkesi ve liyakat ilkelerine uygun şekilde tüm statülerin temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu
    11:24 Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu

    Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, biçerdöver sürücüleri ve sahiplerini bir araya getiren bir istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, biçerdöver işinin tarımsal üretimde önemli bir araç olduğunu vurguladı. İl Müdürü Mustafa İlmeç ise biçerdövercilerin karşılaştıkları sorunları değerlendirdiklerini ve çözüm üreteceklerini belirtti.

  • Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek
    11:23 Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek

    Mersin'in merkez Yenişehir ilçesinde düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nda 380 sporcu madalya mücadelesi verecek. Organizasyon öncesi yapılan hazırlıklar tamamlandı ve parkurlar belirlendi. Sporcular denize girip kulaç atacak, bisiklet sürüp koşacaklar. Dünya Paratriatlon Kupası'nda yarışacak olan sporcular Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kota almak için puan toplayacaklar. Ayrıca, organizasyon kapsamında triatlon ulusal yarışları da gerçekleştirilecek. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, organizasyonda dünyanın en iyi paratriatletlerinin ve gelecek vaat eden genç sporcularının ter dökeceğini belirtti ve triatlonun ilçede gelişmesi için önemli turnuvalar düzenlediklerini söyledi. Özyiğit, sporcuların Mersin'in güzelliklerini de keşfedeceğini ve hedeflerinin Avrupa ve dünya şampiyonları çıkarmak olduğunu ifade etti.

  • TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak
    11:19 TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak

    TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, komisyonun 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle ara verdiğini ve mayıs ayı başında ilk toplantısını dijital telif konusuyla yapacaklarını açıkladı. Yayman, Türkiye'deki telif yasasının güncellenmesi gerektiğini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve diğer paydaşlarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Komisyonun, içerik üreticilerinin taleplerini dikkate alarak dijital telif konusunu ele alacağı vurgulandı.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı
    11:19 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'nin Yazır ve İmecik Mahallelerinde çoban haritası dağıtarak yayla ve kırsal hayvancılığı desteklemeyi amaçlıyor. Çoban haritaları ile hayvancılığın asırlık rotaları koruma altına alınırken, hayvanların daha iyi şartlarda barınması ve sağlıklı gelişimi için çalışmalar yapılacak.


Advertisement