Annelere Otel Konforunda Hizmet - Son Dakika
Güncel

Annelere Otel Konforunda Hizmet

Annelere Otel Konforunda Hizmet

Sağlık Bakanlığı'nca başlatılan "Anne Oteli" projesi kapsamında Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği de annelere otel konforunda hizmet sunuyor.

18.09.2013 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı'nca başlatılan "Anne Oteli" projesi kapsamında Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği de annelere otel konforunda hizmet sunuyor.

Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nce, Sağlık Bakanlığı Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hizmet Binası'nda geçtiğimiz aylarda hizmete giren Anne Oteli'ni Ordu Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Öztürk, İdari Hizmetler Başkanı Serkan Yalkın ve Uzman Erkut Yüksel ziyaret etti. Genel Sekreter Öztürk ve Yalkın ziyarette Anne Oteli'ni yerinde inceleyerek, hastanenin İdari ve Mali Hizmetler Müdür Yardımcısı Yılmaz Depe'den bilgi aldı.

Sağlık Bakanlığı'nın, yenidoğan yoğun bakım ünitesine sahip ve doğum salonu bulunan tüm sağlık tesislerinde anne oteli projesinin başlatıldığını belirten Ordu KHB Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Öztürk, "Bilindiği gibi bizler de bu proje kapsamında geçtiğimiz aylarda hastanemizde Anne Oteli'ni hizmete sunmuştuk. Anne Oteli'ni bebekleri hastanede tedavi gören anneler için hazırladık. Bebeklerin annesinden ayrı kalması anne ve bebeğin sağlığını olumsuz etkileyebiliyor. Anne ve çocuğu bir arada tutmak oldukça önemli. Annenin hastalık nedeniyle yaşadığı travma ve yaşanan psikolojik sorunlar iyileşme sürecini yavaşlatıyor. Anne ve bebekte depresyon oluşabiliyor. Süt salgısında azalma meydana geliyor. Bu da bebeğin sağlığını ve bakımını etkiliyor. Bir de olumsuz hava şartlarında il dışı, ilçe ve köylerden gelen annelerin kalacak yer sorunu oluyor. Anne oteli ile bu sorun da çözülmüş olacak. Hizmete sunmuş olduğumuz Anne Oteli sayesinde anneler otel konforunda hizmet alıp dinlenmiş olarak bebeği ile daha iyi ilgilenebilecek" dedi.

İdari Hizmetler Başkanı Serkan Yalkın ise, "Bünyesinde yenidoğan yoğun bakım ünitesi barındıran sağlık tesislerimizde yenidoğan yoğun bakım kuvöz sayısını dikkate alarak, ihtiyaca cevap verebilecek sayıda anne yatağı ve bölgemizin coğrafi, fiziki şartları ile ulaşım imkanlarını göz önüne alarak talebe cevap verebilecek sayıda gebe yatağı planlıyoruz. Gebelerin ve annelerin kaldıkları odaları ayrı ayrı planladık. Odalarımızda ihtiyaca uygun kıyafet dolabı ve komodin mevcut. Birçok odamızda tuvalet ve banyo var. Anne Oteli'nin temizliğine son derece önem veriyoruz. Annelere günde 3 öğün yemek de veriyoruz" diye konuştu.

Anne Otellerinde kalan annelere emzirme, aile planlaması, genel bebek bakımı, kişisel hijyen, ilkyardım vb. konularda günün belirli saatlerinde düzenli olarak eğitim verilmesini planladıklarını söyleyen Yalkın, "Annelerin eğitimlerini alabilecekleri, boş zamanlarında dinlenebilecekleri, yemeklerini hep beraber yiyebilecekleri ve diğer annelerle iletişim kurabilecekleri alanlar oluşturmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Annelere Otel Konforunda Hizmet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement