Annemle Gurur Duyuyorum - Son Dakika
Magazin

Annemle Gurur Duyuyorum

Annemle Gurur Duyuyorum

Yeşilçam'ın seks filmleri furyasının en ünlü isimlerinden olan Arzu Okay'ın kızı Eda Su Neidik'ten çarpıcı açıklamalar.

03.10.2011 03:00  Güncelleme: 07:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arzu Okay, 1970 yılında katıldığı güzellik yarışmasında 'Yüz Güzeli' seçildikten sonra sinemanın aranan vamp kadını oldu. Kariyerinin ortalarında seks filmleri furyasına kapılarak sekiz yıllık sinema kariyerinde 100'den fazla filmde oynayan Okay; o dönem zararda olan sinemacıların kurtuluşu haline gelmişti. Daha sonra sinemayı bırakan ve hayatına Fransa'da devam eden Arzu Okay'ın kızı Eda Su Neidik ise; şu sıralar Beşiktaş'taki Kafe Pi adlı mekanda açılan sergisiyle gündeme geldi.

ANNEMİN GELİŞİ SÜRPRİZ OLDU

Resim yeteneğini çok küçük yaşlarda keşfettiğini söyleyen 24 yaşındaki Neidik; hem görücüye çıkan resimleri, hem de annesi Arzu Okay'la ilgili şunları anlattı:

Paris'te çok fazla eyleme tanık oldum. Gittiğim ülkelerde insanların öfkelerini resmetmeye çalıştım. Önce bu eylemlerde ilginç fotoğraf kareleri çektik arkadaşlarımla, sonra ben bunları resmetmeye başladım. Bu yüzden sergimin adını 'Eylem' koydum.

Sergimin açılışına annem Arzu Okay'ın da katılmasına çok şaşırdım. Annem Fransa'daydı ve geleceğini hiç beklemiyordum. Konuştuğumuzda da açılışa geleceğini söylememişti.

Annem sayesinde çok eğitim aldım. Her şey dört dörtlük olsun diye çok uğraştı. Sanat okuyacağım için bana çok destek oldu.

PARA PEŞİNDEYDİ

O dönem, annemle aynı filmde oynayan oyuncuların hepsi bebekliğimi bilir. Oyuncular o zamanlar, şimdiki gibi bölüm başına 50 bin liralar alamıyordu.

Seks furyası oldu, kovboy filmleri furyası oldu. O dönemlerde hiç kimse keyfinden soyunmadı. Herkes, parasını kazanma peşindeydi. Ayrıca o dönem seks furyası diye adlandırılan sahneler, bugünkülerin yanında hiçbir şey. O yüzden ben anneme hiçbir zaman olumsuz bir şey söylemedim.

YAPTIKLARINDAN UTANMADIM

Annem sinema sektörüne küçük yaşlarda girdi. Maddi ve fiziksel olarak Yeşilçam oyuncularını çok harcadılar o dönemde. Annem de zor günler geçirdi. Psikolojik sorunlar yaşadı ve bir gün çekip gitti. Çünkü sağlığını kaybetme noktasını gelmişti.

Annem Fransa'ya gittiğinde henüz 23 yaşındaydı. Sinemada yer aldığı sekiz senede 100'den fazla filmde oynamış. Şimdi kendime bakıyorum; ben o yaştayım ve ne yapmışım? Hiçbir şey! O yüzden annemle çok gurur duyuyorum. Onun yaptıklarıyla da hiç utanmıyorum.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Annemle Gurur Duyuyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement