Annelere Süt 41 Kartla Devam Edecek - Son Dakika
Güncel

Annelere Süt 41 Kartla Devam Edecek

Annelere Süt 41 Kartla Devam Edecek

Büyükşehir Belediyesi'nin örnek projesi Annelere Süt kampanyası 41 kartla devam edecek.

09.01.2012 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, Birleşmiş Milletlerin örnek gösterdiği projesi Annelere Süt Kampanyası yeni yılla beraber farklı bir uygulama ile yürütülecek. Bu güne kadar 119 bin 963 anneye dağıtılan sütler artık süt tanımlı 41 kartlar ile verilecek. Anneler böylece belirlenen marketlerden 41 kartla süt alabilecek.

2005 YILINDAN İTİBAREN

Büyükşehir Belediyesi'nin özellikle sosyal güvenceden yoksun ve dar gelirli ailelerin bebeklerinde yetersiz beslenmeden meydana gelen ölüm olaylarının yüksek olması nedeni ile başlattığı 'Annelere Süt Yardımı Projesi' genişleyerek sürdürülüyor. Sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlamak amacıyla hayata geçirilen örnek proje 2005 yılından itibaren aralıksız devam ediyor. Hizmet ile 119 bin 963 anneye 1 milyon 439 bin 556 litre süt dağıtıldı.

BAŞVURULAR AİLE SAĞLIK MERKEZLERİNE

Kocaeli genelinde hamile annelere, doğumdan önce 3 ay ve doğumdan sonra 3 ay olmak üzere ayda 12 litre sütün dağıtıldığı projede yeni yıl ile farklı bir uygulamaya geçildi. 2012 yılı itibari ile hamile annelere verilecek sütler süt tanımlı 41 kartlar ile sağlanacak. Yeni sistemde süt almak isteyen hamile anneler kendisini takip eden Aile Sağlığı Merkezindeki doktoruna başvurarak sürece dâhil olacak.

SMS İLE BİLDİRİLECEK

Sağlık personeli tarafından kaydı alınan süt yardımı alacak anneler Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bildirilecek. Bankaya bildirilerek basımı sağlanan süt tanımlı 41 kartlar annelere cep telefonlarına SMS ile bilgi verilecek. 41 Kartlar Aile Sağlığı Merkezinin (Sağlık Ocağı) bağlı bulunduğu toplum sağlığı merkezinden (Sağlık Grup Başkanlığı) nüfus cüzdanını göstererek teslim alınacak. Kart dağıtım günlerini öğrenmek ve bilgi almak için ise Aile Sağlığı Merkezi'ne başvurulabilecek.

6 AY BOYUNCA

Süt desteğinden yararlanmak isteyen anneler düzenli olarak aile sağlığı merkezlerine muayene olmaya gittiği takdirde, 6 ay boyunca aylık süt yardımı bedeli 41 karta yatırılacak. Aksi takdirde gidilmeyen aya ait süt desteği bedeli hesaba yatırılmayacak. Annelerin 41 Kartla süt almak için gidecekleri anlaşmalı marketler cep telefonlarına kısa mesaj (SMS) ile bildirilecek. Her ay düzenli olarak yatan parayı 2 kontrol muayenesi arası harcamaları gerekmekte. Aksi takdirde bir sonraki süt desteği bedeli hesaplarına yatırılmayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Annelere Süt 41 Kartla Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement