Ankara Üniversitesinde 150 Yabancı Uyruklu Öğrenci Eğitim Alacak - Son Dakika
Güncel

Ankara Üniversitesinde 150 Yabancı Uyruklu Öğrenci Eğitim Alacak

Ankara Üniversitesinde 150 Yabancı Uyruklu Öğrenci Eğitim Alacak

Ankara Üniversitesine bu yıl 150 yabancı uyruklu öğrenci kayıt oldu.

17.10.2016 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Üniversitesine bu yıl 150 yabancı uyruklu öğrenci kayıt oldu.

Üniversitenin basın biriminden yapılan açıklamaya göre, her geçen yıl daha fazla uluslararası öğrenci tarafından tercih edilen Ankara Üniversitesine bu yıl 150 yabancı öğrenci kayıt yaptırdı.

Ankara Üniversitesi'ne kesin kayıt hakkı kazanan onlarca farklı ülkeden gelen öğrencilere, kayıtlar sırasında Uluslararası Öğrenci Ofisi tarafından tanıtım broşürü, rozet, kalem, çeşitli dillerde Ankara haritası, yurtlar broşürü ve uluslararası öğrencileri ilgilendiren konularda (ikamet, genel sağlık sigortası, yabancı öğrenci kimlik numarası gibi) pratik bilgiler içeren dokümanlar verildi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, üniversitelerinin bir dünya üniversitesi olmasının en öncelikli hedeflerinden birisi olduğunu ifade etti.

Evrensel bilgileri ülkeye kazandırmayı ve Türkiye'de üretilen bilgiyi dünyaya yayacak bir çekim merkezi olmayı başarabilmeyi önemli gördüklerine işaret eden İbiş, bu değişimi ve dönüşümü sağlamak için Ankara Üniversitesinin güçlü uluslararasılaşma anlayışını ortaya koyma amacını taşıdığını belirtti.

Rektör İbiş, "Bu doğrultuda, uluslararası akreditasyon ve işbirliği süreçlerine katılmamız, dışa açılımda başarı için yoğun bir çaba göstermemiz, hızlı atılımlar gerçekleştirmemiz gerekiyor. Yurt dışından gelen öğrenci sayısının artırılmasını, uluslararası ortak programların açılmasını, yaygın kullanılan yabancı dillerde de programların oluşturulmasını, öğrenci ve öğretim üyelerinin karşılıklı değişimini, araştırma ortaklıklarında yer alınmasını, araştırma fonlarına erişebilmeyi, yurt dışında eğitim-araştırma etkinliklerinde bulunulmasını ve bilimsel toplantılara katılımı önemsiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara Üniversitesinde 150 Yabancı Uyruklu Öğrenci Eğitim Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement