Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.SERİK'te emekli tapu müdür yardımcısı Mustafa Habir tarafından halı yıkama fabrikası açıldı.

26.03.2013 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Seminerden

===

Habir halı yıkama açıldı

SERİK'te emekli tapu müdür yardımcısı Mustafa Habir tarafından halı yıkama fabrikası açıldı. Tesisin açılış kurdelesini, Karadayı Belediye Başkanı Ali Çırpıcı, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Cesur, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran, İlçe Müftüsü Abdulkadir Karakuş, Vergi Dairesi Müdürü Fahri Gün birlikte kesti. Akçaalan Mahallesi'nde açılan halı yıkma fabrikası, son sistem makinelerle hizmet veriyor. Açılış sonrası Mustafa Habir, tesisle ilgili davetlilere bilgi verdi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Açılıştan

===

Gelecek için fidan diktiler

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde Orman Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen törende, ilçe protokolü Kahyalar Beldesi Harçbel mevkiindeki hatıra ormanına fidan dikti. Törene, Kaymakam Muhittin Pamuk, Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Orman İşletme Müdürü Halil Kısacık, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Orman Haftası'nın her yıl çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirten Kaymakam Pamuk, tüketim toplumunda insanların doğaya büyük bir hırsla, bitmek tükenmek bilmez bir tüketim hırsıyla saldırdığını söyledi.

Artık doğanın belli limitlere ulaştığını anlatan Kaymakam Pamuk, su, toprak ve havanın artık bu tüketim hırsına karşı koyamaz düzeye geldiğini kaydetti. İnsanların sonsuz ihtiyaçlarını, sonsuz hırsını doğaya yansıtarak çok ciddi şekilde tahribata neden olduğunu savunan Kaymakam Pamuk, "Doğayla olan ilişkimizi gözden geçirmemiz gerekiyor. Bu konuda ilçemizde farkındalık oluşturmak adına fidan dikiyoruz. Etkinliğe katılanların büyük kısmı çocuk ve gençler. Biz çocuklarımıza doğa sevgisini, heyecanını yansıtabilirsek o zaman geleceğe daha da umutla bakabiliriz" diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar birlikte fidan dikti.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Kaymakam Pamuk konuşma, fidan dikme, protokol ateşten atlama resimler

===

Suyla gelen sağlık

ISPARTA'da Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) suyun kaldırma kuvvetinin tedavi edici özelliğinden yararlanılarak fizik tedavi ve rehabilitasyon hastalarına havuzda terapi uygulanıyor. Havuz tedavisi daha çok kas gelişiminin sağlanması için yapılıyor. Fizik tedavi ve rehabilitasyon hastalarına yönelik aquaterapi yöntemi hakkında bilgi veren SDÜ Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Feray Soyupek, suyun direncinin kasların yorulmasını azalttığını söyledi.

KAS HASTALARI YÜZEREK SAĞLIĞINA KAVUŞUYOR

Suda vücudun yorulmadan birden fazla kasın çalıştığını, güçlendiğini anlatan Doç. Dr. Soyupek, "En sık gördüğümüz fizik tedavi rahatsızlığı 'kireçlenme' diye bilinen 'kıkırdak' hasarıdır. Havuz tedavisinde ekleme binen yük azaldığı için kasları güçlendirmek mümkün" diye konuştu. Havuz tedavisinde suyun direncinin kullanılarak nörolojik rahatsızlıklar ve omurga problemlerinin de rehabilitasyonun sağlandığını kaydeden Doç. Dr. Soyupek, yüzme ile kasların kuvvetlendirildiği için omurgada ortaya çıkabilecek deformitenin engellendiğini söyledi.

HER HASTAYA UYGULANMIYOR

Nörolojik hastalıkların tedavisinde kullanılan havuz tedavisinin hem kası kuvvetlendirme hem de dengeyi çalıştırabildiği için aquaterapinin nörolojik hastalıklarda öneminin büyük olduğunu anlatan Doç. Dr. Soyupek, "Kırıklarda da erken dönemde omurganın üzerin binen stresi su ile azaltmak mümkün olduğundan egzersiz erken yapılabiliyor. Ancak her hastayı havuza alamıyoruz. Hastanın su korkusu, enfeksiyonu, açık yarası, ateşi, bilinmeyen bir deri hastalığı ve kontrol altına alınamayan nöbetleri varsa havuza alamıyoruz" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: SDÜ'den gelen foto

===

Duvardan düşerek yaralandı

ALANYA'da Bektaş Mahallesi Nevzat Bulut Ormanı yakındaki piknik alanında alkol alan 19 yaşındaki Ümit K. üzerine çıktığı seyir terasının duvarından düştü. Yaklaşık 4 metrelik yükseklikten düşen Ümit K., çeşitli yerlerinden yaralandı. Ümit K. durumu görenlerin ihbarı üzerine gelen ambulansla Alanya Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Yaralının hayatı tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Fotosuz

===

Isparta'nın tarihi yeniden yazıldı

Isparta Valiliği 'İlim Şehri Projesi' kapsamında, kentin tarihini en geniş biçimde anlatan Böcüzade Süleyman Sami'nin 'Isparta Tarihi' eserini günümüz Türkçesine uyarlayarak yeniden yayımladı. 2'nci Meşrutiyet döneminde Isparta milletvekilliği ve belediye başkanlığı görevinde bulunan Böcüzade Süleyman Sami tarafından kaleme alınan 'Isparta Tarihi' adlı kitap, Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Babacan tarafından günümüz Türkçesine çevrildi.

Kitap hakkında gazetecilere bilgi veren Vali Memduh Oğuz, 750 sayfalık kitaptan ilk etapta 2 bin adet bastırılarak başta bakanlıklar olmak üzere ilgili yerlere gönderildiğini söyledi. Kitabın İlim Şehir Projesi kapsamında basıldığını anlatan Vali Oğuz, çalışmalara kapsamında Böcüzade Süleyman Sami'nin Isparta Ahalisine Beyannamesi ve Şehir Mektupları adlı eserlerinin de yeniden düzenlendiğini aktardı.

Vali Oğuz, Isparta Tarihi'nde kentin tüm yönlerinin ayrıntılı olarak ele alındığını belirtti. Böcüzade Süleyman Sami'nin Isparta'yı temsil etmiş, bütün yönleriyle dört dörtlük ilim adamı olduğunu vurgulayan Vali Oğuz, "Hem kendi zamanını hem de Isparta'nın tarihini kayda geçirmiş. Bu bakımdan Isparta çok şanslı bir vilayet. Çünkü böyle bir kaynak her vilayete nasip olmuyor. Bu bakımından son derece önemli bir kaynak. Aynı zamanda şehir mektepleri olarak bilinen beyannamesini de kütüphaneye kazandırdık. Isparta için altın değerinde iki kaynak kazandırıldı" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Vali Oğuz elinde yayınlanan kitapla

===

İlim şehri projesine destek

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Isparta'ya geldi. Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım ve Bilim-Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. Cevahir Uzkurt'un da eşlik ettiği Aslan Isparta Organize Sanayi Bölgesi ve Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu. Ardından Vali Memduh Oğuz'u makamında ziyaret eden Aslan, ilim şehri projesinin bilim ve teknoloji gelişimi için çok önemli olduğunu belirterek projeye destek verdiklerini söyledi.

Valilik ziyaretinden sonra Barida Otelde Vali Memduh Oğuz'un Başkanlığında Isparta Organize Sanayi Bölgesi Yönetimiyle yemekli toplantıda bir araya gelen Aslan, Isparta'dan projeler beklediklerini belirtti. 2013 yılı 1'inci Dönem Sanayi Tezleri Programı kapsamında 12 Nisan 2013'e kadar Isparta'dan en az 5 proje beklediklerini belirten Müsteşar Aslan, "Sayın Valimizi ziyaretimizde Isparta'da 49 tane medresenin olduğunu öğrendik, bu ilim şehri için somut ifadelerden bir tanesi. Umarım bu 49 ilim merkezi tekrar kazanılarak milletimizin kullanımına açılır. O bakımdan projeyi destekliyoruz" dedi.

'İlim Şehri Isparta' fikrinin Isparta için çok önemli olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz ise, bu projenin kamuoyu tarafından yavaş yavaş öğrenilmeye başlandığını belirtti. Dünyada ilim şehirleri projesi çok yeni bir uygulama olduğunu vurgulayan Vali Oğuz, Aynen teknoloji kentleri gibi, bilişim vadileri gibi yeni bir uygulamadır. O bakımdan burada öncelik çok önemlidir, yani 81 il arasında ilk ilim şehri olmak çok önemlidir" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Isparta yeniden havalanacak

SÜLEYMAN Demirel Havalimanı Müdürlüğü'ne atanan İlhan Demir, Isparta Valisi Memduh Oğuz'u makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Oğuz, haftada 6 gün Süleyman Demirel Havalimanı'ndan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na ve Atatürk Havalimanı'na uçuşların başlayacağını açıkladı. Vali Oğuz, yolcu talebi durumuna göre haftanın her günü uçuşların yapılabileceğini söyledi.

Yeniden uçuşların başlayacak olmasının sevindirici olduğunu kaydeden Vali Oğuz, "Borajet'le yapılan anlaşma gereği 2 Nisan'dan itibaren Salı-Perşembe-Cumartesi olmak üzere haftada 3 gün Süleyman Demirel Havalimanı'ndan Sabiha Gökçen Havalimanı'na, Türk Hava Yolları ile yapılan mutabakatta da 20 Mayıs 2013 tarihinden itibaren Pazartesi-Çarşamba-Cuma günleri olmak üzere haftada 3 gün Süleyman Demirel Havalimanı'ndan Atatürk Havalimanı'na karşılıklı seferler düzenlenecek" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Ziyaretten - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement