Antalya Barosu Başkanı Bacanlı'dan Kınama - Son Dakika
Güncel

Antalya Barosu Başkanı Bacanlı'dan Kınama

Antalya Barosu Başkanı Bacanlı\'dan Kınama

Avukatların basın açıklamasına biber gazlı müdahale (ek) ANTALYA BAROSU BAŞKANI BACANLI'DAN KINAMA Antalya Barosu'nda düzenlenen törenle stajını tamamlayan avukatlara avukatlık ruhsatnameleri verildi.

14.10.2015 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avukatların basın açıklamasına biber gazlı müdahale (ek)

ANTALYA BAROSU BAŞKANI BACANLI'DAN KINAMA

Antalya Barosu'nda düzenlenen törenle stajını tamamlayan avukatlara avukatlık ruhsatnameleri verildi. Törende konuşan Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, Alanya Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen avukatlara polisin biber gazıyla müdahalesini kınadı. Başkan Bacanlı, açıklama yapmak isteyen avukatlara, spontane olarak bazı STK'ların destek vermek istediğini, bu nedenle açıklamaya izin verilmediğini söyledi. Bugünkü açıklamaya ise yönetim kurulundan da bazı avukatların katıldığını aktaran Bacanlı, avukatlarla Alanya'daki idareciler arasında bir inatlaşma sezdiğini dile getirdi.

Bacanlı, "İdareciler, meseleyi idare eden değil kavrayıp yönetebilen insanlardır. Neticede bu açıklamayı yapanlar avukat. 40 kez basın açıklaması yaptık adliye önlerinde, en ufak bir hadise yaşanmadı. Açıklama yapıldığı esnada biber gazıyla müdahale edilmiş. 7- 8 arkadaşımız hastanelik olacak kadar gazdan etkilenmiş. Antalya'da adliyede bu tür hadiselerin yaşanmadığını övünerek anlatırdım. Maalesef ülkenin çeşitli yerlerindeki avukata şiddet geldi bizim kapımızı da çaldı" diye konuştu.

BİZİM ÜZERİMİZDEN MESAJ VERMEK ADET OLDU

İstanbul'da avukatlara yapılan müdahalenin ardından gelen eleştirilere rağmen oraya gidip meslektaşlarına sahip çıktıklarını hatırlatan Bacanlı, "Biz bugün meslektaşlarımıza sahip çıkmazsak yarın bizi sürüklerler, bize sahip çıkacak adam bulamayız dedik. 'Devrimciymiş', 'Ülkücüymüş', 'paralelciymiş' değil, bizim asıl kimliğimiz avukatlık kimliği" dedi. Sürüklenenin 'hak arama özgürlüğü' olduğunu anlatan Alper Tunga Bacanlı şöyle konuştu:

"Bizim üzerimizden insanlara mesaj vermek adet haline geldi. 'Ben adliye önünde ve içersinde avukatlara müdahale ediyorum, ey vatandaş senin gözün korksun, meydanlara muhalefet adına çıkarsan senin de maruz kalacağın tavır budur' anlamında bir mesaj. Ben o başsavcıya soruyorum ne oldu? Alanya'da hangi asayişi temin ettin. Şimdi biz itidalli olmasak yarın 1000 kişi gitsek o adliyeye, adliye içinde ne yapacaksın, o kadar polis kolluk kuvveti var mı? Şu ülkede her dakika bomba patlıyor. Adliye önünde basın açıklaması yapmak için 300- 500 arkadaşımızı oraya getirmekten dahi imtina eder olduk. Ben bir arkadaşımın bile burnunun kanamasını istemem ama muhataplardan da saygı beklerim. Alanya Adliyesi'nde avukatlar ve savcılar nasıl yüz yüze bakacak. Ağzımızın tadıyla bir tek gün bize vazifemizi yapmaya izin vermediler. Allah da onlara iktidar nasip etmesin."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Barosu Başkanı Bacanlı'dan Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement