Annelik Estetiğiyle Doğumdan Önceki Vücuda Dönülebilir - Son Dakika
Advertorial

Annelik Estetiğiyle Doğumdan Önceki Vücuda Dönülebilir

Annelik Estetiğiyle Doğumdan Önceki Vücuda Dönülebilir

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Op. Dr. İlsun Aka, mommy makeover yani annelik estetiğiyle kadınların doğumdan önceki hallerine döndürülebileceğini belirtti.

17.06.2019 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

Çocuk sahibi olan kadınlar için uygulanan mommy makeover estetiği, annelerin hamilelik öncesi vücutlarını geri kazanmalarına yardımcı olabilir. Çocuğa sahip olmak en değerli yaşam deneyimlerinden biri olsa da, hamileliğin kadın vücuduna etkilerini inkar etmek mümkün değildir. Hamilelik hem göğüslerde hem de karın bölgesinde şekil bozukluğu yaratabilir.

Annelik estetiği, karın ve göğüsleri hamilelik öncesi durumuna getirmek ve düzeltmek için gerekli cerrahi plana verilen estetik terimdir. Klasik "annelik estetiği" operasyonu, aynı zamanda meme dikleştirme, büyütme ve karın germe estetiğini içerebilir. Cerrahınız, hangi annelik estetiği operasyonunun hedeflerinize ulaşmak için daha uygun olduğuna karar vermenize yardımcı olacaktır.

Hamilelik sonrası vücudunuzdaki değişikliklerden dolayı kendinizi kötü hissediyor ve bu sorunları gidermek istiyorsanız, annelik estetiği sizin için uygun olabilir.

TEK SEFERDE BİRDEN FAZLA BÖLGE DÜZELTİLEBİLİR

Annelik estetiğinin amacı vücudu tek bir operasyon ile eski haline döndürmektir. Hamilelik birçok kadından birden fazla bölgeyi etkilediğinden, iyileşme dönemini tek seferde geçirmek için genellikle operasyonların birleştirilmesi tercih edilir. Tek bir cerrahi operasyon ile tek seferde vücuttaki sorunların giderilmesi hedeflenir. Bir cerrahi seans, bir anestezi ve bir iyileşme süresi anlamına gelir. En sık uygulanan annelik estetiği prosedürü, karın germe ve meme dikleştirme ile büyütme işlemidir.

KARIN ESTETİĞİ

Birçok kadın hamilelikten sonra hamilelik öncesi vücut şeklini yeniden kazanmak için mücadele eder. Hamilelik sırasında, bir kadının karnı ciddi değişikliklerden geçer. Cilt, büyümekte olan bebeğe uyacak şekilde gerilir ve genişler ama cilt doğumdan sonra her zaman toparlanmaz. Karın kasları da hamilelik sırasında benzer şekilde gerilir ve genellikle orta hatta orta hattan ayrılır ve ileri evrede fıtık oluşabilir.

Ayrıca hamilelik süresince veya sonrasında oluşan bölgesel yağlanmalar ve fazla kilolar da kadınların en yaygın estetik şikayetleri arasında yer alır. Bu nedenle, liposuction ile bölgesel yağlanmalar giderilebilir, özellikle karın bölgesindeki fazla yağlar alınarak cilt germe operasyonu yapılabilir.

MEME ESTETİĞİ

Hamilelik ve emzirme göğüslerin sarkmasına ve şeklini kaybetmesine yol açabilir. Özellikle emzirme dönemi bittikten sonra göğüslerde hacim kaybı, hacim fazlalığı ya da sarkma ortaya çıkabilir. Bu durumda annenin ihtiyacına göre meme dikleştirme, meme küçültme ya da meme büyütme ameliyatı ile düzeltilebilir. Meme estetiği operasyonları ile daha estetik göğüslere sahip olan kadınların kendilerini her zamankinden daha güvenli ve daha güzel hissetmeleri sağlanabilir. Hastalar vücut şekillerine ve kaygılarına göre çeşitli seçenekler arasından seçim yapabilir. Annelik estetiğinde ??yer alan en yaygın prosedürler:

  • Karın Germe + Meme Dikleştirme
  • Karın Germe + Meme Büyütme
  • Karın Germe + Meme Büyütme + Göğüs Dikleştirme
  • Karın Germe + Meme Küçültme

Annelik estetiği operasyonları bu seçenekler arasından kadınların ihtiyacına göre kişiye özel olarak planlanır. Her hastanın koşulları birbirinden farklıdır, hastanın ihtiyacı ve isteği üzerine operasyonun planlandığı unutulmamalıdır.

ANNELİK ESTETİĞİNİN ZAMANLAMASI

Annelere, annelik estetiğini yaptırmadan önce son çocuklarının emzirme süreçlerini tamamlamalarını ve emzirme tamamlandıktan ortalama 6 geçmesi tavsiye ediyoruz. Bunun nedeni, doğum ve emzirmeden sonra vücuttaki değişimlerin birkaç ay daha devam etmesidir. Tekrar bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin çocuk sahibi olma sürecini tamamladıktan sonra bu operasyonları geçirmeleri gerekir. Aksi takdirde operasyonların tekrarlanması gerekebilir.

Genellikle bütün anneler çocuk sahibi oldukları için kendilerini çok şanslı ve mutlu hissederler. Bunun yanı sıra estetik görünümlerini korumak da isterler. Bu isteklerine kavuşmak ve kaybettikleri özgüveni geri kazanmak için alanında uzman bir estetik cerrahtan annelik estetiği hakkında daha ayrıntılı bilgi alabilirler.

İlsunAka, AnnelikEstetiği, MommyMakeover

Son Dakika Advertorial Annelik Estetiğiyle Doğumdan Önceki Vücuda Dönülebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement