Antalya Bademcik ve Geniz Eti Ameliyatıyla Altını Islatmaktan Kurtuldu - Son Dakika
Güncel

Antalya Bademcik ve Geniz Eti Ameliyatıyla Altını Islatmaktan Kurtuldu

Bademcik ve geniz eti ameliyatıyla altını ıslatmaktan kurtulduAntalya'da bademcik ve geniz eti büyümesinden kaynaklı uyku apnesi tanısı konan Halil Emir (13), düzensiz uyku, gelişim geriliği ve geceleri altını ıslatma şikayetlerinden ameliyatla kurtuldu.

14.02.2019 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bademcik ve geniz eti ameliyatıyla altını ıslatmaktan kurtuldu

Antalya'da bademcik ve geniz eti büyümesinden kaynaklı uyku apnesi tanısı konan Halil Emir (13), düzensiz uyku, gelişim geriliği ve geceleri altını ıslatma şikayetlerinden ameliyatla kurtuldu.

Alanya ilçesinde oturan Veli ve Zübeyde Emir çiftinin tek çocukları Halil, düzensiz uyku, uykuda hırıltılı solunum, yorgun uyanma ve geceleri altını ıslatma şikayetleriyle 8 yıl mücadele etti. Emir çifti, çocuklarının akranlarına göre gelişim geriliği yaşadığını fark edince 6 ay önce Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Kulak Burun Boğaz (KBB) polikliniğinde Klinik Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Hülya Eyigör tarafından muayene edilen Halil Emir, hastanedeki uyku laboratuarında bir gün süresince izlemeye alınarak uykudaki hareketleri ve uyku kalitesi vücuduna bağlanan bir dizi cihazla ölçüldü. Halil Emir'e 'uyku apnesi' teşhisi konuldu.

Ameliyatla bademcikleri ve burnundaki geniz eti alınan Halil Emir, 1 haftalık iyileşme sürecinin ardından yaşantısına döndü. Emir'in 6 ay sonra yapılan ikinci muayenesinde tüm şikayetlerinden kurtulduğu ve gelişimle ilgili ilerlemeler olduğu kaydedildi.

Halil Emir'in ameliyatını yapan KBB Klinik Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Hülya Eyigör, 6 ay sonunda Halil Emir'in şikayetlerinin tamamen kaybolduğunu söyledi. Emir'in ameliyat öncesinde altını da ıslattığını vurgulayan Eyigör, 'Aileler bazen vücudun bağışıklık sistemine zarar vereceği düşüncesiyle bademciğin alınmasına karşı çıkıyor. Ancak bu tür durumlarda bademciğin ve geniz etinin alınması şart. Ayrıca vücut birkaç ay içerisinde kendini yeni duruma karşı bağışıklığını güçlendiriyor. Uyku apnesi tedavi edilmezse ileriki yaşlarda ciddi sorunlar ortaya çıkabiliyor dedi.

Hastanenin Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Kliniği İdari Sorumlusu Doç. Dr. Mustafa Deniz Yılmaz da çocuklardaki uyku apnesinin çok önemli bir sorun olduğunu anlattı. Çocuklarda akademik başarıyı, uyku kalitesini düşüren ve gelişim hızını durduran uyku apnesinin temel sorununun bademcik ve geniz etinin büyümesinden kaynaklandığını kaydeden Doç. Dr. Yılmaz, hastaların geceleri altını ıslattığını da söyledi. Doç. Dr. Yılmaz, çocukların sürekli sağa sola dönüp ağzı açık uyumaları ve hırıltılı solunumun bu hastalığın en belirgin işareti olduğunu söyledi.

'ARTIK ALTIMI ISLATMIYORUM'

Ameliyatın ardından yaşam kalitesinin arttığını ifade eden Halil Emir, ameliyat öncesinde yaşıtlarına göre kısa boylu ve zayıf olduğunu söyledi. Uykusunu alamadığı için sabahları güçlükle uyanabildiğini anlatan Halil, 'Derslerde öğretmenlerimi tam dinleyemiyordum. Dikkat eksikliğim vardı ama artık yok. Boyum uzadı ve kilo aldım. Artık altımı ıslatmıyorum dedi.

Antalya Bademcik ve Geniz Eti Ameliyatıyla Altını Islatmaktan Kurtuldu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Bademcik ve Geniz Eti Ameliyatıyla Altını Islatmaktan Kurtuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement