Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.KEMER'in Göynük Beldesi'nde hizmet veren Majesty Kemer Beach Hotel, Antalya Zübeyde Hanım Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan kalan 140 çocuğu ağırladı.

23.10.2012 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Meral Kişioğlu

===

Yalnız olmadıklarını öğrendiler

KEMER'in Göynük Beldesi'nde hizmet veren Majesty Kemer Beach Hotel, Antalya Zübeyde Hanım Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan kalan 140 çocuğu ağırladı. Tesise Majesty Kemer Beach Otel otobüslerle gelen çocuklar, tesis önünde Otel Genel Müdürü Ülkay Atmaca ve çalışanlar tarafından alkışlarla karşılandı.

Sabah kahvaltısının ardından havuzda düzenlenen eğlenceye katılan çocuklar, kendileri için sahil kenarında düzenlenen barbekü partisine de katıldı. Son olarak çocuklar için Mini Club'de özel bir şov düzenlendi. Otel Genel Müdürü Ülkay Atmaca "Bu ülkenin bütünlüğü ve aydınlık yarınları çocuklarımızla mümkündür. Onlarsız bir hayat, susuz, kıraç topraklar gibidir. Bu çocuklar bizim çocuklarımız ve hepimizin sahip çıkması gerekir" dedi. Veda vakti geldiğin de ise çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Çocuklardan

===

GATAB'da bayram mesaisi

Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB), Kemer bölgesinde bayramda vatandaşlarının mağdur olmaması adına gerekli tüm önlemleri aldı. Bölge sakinlerinin Kurban Bayramı'nı rahat ve huzur içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla, arıza, arıtma, atölye, ilaçlama, Alo GATAB ve 75'inci Yıl Katı Atık Ayrıştırma ve Kompost Tesisi birimlerinden oluşan 115 kişilik ekiple, bayram tatili boyunca 24 saat hizmet verilecek. Ekipler, olası acil durumlara müdahale edebilecek.

ALO GATAB AÇIK

'814 11 11 Alo GATAB Hattı', bayram tatili boyunca kesintisiz hizmet vermeye, vatandaşların ihtiyaç ve beklentilerine çare olmaya devam edecek. Tatil boyunca bölgeye su dağıtan pompalar ile arıtma tesislerinde hizmet tam kapasite devam ederken, oluşabilecek su ve kanal arızaları için tatil boyunca personel vardiyalı olarak 24 saat görev başında olacak.

Kurban Bayramı'nda GATAB tarafından alınan önlemler konusunda açıklama yapan GATAB Başkanı ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, "Her bayramda olduğu gibi halkımızın rahatı için bizler tüm ilgili birimlerimizle yine görev başındayız. Tüm vatandaşlarımın bayramını şimdiden kutlarım. Sorunsuz bir bayram geçirmeleri için GATAB olarak tüm birimlerimizde gerekli tedbirleri aldık, birimlerimiz üzerlerine düşeni yapacak. Bizler de 24 saat işlerin takibinde olacağız" dedi.

KEMER, (DHA)

Foto: Başkan Üras ve işçilerden toplu foto

====

Çiftçinin borçları ertelendi

BURDUR'un Ağlasun İlçesi'nde doğal afetlerden zarar gören 330 çiftçinin banka borçları ertelendi. Ağlasun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne müracaat eden 35 çiftçinin zararları ise Tarım Sigorta Havuzu (TARSİM) tarafından karşılandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Özcan, ilçede meyve ağaçlarındaki ürünlere sigorta yaptıran çiftçilerin zararının TARSİM tarafından karşılandığını söyledi.

Ürün sigortalatmanın en büyük avantajının olası afet durumunda tüm zararın karşılanması olduğuna işaret eden Özcan, "Ürünleri sigortalattıran çiftçilerimiz maddi olarak bir kayba uğramamıştır. Ürün sigortalama faaliyetleri her geçen yıl yaygınlaşıyor. Çiftçilerimiz de kendini geliştirmekte ve daha da bilinçlenmekteler" dedi.

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA)

Foto: Hakan Özcan

===

Afyon AK Parti ile büyüyor

BAKAN'A TEŞEKKÜR

Afyonkarahisar'da dev bir spor kompleksi, büyük bir müze inşa edildiğini, Kurtuluş Savaşı'nı anlatan panoramik müzenin de kısa sürede yapımına başlanacağına vurgulayan Başkan Zeybek, bu yatırımlarda emeği olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na da teşekkür etti. Vilayette her ay Parti Danışma Meclisi'ni toplayacaklarını belirten Zeybek, "Önümüzdeki aydaki yapacağımız planlamalarla her ay yapılacak, Danışma Meclisi'ne bir bakanımızı davet etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Mehmet Zeybek

===

Sevdiklerinize tebrik kartı atın

POSTA Telgraf Teşkilatı'nın 172'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Anıtpark'taki Utku Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan etkinlikler çerçevesinde PTT Başmüdürü Mustafa Türkmen ve beraberindeki heyet Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından PTT Başmüdürlüğü'ndeki makam odasında bir basın toplantısı düzenleyen Mustafa Türkmen, Afyonkarahisarlıların mektuplaşmayı ve tebrik kartı yollamayı unutmadığını söyledi.

Eylül ayı sonu itibariyle Afyonkarahisar'da 2 milyon gönderinin kabul edildiğini, 100 bin kargo hizmeti yaptıklarını anlatan Türkmen, "Gönderiler arasında mektup, tebrik ve tebligat yer alıyor. 2 milyon 133 bin de banka işlemi gerçekleştirildi. Eylül ayı sonundaki verilere göre alımı yapılan ve dağıtılan gönderi sayısı 9 milyon 192 bin" diye konuştu.

Teknolojinin ilerlemesine ve elektronik postayla haberleşmenin yaygınlaşmasına rağmen, PTT Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla 'tebrik kartı kampanyası' başlattıklarını hatırlatan Başmüdür Mustafa Türkmen, "Kurban Bayramı'nda biz tebrik kartını ücretsiz veriyoruz. Vatandaşlarımız, sadece kart gönderme ücretini ödeyecek" dedi. Türkmen, her kente ait özelliklerin tebrik kartlarına yansıtılmaya çalışıldığını, önümüzdeki süreçte Afyonkarahisar'ın fotoğrafı bulunan tebrik kartlarının da basılacağını vurguladı.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Ziyaretten ve toplantıdan

===

Isparta'da 10 park daha yapılacak

ISPARTA Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, mahallelerde belediye adına kayıtlı sosyal donatı alanlarıyla ilgili çalışma başlattı. Küçük arsalar, oturma alanları ve ağaçlarla donatılarak park haline getirilecek. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü'nün ortak çalışma yaparak sosyal donatı alanlarının yeşil alana çevrileceğini söyledi.

İlk etapta 10'a yakın yerdeki arsaların değerlendirileceğini vurgulayan Başkan Günaydın, bu çalışmaların Keçeci ve Doğancı mahallelerinden başlatılacağını duyurdu. Birkaç aydan bu yana konu çalışmaların yapıldığını dile getiren Başkan Günaydın, belirlenen alanlara için proje çizildiğini, çalışmaların tamamlandığını ve uygulama aşamasına geçildiğini belirtti.

Çalışmaları yeni yıla kadar belediyenin kendi imkanlarıyla tamamlayacağını anlatan Başkan Günaydın, "Diğer çalışmalarımız da aynı hızla devam edecek. Mevcut potansiyel gücümüzü kullanarak park çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sosyal donatı alanlarını kendi atölyelerimizde yapacağımız imalatlarla park haline getireceğiz" diye konuştu.

Park alanlarında oturma alanları ve ıhlamur ağaçları olacağını belirten Başkan Günaydın, 2013 yılı ağaçlandırma programının da belirlendiğini aktardı. Buna göre ağaç dikim sezonunda 100 fidan dikiminin hedeflendiği belirten Başkan Günaydın, ağırlıklı olarak ıhlamur fidanları dikileceğini, bunun yanında pek çok ağaç türünün ekileceğini anlattı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Başkan Günaydın

===

Afyon'da 'şeker' bayramı

TÜRKİYE genelinde 10 şeker fabrikasının özelleştirme kapsamının dışına alınması Afyon'da sevinçle karşılandı. Şeker-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Murat Karamoçu, Afyon Şeker Fabrikası'nın da özelleştirme kapsamı dışında tutulacağına inandığını anlattı.

Başkan Karamoçu, Türkiye Şeker Fabrikaları'nın 'portföy B sınıfı'na giren Malatya, Erzincan, Elazığ ve Elbistan fabrikaları ile 'portföy C' olarak nitelendirilen Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba fabrikasının özelleştirilmesinin iptal edildiğini hatırlattı.

Başkan Murat Karamoçu, bu haberin şeker fabrikası çalışanlarını mutlu ettiğini söyledi. Afyon Şeker Fabrikası çalışanlarının da büyük sevinç yaşadığını anlatan Başkan Karamoçu, "Şeker İş Sendikası olarak şeker sektörünün geleceğini kurtarmayı hedefliyoruz.

İçinde üretici ve çalışanların olmadığı bir modelle fabrikaların özelleştirilmesi durumunda Türkiye'nin bundan büyük zarar görmesi engellenmeli. Ülkemizde şeker fabrikalarının kapanmasına ve pancar ekiminin daralmasına neden olacak bu özelleştirmeleri iptal edenlere şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Karamoçu fotosu

===

Özel çocuklara, özel kutlama

Aile ve Sosyal Politikalar Afyonkarahisar İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalan ve Eylül-Ekim aylarında doğan 16 çocuğun doğum günü Oruçoğlu Termal Otel'de düzenlenen partiyle kutlandı. Programa Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun eşi Esma Balkanlıoğlu ile il protokolün üyelerinin eşleri katıldı. Çocuk Evleri, Kız Yetiştirme Yurdu ve 0-6 Yaş Çocuk Yuvasında kalan çocuklar, partiye Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Mustafa Lafçı, Kız Yetiştirme Yurdu'nda Öğretmen ve bakıcı anneleri eşliğinde katıldı.

Partide konuşan Esma Balkanlıoğlu, "Sevgili çocuklarımızı ve bizleri otellerinde misafir eden Tülay Oruç'a ve Afyonkarahisar'ın değerli iş adamlarının eşlerine katılımlarından ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Diliyorum ki çocuklarımız tüm yaşamları boyunca şimdi oldukları gibi neşeli ve mutlu olsunlar, doğum günü olan bütün yavrularımızın yeni yaşlarını kutluyorum" dedi. Konuşmaların ardından doğum günü pastası kesen çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Kutlamadan foto

===

CHP'de katılım töreni

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Afyonkarahisar ziyaretiyle başlayan ve sonrasında üye katılımlarında artış yaşanan CHP'de geçen hafta 30 yeni üye partiye katıldı. Bu katılım törenin hemen ardından önceki gün CHP'de yine katılım töreni vardı. 25 genç üye CHP'ye düzenlenen törenle katıldı. Yeni üyelerin parti rozetlerini İl Başkanı Yalçın Görgöz taktı.

Gelecek hafta yeni bir katılım töreni düzenleyeceklerini anlatan Başkan Görgöz, 40 üniversite öğrencine parti rozeti takacaklarını söyledi. Başkan Görgöz, Afyonkarahisar halkı ve üniversite öğrencilerinin gösterdiği ilgiden memnun olduklarını söyledi. AKP'nin 12 Eylül zihniyetini devraldığını savunan Başkan Görgöz, AKP'nin gençlere yaklaşımının tek tip, baskıcı ve dışlayıcı olduğunu belirtti.

Gençlerin en önemli sorunlarının eğitimde yaşanan aksaklıklar ve işsizlik olduğunu vurgulayan Başkan Görgöz, "CHP'nin gençlik politikasının dayandığı temel, özgürlükçü demokrasidir. CHP, gençleri baskı altına almayacak, önlerindeki engelleri kaldıracaktır. CHP gençleri susturmayacak, söz sırası sizde diyecektir" dedi.

Gençlerin seçimlerde daha aktif ve seçilebilir yerlerde olması için uğraşacaklarını söyleyen CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Işık ise CHP'li gençlerin alanlarda da salonlarda da etkin olacağını söyledi. Konuşmaların ardından partiye katılan gençlere rozetleri takıldı.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Rozet töreninden foto

===

Hasta kabul kursu tamamlandı

AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nun düzenlediği 'Hasta Kabul İşlemleri Kursu' tamamlandı. Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi personelinin katıldığı hasta kabul eğitimleri kursunun sertifika dağıtım töreni, Ali Çetinkaya Kampüsü Tıp Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

İkinci etap kursun da kısa süre içinde başlayacağını anlatan Kurs Koordinatörü Dr. Şengül Toygar Şişe, kursun personelin hasta kabul işlemlerini daha başarılı ve kaliteli vermesini sağlayacağını belirtti.

Törene katılan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Halk Eğitim Müdürü Metin Aygök, AKÜ ANS Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ünlü, AKÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Özbulut, başarılı olan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Törenden fotolar - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement