Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (1)

Foto.Mehmet Karavural portre, Karavural engelli rampasını kapatmış bir aracın önünde, engelli Felek Naz Birlik engelli rampasını kapatmış bir aracın önünde.

08.11.2012 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Mehmet Karavural portre, Karavural engelli rampasını kapatmış bir aracın önünde, engelli Felek Naz Birlik engelli rampasını kapatmış bir aracın önünde.

HERKES DUYARLI GİBİ, AMA DEĞİL: 28 yaşındaki engelli Felek Naz Birlik de vatandaşların duyarsızlığına isyan etti. Kaldırımlardaki engelli rampaları, otopark işgalleriyle sık karşılaştığını anlatan Felek Naz Birlik, "Sosyal hayatımız zaten zor. Bir de insanların verdiği engellerden dolayı daha da zorlaşıyor. Herkes duyarlı gibi ama hiç kimse duyarlı değil. Her sene özürlüler gününde ya da diğer günlerde 'engelleri kaldırıyoruz' deniliyor ama değişen bir şey yok" diye konuştu.

===

Kaynaşıp barışacaklar

CHP'de İl Başkanı Devrim Kök'ün operasyonuyla Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ikiye bölünen CHP grubu, kaynaşıp barışacak. 'Hocacılar' ekibinden meclis ihtisas komisyonuna seçilen üyeler salı günü toplanacak mecliste istifa edecek, yerine partiden başka isimler önerilecek.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Nisan ayında, dönemin İl Başkanı Özer Ülken'in meclis ihtisas komisyonu üye önerilerine karşı kendi listesiyle çıkan Başkan Mustafa Akaydın, kendi oluşturduğu komisyonları dağıtıyor. Amacı CHP'de il başkanlığına Devrim Kök'ün seçilmesiyle yaşanan değişime katkı olarak sunulan yeni sürecin sloganı, 'Kaynaştır Barıştır' oldu.

CHP'nin Büyükşehir Meclisi'nde 'Hocacılar' olarak isimlendirilen CHP'li meclis üyeleri Kadir Alkış, Mustafa Yılmaz, Baki Çelik, Deniz Filiz, Turgay Genç ve Recep Tokgöz, seçildikleri komisyonlardan istifa edecek. 13 Kasım Salı günü toplanacak Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de istifa edenler yerine CHP'den yeni üyeler seçilecek.

CHP'de kimin hangi komisyondan istifa edeceği belirlendi. Boşalan yerlere hangi CHP'li üyelerin önerileceği ise partinin salı günü, İl Başkanı Devrim Kök başkanlığında toplanacak meclis grubunda kesinleştirilecek.

Buna göre, aynı zamanda meclis divan katibi olarak Başkan Akaydın'ın sol yanında oturan Turgay Genç, Büyükşehir Encümeni'nden ayrılacak. Encümene, CHP'li Hasan Gürsel Karabayır'ın mahkeme kararıyla üyeliğini düşürdüğü Kadir Alkış, bu kez parti tarafından önerilecek.

Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan ise komisyon başkan vekili sıfatına sahip Baki Çelik istifa edecek. Çelik, Ulaşım Komisyonu'ndan da ayrılacak. Çelik'in Ulaşım Komisyonu'nda boşaltacağı göreve CHP'nin Mustafa Karaman'ı aday göstermesi kesin görünüyor. Plan ve Bütçe'de yer alacak isme ise parti grubu karar verecek.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu'ndan ise iki CHP'li birden ayrılacak. Recep Tokgöz ve Kadir Alkış komisyon üyeliğini bırakacak. İki ismin istifasıyla boşalan yere ise CHP, Deniz Fırat Budak ve Erdem Armen'i aday gösterecek.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Fotosuz.

--- KUTU ---

KÖTÜ İZLER SİLİNİYOR

CHP İl Başkanı Devrim Kök, parti içinde geçmişin kötü izlerinin silindiğini söyledi. Partinin her kademesinde birlik ve beraberliğin meclis komisyonlarının yeniden düzenlenmesiyle sağlanacağını kaydeden Devrim Kök, "Parti içindeki çürük elmalar bir bir ortaya çıkıp, aramızdan ayrılırken, CHP Antalya'da küslükleri ve kırgınlıkları geride bırakan, önemli adımları atma konusunda bir iradeyi hayata geçirmektedir" diye konuştu. CHP İl Başkanı Kök, açıklamasında parti içindeki hiçbir soruna duyarsız kalmadıklarını belirterek, il yönetiminin duyarsızlığı nedeniyle partiden istifa ettiğini açıklayan AK Parti'li Büyükşehir Meclis Üyesi Remzi Sadi'ye de göndermede bulundu.

--- KUTU ---

MHP'DE KİLİT ROL

CHP'nin 'Kaynaştır Barıştır' politikasının hayata geçmesinde 3 kişilik MHP Büyükşehir Meclis grubu kilit rol oynayacak. Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Remzi Sadi'nin istifasıyla 30 kişilik mecliste, muhalefet karşında 14 sandalyeye düşen CHP'nin, istediği isimleri komisyonda görmek için MHP'nin oyuna ihtiyacı var.

===

Doğan Hızlan Kütüphanesi bağışla büyüyor

Rekortmen bağışçılara ziyaret

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nce oluşturulan ve Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı ve yazarı Doğan Hızlan'ın adını taşıyan kütüphane, bağışlarla büyüyor. Düzenlenen kampanyaya yoğun ilgi gösteren Antalyalılar, 20 bin kitapla kurulan Doğan Hızlan Kütüphanesi'ne kitap bağışlıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk Kültür Parkı içinde 900 metrekare alana kurduğu ve şubat ayında düzenlenen törenle hizmete açılan Doğan Hızlan Kütüphanesi'ne, Mart ayında başlatılan kitap bağış kampanyası kapsamında bugüne kadar 11 bin kitap bağışı yapıldı.

Ekim ayında kapı kollarına asılan özel tasarım broşürlerle yaygınlaştırılan kampanya kapsamında 80 yaşındaki emekli hakim Selçuk Sungur, sayısı 1200'e ulaşan hukuk kitaplığını, Dr. Levent Cengiz de 1000'i aşkın kitabının bulunduğu tıp kitaplığını kütüphaneye bağışladı.

Bu iki kitapseverin jestini karşılıksız bırakmayan Doğan Hızlan Kütüphanesi çalışanları, emekli hakim Sungur ile Dr. Cengiz'i ziyaret edip çiçekle teşekkür etti. Hukuk kitaplığını bağışlayan Selçuk Sungur, "Bazen kitapların karşısında uzanıp onları izlemek bile bana ayrı bir huzur veriyor. Kitaplarımın gençlere en faydalı olacağı yere gittiğini bilmek beni çok mutlu etti" diye konuştu. Dr. Cengiz ise "Bu kitapların, insanlara az da olsa yardımcı olması, beni her şeyden çok mutlu eder" dedi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten fotolar

===

ASBAŞ'ta yüzler güldü

ANTALYA Serbest Bölgesi'nde (ASBAŞ) aylık ticaret hacmi, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 44 artış gösterdi. 2011 Ekim ayında 50.4 milyon dolar olan ticaret hacmi, Ekim 2012'de 72.5 milyon dolara yükseldi. 2011'in 10 aylık döneminde 637.8 milyon dolar olan toplam ticaret hacmi ise bu yılın aynı döneminde 644.2 milyon dolara yükseldi.

Ekimde ticaret hacminin yüzde 44'ü bulan ölçüde artmasının en büyük nedenini üretimi tamamlanmış iki lüks yatın satışına bağlayan ASBAŞ Genel Müdürü Zeki Gürses, "47 ve 18 metre boyunda iki yat sahiplerine teslim edildi. 2012 yılında üretimi tamamlanmış yat sayısı ise 12. Bugüne kadar yapılan yat sayısı ise 215'e, satış değerleri toplamı ise 426.6 milyon dolara ulaştı" dedi.

YATLARIN BOYLARI BÜYÜYOR

ASBAŞ bünyesinde üretilen yat boylarındaki artışa dikkat çeken Gürses, "2012 yılı içerisinde denize indirilen 47 metre yat dışında, 60 ve 63 metre boylarında yatların imalatı devam ediyor. Yine siparişleri alınmış 63 ve 56 metre boylarında iki adet yatın daha üretimine başlanacak. Görüşmeleri devam eden 60, 75 ve 88 metre boylarında yatların üretiminin de ASBAŞ'ta yapılması planlanıyor" dedi.

DAHA ÇOK YER GEREKLİ

Saha genişletme çalışmaları için bir dizi öneride bulunan Gürses, "Daha önce gündeme getirmiş olduğumuz, sınır komşumuz Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ait rıhtım ve geri sahasındaki bir kısım alanın Antalya Serbest Bölgesi'ne dahil edilmesi üretim ve ihracatımızı artırmamız açısından son derece önemli. ASBAŞ içerisinde 112 firma 3 bin 692 kişiyi istihdam ediyor" diye konuştu.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Zeki Gürses'in fotosu

===

Çaldığı kasayı açmak isterken yakalandı

ANTALYA Beldibi'ndeki bir turizm acentesinden çelik kasa ve plazma televizyon çalan Sinan A., çaldığı kasayı açmaya çalışırken suçüstü yakalandı. Olay önceki gece Göynük Beldesi'ne bağlı Beldibi Mahallesi'nde bulunan bir turizm şirketine ait ofiste meydana geldi. İşyerine ait içerisinde bir miktar para ve çok sayıda değerli evrakın bulunduğu çelik kasa ile plazma televizyonu çalan Sinan A. kaçtı.

Sabah turizm ofisine gelen çalışanlar soyulduklarını anlayınca durumu polise bildirdi. Antalya polisi yaptığı araştırmada, şüphelinin olaydan sonra bindiği ticari taksinin plakasını tespit etti. Taksi sürücüsüyle görüşen polis, hırsızlık şüphelisinin, kent merkezindeki Sinan Mahallesi'nde bulunan bir işyeri önünde araçtan indiğini tesbit etti.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin içeride olabileceği hırdavatçı dükkanına baskın düzenledi. Baskında Sinan A., çaldığı çelik kasayı işyerinin arka kısmında açmaya çalışırken suçüstü yakalandı. İşyeri sahibi E.A. ile birlikte gözaltına alınan Sinan A., sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Burada yapılan incelemede Sinan A.'nın 30 Ağustos tarihinde yine Beldibi'nde bir otel odasından çelik kasa hırsızlığına karıştığı, ayrıca yine aynı mahallede bir market ve hediyelik eşya dükkanından hırsızlığa teşebbüs olaylarının faili olduğu belirlendi. İfadelerinin ardından Kemer Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerden Sinan A. tutuklanırken, E.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA)

Foto: Şüphelilerin polisler arasında fotoları

===

Yetenek avcıları Antalya'da

ANTALYA, pazar günü genç ve çocuk yetenekleri keşfedecek yetenek avcılarını ağırlıyor. Anadolu Ateşi, Troya ve Kıvılcım ile dünyanın dört bir yanında adını duyuran topluluk, yeni yetenekleri keşfetmek için yola çıkıyor. Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan'ın yönetiminde yeni yetenekleri keşfedecek olan profesyonel hocalar, Anadolu Ateşi ve Troya dans topluluklarına genç yetenekleri, Kıvılcım'a ise çocuk dansçıları seçecek. Cam Piramit içerisinde gerçekleştirilecek seçmelerin ardından en iyilerin eğitimine birkaç hafta içinde başlanacak.

Anadolu Ateşi Antalya ekibinin eğitim sorumlusu Müge Sydorovych ve dansçı eşi Victor Sydorovych, eğitim kadrosunun başında yer alıyor. Dansçılarla birebir ilgilenen, zorlu eğitim sürecinin ardından üç dans topluluğuna da profesyonel dansçı yetiştiren Müge Sydorovych, ilk seçmelerin pazar günü olacağını belirtti. Seçmelerin ardından derslere ağırlık verileceğini vurgulayan genç hoca, "Yurt dışı turnelerimiz uzun sürdüğü için bu yıl seçmelere geç başladık. Anadolu Ateşi ve Troya bizim için ne kadar önemliyse çocuk dansçılardan oluşan Kıvılcım da o kadar önemli. Bu yıl çocuk seçmelerinde de başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi.

Kış sezonu süresince Anadolu Ateşi, Troya ve Kıvılcım'ı kapsayan dans gösterisinde dans etmek üzere seçilecek dansçılar, profesyonel hocalar eşliğinde eğitim görecek. Seçmelerin ardından dansa yatkın olan yetenekler belirlenerek, zorlu bir eğitim sürecine tabi tutulacak. Eğitim sürecini başarıyla bitirenler gelecek sezondan itibaren Anadolu Ateşi ve Troya'da dans etme imkanı bulacak. Çocuk yetenekler ise Kıvılcım kadrosunda yerini alacak. Yurt içi ve yurt dışı turneleriyle milyonlarca izleyicinin gönlüne taht kuran minik dansçılar, ekibe dahil olan yeni dansçılarla güçlerine güç katacak.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplu ve eğitimlerden fotolar.

09 KASIM CUMA SABİTLERİ

=======================

HAVA DURUMU

-----------

ANTALYA : 15/22 (ÇOK BULUTLU)

BURDUR : 05/17 (ÇOK BULUTLU)

ISPARTA : 04/15 (ÇOK BULUTLU)

ALANYA : 15/22 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

KEMER : 13/23 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

AFYONKARAHİSAR : 04/15 (PARÇALI BULUTLU)

MANAVGAT : 13/23 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

KUMLUCA : 10/21 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

BUCAK : 04/16 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

EĞİRDİR : 04/14 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

SANDIKLI : 02/12 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

FETHİYE : 11/23 (PARÇALI BULUTLU)

NAMAZ VAKİTLERİ

---------------

İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI

ANTALYA : 04.59 06.22 11.48 14.35 17.02 18.18

AFYONKARAHİSAR: 05.01 06.27 11.49 14.32 16.59 18.18

BURDUR : 05.01 06.26 11.50 14.35 17.02 18.19

ISPARTA : 05.00 06.25 11.49 14.34 17.01 18.18

ALANYA : 04.54 06.17 11.43 14.30 16.57 18.13

KEMER : 05.00 06.23 11.49 14.36 17.03 18.19

KUMLUCA : 05.01 06.24 11.50 14.37 17.04 18.20

FETHİYE : 05.05 06.29 11.54 14.41 17.07 18.24

NÖBETÇİ ECZANELER

-----------------

ANTALYA

-------

BABACAN Sema Yazar Hast. yanı 337 00 40

BÜYÜK Molla Yusuf Mah. 1425 Sk. 227 42 44

CEMRE Gebizli Mah. Aşık Veysel Cad. 312 36 96

ELVAN Üçgen Mah. Sokullu Cad. Huzur Apt. 344 33 30

IRMAK Kazım Karabekir Cad. 144/C 345 66 53

KAAN Liman Mah. Boğaçayı Cad. 259 42 22

LİMON Şirinyalı Mah. Tekelioğlu Cad. 324 86 04

POSTACIOĞLU Cebesoy Cad. M.Postacıoğlu İş Mrk. 312 41 42

YILDIRIM B.Onat Cad. Yılmaz Sit. 101/B 311 19 69

AFYONKARAHİSAR

--------------

DEFNE Devlet Hast. karşısı 213 77 88

SEZGİN Eski SSK Hast. arkası 214 45 50

ŞULE Ambaryolu No: 4 215 24 44

ISPARTA

-------

AYFER İstiklal Mah. 113 Cad. No: 82/B 218 27 42

UĞUR Devlet Hast. karşısı 212 10 40

BURDUR

------

CANTÜRK Atatürk Cad. No: 38/E 234 35 00

ALANYA

------

FİLİZ Başkent Üniv. Hast. acil girişi 513 04 04

SİPAHİOĞLU Ş.Hane Mah. Eczacılar Cad. No: 22 513 19 27

KEMER

-----

ADA Akdeniz Cad. 60/B 814 32 14

MANAVGAT

--------

ÇAĞLAR Hastane Cad. 742 55 20

U.AKDENİZ A.Pazarcı Mah. Lise Cad. 743 07 77

FETHİYE

-------

İLHAN ŞENEL Devlet Hast. arkası 613 23 06

SÖZMEN İnönü Bulvarı 614 86 18

-----------------

HAFTANIN FİLMLERİ

-----------------

SKYFALL

-------

Daniel Craig dünyanın gelmiş geçmiş en uzun soluklu film serisinin 23. macerası olan Skyfall'la 007 James Bond olarak bir kez daha karşımızda. Skyfall'da, Bond'un M'e karşı sadakati sınanacaktır. Çünkü M geçmişiyle yüzleşmeye başlar. MI6 saldırıya uğrayınca 007'nin, bedeli ne olursa olsun tehdidi bulup yok etmesi gerekecektir.

EVİM SENSİN

-----------

Leyla, eşinden ayrıldıktan sonra baba evine döner. Hayatının en zor 4 yılına girdiğinden habersizdir. İskender ise yetimhanede büyümüş, yalnız yaşamış ve hayatı boyunca hiç evi olmamış bir adamdır. Aralarında filizlenen aşk hızla ilerler, aradıkları mutluluğu birbirlerinde bulurlar. İkisinin özene bezene kurduğu dünyanın üstüne bir kabus çökene kadar, İskender'in evi artık Leyla'dır.

FRANKENWEENIE

-------------

Çok sevdiği köpeği Sparky'yi kaybeden genç Victor, en iyi arkadaşını tekrar hayata döndürmek için birkaç küçük değişiklik yaparak bilimin gücüne başvurur. Evde yarattığı bu eserini saklamaya çalışırken Sparky dışarı çıkınca Victor'ın öğrenci arkadaşları, öğretmenleri ve kasabalılar, elde edilen bu "yeni hayat" fırsatının çok korkunç olabileceğini öğrenir.

BULUT ATLASI

------------

1850'de Pasifik'i geçen bir gezgin, Belçika'daki savaşlar sırasında maddi açıdan istikrarsız bir hayat süren suskun bir besteci, Reagan döneminin California'sında asil ruhlu bir gazeteci, alacaklılarından kaçan bir yayınevi sahibi, ölüm sırasını bekleyen genetiği değiştirilmiş bir garson, bilim ve medeniyetin karanlık yüzüne tanık olan genç Pasifik adalı, tarihsel zaman dilimi içinde her birinin yankılarını anlatıyor.

ÇANAKKALE 1915

--------------

Balkan Savaşı'nda hezimete uğrayan bir milletin dirilişinin hikayesi. Rusya'ya yardım etmek ve İstanbul'u işgal etmek amacıyla Çanakkale'ye tarihin gördüğü en büyük donanmalardan biriyle saldıran Müttefik Kuvvetler'in hiç bir silahın yurt sevgisinden daha güçlü olmadığını anladıkları, birçok isimsiz kahramanın destansı hikayeleriyle ulaşılan zaferin öyküsü.

PARANORMAL ACTIVITY 4

---------------------

Dünyanın dört yanında fırtınalar kopartan ve kendisine has hayran kitlesi ile gişesini katlayan Paranormal Activity serisinin dördüncü filminin yönetmenliğini Ariel Schulman ve Henry Joost üstleniyor. Gerilimin dozunun yüksek olduğu filmde Kaite ve kardeşinin bu sefer çocukluk yıllarına geri dönerek, geçmişte yaşananlar sıra dışı olaylara tanıklık edeceğiz. Zira yetişkinlik döneminde başımıza gelen pek çok şeyin gizli nedeni çocukluk yıllarında yatar.

UZUN HİKAYE

-----------

"Uzun Hikaye", 1950'li yıllarda Bulgaryalı Ali'nin delikanlılık çağlarında Eyüp'te yazlık sinema işletmecisinin kızı Münire ile kaçmasını ve birbirlerine olan sevda öyküsünü anlatıyor. Mustafa Kutlu'nun aynı adlı eserinden uyarlanan filmde, Ali'nin eşitlik ve adalet tutkusunun doğurduğu sonuçlar nedeniyle kasaba kasaba dolaşan bu aile; gittiği her kasabada hayatın farklı bir yüzüyle tanışıp birçok şeye direnmek zorunda kalır. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement