Annesi İçin Kayıp Başvurusunda Bulundu, 14 Yıl Sonra Cinayete Kurban Gittiğini Öğrendi - Son Dakika
Asayiş

Annesi İçin Kayıp Başvurusunda Bulundu, 14 Yıl Sonra Cinayete Kurban Gittiğini Öğrendi

Annesi için kayıp başvurusunda bulundu, 14 yıl sonra cinayete kurban gittiğini öğrendi Konya'da 17 yaşındaki Aleyna, gittiğini söyledikleri annesini ararken cinayete kurban gittiği ortaya çıkardı Annesi, akrabaları tarafından öldürülen 17 yaşındaki Aleyna, " Onlar cani beni de...

26.02.2017 23:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Annesi için kayıp başvurusunda bulundu, 14 yıl sonra cinayete kurban gittiğini öğrendi

Konya'da 17 yaşındaki Aleyna, gittiğini söyledikleri annesini ararken cinayete kurban gittiği ortaya çıkardı

Annesi, akrabaları tarafından öldürülen 17 yaşındaki Aleyna, " Onlar cani beni de öldürmek istemişler"

KONYA - Konya'da 17 yaşındaki genç kız akrabalarının kendisini terk edip gittiğini söyledikleri annesini ararken annesinin cinayete kurban gittiği ortaya çıkardı.

Edinilen bilgiye göre, Konya'nın Çumra ilçesinde akrabalarının annesinin yıllar önce kendisini bırakıp gittiğini söyledikleri Aleyna G. bir kişinin annesinin öldürüldüğünü söylemesi üzerine savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine, Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri kaybolduğu tarihte 27 yaşında olan Ümmü Şimşek'le ilgili çalışma başlattı. Yapılan incelemelerde Ümmü Şimşek'in kaybolduğu tarihte Konya- Beyşehir karayolu üzerinde yol kenarında cesedi bulunan bir kadının kimliği tespit edilemediği için kimsesizler mezarlığına gömüldüğü belirlendi. Cesedi bulunan kadının olay yeri fotoğraflarından da yola çıkan Cinayet Büro ekipleri, fotoğrafın kayıp başvurusu yapılan Şimşek'e ait olduğunu tespit edildi. Polis ekipleri, 14 yıldır kayıp olan ve cinayete kurban gittiği belirlenen Ümmü Şimşek hakkında herhangi bir kayıp başvurusu yapmayan ailesi üzerinde şüphelerini yoğunlaştırdı. İfadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülen Ümmü Şimşek'in ağabeyi Z.Ş, (49), ablaları H.Ş. ile yeğenleri İ.Ş. ve T.Ş. (34), cinayet şüphelisi olarak gözaltına alındı. Sorgularında suçlarını itiraf eden şüphelilerin Ümmü Şimşek'in eşinin 2003 yılında hapse girdiğini ve başka biriyle ilişkisi olduğu için önce evde darp ettiklerini, daha sonra da arabalarında kemerle boğarak yol kenarına attıklarını söyledikleri öne sürdü. Şüpheliler, sorgularında Ümmü Şimşek'in öldürüleceğini anladığını ve kelime-i şehadet getirdiğini iddia etti.

3 yaşındaki kızını da öldürmeyi düşünmüşler

Olay gerçekleştikten sonra eve gelen şüphelilere, olaydan bir süre sonra hayatını kaybeden Ümmü Şimşek'in annesinin o zaman 3 yaşında olan kız torunu Aleyna G.yi de öldürmelerini söylediği iddia edildi. Şüphelilerin Ümmü Şimşek'in 3 yaşındaki kızını öldürmedikleri, dedesinin evinin önüne bıraktıkları öğrenildi. Olaydan 14 yıl sonra gözaltına alınan şüpheliler, sorgularının ardından Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Hastanedeki işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Ümmü Şimşek'in ablası R.Ş. ve yeğenleri T.Ş. ve İ.Ş. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, H.S. ve Z.S. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Annesi öldürülen Aleyna, "Beni de öldürmeyi düşünmüşler, çok cani insanlarmış"

14 yıl önce annesinin cinayete kurban gittiğini öğrenen Aleyna G. ise, "Küçüklüğümden beri dedemle yaşıyorum ve annem beni bırakıp gitti olarak biliyorum. Babamdan ayrıldığını biliyorum, gitti olarak biliyorum. Ama son anlatılanlara göre annemin beni bırakıp gitmeyip öldürüldüğünü öğrendim. Bunu duyunca direk polislere gittim, ifade verdim onlar da bir ekip ayarlayıp olayı çözmeye başladılar. Olay çözüldüğünde annem böyle böyle öldürülmüş dediler. Kendime gelemedim. Zaten bir aydır bu olayı öğrendiğimden beri kendime gelemiyorum. Çünkü çok zor bir şey annesiz büyümek. Annenin bu yaşından sonra öldürüldüğünü öğrenmek daha zor bir şey bir de beni öldürmeye düşünmüşler. Çok cani insanlarmış. Adaletin yerini bulduğunu düşünüyorum. İnşallah hak ettikleri cezayı alırlar" ifadelerini kullandı.

"Önceden akrabalarımı tanımak istiyordum ama artık istemiyorum"

Annesinin cinayete kurban gittiğinin ortaya çıkmasını sağlayan Aleyna G. akrabalarının hiçbiriyle görüşmek istemediğini söyleyerek, "Önceden tanımak istiyordum annemin akrabaları sonuçta ama öğrendiğimde nefret ettim. Hiç birini tanımak istemiyorum. Sürekli anneme karşı bir nefret besliyordum beni bırakıp gittiği için. O nefret artık bitti ve o benim annem diyebiliyorum. ve o taraftan da kimseyi görmek istemiyorum" dedi.

(MB-İP-Y)

Annesi İçin Kayıp Başvurusunda Bulundu, 14 Yıl Sonra Cinayete Kurban Gittiğini Öğrendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Asayiş Annesi İçin Kayıp Başvurusunda Bulundu, 14 Yıl Sonra Cinayete Kurban Gittiğini Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement