Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.3 Haziran'da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, YORTAŞ Yapı Organizasyon Ticaret Sanayi Limited Şirketi ve YDS Grup Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi iş ortaklığına 16 milyon 119 bin liraya ihale edilen 75...

17.01.2013 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Hastane inşaat resimler, Avukat Mustafa Alper Oral

--- KUTU ---

HASTANE İNŞAATI YARIM KALDI

3 Haziran'da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, YORTAŞ Yapı Organizasyon Ticaret Sanayi Limited Şirketi ve YDS Grup Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi iş ortaklığına 16 milyon 119 bin liraya ihale edilen 75 yataklı Devlet Hastanesi'nin inşa edileceği arazide hafriyat çalışması Ekim 2011 tarihinde başladı. Cebeli Tepesi Kışlabucağı mevkiinde, 17 bin metrekare arazi üzerine yapılacak hastanenin 850 gün içinde teslim edilmesi planlanıyordu. 5 bloktan oluşması planlanan hastanenin sadece bir bloğunun temeli atıldı ve 4. kata kadar çıkıldı.

===

Fotoğrafı, tel ve çivilerle panoya işledi

ISPARTALI filografi ustası Uğur Gökçebay, bir aile fotoğrafını çivi üzerine telle sardı. Isparta'nın ilk ve tek filografi ustası olarak tanınan Uğur Gökçebay, çivilerin arasından telleri geçirerek yaptığı sanatta bir ilke imza atmayı başardı. Özel bir şirkette çalışan Orman Mühendisi Gökçebay, 6 aydır filografi üzerine çalıştığını belirterek, bu işe Türkiye haritasını dokuyarak başladığını söyledi. Bir aile fotoğrafını Türkiye'de ilk kez kendisinin aynı yöntemle dokuduğunu anlatan Gökçebay, filografi sanatın Orta Doğu'da doğduğunu ve dünyaya yayıldığını anlattı.

Gökçebay, "Filografi ahşap bir zemin üzerine çakılmış çiviler arasından teller geçirilerek belli örgü teknikleri kullanılarak çeşitli desenler meydan getirilmesi sanatıdır. Bu sanat Orta Doğuda doğmuş batıya ve uzak doğuya yayılmıştır. Çivi ve tel İkisinin maharetli ellerde şekillendiği bir el sanatı diyebiliriz. Yine filografiyi çivilerin arasından tellerin geçirilmesi ile objelere estetik görününüm kazandırılması işlemi olarak tanımlayabiliriz" diye konuştu.

YARATICILIK USTALIĞA KALIYOR

Filografinin yapılışı hakkında bilgi veren Gökçebay, önce motifleri tasarladığını, sonra bu motifleri oluşturmak için tahta panolar üzerine çivileri belli bir düzene göre çaktığını kaydetti. Sonra da çivilerin arasına çeşitli renklerdeki telleri sıkıca dokuduğuna değinen Gökçebay, "Sonuçta tasarlanmış motifler ortaya çıkıyor. Ancak bu telleri geçirmek ustalık gerektiriyor. Ayrıca seçilen renklerin hem birbirine uyumlu olması hem de motifi ortaya çıkaracak şekilde olması gerekiyor" dedi.

SABIRLI OLMAK GEREKİYOR

Filografi sanatının zor ve sabır gerektiren bir iş olduğuna dikkati çeken Gökçebay, bu sanatı öğrenmek isteyenlere ilk olarak sabırlı olmalarını önerdi. Gökçebay, "Her işte ayrı bir teknik öğreniliyor. Bu sanat, zorluğu, sabır gerektirmesi nedeniyle pek kullanılmıyor. Filografide, belli örgü teknikleri kullanılarak hat yazıları, manzara, simetrik desenler, amblemler, vb. gibi desenler oluşturabilir ve panolar haline getirilebilmektedir" görüşüne yer verdi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto : Uğur Gökçebay çalışırken

===

Muhtarlardan ziyaret turu

ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde Aralık ayında yapılan kongrede Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği başkanlığına seçilen Ali Mıdış ve yeni yönetim kurulu üyeleri protokol üyelerini makamlarında ziyaret ediyor. Ziyaretlere Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk'tan başlayan muhtarlar, Kaymakam Pamuk'tan dernek binasında çalıştırılacak personel konusunda destek istedi. Muhtarlar Derneği'nin önemine değinen Kaymakam Muhittin Pamuk, muhtarların birlik-beraberlik içerisinde derneğe sahip çıkmalarını önerdi. Pamuk, "Eğer bütünlük sağlanırsa bütün sorunlar da ortada kalkar. Derneğe öncelikle üyelerin sahip çıkması gerekir. Bizler de Kaymakamlık olarak muhtarlarımıza elimizden gelen desteği vermeye hazırız" dedi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Mıdış ise derneğin üye aidatları ile giderlerini karşılayamadığını belirterek, Kaymakam Pamuk'tan personel konusunda destek istedi. Mıdış, "Derneğimizin kayıtlı üye sayısı belli. Aylık üye aidatları ile büro binası, personel ve diğer giderlerimizi karşılama imkanımız yok. Yeni yönetim olarak derneği ayakta tutmak için özverili bir şekilde çalışacağız. Bizler yeni yönetimi devir alırken siyaseti derneğin tamamen dışında tutmayı hedefledik. Birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz ve derneğimizi en iyi şekilde yürütmeye gayret ediyoruz. Sizlerin de desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

BAŞKAN YER KONUSUNDA DESTEK SÖZÜ VERDİ

Muhtarlar Derneği yönetimi, Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç'i de ziyaret etti. Ziyarette derneğe yeni bir bina tahsisi talebinde bulunan Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Mıdış, dernek binasının kiralık olduğunu ve aylık 400 lira kira bedelinin kendilerine ağır geldiğini söyledi. Özgenç ise, Ilıca Parkı'ndaki iki katlı binanın alt katını Muhtarlar Derneği'ne tahsis etmeyi teklif etti. Ancak Mıdış, Ilıca Parkı'nın şehir merkezinde olmaması nedeniyle köylerden gelen muhtarların gidemeyeceğini dile getirerek şehir merkezinde bir yer istedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Ziyaretlerden

===

Polis vatandaşları hırsızlıklara karşı uyardı

MANAVGAT İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, 'Güvenli Sokaklar' ve 'Gülen Yüzler' projeleri kapsamında el ilanları dağıttı. Manavgat ilçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri, broşür dağıtarak, kontör dolandırıcılığı, hırsızlık, yankesicilik, aile içi şiddet ve motosiklet kazaları konusunda vatandaşları uyardı. Antalya Caddesi'nde stant açan ekipler, dağıttıkları broşürler aracılığıyla vatandaşların hırsızlıklara karşı alınması gereken önlemler anlattı.

Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kontör dolandırıcılığı, evden, işyerinden ve araçlardan hırsızlıklarla ilgili vatandaşlara bilgi verip, alınması gereken önlemlerle ilgili vatandaşları uyardıklarını söyledi. Yetkililer, aynı proje kapsamında Mimar Sinan, Aydınevler, Bahçelievler, Eskihisar, Yayla ve Örnek mahallerinde apartman ve kapı girişlerine 3 bin 50 afiş ile 4 bin 348 stecker asıldığını belirtti.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Broşür dağıtan polis

===

Elmalı'da 2 bin fidan dağıtıldı

ANTALYA'nın Elmalı İlçesi Orman İşletme Müdürlüğü, 'Ağaç Kesme Fidan Dik' projesi kapsamında ilçe halkına 2 bin servi ve sedir fidanı dağıttı. Orman Genel Müdürlüğü'nün başlattığı kampanyaya Elmalı halkı büyük ilgi gösterdi. Elmalı Orman İşletme Müdürü Mehmet Ali Yazman öncülüğünde dağıtılan fidanlar, kısa sürede tükendi. Yazman, ormanlardan ağaç kesen vatandaşların bu olumsuz davranışlarını önlemek ve onlara ağaç sevgisini aşılamak için Orman Genel Müdürlüğü'nün bu projeyi hayata geçirdiğini söyledi.

Yazman, Elmalı Orman İşletme Müdürlüğü olarak her yıl fidan dağıttıklarına işaret ederek, "Gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakmak için herkesin ağaç dikmesi lazım" dedi. Amaçlarının orman sevgisini aşılamak olduğunu ifade eden Yazman, "2 bin fidan dağıttık. Ormanlarımızın önemi ve ağaç sevgisini aşılamak için düzenlediğimiz bu kampanyada dağıtılan servi ve sedir fidanları yarım saat içinde tükendi. Vatandaşlarımızın ağaç sevgisi bizleri son derece mutlu etti" diye konuştu.

Adem DURMAZ/ELMALI, (DHA)

Foto: Fidan dağıtımından

===

Dört yılı bir kitapla anlattı

ANTALYA'nın Kaş İlçesi Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, dört yıllık çalışmalarını bir kitapla kamuoyuna anlattı. 'Kaş hepimizin. Değişim için kararlıyız' sloganıyla vatandaşlara dağıtılan kitapta, dört yıl boyunca yapılan çalışmalar yer alıyor. 134 sayfalık kitapta, yapılan hizmetler fotoğraflarla anlatılıyor. Kitapta, turizm alanında yapılanlar, altyapı yatırımları, sosyal etkinlikler, içme suyu çalışmaları, yağmur suyu, drenaj, yol ve park çalışmaları gibi yatırımlar anlatılıyor. Kitapta 2013 yılında yapılması planlanan yatırımlara da veriliyor.

Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, dört yıl boyunca yaptıkları çalışmaları kamuoyu ile paylaştıklarını belirterek, "Kaş Belediyesi olarak geçen dört yılda çok önemli mesafeler aldık. Dengeli bir bütçe yaparak borçlarımızı ödedik. Memurun, işçinin ücretini, yaptığımız yatırımların bedelini zamanında ödeyen bir belediyeyiz. Resmi kurumlara borcu olmayan bir belediye haline geldik. 2013 yılında da çok önemli projelere imza atacağız. Kaş Çarşısı, Likya Parkı'nın inşası bitirilecek. Kaş Kültür Merkezi yapımına başlayacağız. Çukurbağ Yarımadası'nın kanalizasyon sorununu çözeceğiz" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Belediye Başkanı Gültekin, kitapla birlikte

===

Özel çocuklara özel sınıf açıldı

ANTALYA'nın Demre İlçesi'ndeki Atatürk İlköğretim Kurumu'nda öğrenim gören özel eğitime muhtaç çocuklar için iki özel sınıf düzenlendi. Sınıflar törenle hizmete açıldı. Özel eğitime muhtaç çocuklar için düzenlenen sınıfların açılışına Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, Atatürk İlköğretim Kurumu Müdürü Resul Bozkurt, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Atatürk İlköğretim Kurumu'nda, Demre'de özel eğitime muhtaç öğrenciler için iki sınıf yeniden düzenlendi. Yapılan harcamalar, Demre Kaymakamlığı ve Atatürk İlköğretim Kurumu Okul Aile Birliği tarafından karşılandı. İki sınıfın tabanları kauçuk, duvarları köpükle kaplandı. Öğrenciler için özel masalar kondu. Yeni eğitim araçları alındı. Özel eğitime muhtaç öğrencileri iş yapabileceği aletler alındı.

Açılışta konuşan Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, "Hepimiz bir engelli adayıyız. Engelli olmak eğitimden yoksun olmak demek değildir. Bu düzenlediğimiz sınıflarla, özel eğitme muhtaç bu yavrularımızın normal eğitim yapmalarını sağlıyoruz. Onlar, bu sınıflarda üretken birer insan olarak yaşama hazırlanacak" dedi. Törende Kaymakam Yusuf İzzet Karaman ve Belediye Başkanı Süleyman Topçu, ortaokul bölümdeki altı, ilkokul bölümündeki iki öğrenciye hediyeler verdi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Açılıştan toplu foto

===

Çoğul gebelik risk taşıyor

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Güney, tüp bebek yöntemiyle oluşan çoğul gebeliğin hem anne hem de çocuk açısından risk taşıdığını belirtti. Türkiye'deki çiftlerin yüzde 15'inin istemesine rağmen çocuk sahibi olamadığını belirten Doç. Dr. Mehmet Güney, çocuk sahibi olmak isteyenlerin imdadına yıllardır tüp bebek yönteminin yetiştiğini söyledi.

Bu yöntemle istenmeyen çoğul gebeliklerin meydana gelebildiğini bildiren Doç. Dr. Güney, "Bu yöntemle hamilelik şansını artırmak için rahme birden fazla embriyo yerleştirilerek uygulandığından istenmeyen çoğul gebelikler ortaya çıkabiliyor. Toplumda çoğul gebelik oranı yüzde 1-4 arasındayken yardımcı üreme teknikleriyle uygulanmasıyla çoğul gebeliklerin oranı yükseliyor" diye konuştu.

Son 10 yılda ise çoğul embriyo transferinden ziyade tek embriyo sisteminin uygulandığına işaret eden Güney, ". Tüp bebek uygulanan hastalarda 35 yaşın üzerinde ya da daha önceden yapılmış tüp bebek başarısızlığı durumunda 2 ve üzeri embriyo transferi yapılırken, genel de 35 yaş altında ve ilk defa tüp bebeğe geçecek olan hastalarda ise genelde tek embriyo transferi yapılmaktadır" dedi.

ÇOĞUL GEBELİK HER AÇIDAN RİSKLİ

Sağlık Bakanlığı'nın da çoğul gebelik oranını düşürmek amacıyla tüp bebek merkezlerinde uygulamaya başlattığını hatırlatan Güney, tekli transferin çoklu transfere göre anne ve çocuk açısından daha az risk taşıdığına dikkati çekti. Güney, özellikle gebelik sırasında anneye ait komplikasyonların, gebelik sırasında görülen hipertansiyon, gebelik zehirlenmeleri, şeker hastalığı ve gebeliğe bağlı kanamalar ve daha fazla görülebildiğini belirtti.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Mehmet Güney

===

Okul servisleri denetlendi

KORKUTELİ İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Trafik Timi, taşımalı sistemle öğrenci taşıyan servis minibüslerine yönelik denetimleri sıklaştırdı. Taşımalı sistemle öğrenci taşıması yapan Yazır Fevziye Polat İlk ve Ortaokulu'na öğrenci taşıyan servis minibüslerine yönelik olarak okul önünde uygulama yapan trafik timi ekipleri, sürücülerde bulunması gereken evraklarını kontrol etti. Tim komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Zeki Kaygusuz, "Amacımız öğrencilerimizin güvenli araçlarda ve sağlıklı ortamlarda taşınmasını sağlamak" dedi.

Denetimlerde, okul servis minibüslerinde rehber öğretmen bulunup bulunmadığı kontrol edildi. Kontrollerde ayrıca araç içerisinde sivil kişilerin olup olmadığı, fazla öğrenci taşınıp taşınmadığına da bakan ekipler, özellikle aracın arka bölümünde okul taşıtı ibaresinin yazılı olup olmadığını, araçların cam ve pencerelerinin kilitli durumunu ve sürücü tarafından aracının kapılarının otomatik açılıp açılmadığını kontrol etti. Servislerin eksiklerinin tamamlanması için sürücüler uyarılarak, süre verildi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Denetimlerden

===

Tapuda kalite belge töreni

BURDUR'un Yeşilova İlçesi'nde Tapu Müdürü Zişan Yazıcıoğlu döneminde gerçekleştirilen kalite hizmeti kapsamında yapılan çalışmalar belgeyle ödüllendirildi. Kalite çalışmaları sonucunda Yeşilova Tapu Müdürlüğü'ne ISO 9001: 2008 Kalite Belgesi verildi. Antalya Tapu ve Kadastro 6. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Yeşilova Tapu Müdürlüğü'nün TS EN ISO 9001: 2008 Kalite Belgesi düzenlenen törenle Bölge Müdürü Mürsel Necmi Akkoca tarafından Yeşilova Kaymakamı adına Yazı İşleri Müdürü Halil İbrahim Köken'e verildi.

Törene Antalya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Mürsel Necmi Akkoca, Hukuk ve Denetim Şube Müdürü Tekin Kahveci, Burdur Kadastro Müdürü Engin Reis, Burdur Tapu Müdürü Ali Altıntaş, Karamanlı İlçesi Tapu Müdürü Ünsal Güler, Yeşilova İlçesi Tapu Müdürü Zişan Yazıcıoğlu, Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek, Güney Belediye Başkanı Cemal Altay, Salda Belediye Başkanı Ömer Ali Beyazıt, muhtarlar ve Yeşilova Kaymakamlığı'na bağlı kurum amirleri katıldı.

Yavuzkan AKDOĞAN/YEŞİLOVA, (DHA)

Foto: Törenden

===

Öğrenciler gıda yardımı dağıttı

BURDUR'da üniversite öğrencileri ihtiyaç sahibi öğrencilere gıda yardımı dağıttı. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Müzik öğretmenliği bölümü 4. sınıf öğrencileri Semiha Gündöner ve Hanife Kılıç Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Burdur'daki ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulundu.

Burdur Belediyesi ile işbirliği yapan öğrenciler ihtiyaç sahibi aileleri bir nebze de olsa mutlu etmekten kendilerinin de mutlu olduğunu belirtti. Gündöner ve Kılıç, fırsat buldukça yardım dağıtmaya devam edeceklerini vurgulayarak, sahiplerine yardım yapılması konusunda herkesi duyarlı olmaya davet etti.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Yardım dağıtılırken

===

İstiklal Yerleşkesi'ne ulaşım sorunu çözülecek

MEHMET Akif Ersoy Üniversitesi'nde yapılan toplantıda MAKÜ öğrencilerinin halk otobüsleriyle İstiklal Yerleşkesi'ne ulaşımı sırasında yaşanan aksaklıklar masaya yatırıldı. Senato toplantı salonunda bir araya gelen Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Genel Sekreter Yusuf Altındal, Genel Sekreter Yardımcısı Serkan Öktem, Yurt-Kur Müdürü İsmail Akdemir ve MAKÜ Öğrenci temsilcisi ile Şehiriçi Halk Otobüsleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Saatcı, İstiklal Yerleşkesi'ne öğrencilerin ulaşımında sıkıntı yaşandığına işaret ederek, ulaşımda aksayan noktaların neler olduğunun belirlenmesi gerektiğini söyledi. Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya da, sorunları belirledikten sonra, çözümü için müzakere yapılması gerektiğine işaret etti. Akkaya, araçlara kapasitenin üzerinde yolcu alınmaması ve öğrencilerin mağdur edilmemesi konusunda hassas davrandıklarını belirtti.

Başkan Akkaya, halk otobüslerinin sefer saatlerine uymaları konusunu titizlikle takip etmeye devam edeceklerinin altını çizerek, "Öğrencilerimizin İstiklal Yerleşkesi'ne ulaşımlarının sorunsuz ve sıkıntısız şekilde sağlanması konusunda yaşanan sıkıntıları çözeceğimize inanıyorum" dedi. Toplantıda Kooperatif temsilcileri ve MAKÜ öğrenci temsilcisi ile Yurt-Kur Müdürü İsmail Akdemir de, yerleşkeye ulaşım sorununun çözümü konusunda görüşlerini aktardı.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Başarılı öğrencilere yemek

KEMER Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Merkez Ortaokulu Okul Aile Birliği işbirliğinde, performans değerlendirme sınavında başarılı olan öğrenciler, öğle yemeğiyle ödüllendirildi. Şair kimliğiyle bilinen Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bolat Ünsal, öğrencilere şiir kitaplarından hediye etti. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan performans değerlendirme sınavında başarı gösteren Merkez Ortaokulunun 8'inci sınıfında öğrenim gören 18 öğrenciye, öğle yemeği verildi. Yemek, Merkez Ortaokulu Okul Aile Birliği ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde düzenlendi.

Yemeğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Görür, Milli Eğitim Şube Müdür Vekilleri Mustafa Özkaynak ve Kahraman Üraz ile Okul Müdürü Taner Özer, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bolat Ünsal, Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Başev, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Şair yönüyle de bilinen Bolat Ünsal, imzalı şiir kitaplarını öğrencilere hediye ederek, başarılarının devamını diledi. Öğrencileri kutlayan Milli Eğitim Müdürü Görür ise Oda ve Okul Aile Birliğine düzenledikleri etkinlikten dolayı teşekkür etti. Yemek sonunda öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Saffet YENİGÜN/KEMER (DHA)

Foto: Yemekten ve toplu foto

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement