Anne Kural Bilinmeyenleri Anlattı - Son Dakika
Magazin

Anne Kural Bilinmeyenleri Anlattı

Anne Kural Bilinmeyenleri Anlattı

Ünlü oyuncu Arda Kural'ın annesi, oğlunun hastalığını anlattı.

02.02.2013 09:02  Güncelleme: 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü oyuncu Arda Kural'ın annesi Gülnur Kural: Oğlum çok yoruldu ve hırpalandı. Bu camianın yükü ona ağır geldi. 18 yaşında evden ayrılmasaydı, bunlar olmazdı!

Psiko-nevroz teşhisiyle hastanede 21 gün tedavi gördükten sonra taburcu edilen Arda Kural, bugünlerde annesi Gülnur Kural'ın Büyükçekmece'deki evinde dinleniyor. Genç oyuncu ve annesiyle, geçtiğimiz günlerde Büyükçekmece sahilinde bir araya geldik. Eşofmanlarıyla bizi karşılayan Kural, çevredeki meraklı bakışlardan korunmak için şapka takıyordu. Yanımızda sadece 15 dakika kalan oyuncu, henüz geleceğiyle ilgili karar vermediğini ve oyunculuğa dönmeye hazır olmadığını söyledi. Kural, ilaçlarını aldıktan sonra dinlenmek üzere evine dönerken; anne Gülnur Kural, oğlunun hastalığını ve tedavi sürecini anlattı:

RESTORAN AÇMAK İSTİYOR

Arda, bir yerde uzun süre sabit kalamıyor. Çabuk sıkılıyor ve hep hareket halinde. Medyadan da uzak kalmak istiyor. O benim ilk gözağrım. Nasıl bu hale gelir, aklım almıyor.

Oğlum, ileride ne yapacağına henüz karar vermedi. Onu yoracak bir program olmazsa, oyunculuk yapabilir. Bir yandan da anne-oğul bir restoran açmak fikrinde. Reklam şirketi kurmak gibi bir fikri de var. Oğlumun hayatla ilgili önceliği iş değil zaten. Arda'nın üç-dört ay dinlenmesi ve kendini tedavi etmesi gerekiyor.

BABASI DURUMUNU SORMADI

Şöhret olmaya başladığı dönemde, zamanının çoğunu setlerde geçiriyordu. 18'inde ayrı bir eve çıktı. Gidiş, o gidiş... Bizden koptu; kendi kabuğuna çekildi ve kimseyle görüşmedi. Bir dönem bizi bile yanında istemedi. O sıralar hastalığını kabul etmiş olsaydı; şimdiye kadar ciddi bir yol alırdık.

Arda, çok duygusal bir çocuk ve bu camianın yükü ona ağır geldi. Kimseyi kırmayan, incitmeyen oğlum; agresif ve saldırgan birine dönüştü. Çok şükür ki, o davranışlarından eser kalmadı.

Oğlum henüz 12 yaşındayken, babasıyla boşandık. Bir daha hiç bir araya gelmedik. Babası Arda'nın durumunu sormadı. Ben kendi hayatımı kurdum; iki oğlumu hiç kimseye muhtaç etmeden büyüttüm. Ben eğitimli bir ses sanatçısıyım. Arda için yıllar önce işimi bıraktım. Şimdi sadece oğlumun sağlığına kavuşması için savaş veriyorum.

GARİPLİĞİ FARK EDEMEDİM

Ben oğlumdaki garipliği fark edemedim. Herkesten, her şeyden uzaklaşmıştı. Tam o dönemde 'Kurşun Bilal' isimli bir dizide rol aldı. O zaman yeniden sosyalleşmeye başladı. Ancak diziden ayrıldıktan sonra yine sessizleşti. Çok duygusal olduğu ve dünyevi hırsları bulunmadığı için çok hırpalandı ve yoruldu.

Arda, kendi isteğiyle oyuncu oldu. Ben de bu isteğine saygı duydum. En büyük pişmanlığım, 18'inde evden ayrılmasına izin vermekti. Bizden uzaklaşmasaydı, bu sıkıntıları yaşamazdık.

SOKAĞA DÜŞTÜĞÜ DOĞRU DEĞİL

Oğlum, dörtbeş yıllık bir süreçte bu duruma geldi. Şimdi ilaçlarını düzenli kullanıyor. Söylendiği gibi taşları kuyumcuya götürüp satmıyor; sadece deniz kenarında bulduğu taşları kolye ve küpe yapmak için atölyelere götürüyor.

Arda'ya şimdi çok fazla dizi, reklam ve sinema filmi teklifi geliyor ancak sağlığı nedeniyle bunları değerlendirecek durumda değil. İki-üç ay dinlenip toparlanması gerekiyor. Doktoru da sakin bir ortamda olmasını istiyor.

Oğlum, Büyükçekmece'de yaşadığı için çok mutlu. Arda asla sokaklara düşmedi, annesi olarak ben her zaman yanındayım. Onun ailesinden başka kimseye ihtiyacı yok.

Diğer oğlum Aral da 18'inde evden ayrılmak istemişti fakat ona izin vermedim. Arda'ya engel olmamıştım ama Aral'ın gitmesini istemedim.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Anne Kural Bilinmeyenleri Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement