Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.MANAVGAT Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) tarafından aylık olağan yemekli toplantı Like&River Side Otel'de gerçekleştirildi.'Aile Şirketleri ve Kurumsallaşma Modelleri' konulu toplantıya konuk olarak Marmara SPS Danışmanlık A.Ş., (SPS)...

26.10.2012 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Ziyaretten foto

===

Değişime ayak uyduramayan yok olur

MANAVGAT Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) tarafından aylık olağan yemekli toplantı Like&River Side Otel'de gerçekleştirildi. 'Aile Şirketleri ve Kurumsallaşma Modelleri' konulu toplantıya konuk olarak Marmara SPS Danışmanlık A.Ş., (SPS Consultant Turkey) üst yöneticisi Dr. Murat Küçükbbezirci katıldı. Toplantıya MASİAD üyeleri büyük ilgi gösterdi. MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, dernek olarak yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

KOBİ'ler, aile şirketleri ve kurumsallaşma hakkında bilgiler veren Dr. Murat Küçükbbezirci ise

konuşmasında aile şirketlerinin ortaklık yapısı, dünya ve Türkiye'de aile şirketlerinin durumu ve kurumsallaşmasından örnekler verdi. İşletmelerin kuruluşunda itibaren bir süre sonra büyümeye ve gelişmeye başladıklarını kaydeden Dr. Küçükbezirci, "Bu işletmeler gelişmelerinin tepe noktalarına ulaşıyor. Korkunç cirolar yapıyor. Bir süre sonra yok oluşlarını görüyoruz" dedi.

Türkiye'de şirketlerin yüzde 97'sini KOBİ'leri olduğunu belirten Dr. Murat Küçükbezirci, "Bu KOBİ'lerinde yüzde 94.1'i aile şirketi. Bu rakamlar bile aile şirketlerinin ve KOBİ'lerin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Bugün dünyada KOBİ statüsünde güçlü olmayan ülkeler hiçbir şekilde gelecekte yaşayamayacak" diye konuştu. Dr. Küçükbezirci, şirketlerin büyüme aşamasında hem kendilerini hem de ortaklık yapısından dolayı aileleri değiştirip farklılaştırması gerektiğini belirtti.

Aile şirketlerinin ülkemiz için en önemli unsurlardan biri olduğuna dikkati çeken Dr. Murat Küçükbezirci, "Bu şirketler büyüyorlar, gelişiyorlar. Bir dönem sonrada ömürlerini tamamlıyorlar. Ömürlerini uzatabilmeleri için, hiçbir şeyin eskisi gibi gitmeyeceğini bilmemiz gerekir. Ailenin yapısını kurumsallaştıramadıkları için yok oluyorlar. Şirketinizin gelişme büyüme grafiğinize bakarak şirketin ve ailenin birlikte ve entegre bir şekilde gelişmeli. Bu yapılmadığı sürece işletme ve aile zarar görür" dedi.

Dr. Murat Küçükbezirci, aile şirketlerinin kuruluşundan itibaren kurumsallaşmaya önem vermesi gerektiğini ve bu bağlamda gerekli olan ayrımların net bir biçimde yapılması gerektiğini söyledi.

MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş, konuşmasının ardından Dr. Murat Küçükbezirci'ye plaket verdi. Toplantı MASİAD üyelerinin katılımıyla hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Yeşilköy'e iki ödül

KAŞ Yeşilköy Halk Tiyatrosu, 'Direklerarası Seyircileri Jürisi' tarafından 'Köşe Kapmaca' oyunuyla ödüle layık görüldü. 2011-2012 tiyatro sezonunda 324 oyun izleyen 'Direklerarası Seyircileri Jürisi' Yeşkilköy Halk Tiyatrosu'nu 'Ümit Veren En İyi Tiyatro Grubu' ödülünü verdi. Eskişehir'de düzenlenen ödül töreninde ödülü, Yeşilköy Halk Tiyatrosu oyuncusu Gülsüm Karakitapoğlu aldı. Jüri, Yeşilköy Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ise son 5 yıldır Yeşilköy'de düzenledikleri tematik tiyatro festivalleri nedeniyle ise 'Jüri Özel Ödülü'ne layık gördü.

Yeşilköy Halk Tiyatrosu, 2009 yılından bu yana Yeşilköy'de düzenlenen tiyatro festivallerinde, 'Komşu Köyün Delisi', 'Çatallı Köy', 'Düğün ya da Davul' ve 'Köşe Kapmaca' adlı oyunlarını sergiledi. Yeşilköy Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, 2008 yılından beri Yeşilköy'de Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki köy tiyatro gruplarının katıldığı 'Köy Seyirlik Oyunları Tiyatro Şenliği' düzenliyor. Dernek, şenliklerin ismini bu yıl 'Likya Seyirlik Oyunları Festivali' olarak değiştirerek, Kalkan, Yeşilköy ve Patara Köyü'nde düzenledi.

Yeşilköy Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Karagül, "Bu ödüller tarladan, seradan, tamirci dükkanından, berber dükkanından sahneye koşan, tiyatro yapan Yeşilköy Halk Tiyatrosu'nun oyuncularına, sahne arkasında ter döken yardımcılarımıza, tiyatro severlere, etkinliğe destek veren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a aittir. Bu ödüller Yeşilköy ve yöresinin onurudur. Bu ödüller bize büyük bir görev yükledi. Tiyatro festivallerini daha iyi bir biçimde düzenleyeceğiz" diye konuştu.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Tiyatro oyununda

===

Tarihi yerinde öğrendiler

ÇANAKKALE Savaşı ile başlayan ve İstiklal Harbi'ye sonuçlanan Milli Mücadele'nin daha iyi tanıtılması ve yeni kuşaklara aktarılması için hayata geçirilen Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi'nin Afyonakarahisar bölümü tamamlandı. Afyonkarahisar'a gelen Çanakkale kafilesi, Kütahya'dan, Niğde ve Gaziantep kafileleri ise Anıtpark önünden uğurlandı.

Planlanma ve organizasyonu bu yıl Afyonkarahisar ve Çanakkale'ye verilen Cumhuriyet Eğitim Gezileri projesinde, 80 vilayetten 40'ar öğrenci, Afyonkarahisar'daki tarihi mekanları ziyaret etti. Öğrencilerin yanı sıra her vilayetten iki öğretmen de bu ziyaretlerde hazır bulundu. Toplamda 3 bin 360 kişinin bu proje için ziyaret ettiği Afyonkarahisar'da Şuhut'taki Atatürk Evi, Kocatepe, Zafertepe, Zafer Müzesi gibi Kurtuluş Savaşı'nın cereyan ettiği yerler ve tarihi mekanlar incelendi.

Cumhuriyet Eğitim Gezileri çerçevesinde Afyonkarahisar'a gelen öğrenciler, evlerine giderken Afyonkarahisar'a hatırlayabilecekleri hediyeler de götürdü. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Afyonkarahisar'ı ziyaret için gelen öğrencilere çanta, şapka, bloknot, kalem, Türk Bayrağı hediye etti. Öğrenciler için, okullarındaki bayrak törenlerinde kendilerine takdim edilmek üzere bir de katılım belgesi tasarlandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Niğde ve Gaziantep kafilelerini uğurlama töreninde öğrencileri yalnız bırakmadı. Yalçın, kısa bir konuşma yaptıktan sonra öğrencilere ikram edilmek üzere kafile yöneticilerine Afyon Lokumu hediye etti.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Öğrencilerden foto

===

Bayram hediyesi çam fidanı

AFYONKARAHİSAR'ın Çay İlçesi'nde Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından vatandaşlara 5 bin sedir fidanı dağıtıldı. Belediye hizmet binası, Dörtyol Meydanı ve hayvan pazarında dağıtılan fidanlara halk büyük ilgi gösterdi. Çay Orman Şefliği görevlileri tarafından dağıtılan fidanların, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Afyonkarahisar Fidanlık Müdürlüğü tarafından yetiştirildiğini belirtildi.

Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nun talimatıyla dağıtılan fidanların vatandaşlara Bakanlığın bayram hediyesi olarak dağıtıldığı kaydedildi. Orman Şefliği yetkilileri, yaptıkları açıklamada, "En iyi yerlere dikilerek yetiştirmelerini umuyoruz. Afyonkarahisar ve ilçelerinde her yıl dağıtılan fidanlar artık gelenekselleşti. Her sene bu mevsimde dağıtım yapılıyor. Bölgede 'yeşil kuşak' oluşumuna büyük katkı sağlanmış olunacak" dedi.

Muzaffer NAL/ÇAY, (DHA)

Foto: Çam fidanı dağıtımından

===

Kalkan'a 15'inci sergi

KAŞ'ta Kalkan Kültürevi, bu yıl açılan 15'inci sergiye ev sahipliği yapıyor. Ressam Süzet Haklı'nın 3'üncü kişisel sergisinin açılışını, Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt yaptı. Sergiyi, belediye meclisi üyeleri, Kalkan'da yaşayan yerli ve yabancı sanatseverler ve çok sayıda davetli gezdi. Açılışta, NATO'dan emekli Sadık Öğretir, akerdeon konseri verdi.

Sergide, Süzet Haklı'nın 9 büyük boy yağlı boya tablosu yer alıyor. Tablolarda, hayvan figürleri yer alıyor. Serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, "Bir turizm sezonunda, beldemizde 15 sanatçı sergi açtı. Bunun bir anlamı var: Kalkan, artık bir kültür ve sanat merkezi olmuştur. Ama bu merkezin belediyesi kapatılıyor. Bu bir çelişkidir" dedi.

Kalkan'da üçüncü kişisel sergisini açan Süzet Haklı ise "Ben resimlerimde hayvanlar dediğimiz minik dostlarımı işliyorum. Onların bizimle birlikte bu evrende yaşam hakları olduğuna inanıyorum. Minik dostlarımın resimleri ile aralık ayında Paris'te, şubat ayında ise Amerika'da sanatseverlerle buluşacağım" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Sergiden

===

Konut sahipleri belli oldu

AFYONKARAHİSARİ Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifinin olağan üstü genel kurul toplantısı yapıldı. Genel kurulda, 138 konutun tapu masrafları ve aidat yatırmayanların durumu görüşüldü. Kooperatif Başkanı Sefa Değirmen, "Üye aidatını ödemeyen üyelerimiz var. Biz üyelerimizden 15 TL üye aidatı alıyoruz. Maalesef 10 yıl boyunca aidat yatırmayan kişilerde var" dedi.

Başkan Değirmen, kura çekiminde eş, dost, akraba gibi özelliklerden dolayı değişim ve takasın yapılabileceğini bildirdi. Değişikliklerin 5 Kasım 2012 tarihine kadar yapılması gerektiğini kaydeden Başkan Değirmen, kooperatif ortaklarından değişiklik isteyenlerin bu tarihe kadar gereğini yapmalarını rica etti. Kendine ait kurayı notere çektireceğini belirten Değirmen, böylece spekülasyona izin vermeyeceklerini söyledi. Toplantı, noter huzurunda yapılan kura çekimi ile sona erdi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Kura çekimi

===

Çiftçi destekle büyüyor

BURDUR'un Ağlasun İlçesi'nde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, TÜBİTAK ve Süleyman Demirel Üniversitesi'nin işbirliğiyle 'Tarımsal Desteklemelerin' stratejisi konulu toplantı yapıldı. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ağlasun Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Kaymakam Ramazan Kurtyemez, SDÜ Yrd.Doç.Dr. Hacer Çelik Ateş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hakan Özcan ile çeşitli kurumların temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Ağlasun'da çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların tarımsal desteklemelerden yoğun bir şekilde yararlandığı dile getirildi. Ziraat Bankası Ağlasun Şubesi'nden çiftçiler ve hayvancıların çekmiş olduğu destekleme kredilerinde yoğunluk yaşandığı ve geri ödemelerinde de sorun yaşanmadığı kaydedildi. Katılımcılar, özellikle alan bazlı değil, ürün bazlı desteklemelerin yaygınlaştırılması istendi.

Ağlasun'da özellikle hayvansal ürünlerle birlikte yem bitkileri ve yağlık ayçiçeği destekleme ödemelerinin yapıldığının vurgulandığı toplantıda, haksız ödemelerin önüne geçilmesi için gerekli tedbirlerin alınması kararlaştırıldı. Ağlasun'da çiftçilerin tarımsal faaliyetleri TÜBİTAK ve SDÜ işbirliğiyle daha güvenli ve daha sağlıklı bir biçimde geliştirilecek.

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA)

Foto: Toplantıdan - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement