Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.SAADET Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ve Antalya İl Başkanı Galip Akın, Yalvaç'ta partisinin ilçe yönetimiyle bir araya geldi.

03.10.2012 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Hasan Sipahioğlu ile Eski federasyon başkanı Erol Ünal Karabıyık arasında imzalanan protokol, Dava açan Şükrü Başargan Tunay, arazinin fotosu

===

Saadet Partisi seçim startı verdi

SAADET Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ve Antalya İl Başkanı Galip Akın, Yalvaç'ta partisinin ilçe yönetimiyle bir araya geldi. Yerel seçim startı verdiklerini açıklayan Başkan Akın, Genel Merkez'in talimatlarıyla 81 il ve 975 ilçede çalışmalara başladıklarını, bu çalışmalarda il ve ilçelerin son durumunun bir fotoğrafının çekilerek genel merkeze rapor edileceğini kaydetti.

Antalya, Burdur ve Isparta için oluşturulan ekipte kendisine görev verildiğini anlatan Başkan Akın, programı kapsamında Isparta ve tüm ilçelerini dolaşacaklarını belirtti. Ekim 2013'de yapılacak yerel seçim çalışmalarını yürüttüklerini vurgulayan Başkan Akın, il ve ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinde yetkiyi il ve ilçe yönetimlerine bırakılacağını söyledi.

Tüm siyasi partilerden önce belediye başkan adaylarını belirleyerek isimlerini açıklayacaklarını anlatan Başkan Akın, "Bizim adaylarımızı erken çıkarırsak yıpranır diye bir endişemiz yok zira hepsi Milli Görüş'ten değerli insanlardır ve hiçbir şaibeleri olmayan insanlardır. Bu hizmet yarışında başkanlarımız en iyi şekilde görev yapacaktır" dedi.

Havva Nur ARKAN/YALVAÇ, (DHA)

Foto: Toplantıdan foto, Başkan Akın

===

Sağlıklı yaşam için spor yap

KAŞ Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği 'Hayatın Sırları (Hints of Life) Gençlik Projesi' kapsamında 12 ülkeden 31 katılımcı Kaş'ta bir araya geldi. Gençlik Projesi, öncelikle gençler olmak üzere topluma doğru beslenme alışkanlığı ile spor yapma alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor. Kaş Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin ev sahipliği yaptığı projenin çalıştayına katılan Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Belarus, Kosova, Moldova, Ukrayna, İtalya, Almanya, Bulgaristan, Macaristan ve Romanya'dan gelen öğrenciler, projeye destek çağrısı yaptı.

Proje ayrıca, bağımlılık yapan maddelerden kaçınma, kanser risk faktörlerinden korunma, AIDS gibi bulaşıcı hastalıklarla mücadele etme yöntemleri ve cinsel sağlıkla ilgili bilinçlenme gibi konularda doğru bilgilendirmeler yapmak ve katılımcıların dikkatini sağlıklı yaşama çekmeyi de amaçlıyor. Bu amaçla düzenlenen eğitim çalıştayına katılan Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, farklı ülkelerden katılımcıların, uyum ve işbirliği içinde çalışmalarda bulunmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Çalıştayın ardından projeye katılan gençler, proje faaliyeti sırasında hazırladıkları bilgilendirici ve ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını özendirmeyi hedefleyen çalışmalarını vatandaşlarla paylaşmak için Cumhuriyet Meydanı'nda etkinlik düzenledi. Etkinliğe özellikle çocukların ve gençlerin ilgisi yoğun oldu. Katılımcılar meydanda halkın ve turistlerin bakışları arasında kendilerini bir anda yere atarak madde bağımlılığına dikkati çekti.

Proje katılımcıları buradaki etkinliğin ardından ellerinde ve üstlerinde taşıdıkları afişlerle Kaş sokaklarında dolaşarak madde bağımlığının zararlarına dikkat çekti. Çalıştayın ardından ülkelerine dönen öğrencilerin yeni hedefi ise 'Yaşam Kurultayı' düzenlemek. Katılımcılar proje sonrasında, kendi ülkelerinde gençleri tehdit eden konularda sürdürülebilir aktiviteler planlayacaklar. Katılımcılar yine çalıştay sonuçlarını kendi ülkelerinde gençlerle paylaşacak.

Pınar AYAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Gruptan toplu foto

===

Kene avcıları doğaya bırakıldı

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı'nın yaban hayvanı yerleştirme projesi kapsamında üretimi sağlanan 1000 kınalı keklik, Alanya Av ve Yaban Hayatı Koruma Başmühendisliği tarafından Gazipaşa'da doğaya bırakıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Antalya Şube Müdürü Osman Yöntem, Alanya Av ve Yaban Hayatı Koruma Başmühendisliği Şefi Mevlüt Kodal ve Gazipaşa Avcılar Derneği Başkanı Cengiz Yaman proje kapsamında Koru Mahallesi'nde 250, Göçük Köyü Sazak mevkiinde ise 750 'kınalı' kekliği doğaya bıraktı.

KENE VE SÜNEYLE MÜCADELE EDECEĞİZ

Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından değişik yerlerde keklik bırakıldığını belirten Antalya Şube Müdürü Osman Yöntem, program kapsamında Antalya genelinde 2 bin keklik doğaya bıraktıklarını söyledi. Alanya Doğa Koruma Milli Parklar Şefi Mevlüt Kodal ise keklik salınan bölgede 3 yıl av yasağı uyguladıklarını belirtti. Bölgede bir görevli bulundurulacağını kaydeden Kodal, "Keklikler süne ve keneyle mücadelede önemli rol oynuyor" diye konuştu.

KEKLİKLERİ AVCILAR KORUYACAK

Gazipaşa Avcılar Kulübü Başkanı Cengiz Yaman ise bırakılan keklikleri bizzat avcıların koruyacağını belirterek, "Milli parklardan 2 bin keklik sözü almıştık. Şimdi ise keklikleri doğaya bırakıyoruz. Kekliklerin üremesinin faydalarını ev ev dolaşarak anlatacağız. Avcılara bunları anlattık ve koruma sözü aldık. Muhtarımızı yetkilendireceğiz, elimizden geldiği kadar ne gerekiyorsa yapıp koruyacağız" dedi. Konuşmaların ardından kapakları açılan kutulardan çıkan keklikler doğal yaşam alanlarına uçtu.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Kekliklerden foto

===

Osmanlı arşivlerinde Gazipaşa

GAZİPAŞA Belediyesi tarafından başlatılan çalışma kapsamında Osmanlı arşivlerinde Gazipaşa ile ilgili yazışmalar derlenerek kitap haline getirildi. Gazipaşalı araştırmacı-yazar Ali Yıldız tarafından yapılan çalışmada derlenen bilgiler 3 ciltte toplandı. Daha önce 'Dünden Bugüne Gazipaşa Tarihi' ve 'Gazipaşa Dillere Destan' isimli kitapları da yazan Ali Yıldız, Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç'i ziyaret ederek yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ali Yıldız'ın Gazipaşa hakkında daha önce kitaplar yazdığını hatırlatan Başkan Özgenç, "Belediye olarak bizde katkı sağladık. Bu çalışmadan sonra Gazipaşa ile ilgili Başbakanlık Osmanlı arşivlerinde yer alan yazışmaları ortaya çıkarmak adım attık. 3 ciltten oluşan değerli bir çalışmayı bitti. Bu çalışma sonucu ortaya çıkardığımız ve önemli bulduğumuz, Gazipaşa için özel olduğunu düşündüğümüz, 30 kadar belgeyi nikah salonu olarak tasarladığımız resmi binamızda sürekli sergileyeceğiz" dedi.

Buradaki belge ve bilgililerin başka araştırmacılara, genç araştırmacılara ışık tutacağına dikkati çeken Özgenç, "Gazipaşalı sanatçılarımızın, yazarlarımızın, şairlerimizin kitaplarını, dergilerini, makalelerini de elimize geçtikçe burada oluşturacağımız kütüphane ve arşivde saklayacağız. Araştırma yapmak isteyen insanlar bu kaynaklardan yararlanabileceklerdir" dedi. Başkan Özgenç, 19-21 Ekim tarihleri arasında yapılacak Çekirdeksiz Nar Şenliği'nde de bu belgelerin sergileneceğini söyledi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Ali Yıldız, Başkan Özgenç

===

'Hayat Boyu Öğrenme' seferberliği

GAZİPAŞA Halk Eğitimi Müdürlüğü'nde 'Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu' toplantısı yapıldı. Toplantıda, Halk Eğitimi Müdürlüğü'nün önemine dikkat çekilerek, istenildiği taktirde her konu hakkında kurs ve eğitim verilebileceğine değinildi. Gazipaşa Halk Eğitimi Müdürlüğü'nün yeni binasında düzenlenen toplantıya Kaymakam Muhittin Pamuk, Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çelik, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş ve kurum amirleri katıldı.

55 AYRI KURS AÇILDI

Halk Eğitim Merkezi'nin 2011-2012 çalışmaları ile 2012-2013 projelerini anlatan Halk Eğitim Müdürü Tuncer Çomruk, 55 dalda kurs açılmasının planlandığını, açılacak branşları kamuoyuyla paylaştı. İlçede 521 kişinin okuma yazma bilmediğini, bunların 311'inin yaşlı ve hasta, 192'sinin engelli olduğunu belirten Çomruk, 18'inin de göç yoluyla ilçeye geldiği bilgisini verdi. Açılacak kurslardan 50'sinin mesleki, 2'sinin okuma-yazma, 2'sinin lise ve üniversite hazırlık, 1'sinin ise 'Okullar Hayat Bulsun' projesi kapsamında seminer faaliyetleri olacağını söyledi.

KATILIM OLDUKÇA YÜKSEK

Çomruk, yıl içinde cinsel istismar, kadın hakları, şiddet, evlilik öncesi eğitim ve orman yangını eğitimi konularında 8 seminer düzenleyeceklerini kaydetti. Kaymakam Muhittin Pamuk ise ilçede 7 bin vatandaşın halk eğitim kurslarına katıldığını söyledi. İlçede 10 bin 260 öğrenci eğitim gördüğüne dikkati çeken Kaymakam Pamuk, "Kurslara yoğun talep olması bizleri mutlu ediyor. Bu yıl da aynı düzeyde katılım bekliyoruz" dedi. Konuşmaların ardından kurum müdürleri hangi alanlarda kurs açılması gerektiği konusunda taleplerini belirtti.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Toplantıdan foto

===

Kurayla iş sahibi oldular

ISPARTA'da İŞ-KUR'un Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, okullarda eğitim öğretim dönemi boyunca hizmetli olarak görevlendirilmek üzere 112 kadın işçi kura ile belirlendi. Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda yapılan kura çekimine Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner ile İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergin katıldı. İl genelinde 112 kişinin 3 ay süreyle istihdam edileceği programa, 1223 kişi başvurdu.

Programın ilçe genelinde uygulandığını belirten İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergin, Isparta'ya yılbaşında 1 milyon lira ödenek ayrıldığını kaydetti. Daha sonra bu ödeneğin 3 milyon liraya çıkarıldığını belirten Ergin, "İlk önce 100 kadının çalıştırılması için program yaptık. Ama bu sayıyı daha sonra 112'ye çıkardık. Okullarda çalışacak personel asgari ücret alacak ve Sosyal Güvenlik Kurumu primleri de tam yatacak" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner ise, "İşsizlik ülkenin sorunu gerçi son yıllarda bir gerileme var. Aranızda gerçekten işe ihtiyacı olanlar var. Kurada ismi çıkanlardan isteğimiz, aldıkları parayı hak ederek çalışmaları. Geçtiğimiz yıllarda bazı sıkıntılar oldu. İşten kaçma gibi durumlarla karşılaştık" dedi. Konuşmaların ardından kura çekimine geçildi. İlk olarak Aksu ilçesindeki okullarda çalıştırılacak iki bayanın ismi belirlendi. İlk kurayı İş-Kur Müdürü Hüseyin Ergin çekti.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Kura çekimi

===

Okullara 12 personel

KORKUTELİ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye İş Kurumu Antalya Müdürlüğü arasında imzalanan protokole hayata geçirilen 'Toplum Yararına Çalışma Programı' kapsamında okullarda temizlik işlerinde çalıştırılmak üzeri 12 kişi işe alındı. İş alınan 12 personel 3 ay boyunca merkez, belde ve köylerdeki okul ve kurumlarda istihdam edilecek. 48 kişinin başvurduğu 3 aylık iş için 12 asil, 12 yedek işçi adayı belirlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, "Proje kapsamında 12 vatandaşımıza okullarda iş imkanı sağladık. Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 48 kişi başvuruda bulundu. Başvuru yapanlar arasından programa katılacak olan 12 kişi Korkuteli 2. Noter huzurunda yapılan kura çekimi ile belirlendi. Asgari ücretle çalıştırılacak vatandaşların sosyal güvenceleri bulunacak. 12 vatandaşımız bu sayede belirli bir gelir ve meslek sahibi olacak" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Kura çekiminden foto

====

Anadolu Lisesi yemekte buluştu

SERİK Anadolu Lisesi öğretmenleri geleneksel eğitim-öğretim yılı başlangıç yemeğinde bir araya geldi. Şimşek Restoran'da Serik Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği tarafında düzenlenen yemeğe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Çömezoğlu, Okul Müdürü Şerif Ramazan Kaplan, Okul Aile Birliği Başkanı Şemsettin Arıkan, okulun eksiklerinin giderilmesinde destek veren işadamı Adnan Ege, okul aile birliği üyeleri ve öğretmenler katıldı.

Yemekte konuşan okul müdürü Şerif Ramazan Kaplan yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanı ve mutluluğu içinde olduklarını belirtti. Her eğitim öğretim yılının bitiminde ve başlangıcında birlik ve beraberlik yemekleri düzenlendiklerini kaydeden Kaplan, "Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi okulumuzun ve Serik eğitiminin başarısına katkıda bulunmak ve başarı çıtamızı yükseltmek için tüm arkadaşlarımızla beraber yoğun çalışacağız" dedi. Yemeğin sonunda okulun eksiklerinin giderilmesine destek veren işadamı Adan Ege ile başka okullara ataması yapan 3 öğretmene plaket verildi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Yemekten fotolar

===

Emniyetten öğrencilere kırtasiye desteği

SERİK İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce belirlenen ve 3 ilkokuldaki öğrencilere okul çantası ve kırtasiye malzemelerinden oluşan hediye paketi dağıttı. Kırtasiye malzemeleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amir Vekili Komiser Yardımcısı İsmet Karaağaç, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mevlüt Özen, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Personel Şefi Ali Kibar tarafından verildi.

Kırtasiye malzemelerinin dağıtımının ardından Komiser Yardımcısı İsmet Karaağaç, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 19 okulun katılımıyla 38 polis memuru tarafından yürütülen 'Okul Güvenlik Projesi' hakkında bilgi verdi. Projenin ilçe merkezindeki okullarda güvenli eğitim ortamını korumak ve bu özelliği kısmen veya tamamen riske girmiş okulları yeniden güvenli hale getirmek olduğunu anlatan Karaağaç, okullarda bir sorun olduğu zaman okul yetkililerin polis memurlarıyla hemen irtibata geçtiğini söyledi.

Emniyet görevlilerinin, okul yönetimi, veliler ve öğrencilerle sürekli diyalog halinde olduğunu anlatan Karaağaç, "Asıl amacımız okullarda sorun yaşandıktan sonra değil, görevli arkadaşlarımız tarafından sorunları yerinde tespit ederek, sıkıntı yaşanmadan çözüm getirmek. İlçemizdeki okulların giriş ve çıkışlarında özellikle trafiği yoğun olan okullar başta olmak üzere, trafik önlemlerinin alınması için ekipler görevlendirdik" dedi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Kırtasiye yardımı

===

Başkan Akkaya'dan öğrencilere kırtasiye seti

BURDUR Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ilköğretim birinci sınıf öğrencilerine kırtasiye seti hediye etti. Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle kent merkezindeki ilkokulları ziyaret eden Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, bu yıl ilkokula başlayan minik öğrencilere kırtasiye seti hediye ederek başarılar diledi.

İlk olarak TOKİ Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu'na giden Başkan Akkaya, burada birinci sınıf öğrencilerine belediye tarafından hazırlatılan kırtasiye setini hediye etti. Okullarda öğrencilerin sevgi seli ile karşılaşan Başkan Akkaya minik öğrencilere başarılar diledi ve mahallelerindeki park ve bahçeleri korumaları ve sokak hayvanlarına karşı duyarlı olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Onur ÖZKAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Başkan Akkaya ve öğrenciler

===

Hepsi meslek sahibi oldu

KORKUTELİ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hasta ve Yaşlı Refakatçi Kursu tamamlandı. Kursu başarıyla bitirenlere 23 kursiyere belgeleri verildi. 560 saat süren kursta, eğitimler emekli hemşire Fatma Boz tarafından verildi. Kursiyerler belgelerini törenle aldı. Törende konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Harun Topay, "Kurslarda özellikle kadınların iş sahibi olmasını istiyoruz" dedi.

Kursa katılan 62 yaşındaki Seher Yılmaz Arslan ise "Bu kurs sayesinde iş imkanımız olacak. Yaz döneminde halk eğitim merkezinde eğitim aldım Yeni bir meslek sahibi oldum. Devletimizin sağladığı imkanlar sayesinde böyle bir mesleği öğrendik. Tüm halk Eğitim Merkezi personeline ve Antalya İş Kura teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından HEM Müdürü Topay, kursiyerlere belgelerini verdi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Kursa katılan kursiyerler,

===

Armut hasadı başladı

KORKUTELİ'nde armut hasadı başladı. Çifçiler tarafından hasad edilen armut, 1.30 liradan pazar tezgahlarında yerini alırken, alıcıların ilgisi üreticileri memnun etti. Korkuteli Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Ali Kartop, ilçede, Akça, Santa Maria, Ankara, Deveci armudu hasadından sonra en son 'Margarita Manilla' cinsi armut hasadının yapıldığını kaydetti.

Armut üreticilerinin rekolte ve fiyatlardan memnun olduğunu anlatan Kartop, "Aşırı kuraklık nedeniyle Türkiye genelinde birçok ürün tarlada kaldı. İlçemizde meyve üreticilerinin yüzde 70'i damlama sulama yöntemi ile bahçelerini suluyor. Bu nedenle verimli ve kaliteli ürün elde edildi. Kuraklık nedeniyle birçok bölgede meyve üretiminde düşüş yaşanırken, Korkuteli'nde bolluk ve kalitenin yanı sıra fiyat sevinci yaşıyoruz. Armut üretimindeki verimlilik ve alım fiyatları üreticileri mutlu etti" dedi.

Korkuteli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özlem Çağırıcı ise "İlçede meyvecilik çığ gibi büyüyor. Çiftçilerin alternatif ürünlere yönelmeleri ve tarla ürünlerinden bahçeciliğe geçmeleri çok önemli bir gelişme. Bahçecilik, ilk kurulum masrafları yüksek olmasına karşın tarla tarımından çok daha karlı. Ancak alınan verim ve ürün bolluğu maliyetini kısa sürede amorti ediyor. Pazar bolluğu da üreticilere ürünleri daha kolay satma şansı sunuyor" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Armut hasadından foto

===

Üzüm hasadı üreticinin yüzünü güldürdü

ANTALYA'nın İbradı İlçesi belde ve köylerinde üzüm hasadı başladı. Son 2 yıldır 'mildiyo hastalığı' nedeniyle üzüm yetiştirilemeyen bölgede, bu yılki üzüm rekoltesi üreticinin yüzünü güldürdü. Hasadı yapılan yöreye özgü 'Ereğli' ve 'Dimlit' üzümleri sıkıldıktan sonra kaynatılarak üzüm pekmezi yapılıyor. Geleneksel yöntemlerle üretilen İbradı pekmezi özellikle yöreye özgü üzümlerden yapıldığı için farklı bir aromaya sahip.

İlçe bağlarındaki 'mildiyo' hastalığı nedeniyle üreticinin mağdur olduğunu vurgulayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Muhammet Ali Şener, yapılan yoğun mücadele sonrası hastalığın önlendiğini ve bu seneki hasadın üreticinin yüzünü güldürdüğünü söyledi. Üreticilerin bağ bakımı hastalıkla mücadele konusunda daha dikkatli ve zamanında önlem almasının önemli olduğunu anlatan Şener, kendilerinin de bu konuda çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Bülent ÜLKER/İBRADI, (DHA)

Foto: Üzüm hasadından

===

ANTBİRLİK kütlü pamuk avans fiyatını açıkladı

ANTALYA Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği 2012-2013 sezonu ürün alım döneminde geçerli olacak kütlü pamuk avans fiyatını belirledi. ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Balaban,

baz kalite Beyaz ST-1 kütlü pamuk için avans fiyatın 1,60 lira olarak belirlendiğini kaydetti. Fiyat belirlenirken diğer bölgelerin baz alındığını vurgulayan Başkan Balaban, üreticinin emeğini koruyacak bir fiyat verildiğini söyledi.

Belirlediklerini fiyatın taban alım avans fiyatı olduğunu anlatan Balaban, piyasalarda yaşanacak gelişmelere paralel fiyatın yeniden değerlendirileceğine işaret etti. Bölge çiftçisini üretimin her aşamasında desteklediklerin değinen Balaban, "Antalya'da birlik yönetim kurulumuz tarafından desteklenen 'beyaz altın' yeniden eski parlak dönemine kavuşuyor. Oldukça verimli bir sezon geçirdik. Bu yıl 35 bin ton rekolte bekliyoruz" dedi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Abdullah Balaban

===

Side Face okurlarıyla 'Facetoface'te buluştu

YAYIN hayatına 14 Şubat 2012'de başlayan 'Side Face' dergisi, okuyucularıyla kaynaşmak ve dergi konseptini duyurmak amacıyla Side Karma'da 'Facetoface' adı altında bir parti düzenledi. Partiye, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Side Belediye Başkanı Yardımcısı Mustafa Gülcü, Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut'un da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Side Face Haber Müdürü Umut Can'ın konuşmasıyla başlayan gecede, sanatçılar Erdinç ve Erkan Güleryüz birer konser verdi. Partide, Manavgat Belediye Başkanı Sözen, Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar adına Yardımcısı Mustafa Gülcü, MASTOB Başkanı Barut ve MATSO Başkanı Şükrü Vural adına Yusuf Karamancı'ya, MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş adına Ali Yıldırım Kocabacak'a ve derginin sponsorlarına plaket verildi.

Side Face'in imtiyaz sahibi Selda Şenel ve eşi Hasan Şenel, davetlilerle yakından ilgilendi. Selda Şenel yaptığı konuşmada, yayın hayatına başladıkları günden bu yana desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti. Gecede konuşan Belediye Başkanı Sözen ise Side Face'in toplumun bir ihtiyacını gidermeye yönelik güzel bir çalışma olduğunu söyledi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Partiden fotolar

===

Borç ödemeye gitti alacaklı çıktı

ALANYA'da prim borcunu ödemek için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bürosuna giden 19 yıllık esnaf Mehmet Tatar, prim borcunun bir başkası tarafından ödendiğini öğrenince şoke oldu. Klima ve televizyon tamir montajı yapan Mehmet Tatar, her ay düzenli olarak ödediği prim borcunu ödemek için SGK bürosuna gitti. Primi yatırmak için TC numarasını verdiğinde borcu olmadığı hatta alacaklı olduğunu öğrendi.

Primin kim tarafından ödendiğini bilmediğini belirten Tatar, parayı kimin yatırdığını öğrenmek için SGK yetkililerinden yardım istedi, ancak sonuç alamadı. Kendisi adına ödeme yapan kişiye ulaşmaya çalıştığını kaydeden Tatar, "Benim adıma ödeme yapan kişi muhtemelen şu an sağlık hizmetlerinde yararlanamıyor. Umarım sağlığında bir sorun yoktur. Bulmak için SGK' dan yardım istedim ancak sonuç alamadım. Dilerim hatayı fark eder ve ödeme makbuzuyla bana ulaşır" dedi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Mehmet Tatar

===

Şuhut'a modern hastane

AFYONKARAHİSAR'ın Şuhut İlçesi'nde yaptırılan 75 yataklı devlet hastanesinin inşaatı sürüyor. Belediye Başkanı Recep Bozkurt, hastane inşaatına giderek çalışmaları inceledi. Yüklenici firma yetkilileri ile görüşen Belediye Başkanı Recep Bozkurt, çalışamalar hakkında bilgiler aldı. Firma yetkilileri devlet hastanesinin çok modern bir hastane olduğunu, Sağlık Bakanlığının yayınlamış olduğu son yönetmeliğe uygun inşa edildiği söyledi.

Belediye Başkanı Recep Bozkurt ise hastanenin çok büyük ve modern olduğunu belirterek, "Hızla büyüyen ve gelişen ilçemizin şanına yakışır bir hastane yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın kolay ve sağlıklı bir şekilde hizmet almaları için her şeyin düşünüldüğü yeni hastanemize çok yakında Allah'ın izniyle kavuşacağımızın müjdesini vermek istiyorum" dedi. Devlet hastanesi 2 Kasım 2012'de hizmete açılacak.

AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Hastane inşaatından

===

Finike'de atık alarmı

FİNİKE'de sera tarımı yapılan belde ve köylerde çevreye atılan zirai ilaç kutuları ve sera atıkları çevre kirliliğine neden oluyor. Atıkların derelerde çevre ve görüntü kirliği yarattığından şikayet eden bölge sakinleri, özellikle su seviyesinin düşük olduğu bölgelerde kirliliğin daha net görüldüğünü söyledi. Sera atıkların dere suyuyla tüm bölge yayılmasından şikayet eden vatandaşlar soruna çözüm istiyor. Derelere atılan zirai atıklardan rahatsız olduklarını anlatan balıkçılar ise deniz ve su kaynaklarının temiz tutulması gerektiğine işaret etti.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Kirlilikten foto

===

Engellilere özel merkez

ISPARTA'da 'Cami ve Din Görevlileri Haftası' etkinlikleri kapsamında engelliler, Mimar Sinan Camii bahçesinde kahvaltıda bir araya geldi. İl Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinliğe Vali Memduh Oğuz, ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı. Tek tek engellilerle ilgilenen Vali Memduh Oğuz etkinliği düzenleyen din görevlilerine teşekkür etti.

Vali Oğuz, "Diyanet teşkilatımızın, din görevlilerimizin bu işe yoğunlaşması çok güzel, bundan çok büyük memnuniyet duyuyoruz. Bizde bu hafta etkinliklerine bir yenilik yaparak katılıyoruz ve ilimizde bir özürlüler koordinasyon merkezi kuruyoruz. Bütün özür gruplarının temsilcilerinin bulunduğu, kendilerinin kamuda ve özel sektörde tüm iş ve işlemlerinin takip edildiği, her türlü yasal desteğin verildiği bir merkez oluşturuyoruz" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Etkinlikten foto

===

Büfe hırsızları yakalandı

BURDUR'da bir büfenin camını kırarak sigara ve bozuk para çalan hırsızlar kıskıvrak yakalandı. Yeni Sanayi Sitesi' bir büfenin camını kırarak 3 bin liralık sigara ve 200 lira bozuk para çalan H.K.(19), Y.E.(19), Z.H.A.(18) ve suça sürüklenen 2 çocuk, polisin takibi soncu yakalandı. Emniyetteki ifadelerinin ardından H.K. Y.E. ve Z.H.A. mahkemeye sevk edilirken 2 çocuk serbest bırakıldı.

Onur ÖZKAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Hırsızlar

===

Isparta'da uyuşturucu operasyonu

ISPARTA Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipler, yaptıkları operasyonda 10,5 gram eroin ve 3 gram kubar esrar ele geçirdi. Süleyman Demirel Üniversitesi'nde öğrenci olan M.Ö. adlı kız öğrencinin Antalya'da H.S ve K.Ç ile buluşarak, Isparta'ya uyuşturucu getireceği bilgisine ulaşan polis, operasyon başlattı.

Antalya'dan Isparta'ya bir kamyonla geldiği belirlenen 3 şüpheli, kıskıvrak yakalandı.. Şüphelilerin üst arasında 10,5 gram eroin ve 3 gram kubar esrar ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Isparta polisi yaptığı yol uygulamasında ise Antalya'dan Isparta'ya gelen bir otomobilde 210 gram esrar ele geçirdi. Şüpheliler E.A. ve G.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Fotosuz

===

Tefenni'de kaza: 3 yaralı

BURDUR'un Tefenni İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Karamanlı'dan Antalya'ya seyreden 61 yaşındaki Osman Ören yönetimindeki 15 KA 055 plakalı otomobil, Tefenni girişinde ön sağ lastiğinin patlaması sonucu takla atarak devrildi. Kaza, sürcü Osman Ören araçtaki eşi 54 yaşındaki Emel Ören ve kayınvalidesi 77 yaşındaki Hatice Şener yaralandı. Yaralılar Burdur Devlet Hastanesi'ne tedaviye alındı.

Hakan KAZAN/TEFENNİ, (DHA)

Foto: Araçtan foto - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement