Antalya-Bakıma Muhtaçlara Evde Hizmet - Son Dakika
Güncel

Antalya-Bakıma Muhtaçlara Evde Hizmet

Antalya'nın Kaş ilçesinde bakıma muhtaç 60 kişinin ihtiyaçları Kaş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından başlatılan 'Çınarların Gölgesinde Sevgi Saygı Evleri' kapsamında özel bir ekip tarafından karşılanıyor.

27.12.2017 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kaş ilçesinde bakıma muhtaç 60 kişinin ihtiyaçları Kaş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından başlatılan 'Çınarların Gölgesinde Sevgi Saygı Evleri' kapsamında özel bir ekip tarafından karşılanıyor.

Kaş Kaymakamlığı SYDV tarafından hazırlanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından maddi destek sağlanan 'Çınarların Gölgesinde Sevgi Saygı Evleri' projesiyle, ilçe merkezi ve bağlı 54 mahallede oturan yaşlılar, engelliler, yalnız yaşayanlar ve günlük işlerini yapmakta güçlük çeken 60 kişiye evde bakım hizmeti veriliyor. Bakanlık tarafından sağlanan maddi destekle vakıf tarafından 2'si erkek, 2'si kadın 4 kişilik bakım ekibi kuruldu. Hasan Kalkanlı, Osman Özteke, Hanife Talay ve Cemile Özteke adlı görevlilerden oluşan ekip, haftanın 5 günü 60 kişiye hizmet veriyor. 4 görevli gün boyu evlerinde ziyaret ettiği kişilerin günlük işlerini yapıyor. Görevliler evlerin iç ve bahçe temizliğini, yapamayanların yemeğini ve elbiselerinin ütüsünü yapıyor. Bulaşıkları yıkayan, yakacak odunları hazırlayıp, sobaları yakan görevliler gerekli olursa kişinin banyosunu yaptırıyor, erkeklerin sakalını tıraş ediyor. Sağlık sorunları olanların ise gerekli hastanelerle ilişki kurularak tedavileri sağlanıyor. Ekibe haftanın en az bir günü Kaş SYDV Müdürü Ayhan Yıldırım da eşlik ediyor. Bir yıldır sürdürülen proje, gelecek yıl da devam edecek.

Engelli Zeliha Kekse (66), Odunumu kesiyorlar, sobamı yakıyorlar, bulaşığımım yıkıyorlar, yemeğimi de yapıyorlar. Allah devletimize zeval vermesin dedi.

Engelli ve hasta Huriye Gökçe (64), Kaymakamlığımızdan geliyorlar. Benim işçiliğimi yapıyorlar. Memnunum kaymakamlıktan. Devletimiz de sağ olsun, var olsun diye konuştu.

Halil Doğan (77) Yaşlıyım, bakacak kimsem yok. Kaymakamlıktan geliyor arkadaşlar. Temizliğimi, yemeğimi yapıyorlar. Kaymakamımız sağ olsun dedi.

SYDV Müdürü Ayhan Yıldırım da projeyle ilgili şöyle dedi

Kaş ve bağlı 54 mahallede yaşayan 60 muhtaç, yaşlı ve engelliye evde bakım hizmeti veriyoruz. Bu ailelerden yaşlı ve engelli olanlara haftada iki gün, diğerlerine bir gün olarak devam ediyor. Bu ailelerin yemek, temizlik, ütü, odunlarının hazırlanması, sobalarının yakılması gibi işlerle kişisel temizliklerini yapıyoruz. Amacımız yaşlı ve engellilerimizin mutlu şekilde yaşaması.

Antalya-Bakıma Muhtaçlara Evde Hizmet
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya-Bakıma Muhtaçlara Evde Hizmet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement