Anne Misafirhanesi Açılış Töreni - Son Dakika
Yerel

Anne Misafirhanesi Açılış Töreni

Anne Misafirhanesi Açılış Töreni

Vali Aksoy: "Annelerin ve bebeklerin sağlığı için bu güzel ortamı onlara sunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz"

13.12.2013 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesi bünyesinde kurulan Anne Misafirhanesi'nin açılış töreni yapıldı.

Misafirhanede yapılan açılış törenine Vali Hüseyin Aksoy, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, Samsun İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Rıza Aydın, hastane yetkilileri ve personel katıldı.

Aksoy, burada yaptığı konuşmada, anne adaylarının çocuklarıyla daha rahat buluşabilecekleri ortamı oluşturmak adına anne misafirhanesini hizmete açtıklarını belirtti.

Ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin belirlenmesinde en önemli kriterlerden birinin sağlık kurumlarında yapılan doğum oranları olduğunu vurgulayan Aksoy, şunları söyledi:

"Eğer bu doğum oranları yüzde yüz değilse bu ülkenin gelişmişlik seviyesinde farklı değerlendirmeler yapmak mümkündür. Türkiye de bu anlamda çok önemli çalışmalar gerçekleştirildi ve sağlık kurumlarında doğum yapma oranları yüzde yüze yaklaşan bir boyuta geldi. Samsun da da çok önemli mesafeler aldık. Sağlık kurumlarında doğum oranlarını yüzde yüze yaklaştırdık. Hastanemizde açılan anne misafirhanesi de bu oranların yüzde yüze ulaşmasında çok önemli katkı sağlayacak. Çünkü kırsala gidip gelmesi zor olan veya belirli bir süre kontrol altında tutulmasında yarar görülen anne adaylarının burada misafir edilerek doğumlarının sağlıklı bir şekilde yapılmasınında ortamı hazırlanmış oluyor.Yoğun bakımda bebekleri olan annelerin onları uygun bir ortamda beklemeleri, onlara ihtiyaç duyulduğunda süt sağlayabilmeleri bakımındanda medeni şartlarda kalabilecekleri uygun bir ortamıda onlara sunmuş oluyoruz. Annelerin ve bebeklerin sağlığı için bu güzel ortamı onlara sunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz."

Daha sonra açılışı yapılan misafirhaneyi gezen  Aksoy, 4 odası ve  10 yataklı misafirhayi gezerek burada kalan anelere gül  verdi. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Anne Misafirhanesi Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement