Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.FİNİKE'de bir aracın çarpması sonucu yaralanan köpek, zabıta ekipleri tarafından veteriner kliğine götürülerek tedaviye alındı.

01.10.2012 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Toplantıdan

===

Yaralı köpeğe zabıta sahip çıktı

FİNİKE'de bir aracın çarpması sonucu yaralanan köpek, zabıta ekipleri tarafından veteriner kliğine götürülerek tedaviye alındı. Veteriner hekim Onur Karabulut'un müdahale ettiği köpeğin kalça kemiğinin kırıldığı belirlendi. Yaralı köpeğin kaza nedeniyle her iki arka bacağını hareket ettiremediğini kaydeden Karabulut, "Yaptığımız kontrolde kalça kemiğinin kırıldığını tespit ettik. 15 günlük tedaviden sonra yürümeye başlayacak. Zamanında müdahale sayesinde yeniden yürüyebilecek. Sokak hayvanlarına karşı herkesin daha duyarlı olması gerekiyor" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Köpekten ve müdahale

===

Mübadele sergisi tarihe ışık tutuyor

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde mübadele konulu 'Anılarını Peşinden Sürükleyenlere' isimli sergi açıldı.

Türkiye ile Yunanistan arasında, 1923 yılında yapılan anlaşma gereği Türk-Yunan nüfus mübadelesi gerçekleşti. Mübadelede büyük bir öneme sahip Fethiye'ye bağlı Kayaköy'de yaşanan dramatik göç süreci, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde açılan 'Anılarını Peşinden Sürükleyenlere' isimli sergiye ilham kaynağı oldu. Karma sergide, resim, heykel, fotoğraf, seramik ve tekstilden oluşan 53 eser yer alıyor.

Mübadele dönemlerine ışık tutan sergi, dünyanın her yerinde yüzyıllardır savaş ve politik nedenlerle göçe zorlanan, evini, toprağını ve insanını terk edip yabancı diyarlara göç etmek zorunda kalan insanlara adandı. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (İDGSA) Seksenliler Grubu tarafından hazırlanan serginin açılışına Kaymakam Ekrem Çalık, Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Seki Belediye Başkanı Veli Yıldız ve davetliler katıldı.

Açılış töreninde konuşma yapan Muğla Mimarlar Odası Başkanı Osman Köseoğlu, "Toplum ve coğrafya hafızasını taze tutmanın en iyi yolu bu tür etkinliklerdir" dedi. İDGSA Seksenliler grubu adına söz alan Kutay Uzer ise, "Mübadele konusunda Yunanistan'da da sergiler açılıyor. Arkadaşlarımla birlikte bu olaya küçük bir su damlası kadar katkıda bulunabiliyoruz. Olayı elimizden geldiği kadar evrenselleştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Törende konuşan Kaymakam Çalık, kimsenin isteyerek yerini yurdunu terk etmeyeceğini vurguladı. Mübadelenin büyük acılar barındırdığını anlatan Çalık, "Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Balkanlar, Anadolu ve Kafkaslar'da büyük acılar yaşandı. O dönemde insanlar zoraki göç etmek zorunda kaldı. Fethiye o dönemin izlerini görüyoruz" dedi. Konuşmaların ardından Kaymakam Çalık ve beraberindekiler serginin açılışını yaptı.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Sergiden genel ve detay fotoğraflar

===

Ak Partili vekil okul sıralarında

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde çalışmalarını sürdüren Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Gülşen Gökçe Kız Meslek Lisesi, Fethiye Belediyesi Fen Lisesi, İmam Hatip Ortaokulu ve Akıncı Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda incelemelerde bulundu. Boğa'ya gezisinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, Kadın Kolları Başkanı Ferzan Çakal ve Gençlik Kolları Başkanı Emrullah Tuna'da eşlik etti.

Okullarda incelemede bulunan Boğa, okul müdürlerinden eksik olan ihtiyaçlar hakkında bilgi aldı. Sınıfları gezerek öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Boğa, bir süre öğrenci sıralarına oturup derse katıldı. Gezi sırasında 4+4+4 eğitim sistemine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Boğa, ufak tefek eksiklerin olduğunu, ancak bununda kısa süre içerisinde giderildiğini söyledi.

Türkiye bu yıl yeni bir eğitim sitemine geçiş yapıldığını hatırlatan Ali Boğa, "Bu nedenle okullarımız ilkokul, ortaokul ve lise olarak ayrıldı. Bu yeni yapılanmadan dolayı, eğitim öğretim yılının başında bazı eksikler ortaya çıktı. Bizde eksikleri hemen gidererek okullarımızın sorunsuz bir şekilde eğitim öğretime devam etmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şuanda okullarımızda eksik gördüğümüz bir durum, iki gün sonra tamamlanmış oluyor" dedi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Ali Boğa'nın incelemesinden

===

Denizden kamyon dolusu çöp çıktı

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde Deniz Temiz Derneği (TURMEPA), Kaş Sualtı Derneği (KASAD) ve Kaş Belediyesi'nin işbirliğiyle Kaş Liman ağzında sualtı temizliği yapıldı. Etkinliğe Kaymakam Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Sahil Güvenlik Komutanı Teğmen Barış Borucu, TURMEPA Kaş Temsilcisi Taner Börekçi, KASAD Yönetim Kurulu üyeleri Murat Draman, Belma Namlı, Arzu Soylu, Ümit Yüksel, dalgıçlar katıldı.

Teknelerle Kaş Balıkçı Limanı'ndan yola çıkan dalgıçlar, temizlik yapılacak liman ağzına geldi. Kaymakam Selami Kapankaya, sualtı temizliği için ilk dalışı yaptı. Arkasından tüm dalgıçlar, suya daldı. Kaymakam Kapankaya ve dalgıçlar, sualtından otomobil lastiği, plastik şamandıra, plastik şişe, meşrubat şişesi çıkardı. Çıkarılan atıklar, teknelere yüklenerek limana getirildi. Vatandaşların görmesi için burada sergilenen atıklar, temizlik görevlileri tarafından çöp depolama alanına götürüldü.

TURMEPA Temsilcisi Taner Börekçi, katkılarından dolayı Kaymakam Kapankaya'ya plaket verdi. Kaymakam Kapankaya ise Börekçi'ye kitap hediye etti. Kaş'ın turizmde bir marka olduğunu belirten Kaymakam Kapankaya, "Kaş, alternatif turizmin Türkiye'deki en önemli merkezlerinden biri. Kaş'ta turizmin ana motoru dalış. Mavi bayraklı plajlarımızı, sualtı zenginliğini korumak ve gelecek kuşaklara taşımak ancak temiz kullanmak ve korumakla mümkün" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Temizlik çalışmaları

===

Öğrencilere kırtasiye yardımı

FİNİKE'ye bağlı Sahilkent Belde Belediyesi tarafından dar gelirli ailelerin çocuklarına kırtasiye yardımı yapıldı. Belde Belediye Başkanı Ömer Çırpar, Kum İlkokulu ve İncirağacı İlkokulu'nda okul idaresi ve muhtarlıklar tarafından belirlenen 165 öğrenciye, kırtasiye yardımında bulundu. Başkan Çırpar, göreve geldiklerinden bu yana her yıl okulların ve öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Toplumun ekonomik sıkıntıları ve okulların ihtiyaçlarını belirledikten sonra mümkün olan en yüksek destek ortamını oluşturmaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Çırpar, "Yardımlarımız sadece eğitim ve öğretim yılı başlarında olmuyor. Yıl içinde de çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bunun yanında okullarımızın da ihtiyaçlarını belirleyerek eksikleri gidermeye çalışıyoruz. İmkanı olan her kesin öğrencilere yardım etmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Öğrencilerden foto

===

Polisten hırsızlık uyarısı

MANAVGAT İlçe Emniyet Müdürlüğü 'Güvenli Sokaklar, Gülen Yüzler' projesi kapsamında araçlardan yapılan hırsızlıkları önlemek amacıyla otomobillere uyarı notu bıraktı. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından ilçede park halindeki araçların üzerine ceza makbuzu görünümlü uyarı notu bırakıldı.

Trafik cezası makbuzu görünümlü uyarı notunda 'Bu bir ceza makbuzu değildir, sadece uyarıdır ve altında eşyalarınız sizin için değerli olmayabilir ama bizim için çok önemli, lütfen aracınız içerisinde kıymetli eşyaları bırakmayınız" ifadeleri yer alıyor.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Broşür dağıtan polis

===

Başkan patates üreticilerini dinledi

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde patates hasadının başlamasının ardından Belediye Başkanı İsmail Elibol, üreticileri ziyaret etti. Üreticilerin sıkıntılarını dinleyen Başkan Elibol, patates üretimi hakkında bilgiler aldı. Üreticiler, mazot ve ilaç fiyatları başta olmak üzere maliyetin artışından yakındı. Üretilen ürünü satamamaktan da şikayet eden üreticiler, pek çok üreticinin kredi borçları nedeniyle tarım ekipmanlarını satmak zorunda kaldığını vurguladı.

ALIN TERİNİN KARŞILIĞI BU OLMAMALI

Patatesteki fiyat politikasının çiftçileri çok zor durumda bıraktığını belirten Başkan Elibol, üretimde maliyetleri yükselten mazot, gübre, tohum, ilaç ve elektriğe sık sık zam gelmesine karşın patates fiyatının yerinde saydığını söyledi. Her yıl umutla patates eken çiftçinin maliyetler nedeniyle bitme noktasına geldiğini savunan Başkan Elibol, "Ülkemizde uygulanan ekonomik politikalar çiftçimizi kötü etkilediği gibi, sanayicisi, esnafı kan ağlatmakta" dedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI(DHA)

Foto: Belediye Başkanın patates üreticilerinden tarlada bilgi alırken

===

Vakıf ev sahibi yaptı

SANDIKLI Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından Akharım Beldesi'nde yalnız yaşayan ve ekonomik durumu iyi olmayan Fadime Üresin için yaptırılan ev teslim edildi. Evin anahtar teslimini Kaymakam Ali Candan, SYDV Müdürü Şuayip Binbir ve diğer protokol üyeleri birlikte yaptı. Kaymakam Candan, vakıf tarafından şu ana kadar 18 ev yaparak teslim ettiklerini kaydetti.

Beldeye geçen yıl yaptığı ziyaret sırasında Fadime Üresin'in evini gördüğünü ve oturulamayacak durumda olduğunu fark ettiğini anlatan Kaymakam Candan, "Yeni bir ev yapılması için gerekli talimatları vererek evin en kısa sürede tamamlanması için çalışmaları başlattık. Belediye Başkanımız Nurettin Özdemir ve vakıf görevlilerimiz önemli katkılar koyarak evi tamamladık" dedi. Kaymakam Candan konuşmasının ardından evin anahtarını Fadime Üresin'e teslim etti.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Ev teslim töreni, Kaymakam Candan ve Fadime Üresin

===

Kışlık kömür vakıftan

SANDIKLI Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) merkez, belde ve köylerdeki ihtiyaç sahiplerine kömür dağıtımına başladı. Kaymakam Ali Candan ve Vakıf Müdürü Şuayip Binbir Yeni Zahire Pazarı'nda devam eden kömür dağıtımını denetledi. Bu yıl 1250 ton kömür dağıtacaklarını kaydeden Kaymakam Candan, şu ana kadar 885 aileye kömür yardımında bulunduklarını söyledi.

Her aileye 1 ton kömür verildiğini anlatan Kaymakam Candan, "Kış gelmeden vatandaşlarımıza hiçbir masraf yaptırmadan evlerine kadar kömür teslimatını yapıyoruz. Kömür ihtiyacı olan ihtiyaç sahiplerinin vakfa yaptıkları müracaatları değerlendiriyoruz" dedi. Pazar esnafıyla bir süre sohbet eden Kaymakam Candan, daha sonra bölgeden ayrıldı.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Fotosuz

===

Sulama birliği başkanını seçti

BUCAK Sulama Birliği Olağan Meclis Toplantısı, Bucak Belediyesi toplantı salonunda yapıldı. Meclis toplantısına Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, Sulama Birliği meclis üyeleri Bilal Özel, Osman Kızıltan, Süleyman Gökalp, Fatih Uğur, Ahmet Özcan, Ahmet Soylu, Ahmet Arışlı, Salih Şimşek, Hasan Taşkın, Mustafa Duran, Murat Sarı, Mustafa Arut, İsmail Sarı katıldı.

Meclis toplantısında Birlik Başkanlığı seçimi yapıldı. Seçim öncesinde ilk olarak başkanlık divanının oluşturuldu. En yaşlı üye olarak Salih Şimşek Divan Başkanlığına, Bilal Özel ve Fatih Uğur ise başkanlık divanı üyesi olarak belirlendi. Birlik başkanlığına mevcut başkan Belediye Başkanı Ramazan Ayaz aday oldu. Seçim sonunda Ayaz oy birliği ile birlik başkanlığına yeniden seçildi.

Birlik yönetim kurulu 4 asil üyeliklerine Bilal Özel, Murat Sarı, Ahmet Arışlı ve Ahmet Özcan seçilirken, 4 yedek üyeliğine İsmail Sarı, Fatih Uğur, Hasan Taşkın ve Süleyman Gökalp seçildi.

Birlik Denetim kurulu 3 asil üyeliklerine Mustafa Duran, Ahmet Soylu ve Osman Kızıltan seçilirken, yedek denetim kurulu üyeliklerine Mustafa Arut, Salih Şimşek ve Hasan Akay seçildi.

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Foto: Seçimden foto

===

Orman işçilerinden Arakan'a yardım

ALANYA Orman İşletme Müdürlüğü personeli tarafından Arakan'daki Müslümanlara yardım amacıyla 1600 lira toplandı. Orman İşletme Müdürlüğü'nde çalışan 150 personelin gönüllü katılımıyla toplanan para, Arakan bölgesinde yaşayan Müslümanlar için açılan yardım kampanyasına ait banka hesabına yatırıldı.

Türkiye genelinde başlatılan yardım kampanyasına duyarsız kalmak istemediklerini kaydeden Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı, "Personelimizin büyük çoğunluğu destek verdi. Yaptığımız bu katkı bir nebze olsun Arakan'daki Müslüman kardeşlerimize faydalı olur diye düşünüyoruz" dedi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Cihat Yıkıcı

===

Tekneyle balık havuzuna daldı

ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde İngiliz bayraklı 'Hamble Warrior' adlı tekne denizde seyir halindeyken Finike Yat Limanı'na yaklaşık 700 metre açıktaki balık havuzuna çarptı. Philip Temli Scat Mılln ve eşi Janet Elizabet Mcfarlane Mılln'ın içinde bulunduğu tekne, havuza aşarak içine girdi. Scat Mılln'in kullandığı teknede şans eseri yaralanan olmazken, liman başkanlığı yardım çağrısı üzerine kurtarma operasyonu başlattı.

Setur Marina ve balıkçı teknelerinin desteğiyle tekne balık havuzuyla birlikte balıkçı barınağına çekildi. Yaklaşık 4 saat süren kurtarma çalışmalarının ardından tekne vinç yardımıyla balık havuzundan çıkarıldı. İngiliz karı-koca ise tedbiren hastaneye sevk edildi. Balık çiftliğinin sahibi Fatih Veziroğlu, 4 balık havuzundan birinin kaza nedeniyle kullanılmaz hale geldiğini yaklaşık 15 bin lira zararı olduğunu söyledi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Kaza yerinden foto

===

Finike'de fuhuş operasyonu

FİNİKE İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince yapılan operasyonda fuhuş yaptıkları belirlenen 6 yabancı uyruklu kadın ile fuhşa aracılık yaptığı belirlenen 3 kişi gözaltına alındı. İhbar üzerine bir eve yapılan operasyonda fuhuş yaptıklarını belirlenen A.Ö, M.V, O.L, H.T, U.E, R.G adlı yabancı uyruklu kadınlar, işlemlerin ardından sınır dışı edilmek üzere Antalya Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Fuhşa aracılık yapmak ve yer temin etmek iddiasıyla yakalanan D.D, H.O, F.Ö.'nün ise çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Gözaltına alınanlar - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement