Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde mülkiyeti Sandıklı Belediyesi'ne ait arsa, açık artırmayla satıldı.

31.01.2013 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Toplantıdan, Kaymakam Mevlüt Şekerci

===

Sandıklı'da belediye arsa sattı

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde mülkiyeti Sandıklı Belediyesi'ne ait arsa, açık artırmayla satıldı. Eski otogarın bulunduğu 2 bin 289 metrekare arsa, Sandıklı Belediye Encümeni huzurunda yapılan açık artırmayla 661 bin TL'ye satıldı. İhaleye 7 kişi katılırken, 344 bin TL muammen bedeli olan arsa, en yüksek fiyatı veren 661 bin TL ile Mustafa Altın'a satıldı. 2012'nin Aralık ayında da eski otogarın yanında bulunan beş adet arsa Belediye Encümen kararıyla Belediye Başkanı İsmail Elibol'un makam odasında açık artırma ile satılmıştı.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Arsa satışından

===

Civan, yeniden aday

BUCAK Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hacı Ali Civan tekrar aday olduğunu açıkladı. 1987 Yılından bu tarafa 26 yıldır S.S. Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanlığını yapan, kooperatifçilik çalışmalarında defalarca Türkiye birinciliği kazandıran Civan Bucak'a ve kooperatif üyelerine hizmet için tekrar aday olduğunu açıkladı.

Hacı Ali Civan, "26 yıldır kooperatif üyelerimizin daha ileriye gidebilmeleri ve işini büyütmeye çalışan esnaflarımızın yanında olduk. 26 yıllık zaman zarfında yaşadığımız ekonomik krizlerde esnafımızın yanında olduk. Her ortağımızı çok iyi tanıdığımız için kredi kullanan ortaklarımıza en uygun ödeme koşulları sağlayarak sıkıntılarına ortak olduk" dedi.

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Foto: Hacı Ali Civan

===

Eğirdir HEM'den 'işaret dili' kursu

EĞİRDİR Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (HEM), kamu kurum ve kuruluşlarında sağır ve dilsiz vatandaşların daha iyi hizmet alabilmesini sağlamak amacıyla 'İşaret Dili Kursu' açıyor. Eğirdir HEM Müdürü Durmuş Ali Arslan, Isparta, Antalya, Afyonkarahisar ve Burdur illerinde bu kursu açan ilk HEM olduklarını söyledi. Aslan, kursun, Eğirdir Kemik ve Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimliği'nin talebi üzerine açıldığını kaydetti.

Kursun ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarını kapsayacağını belirten Arslan, "Geniş vatandaş kitlesine hitap eden kamu kurum ve kuruluşlarının seçilmiş 1-2 personelini 3 aylık süre içerisinde işaret dilini konuşmayı ve anlamaları konusunda eğitmeyi amaçlayan kursa diğer vatandaşlarımız da katılabilecek. Başvurular 20 Şubat'a kadar alıhacak. Kurs hafta içi her gün mesaiden sonra Eğirdir HEM merkez binasında yapılacak. Kamu kurumları resmi yazışma usulleriyle katılımcıları bildirecek, vatandaşlar ise şahsen başvuracak" dedi.

Ali ÇEVİKBAŞ/EĞİRDİR, (DHA)

Foto: HEM Müdürü Durmuş Ali Arslan

===

Hurdaya çıkarılan ambulans yeniden kullanılacak

AFYONKARAHİSAR'ın Çay Devlet Hastanesi'nin 2008 yılında arızalanarak hurdaya çıkarılan ambulansı çüremekten son anda kurtarıldı. 4 ay önce göreve başlayan Çay Devlet Hastanesi Başhekimi Dahiliye Uzmanı Dr. Mesut Şan, aracı hurdalıktan çıkarttırıp, tamirini yaptırarak yeniden hizmete aldı. Başhekim Şan, göreve geldiklerinde araç için çalışma başlattıklarını belirterek, 2012 yılında evde sağlık hizmetleri vermek için kiralanan araç için 20 bin lira ödendiğini anımsattı.

Şoför ücreti ve yakıt harcamaları hastaneye ait olmasına rağmen, kiralanan araç için ödenen 20 bin liranın çok fazla olduğunu dile getiren Başhekim Şen, "Hastanemizin hurdaya çıkarılan aracını uzmanlara gösterdik. 2001 model bu ambulans 6 bin lira masrafla yenilenerek, hizmete başladı. Tamir parasının 4 bin lirasını da vatandaşlardan topladık. Hurdaya çıkarılan araç, onarılarak, evde sağlık hizmetleri için hastane bahçesinde göreve hazır bekliyor" dedi.

Muzaffer NAL/ÇAY, (DHA)

Foto: Başhekim Mesut Şen ve onarılan ambulans

===

İbradılılar İstanbul'da buluştu

İBRADI Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'İbradı Gecesi' bu yıl da İstanbul'da gerçekleştirildi. Bahçelievler Piramit Restaurant'ta düzenlenen etkinliğe çok sayıda İbradılı ile İbradı Kaymakamı Bülent Ay, İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya katıldı. İbradı'nın tarihi ve kültürel dokusunu anlatan slayt gösteriminin yapıldığı eğlencede yöresel sanatçılar Gülay Diri ile Sami Demircioğlu sahne alarak çeşitli enstrümanlar eşliğinde İbradı türkülerini seslendirdi.

Gecede, birlik ve beraberliğin önemine dikkati çeken İbradı Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Kazım İletir her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'İbradı Gecesi' aracılığıyla İbradılıların bir araya geldiğini söyledi. İletir, "Bu gece sayesinde aramızdaki bağlar daha da kuvvetleniyor. Hemşerilerimiz yöresel ezgilerimiz eşliğinde eğlenerek stres atıyor" dedi. Gecede aİbradı Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Gençlik Kolları tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi yapıldı. İbradılılar, gece boyunca yöresel türküler eşliğinde oynayıp sohbet ederek hasret giderdi.

Bülent ÜLKER/İBRADI, (DHA)

Foto: Geceden

===

Sandıklı'da, özel öğrencilerin öğretmenlerine kurs

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde zihinsel yetersizliği olan öğrencilerin eğitimi amacıyla, 30 Öğretmenin katılımıyla Sandıklı Halk Eğitimi Merkezi konferans salonunda kurs düzenlendi. Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kursun ilki 28 Ocak'ta başladı. 5'er gün süren sursun ikincibi 4-8 Şubat arasında yapılacak. Kursta günde 8 saat olmak üzere toplam 80 saat ders verilecek.

Kursta, Rehberlik ve Araştırma Müdürü Nihat İnan. Müdür Yardımcısı Yılmaz Ülger, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Veli Başer, Rehberlik ve Araştırma Merkezi öğretmenleri Ebubekir Zorlu, Murat Mızrak, ve Mustafa Doğuş ders veriyor. Kursun ilk dersine İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karosman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ufuk Taşbaş ve İsmail Sarıçiyil de katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karosman, kursun, zihinsel engelli çocukların rehabilitasyonu ve eğitimi kapsamında, özellikle okul öncesi eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri ve bu hizmetleri veren merkezler ve konuya ilişkin dünyadaki farklı uygulamaları kapsadığını anlattı. Karosman, "Kursta, ilçedeki zihinsel engelli çocuklarıın eğitimi öğretmen ihtiyacımızı karşılamış olacağız" dedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Kurstan

===

Burdur Gölü'ne Aral'dan bakmak

DOĞA Derneği 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü'nde Burdur'da belgesel film gösterimi ve söyleşi düzenliyor. "Çölün Mavi Gözü: Aral" ve "Göl Yoksa Burdur da Yok" filmlerinin gösterileceği etkinlikte Aral belgeselinin yönetmeni Kemal Öner ve Doğa Derneği temsilcilerinin katılımıyla bir söyleşi de gerçekleştirilecek.

Söyleşide kurumuş Aral Gölü ile hızla kurumakta olan Burdur Gölü'nün ortak öyküsünü anlatılacak ve Burdur Gölü de dahil hızla kuruyan sulak alanları kurtarmak için neler yapılabileceği konuşulacak. Etkinlik Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlük binasındaki konferans salonunda saat 14.00- 6.00 arasında gerçekleşecek.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Afiş

===

Şakir Fırat Erkal görevine başladı

AHMET Dallı'nın Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne atanması üzerine Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne atanan Şakir Fırat Erkal yeni görevine başladı. Göreve başladığı ilk gün tüm müdürlük personelini çalışma yerlerinde ziyaret eden Şakir Fırat Erkal, personelle tanışarak, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

ŞAKİR FIRAT ERKAL KİMDİR

1973 Malatya- Arapgir doğumlu olan Şakir Fırat Erkal, İlköğretimini aynı yerde yaptıktan sonra, 1990 yılında İstanbul Selimiye Veteriner Sağlık Meslek Lisesi'nden mezun oldu ve aynı yıl Veteriner Sağlık Teknisyeni olarak göreve başladı. 1994 yılında girdiği Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları bölümünden 1998 yılında mezun oldu. Çeşitli yerlerde Veteriner Sağlık Teknisyeni, Mühendis ve İlçe Müdürü olarak görev yaptı. 28 Ocak 2013 tarihinden itibaren Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü görevini yürütmekte olan Erkal, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Şakir Fırat Erkal - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement