ANTALYA AÜ Hastanesi'nde Covidli hastalara özel birim - Son Dakika
Güncel

ANTALYA AÜ Hastanesi'nde Covidli hastalara özel birim

AÜ Hastanesi'nde Covidli hastalara özel birimAkdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mutlu Kartal, acil servisin yanına koronavirüs hastaları için inşa edilen Acil Servis Covid-19 Şüpheli Hasta Bakım Birimi'ni önümüzdeki günlerde hizmete açacaklarını açıkladı.

03.06.2020 10:55  Güncelleme: 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AÜ Hastanesi'nde Covidli hastalara özel birim

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mutlu Kartal, acil servisin yanına koronavirüs hastaları için inşa edilen Acil Servis Covid-19 Şüpheli Hasta Bakım Birimi'ni önümüzdeki günlerde hizmete açacaklarını açıkladı.

AÜ Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mutlu Kartal, pandemi sürecinde koronavirüs şüpheli ve pozitif vakalar için özel alanlar oluşturduklarını, hastanede tedbirleri en üst düzeye çıkardıklarını anlattı. Hastanenin acilinde bulunan çocuk acil servis bölümünün koronavirüs tedbirleri kapmasında farklı bir alana taşındığını belirten Prof. Dr. Kartal, yeni normalleşme süreciyle birlikte hastanede yeni önlemler aldıklarını söyledi. AÜ Hastanesi Acil girişinin yanında yeni bir inşaat çalışması başlattıklarını açıklayan Prof. Dr. Mutlu Kartal, tedbirleri elden bırakmamak için 'Acil Servis Covid19 Şüpheli Hasta Bakım Birimi' açacaklarını söyledi. Koronavirüs şüphesi yaşayan kişilerin bu alanda tedavi altına alacağını aktaran Prof. Dr. Kartal, bu hastalarla diğer hastaların temas halinde olmayacağını belirtti.

COVİDLİ HASTALAR İLK BU ALANDA BAKILACAK

AÜ Hastanesi'ne ilk koronavirüs vakasının gelmesiyle çok ciddi önlemler alındığını hatırlatan Prof. Dr. Mutlu Kartal, "2 ay önce hastane afet planı gereği 2'nci aşamaya geçti. Bu plan sürecinde Çocuk Acil Bölümü başka bir alana taşındı. Erişkin Acil alanında Covid alanı yarattık. Bu alanda özellikle Covid şüphesi olan, semptomları taşıyan hastalarımıza bakım hizmeti verdik. Fakat bu 2 aylık süre geçtikten sonra Sağlık Bakanlığı'nın da önerisiyle yeni normalleşme süreci başladığında, Çocuk Acil Birimi'mizi tekrar Çocuk Acil olarak kullanma gerekliliği ortaya çıktı. Bunun için de yeni bir çözüm üretmemiz gerekti. Çünkü Covid hastalığının şu an sıfıra inmesi gibi bir durum söz konusu değil. Belki önümüzdeki 1 yıl boyunca küçük miktarlarda da olsa hasta gelecektir. O yüzden bunları özel izole alanda bakım hizmeti ihtiyaçlarını karşılamamız gereken bir durum ortaya çıktı. Bu nedenle Acil Servis'in dışında sadece Covid şüphesi olan hastaların bakılabileceği bir birim inşa ediyoruz" diye konuştu.

KORONAVİRÜS HASTALARI İÇİN HİZMETE AÇILACAK

Acil Servis Covid-19 Şüpheli Hasta Bakım Birimi'nde sadece koronavirüs belirtileri olan kişilerin tedavi olacağını anlatan Prof. Dr. Mutlu Kartal, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 110 metrekarelik alan oluşturduk. İçerisinde 11 hasta bakım yatağında ibaret bir birim olarak çalışacak. Burada hem monitörlü alanlarımız olacak hem de hastaların hastaneye yatışını sağlayana kadar kullanabileceği bir solunum makinesi gibi cihazlarımız olacak. Bu hastaların, Acil Servis içerisinde alacağı hizmetlerin eksiksiz verileceği bir başka birim yaratıyoruz. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde eksikliklerini tamamlayacağız ve orayı da hizmete açacağız. Bundan sonra da Çocuk Acil Birimimiz tekrar yerine taşınacak. Aynı zamanda Çocuk Acil Birimi'nin yanındaki poliklinik alanlarında yerlerine tekrar taşıyacağız. Böylece yarı normal bir duruma geçmiş olacağız. Covid hastalarından diğer hastaların etkilenmesini de böylelikle engellemiş olacağız. Hem de yüksek kalitede gerekli sağlık hizmeti verme şansımız olacaktır."

ANTALYA AÜ Hastanesi\'nde Covidli hastalara özel birim
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ANTALYA AÜ Hastanesi'nde Covidli hastalara özel birim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur
    23:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Bundan sonraki hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi...

  • Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu
    23:24 Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu

    Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde yatsı namazı için camiye giden vatandaşlar, inşaat alanında bir erkek cesedi buldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin İsmail Konukçu'ya ait olduğu ve baş bölgesinden darbe aldığı tespit edildi. İsmail Konukçu'nun intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.


Advertisement