Anne Katili Sanığın Akli Dengesinin Yerinde Olup Olmadığı Araştırılacak - Son Dakika
Güncel

Anne Katili Sanığın Akli Dengesinin Yerinde Olup Olmadığı Araştırılacak

Kayseri'de tartıştığı 66 yaşındaki annesi Durdu Taşan'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 21 yaşındaki Şengül Taşan, pişman olduğunu söyledi.

17.03.2016 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de tartıştığı 66 yaşındaki annesi Durdu Taşan'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 21 yaşındaki Şengül Taşan, pişman olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti sanığa cezai ehliyeti raporu alınması için duruşmayı 14 Nisan'a erteledi.

Olay geçen 9 Ocak'ta Tomarza İlçesine bağlı Harsa Mahallesinde meydana geldi. Hacı ve Durdu Taşan çifti, kızları Şengül ile birlikte sabah kahvaltı yaptı. Hacı Taşan'ın evden ayrılmasından kısa bir süre sonra anne ile kızı bilinmeyen bir nedende tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Şengül Taşan, mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla annesini göğsünden yaraladı. Kızının elinden kurtularak evden çıkan talihsiz kadın, komşularından yardım isteyerek bahçeye yığıldı. Komşuları duruma jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, kadının öldüğünü belirledi. Jandarma ekipleri şüpheli Şengül Taşan'ı gözaltına aldı. Cinayet zanlısı genç kız tutuklandı.

Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Şengül Taşan tutuklu bulunduğu Nevşehir E Tipi Cezaevi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Taşan mahkemede yaptığı savunmada, "Annem beni sopa ile dövdü, ben de mutfağa giderek bıçak aldım, annem de arkamdan geldi, elimde bıçağı görünce kaçmaya kalktı, evin içerisinde 1 kez, kaçtığı sokakta ise 3 kez bıçakladım. Bıçağı evin bahçesine attım, sonra komşuya kaçtım, pişmanım" dedi.

Mahkeme heyeti sanığın cezai ehliyeti raporu için davayı 14 Nisan tarihine erteledi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anne Katili Sanığın Akli Dengesinin Yerinde Olup Olmadığı Araştırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement