Antalya: Antalya'da Meydan Açılışı - Son Dakika
Güncel

Antalya: Antalya'da Meydan Açılışı

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu Antalya'nın Kemer İlçesi'nde Cumhuriyet Meydanı'nın açılışını Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ile beraber yaptı.

29.05.2006 02:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu Antalya'nın Kemer İlçesi'nde Cumhuriyet Meydanı'nın açılışını Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ile beraber yaptı.

Kemerde açılışı yapılan meydan 7 bin metrekare alan üzerinde kuruldu. Cumhuriyet Meydanı'nın içerisinde 11 adet dükkan, dükkanların bodrum katında tuvalet ve özürlü tuvaleti mevcut. Meydanı çevreleyen 8 x 8 ölçülerinde 10 cm. su derinliği olan 18 adet havuz bulunuyor. Havuzların üzerinden perde şeklinde sular akacak. Ortasında büyük bir havuzun bulunduğu meydanda elinde bir güvercin yer alan arkasında ise yedi tane sütun bulunan 4.5 metre yüksekliğinde Atatürk heykeli yer alıyor. Heykelin önünde ise 4 dilde Atatürk'ün önemli sözlerinden "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" yazısı bulunuyor. Meydanın tam ortasında 8x8 ölçülerinde su oyunları havuzu göze çarpıyor. Büyük ve devasa yapısı ile saat kulesi meydanın en ilgi çekici yapısı. Beton ve çelikten oluşan bu yapının toplam yüksekliği 38.06 metre. 4 saat bulunan kulede, bir de müzik yayını için DJ odası yer alıyor. Meydanda yürüyüş yolları geçmeli parke taşları ile kaplanırken çevresinde çeşitli bitki ve ağaçlar da yer alıyor.

Cumhuriyet Meydanı'nın açılışında bir konuşma yapan Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, "Her gelişimizde bağrımıza bastınız, bağrınıza bastınız ve bizde elimizden geldiğince, dostça size bir karşılık vermeye çalıştık ve bu dostluğun hayat boyu devam edeceğine inanıyorum. Bu güzellikleri kemere Allah verdi, hiç şüphesiz insan eliyle bunlar yapılamazdı. ama dünya turizminde Türkiye turizminde eğer bir Kemer varsa, eğer Türkiye ve Türkiye turizminde bir Antalya var ise, eğer dünya turizminde bir Türkiye var ise ve Türkiye'de turizm varsa bunun altında bir tane imza var Anavatan" dedi. Mumcu rahmetli 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı da anarken sözlerine şöyle devam etti: " Arkanızda görkemli bir saat kulesi var. İşte güzel bir kent meydanı, kentler meydanlarıyla anılırlar, kentler meydanlarıyla tanınırlar şu amblem, şu gördüğünüz saat kulesi Kemerin yüzyıllar boyu simgesi olacaktır göreceksiniz. Sadece bunun fotoğrafı bile değil grafik simgesi yüzyıllar boyu Kemeri anlatacaktır."

Açılış sonrası ilçe merkezini gezen Erkan Mumcu hem esnafla konuştu hem de alışveriş yaptı. Mumcu daha sonra Antalya'ya hareket etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya: Antalya'da Meydan Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement