Antalya Bakan Tüfenkçi' Den Hortumdan Zarar Gören Bölgelere Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Antalya Bakan Tüfenkçi' Den Hortumdan Zarar Gören Bölgelere Ziyaret

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve beraberindeki heyetle birlikte hortum felaketinin yaşandığı Kumluca İlçesi'ne bağlı Mavikent Mahallesi'ni ziyaret etti.

15.11.2017 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve beraberindeki heyetle birlikte hortum felaketinin yaşandığı Kumluca İlçesi'ne bağlı Mavikent Mahallesi'ni ziyaret etti. Bakan Tüfenkci'yi Ak Parti Antalya milletvekilleri Hüseyin Samani ve Atay Uslu, Kaymakam Hakkı Uzun ve Kumluca Belediye Başkanı Ak Partili Hüsamettin Çetinkaya karşıladı.

BAKANA KİMLİĞİNİ GÖSTERDİ

Sera ve tarım alanlarıyla evleri zarar gören vatandaşı ziyaret eden Bakan Tüfenkci sorunları dinledi. Sera üreticisi Ümit Abacı, Bakan Tüfenkci'ye Hortum felaketi yaşadık. Her gelen yetkili sigorta ve evrak soruyor. İşte benim sigortam diyerek kimliğini gösterdi. Bakan Tüfenkci de üreticiye maddi zararın giderilebileceğini söylerken, önemli olanın can kaybı yaşanmaması olduğunu söyledi. Bakan Tüfenkci'nin evlerinin önünde görüştüğü kadınlar ise bölgede elektrik kesintisi olduğunu belirterek, sorunun çözümü için yardım istedi. Bakan Tüfenkci, kısa zamanda bölgeye elektrik verileceğini kaydetti. Bakan Tüfenkci'nin görüştüğü diğer vatandaşlar da sözlerin söylemde kalmamasını ve icraata geçmesini istedi.

YARALAR KISA ZAMANDA SARILACAK

Bakan Tüfenkci ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yaptı. Tüfenkci, Rabbim böyle afetlerle bizleri baş başa bırakmasın. Ama sevindirici olan bu afetten dolayı vatandaşımız bir can kaybı yaşamadı. Ebetteki malın zararı giderilir. Bu zararın giderilmesinde hükümet olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Zaten milletvekillerimiz meclis çalışmalarını bırakarak vatandaşımızla beraber. Valimiz, belediye başkanımız olayın ilk günden beri burada. Zararın giderilmesi ve tespiti için çalışmakta. 1000 dönümlük alanda hortum zararının olduğunu görüyoruz. 800 dönüme yakın alanda da portakal bahçelerinin zararının olduğunu görüyoruz. Her kurum kendi üstüne düşeni yapıyor. Asıl amacımız vatandaşımızın mağduriyetini giderebilmektir. Ne kadarını gideririz, hangi ölçüde gideririz bunların tamamını inşallah kısa zamanda yapacağımız yardımlarla çalışmalarla ortaya koymuş olacağız. Yaraları kısa zamanda sararak artık bu zararı unutup üretimimize devam edeceğiz. Bundan sonra hangi noktada yakalarsak üretimi oradan devam edeceğiz dedi.

FİYATLARA ZAM YAPILMASIN

Bölgedeki seraların büyük kısmının ihracata dönük üretim yaptığını aktaran Bakan Tüfenkci, bu noktadaki zararın giderilmesi için de neler yapılabileceğinin konuşulacağını kaydetti. Bakan Tüfenkci, bölgedeki zararın ardından sebze ve meyve fiyatlarının zamlanacağı söylentilerine ilişkin ise fırsatçıların bu durumu bahane edip zam yapmaması gerektiğini vurguladı.

FİNİKE'Yİ DE ZİYARET ETTİ

Bakan Bülent Tüfenkci, Kumluca'nın ardından Finike İlçesi'ne bağlı hortumdan hasar gören yeni adliye binası önünde Finikeli olan Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü ve Finike Belediye Başkanı Ak Partili Kaan Osman Sarıoğlu'dan son durumla ilgili bilgi aldı. Bakan Tüfenkci, hasar tespitinin yapılmasının ardından yaraların sarılması konusunda destek olacağını söyledi. Bakan Tüfenkci daha sonra bölgeden ayrıldı.

Antalya Bakan Tüfenkçi\' Den Hortumdan Zarar Gören Bölgelere Ziyaret
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Bakan Tüfenkçi' Den Hortumdan Zarar Gören Bölgelere Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement