Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.İŞTE KAPANACAK BELEDİYELER.

15.11.2012 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Afyonkarahisar'ın havadan fotosu ve Kemalettin Yılmaz, Ahmet Toptaş

---KUTU---

İŞTE KAPANACAK BELEDİYELER:

Yaka (Başmakçı), Büyükkarabağ, Kemerkaya (Bolvadin), Akkonak, Deresinek, Eber, İnli, Karamık, Koçbeyli (Çay), Yüreğil (Dazkırı), Çiçektepe, Doğanlı, Haydarlı, Kadılar, Kınık, Uluköy, Yıprak (Dinar), Adayazı, Aşağıpiribeyli, Bademli, Gömü (Emirdağ), Gökçek (Evciler), Yeşilhisar (Hocalar), Ayazini, Bozhüyük, Gazlıgölakören, Karacaahmet (İhsaniye), Alanyurt (İscehisar), Anıtkaya (Merkez), Ballık, Başağaç, Karadirek, Kızık, Kusura, Menteş, Örenkaya, Sorkun, Yavaşlar (Sandıklı), Güney, Nuh, Tokuşlar (Sinanpaşa), Karapınar, Kırca, Üçkuyu, Yakasinek (Sultandağı), Atlıhisar, Balçıkhisar, Efe, Karacaören, Kayabelen (Şuhut)

===

Fethiye'nin bütçesi 88 milyon TL

FETHİYE Belediye Meclisi, 2013 yılı mali bütçesinin ve komisyona sevk edilen maddelerin görüşülmesi için MHP'li Belediye Başkanı Behçet Saatcı başkanlığında toplandı. Meclisin ana gündem maddesini oluşturan Fethiye Belediyesi'nin 2013 yılı tahmini bütçesi 88 milyon 415 bin 200 TL olarak oy çokluğu ile kabul edildi. Plan Bütçe Komisyonu'nun raporuna göre bütçeden 31 milyon 92 bin 500 TL, yatırımlara, 38 milyon 949 bin 582 TL, mal ve hizmet alımlarına, 10 milyon 656 bin 491 TL ise personel giderlerine ayrıldı.

HAYIR ÇEŞMELERİ TARTIŞMASI

Belediye Meclisi 'hayır çeşmelerinden' su parası alınmamasına yönelik verilen dilekçeyi de toplantının gündemine aldı. Ak Parti gurubu çeşmelerden su parası alınmamasını savunurken MHP grubu buna karşı çıktı. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur yaptığı değerlendirmede, "Hayrat çeşmeleri araba yıkama ve bahçe sulama işlerinde kullanılıyor. Taşyaka Şehir Mezarlığı önündeki çeşmeden litrelerce su doldurulduğuna birçok kez şahit oldum. Hayır yapan kişi, bunun ücretini ödemelidir" diye konuştu.

'ARABA YIKAYIP, BAHÇE SULUYORLAR'

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da, "Kimsenin kullandığı hayrat suyu parasına ihtiyacımız yok. Fakat bazı yerlerde amacı dışında kullanılıyor. Benim bildiğim bu çeşmelerde su içer, yüzünü yıkarsın. Fakat araba yıkama, bahçe sulama ve şişe doldurma amacı dışında olan işler. Bu hayratı yapan kişiler, ücretini ödemeli" dedi. Konuşmaların ardından meclise sunulan dilekçe oyçokluğu ile reddedildi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Belediye meclis toplantısından

===

Öğrencilere tuvalet eğitimi

ANTALYA'nın Demre İlçesi'ndeki 80'inci Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda öğrencilere temiz tuvalet ve tuvalet kullanımı konusunda eğitim verildi. Yaz tatilinde akaryakıt şirketi OPET tarafından tüm tuvaletleri yenilenen ve OPET tuvalet standartlarına getirilen okulda, OPET yetkilileri tarafından, tuvalet kullanma eğitimi verildi.

Eğitimi, Demre Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda OPET Eğitim Uzmanı Tolga Doğan verdi. İki grup halinde verilen eğitimde, 260 öğrenciye tuvalet temizliği ve kullanımı konusunda bilgi verildi. Eğitimde OPET'in yenilediği 24 tuvaletin tümünün nasıl kullanılacağı, slayt ve filmlerle öğrencilere anlatıldı. Tuvalet sonrası hijyen temizlik filmlerle anlatıldı. Sağlıklı büyümek için tuvalet temiz tuvalet kullanmanın ve tuvaletten sonraki temizliğin önemi anlatıldı.

OPET Eğitim Uzmanı Tolga Doğan, "Tuvaletler insan yaşamını bir parçasıdır. Birçok hastalık ve salgın sağlıksız, kötü koşullardaki tuvaletlerden başlar. Bu yüzden doğru tuvalet kullananımı, insan yaşamı için çok önemlidir. Çocukluğumuzda tuvaleti doğru kullanma alışkanlığı kazanırsak, ilerideki yaşamımıza katkı sağlamış oluruz. Günde en az yarım saat, yılda 14 gün, yaşamımız boyunca da yaklaşık 3 yılımız tuvalette geçiyor. Bu nedenle doğru tuvalet kullanma alışkanlığı sağlık için çok önemli" dedi.

Demre İlçe Milli eğitim Müdürü Bülent Aldal ise 80'inci Yıl Cumhuriyet Eğitim Kurumu'nun tüm tuvaletlerinin yenilenmesine katkılarından dolayı, OPET Demre Bayisi Orhan Avcı ve OPET Demre Müdürü Levent Ceylan'a birer teşekkür plaketi verdi. Eğitim Uzmanı Tolga Doğan ise tüm öğrencilere, çeşitli hediyeler verdi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Öğrencilerden foto

===

Hastanede yeni düzenleme

FİNİKE Devlet Hastanesi'nde daha önceden 13.00-14.00 sıralarında yapılan hasta ziyareti, yeni düzenlemeyle birlikte 19.00-21.00 saatleri arasında yapılacak. Finike Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Abdullah Konak, hasta ziyaret saatlerinin değiştiğini ve hastane bahçesine araç park edilmesinin yasaklandığını kaydetti. Hizmet kalitesini arttırmak amacıyla yeni düzenlemeler yapacaklarını kaydeden Dr. Konak, bölgenin en büyük ve en güçlü hastanesi olma özelliğini elinde bulunduran hastanenin bundan sonrada bu özelliğini devam ettireceğini vurguladı.

Hasta ve yakınlarının en temel haklarından olan ziyaret hakkı ile ilgili yeni düzenlemeye gidildiğini anlatan Dr. Konak, "Amacımız en iyi hizmeti en insani şartlarda hasta ve yakınlarımıza sunmak. Hasta ve yakınlarından tek isteğimiz ise bu ziyaret saatleri dışında ısrar etmemeleridir. Ayrıca hastalarımızın ziyaretlerini yine onların sağlığı açısından kısa tutmalarıdır. Çocukların da hastane enfeksiyonundan zarar görmemeleri için hastaneye getirilmemeleri uygun olacaktır" diye konuştu.

Otoparkla ilgili de düzenleme yapıldığını belirten Dr. Konak, "Finike Belediyesi'nin de katkılarıyla yapılan düzenlemeyle otopark karmaşasına çözüm getirildi. Otopark, resmi araçlar dışında sadece ambulans ve hastaların kullanabileceği tarzda dizayn edildi. Hasta yakınlarının hastalarını polikliniğe bıraktıktan sonra araçlarını hemen yakındaki otoparka bırakmalarını rica ediyoruz" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Devlet Hastanesi fotosu

===

Başarıda en büyük pay hayırseverin

KORKUTELİ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü hizmet binasını yaptıran Sevim-Cevat Soyiç çifti, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'ı makamında ziyaret etti. Antalya'nın hayırseverler konusunda çok şanslı bir olduğunu anlatan Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, "Antalya eğitimi son yıllarda yukarı doğru bir ivme yakaladı. Üniversite sınavlarında ülke genelinde ilk 5'e girdi. Bunda eğitime yatırım yapan hayırseverlerin payı büyük" dedi.

Ülkenin gelişmesinin eğitim alanında yapılan çalışmalara bağlı olduğunu vurgulayan Gülay, "Bu ülkenin üreten ve kazancını paylaşan vatandaşlara ihtiyacı var. Eğitim için yapılan hizmet hiçbir zaman boşa çıkmayacak bir çabadır. Eğitimin kalitesi için emek veren ve katkı sağlayan başta hayırseverimiz Sevim-Cevat Soyiç olmak üzere diğer hayırseverlere eğitim camiası olarak teşekkür ediyoruz" dedi

Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında eğitimin geldiğini vurgulayan Gülay, "Eğitimle ilgili devlet üzerine düşeni yapmaya çalışıyor. Eğitim anlamında devletin uzanamadığı kısımlarda hayırsever vatandaşlar devreye girerek bu açığı kapatıyor. Eğitime destek verenler bizim baş tacımızdır" dedi. Hayırsever Sevim -Cevat Soyiç çifti ise, eğitime destek vermekten mutlu olduklarını, bundan sonra da katkı vermeye devam edeceklerini söyledi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

===

Yatların sığınağı Gökkaya Koyu

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde günübirlik tekneler, turizm sezonunun kapanmasıyla birlikte karaya çekilmeye başlandı. Bakım için karaya alınan tekneler, yeni sezon ile birlikte yeniden denize indirilecek. Bakımı yapılan ve karaya çekilmeyen tekneler ise Kekova Körfezi'ndeki doğal liman görevi gören Gökkaya Koyu'nda demir atıyor. Kötü hava koşulları nedeniyle denizcilerin sığınağı olan Gökkaya Koyu, kışında denizcileri için doğal liman görevi görüyor.

Aşırlı Adası'nın batısında Kekova Körfezi'nin tam içinde yer alan Gökkaya Koyu, üç tarafı karayla çevrili. Rüzgar almayan koyun denize açık tarafı da Kekova Adası tarafından kapatılmış durumda. Demre'nin Çayağzı Limanı'nda kışın denizde kalan yatçılar, hava kötü olduğu zaman Gökkaya Koyu'na demir atıyor. Yine kışın yatını karaya çekmeyen birçok yatçı da yatını, Gökkaya Koyu'nda demirliyor. Yatlar kışı, doğal limanda geçiriyor.

Şu anda koyda 20 yat demir atmış durumda. Demreli yatçılar, "Gökkaya Koyu bizim için tehlikeli havalarda tam bir sığınak. Birçoğumuz kışı burada geçiriyoruz. Tek sıkıntımız kara yolu bağlantısının olmaması. Kötü hava şartları nedeniyle uzun süre yerimizden hareket edemiyoruz ve yatların başında kalmak zorunda kalıyoruz" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Yatlardan foto

===

Hayırsever Aydın'dan eğitime destek

KORKUTELİ'de 'Eğitime Yüzde Yüz Destek' kampanyası kapsamında hayırseverler tarafından yaptırılan eğitim kurumlarına bir yenisi daha eklendi. Antalyalı iş adamı Levent Aydın, Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin eksiklerini tamamlamak için çalışma başlattı. Levent Aydın Anadolu Lisesi, Tez-Tur Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi'nin yaptıran eğitim gönüllüsü Levent Aydın, Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin eksiklerinin giderilmesi için yardımda bulundu.

Levet Aydın, okulun derslik yapımı, kantin inşaatı gibi fiziki yapıyla ilgili çalışmalarının yanında derslikler,, öğretmenler odasının tefrişi, bilişim araçlarının geliştirmesi için maddi destekte bulundu. Okul müdürü Hasan Çakmak, "Bir ülkenin geleceği iyi yetişmiş nisanlarla mümkündür. O ülkenin kendi değerlerine sahip, dünya vizyonuyla entegre sorumluluğunu bilen çalışkan nesiller o ülkeyi geleceğe taşıyacaktır. Kendisini hayırlara adayan eğitim gönüllüsü Levent Aydın'a maddi desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Levent Aydın ve okuldan

===

Yerleşik İngilizlere Türkçe kursu

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde yerleşik yaşayan İngiliz vatandaşları, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı Türkçe kursuna katıldı. Haftada 2 gün toplam 3 saat Türkçe kursu görecek olan 25 İngiliz, ilk derse tanıştı. Kursiyerler önümüzdeki günlerde Türkçe öğrenmeye başlayacak. Kursa katılan İngilizlerin, komşularıyla diyalog kurmanın yanı sıra çarşı ve pazardaki alışverişleri sırasında Türkçe anlaşabilmek için kursu tercih ettikleri kaydedildi.

Fethiye Halk Eğitim Merkezi 2012-2013 eğitim öğretim dönemine, açtığı 108 kursla başladı. 2 bin 442 kursiyerin kayıt yaptırdığı kurslarda direksiyon eğitimi, bilgisayar, İngilizce, KPSS ve dikiş nakış gibi kursların yanında yerleşik yabancılar için Türkçe kursları açıldı. Önümüzdeki günlerde işitme engelliler için işaret dili, görme engelliler için de büro yönetimi kursları açılacak. Ayrıca ilçedeki arı yetiştiriciliğini bilinçli hale getirmek için arıcılık kurslarına başlanacak.

Açılması planlanan 11 ayrı dalda kurs için kayıt yaptıklarını belirten Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Koftu, kurslar ile ilgili şunları söyledi: "Altı Nokta Körler Derneği ile işbirliği içinde büro yönetimi sekreterlik kursu açıyoruz. 19 Kasım'da başlayacak kursumuz 618 saat olacak ve beş görme engelli kursiyer kursa katılacak. Üzümlü beldesinde arıcılık kursu açılacak. Kurs iki hafta sürecektir. Kurs saati toplam 80 saattir."

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Kursa katılan İngilizler

===

Manavgat temiz içme suyuna kavuşuyor

MANAVGAT Belediyesi tarafından başlatılan, 20 milyon Euro'luk Avrupa Birliği (AB) Destekli İçme Suyu inşaatı kapsamında Sülek Tepesi'ne yapılan 10 bin metreküplük su deposu inşaatı devam ediyor. AB, Manavgat Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan anlaşma gereği proje içerisinde yer alan büyük su deposu tamamlandığında Manavgat, Kızılağaç ve Sorgun bölgesi kaliteli ve bol içme suyuna kavuşmuş olacak.

Daha önce 2 bin 500 ve 3 bin metreküplük depolarla hizmet verilen Manavgat'ta, bu depoların tamamlanmasıyla su gönderme kapasitesi iki katına çıkarılmış olacak. Belediye Başkanı Şükrü Sözen, projenin tamamlanmasıyla birlikte Manavgat'ın 50 yıllık süreçte geleceğinin garanti altına alınacağını söyledi. Çalışmaları yakından takip ettiğini belirten Başkan Sözen, mevcut depoların kente yeterince su göndermediğini belirtti.

Yeni yapılan çalışmayla su deposu kapasitesinin kat kat artmış olacağını vurgulayan Başkan Sözen, "Bu sayede Manavgat kent merkezi, Kızılağaç, Hatıplar ve Sorgun bölgemiz kaliteli, düzenli ve temiz içme suyuna kavuşmuş olacak" dedi. Başkan Sözen, nisan ayında tamamlanarak hizmete açılacak olan su deposu sayesinde Manavgat'ın kaliteli ve düzenli içme suyuna kavuşacağını söyledi.

MANAVGAT, (DHA)

Foto: İnşaat çalışmalarından

===

Sorgun'da altyapı tamam

MANAVGAT Belediyesi tarafından imar uygulamaları 16 yıl önce tamamlanan Sorgun Mahallesi Gökbelen Mevkii'nde yol, kaldırım ve refüj düzenlemesi çalışması yapıldı. Fen İşleri Müdürlüğü'nün 2 aydır sürdürdüğü çalışmalar kapsamında yol içerisinde kalan duvar ve ağaçlar temizlenerek, imar planındaki yerine getirildi. Yol genişletme, kaldırım ve refüj çalışmalarının sağlıklı yürüyebilmesi için ise yol içinde kalan yapılar da yıkıldı.

Manavgat Belediyesi ekipleri bölgede son olarak 20 sokağın asfalt işini de tamamladı. Düzenlemeler içerisinde aynı zamanda bölge içinde kalan 3 parkın kaldırımları da yapıldı. Bölgede yaklaşık 4 bin 190 metrekare kaldırım parkesi, 4 bin 25 metre bordür, 1200 metre yer altı kablosu ve 1200 metre boru döşendi. Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Burada yaşayan halkımızın serzenişlerini biliyorduk. Asfalt çalışmalarımız da tamamlanmak üzere. Bölgede yaşayan vatandaşları çamurdan kurtarmış olduk" dedi.

MANAVGAT, (DHA)

Foto: Çalışmalardan

===

Tüpten çıkan yangın korkuttu

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi Kozvan Köyü'nde Ramazan Cengiz'e ait 2 katlı evin alt katında tüp parlaması sonucu yangın çıktı. Yangını fark eden ev sakinleri, komşularının da yardımıyla alevlere müdahale etti. Yakın evlerdeki musluklara bağlanan hortumlarla alevlere müdahale edilirken, itfaiyeden de yardım istendi. Kısa sürede gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı yangın, maddi hasara yol açtı.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Fotosuz - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement