Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.KEMER Esnaf ve Sanatkarlar Odası, 'Yılın Esnaf ve Sanatkarları' projesi kapsamında 22 farklı meslek dalından yılın esnafını seçecek.

09.02.2013 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: TMO Sandıklı Ajans Müdürü Mehmet Karaaslan ve TMO Sandıklı Ajans Müdürlüğü personeli

===

Kemer'de yılın esnafı seçilecek

KEMER Esnaf ve Sanatkarlar Odası, 'Yılın Esnaf ve Sanatkarları' projesi kapsamında 22 farklı meslek dalından yılın esnafını seçecek. Geleneksel hale gelecek projeyle yasalara, kurallara bağlı çalışan ve ticari hayatta müşterileriyle ilişkilerinde düzenli olan esnaf ve sanatkarlar onurlandırılacak. Hazırlıklarını sürdüren Esnaf ve Sanatkarlar Odası, 2012 yılının esnaf ve sanatkarını belirleyecek.

Yılın esnafının belirlenmesi için bir takım kriterler belirleyen esnaf odası, düzenli aidat ödenmesine ve işyeri açma, çalıştırma ruhsatlarının olup olmadığına bakacak. Oda Başkanı Bolat Ünsal, yılın esnaf ve sanatkarı seçimindeki değerlendirmede, aynı şartlara sahip olan üyelerden daha yaşlısı ve kayıt tarihi eski olan esnafın önceliğe sahip olacağını söyledi.

22 farklı meslek dalında, yılın esnafını seçeceklerini vurgulayan Başkan Ünsal, "Düzenli aidat ödüyor olmak, bu proje için olmazsa olmazımızdır. Değerlendirmede, aynı şartlara sahip olan üyelerden daha yaşlısı ve kayıt tarihi eski olanlar önceliğe sahip olacak. Aday üyelerimizin, diğer kamu kurum ve kuruluşları nezdinde ki durumları da gözden geçirilerek elemeler yapılacak" dedi.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Bolat Ünsal

===

Erken tanı hayat kurtarır

BURDUR'un Ağlasun İlçesi'nde meme kanseri taraması başlatıldı. Burdur Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. A. Selçuk Kılınç, kanser taramasının yanında kanserin nedenleri, korunma yolları, tedavisi ve teşhisi konusunda bilgilendirme çalışmaları yapıldığını anlattı.

Meme kanserinin erken tanısı için tarama programı kapsamında Ağlasun Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli Dr. Emine Yılmaz'ın çalışmalarıyla her hafta çarşamba günü 40-69 yaş arası kadınların mamografi çekimi için Bucak Devlet Hastanesi'ne götürüldüğünü belirten Dr. Kılınç, kanser taramasının diğer ilçelerde de yaygınlaşacağını kaydetti.

Dr. Kılınç, "Meme kanseriyle ilgili toplum bilincini yükseltmeyi amaçlıyoruz. Bunun sonucunda, erken tanı ile meme kanserine bağlı ölüm oranlarını düşüreceğiz" dedi. Dr. Kılınç, meme kanserinde erken teşhisin hayat kurtardığını söyledi.

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA)

Foto: Selçuk Kılınç

===

Kır kahvesine rekor fiyat

GAZİPAŞA'da Atatürk Parkı'nda hizmet veren Kır Kahvesi 3 yıllığına kiraya verilmek üzere ihaleye çıkarıldı. Gazipaşa Belediyesi Toplantı Salonu'nda açık arttırma usulü yapılan ihaleye 9 kişi teklif verdi. İhale Komisyon Başkanlığını Belediye Başkanı Cemburak Özgenç'in yaptığı ve çekişmeli geçen ihalede, en yüksek teklifi Kadir Şimşek verdi. Yıllık 10 bin liradan açılan ihaleyi 46 bin 600 TL teklif veren Kadir Şimşek aldı. Şimşek, Kır Kahvesi'ni 3 yıl işlettikten sonra belediyeye devredecek.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Kır kahvesi ve ihaleden

===

Hırsızlar jandarmadan kaçamadı

GAZİPAŞA'da 3 ayrı hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen 3 kişi, jandarmanın takibi sonucu yakalandı. Kayhalar Beldesi'nde bir market ve büfeden hırsızlık yapan, Yeşilyurt Köyü'nde ise bir vatandaşa ait 3 koyun ile 3 ineğin çalınmasının ardından jandarma ekipleri şikayetler üzerine bölgede çalışma başlattı.

Büfe sahibi Musa Görücü'nün ifadesi ve güvenlik kamerası görüntülerinden şüphelilerin kullandığı otomobilin plakasını belirleyen jandarma, aracın kiralık olduğunu tespit etti. Aracın kiralandığı rant a cardan şüphelilerin kimlik bilgilerine ulaşan jandarma, kısa sürede K.Y.(30), Y.Y.(22) ve A.Y.'yı(54) yakalayarak gözaltına aldı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrollü olarak serbest bırakıldı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Hırsızlık zanlıları adliye sevk ve araçta bulunan çalıntı eşyalar

===== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement