Anoreksiya Hastası Kadın XL Beden Oldu - Son Dakika
Dünya

Anoreksiya Hastası Kadın XL Beden Oldu

14 yaşındayken anoreksiya hastalığından ölmek üzere olan Megan Jayne'nın yıllardır bedeniyle verdiği savaş son buldu.

12.07.2016 15:16  Güncelleme: 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Megan Jayne 22 yaşında ve L-XL bedene sahip bir genç kadın. Gayet sağlıklı, yüzünde gülücükler olan, pozitif ışık yayan biri olan Jayne, 14 yaşında yeme bozukluğu yani anoreksiyadan ölmek üzere hastanede yatıyordu. Sadece 28 kiloydu ve doktorlara göre yalnızca birkaç haftalık ömrü kalmıştı. Tüple besleniyordu ve yataktan çıkması yasaktı.

BİR YILDA KİLOSUNU ÜÇE KATLADI

Megan o günleri anlatırken şöyle söylüyor: "Olabileceğim en düşük kilodaydım. Bütün kıyafetler üzerimden düşüyordu, saçlarım dökülüyordu ve sürekli üşüyordum." Sonra Megan Jayne babasının desteğiyle ve aldığı psikolojik tedavinin yardımıyla hastaneden çıkmayı başardı. Megan Jayne bedenini sevmeye başlamıştı; hızla kilo alıyordu. Daha önce hiç yemediği kadar yiyordu, öyle ki bir yıl içinde kilosunu üçe katlamıştı. Bir zamanlar açlıktan ölmek üzere olan Megan bu sefer de ölümüne yeme bozukluğu yaşıyordu ve yine mutsuzdu. Megan'a göre diyet zamanı gelmişti.

BEDENİYLE SAVAŞMAYI BIRAKTI

Hayatının sonraki beş yılını diyetle ve aşırı yeme hastalığıyla mücadele etmeyle geçirdi. Sürekli kalori hesaplıyordu derken hayatını değiştiren şeye rastladı. Instagram'da gördüğü bir paylaşımla hayatı bambaşka bir hal aldı. Paylaşımda, mutluluğun kendi vücudumuzu olduğu gibi kabul etmekten ve onu kusurlarıyla sevmekten geçtiği yazıyordu. Megan, bunun üzerine bir yeni bir Instagram hesabı açtı. Artık Megan için diyetler, kalori hesapları yoktu. Instagram hesabına hemen geçen seneden kalma bir bikinili fotoğrafını yükledi. Bir zamanlar açlıktan ölmek üzere olan kız şimdi de kilolarıyla mücadele etmeyi bırakmış, bedeniyle savaşmayı değil onu sevmeyi tercih etmişti.

''HER BEDEN SEVİLMEYİ HAK EDİYOR''

"Evet, kat kat göbeğim var, selülitlerim olduğunun da farkındayım." diyen Megan Jayne, binlerce takipçisi olan hesabında hiçbir vücut kusurunu saklamadan gönlünce fotoğraf paylaşıyor ve ekliyor: "Herkese sahip olduğu bedeni sevmeyi aşılamaya çalışıyorum, çünkü her beden sevilmeyi hak ediyor. Göbekli fotoğraflarımı paylaşmaya devam edeceğim!"

Kaynak: Mynet

Anoreksiya Hastası Kadın XL Beden Oldu

Son Dakika Dünya Anoreksiya Hastası Kadın XL Beden Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Lokumcu: Lokum olmuş lokum... 17 5 Yanıtla
  • cabbar ağa: cabbar ağğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 4 7 Yanıtla
  • ....: kilo aldığı için mutlu olan insan görmek.... 2 0 Yanıtla

Advertisement