Anneler Günü - Son Dakika
Güncel

Anneler Günü

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

07.05.2016 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kocatepe, mesajında, anneliğin yeri doldurulamayan en yüce duygu, sonsuz bir sabır ve hoşgörü, sınırsız ve koşulsuz bir sevgi olduğunu ifade etti.

Toplum hayatında üstlendiği vazgeçilmez rol ile ailenin temel direği olan annelerin yüzlerinin gülmesini, mutlu, huzurlu, sağlıklı bir hayat sürmelerini sağlamanın çocuklara düşen en önemli görev olduğunu vurgulayan Kocatepe, şunları kaydetti:

"Geleceğimizin şekillenmesi adına atılan her adımın ardında, varlığıyla hayata anlam katan annelerimizin sıcak eli ve yol gösterici ayak izleri vardır. Bu uğurda tüm sıkıntılara katlanan, çocuklarının mutlu olması ve başarısı için büyük bir sabırla gayret gösteren annelerimizin üzerimizde ödenemez hakları bulunmaktadır. Anneler Günü'nün, annelerimizin değerini daha iyi anlamamıza vesile olacağı inancıyla başta, evlatlarını vatan uğruna şehit vermiş annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin bu özel gününü kutluyorum."

AK Parti Denizli Milletvekili Zeybekci

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, mesajında annelerin hem çocuklarının hem de yuvasının temel direği olduğunu belirtti.

Annelerin hakkını hiçbir şekilde ödenmeyeceğini ifade eden Zeybekci, "Toplumun inşasında ailenin önemi büyüktür. Sağlam aile yapısı, güçlü toplumların temel taşıdır. Aile yapısını ilmek ilmek ören ise annedir. Geleceğimizi emanet ettiğimiz annelerin iyi eğitimli, yetkin ve huzurlu olmaları da o nedenle önemlidir. Hükümetlerimiz, onlara bu imkanı sağlamak için ilk günden bu yana ayrı bir çaba göstermektedir. Arkamızdaki ulvi gücün, onların hayır dualarından kaynaklandığının farkındayız. Bu gün dolayısıyla büyüklerimin ellerinden öperken, her Anneler Günü'nü anneliği tattıkları anda yaşadıkları mutlulukla karşılamalarını ve tüm hayatlarının da Anneler Günü'nün tadında geçmesini dilerim." ifadelerini kullandı.

CHP Denizli Milletvekili Basmacı

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı ise ilgiye ve sevgiye en çok ihtiyaç duyulduğu anlarda, şefkatle bağrına basan annelere hak ettikleri saygıyı göstermekte kusur edilmemesi gerektiğini belirtti.

Annelerin geleceğin güvencesi olan çocukların en iyi şekilde yetişmeleri için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını dile getiren Basmacı, şunları kaydetti:

"Kadınlarımızın çocuklarını özveriyle büyüten, iyiye, doğruya, güzele yönlendirerek geleceğe hazırlayan annelik rolünün yanı sıra toplumumuzda elde ettiği farklı kazanımlar ve roller de bulunmaktadır. Kadınlarımızın günlük hayata katılması, ekonominin ve siyasetin her kademesinde daha etkin görev alması için daha fazla istihdam alanları üretilmelidir. Kadınlarımın hayatın her alanında üzerine düşen görevlerinin yanında, evlatları için annelik görevlerini de iyi şekilde yapmıştır. Tarih birçok kadının ve annenin yazdığı destanlar ile doludur. Çalışan, ailesine ve ülkemize değer katan tüm annelerimiz ile yüreğinde evlat acısı taşıyan tüm şehit annelerinin Anneler Günü'nü kutluyorum."

Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, annelerin koşulsuz sevginin tükenmez pınarları olduğunu vurguladı.

"İnsanı insan yapan sevgi, şefkat, merhamet ve fedakarlık gibi duyguların en güzel simgesi annelerimizdir" diyen Zolan, Türk kültürünün en kutsal değerlerinin başında annelik kavramının geldiğini belirtti.

Annelere yalnızca bir gün değil her gün kıymet verilmesi gerektiğini kaydeden Zolan, "Her birimizin hayat bulmasında, yetişmesinde ve bugünlere gelmesinde en büyük emek sahibi annelerimizdir. Evlatlar olarak bize düşen görev onların hayatlarını kolaylaştırmak, yalnızca ihtiyaç duyduklarında değil, her zaman yanlarında olmak ve onlara bize verdikleri emeklerin boşa gitmediğini gösterecek bir hayat yaşamaktır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan ilçe belediye başkanları, siyasi parti başkanları ile sivil toplum kuruluşları, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement