Annesinin terk ettiği 'Yılkı tayı'na milli park görevlileri sahip çıktı - Son Dakika
Güncel

Annesinin terk ettiği 'Yılkı tayı'na milli park görevlileri sahip çıktı

Annesinin terk ettiği 'Yılkı tayı'na milli park görevlileri sahip çıktı Doğum sırasında tellere sıkışan ve annesinin terk ettiği yılkı atı tayı emin ellerde Manisa'nın Spil Dağı Milli Parkı'na sınırı bulunan Beşpınar Mahallesinde yeni doğan yılkı atı tayını tellere sıkışmış halde gören...

24.04.2020 13:41  Güncelleme: 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Annesinin terk ettiği 'Yılkı tayı'na milli park görevlileri sahip çıktı

Doğum sırasında tellere sıkışan ve annesinin terk ettiği yılkı atı tayı emin ellerde

MANİSA - Manisa'nın Spil Dağı Milli Parkı'na sınırı bulunan Beşpınar Mahallesinde yeni doğan yılkı atı tayını tellere sıkışmış halde gören mahalle sakinleri, tayı Spil Dağı Milli Parkı görevlilerine teslim etti.

Spil Dağı Milli Parkı'na sınırı bulunan Beşpınar Mahallesinde annesi tarafından terk edilmiş yılkı tayını bulan mahalle sakini Osman Katı, yılkı atlarının sürü olarak zaman zaman evlerinin önündeki çayırlık alanda sabahladıklarını kaydetti. Sabah erken saatlerde tel örgülere sıkışmış tayı fark ettiğini kaydeden Katı, "Sabahın erken saatlerinde evimizin önünde tel örgü yanında sıkışmış ve ses çıkaran tayı gördük. Onu sıkıştığı yerden kurtardık ve annesi gelip alır diye otlağa meydana bıraktık. Ancak öğlen saatlerine kadar bekledik, annesi gelmedi ve biz de gece doğan tayın hayatından endişe ederek Milli Park görevlilerine durumu telefonla bildirdik. Görevliler gelene kadar tayın güvenliğini aldık ve sonra teslim ettik." dedi.

Spil Dağı Milli Park Müdürü Halil Ernalçacı ise milli parkın simgelerinden biri olan ve sayıları 300-400 arasında bulunan yılkı atlarının zorlu bir kışı geride bırakarak yavrulama zamanlarını yaşadıkları söyledi.

Doğum sonrası annesi tarafından terk edilen yılkı tayının hayvan barınağına teslim edileceğini kaydeden Ernalçacı, "Genellikle anneleriyle doğaya uyum sağlamaya çalışan yavruların hepsi, aynı şansı yakalayamıyorlar. Annesi tarafından terk edilen bu yavruda, eğer korumaya alınmasaydı, yaban hayvanları tarafından zarar görebilirdi. Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü Spil Dağı Milli Park Müdürlüğü olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağına bu yavruyu teslim ediyoruz. Yetişkin oluncaya kadar bakılacak olan bu tay, ya sahiplendirilecek ya da tekrar Spil Dağı'na arkadaşlarının yanına salınacak." diye konuştu.

Spil Dağı Milli Parkı görevlileri tarafından teslim alınan yılkı tayı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağına götürüldü. Tayın yetişkin olana kadar barınakta bakımı gerçekleştirilecek.

Annesinin terk ettiği \'Yılkı tayı\'na milli park görevlileri sahip çıktı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Annesinin terk ettiği 'Yılkı tayı'na milli park görevlileri sahip çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İş makinesinin darbesiyle 6 katlı bina yerle bir oldu
    10:21 İş makinesinin darbesiyle 6 katlı bina yerle bir oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde, deprem sonrası yıkım süreci devam eden 6 katlı bir bina, iş makinesinin darbesiyle kontrollü olarak yıkıldı. O anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Yıkılma sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

  • Tekirdağ'da asayiş uygulamalarında 104 şüpheli gözaltına alındı
    10:20 Tekirdağ'da asayiş uygulamalarında 104 şüpheli gözaltına alındı

    Tekirdağ'da gerçekleştirilen asayiş uygulamaları sonucunda 104 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, suçun önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürdü. Operasyonlar sonucunda öldürme, hırsızlık, dolandırıcılık, cinsel suçlar ve yağma olaylarına karıştığı belirlenen zanlıların adreslerine baskın düzenlendi. Gözaltına alınan 104 şüpheliden 44'ü tutuklandı, 60'ı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapma düşüncemiz yok
    10:20 Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapma düşüncemiz yok

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, İzmir'de termik santral inşa etmek gibi bir düşüncelerinin olmadığını açıkladı. Dağ, İzmir'in doğasına, havasına, suyuna ve yeşiline zarar verecek herhangi bir projenin içinde olmayacaklarını belirtti. Ayrıca, göreve gelir gelmez ağaçlandırma çalışmalarına başlayacaklarını ve her ilçeye 'İzmir Bahçeleri' kuracaklarını ifade etti.

  • Afyonkarahisar'da Aranan Şahıs Köyde Yakalandı
    10:20 Afyonkarahisar'da Aranan Şahıs Köyde Yakalandı

    Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde 5 yıl hapis cezası ile aranan bir şahıs, jandarma tarafından saklandığı köyde yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda şahsın saklandığı köy tespit edildi ve jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • CEM Vakfı, AİHM'in kararlarına ilişkin açıklama yapacak
    10:20 CEM Vakfı, AİHM'in kararlarına ilişkin açıklama yapacak

    ANKA HABER AJANSI 29 MART CUMA GÜNDEMİ

  • Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan'dan Mersin'e Projeler
    10:18 Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan'dan Mersin'e Projeler

    Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, kente güzel projeler kazandıracaklarını ve acil sorunlara çözüm bulacaklarını belirtti. Soydan, Mersin'in tarihi ve kültürel mirasını öne çıkaracaklarını ve kentin geleceğini değiştirmek için sandığa gidilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Denizli'de alkollü sürücüden hatalı sollama: Motokurye ölüme terk edildi
    10:17 Denizli'de alkollü sürücüden hatalı sollama: Motokurye ölüme terk edildi

    Denizli'de alkollü olduğu ve hatalı sollama yaptığı iddia edilen kadın sürücünün çarpıp ölüme terk ettiği motokurye kurtarılmadı. Çarpmanın etkisiyle otomobilin camını kıran kuryenin param parça olan motosikleti ise çevreye saçıldı. Kazada hayatını kaybeden Aziz Soysaç'ın cenazesi otopsi işlemleri için adli tıp morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement