Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (3)

Foto.Uğur İnceman ve Zeki Yıldırım'dan samimi açıklama.

21.01.2013 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Başkan fotosu

===

Uğur İnceman ve Zeki Yıldırım'dan samimi açıklama:

Bize hiç yakışmadı

Gençlerbirliği yenilgisi, teknik heyet ve oyuncuların moralini sıfıra indirdi

ANTALYASPOR'un genç ve tecrübeli iki futbolcusu Zeki Yıldırım ile Uğur İnceman, Gençlebirliği karşısında alınan farklı yenilginin kendilerine hiç yakışmadığını söyledi. Deneyimli futbolcu Uğur İnceman, defanstan çıkıp ofansif anlamda rakibin üzerine gitmek için büyük gayret gösterdiklerini, ancak bunun yeterli olmadığını savundu.

İnceman, " Türkiye'de bütün takımlar inişli çıkışlı grafik çiziyor. Herkes herkesi yeniyor. Ancak biz kendimize bakıyoruz. İnançlı ve kararlı duruşumuzu bozmayacağız. Önümüzdeki maçlarda alacağımız puan ya da puanlar bizi yeniden yüksek seviyeye taşıyacaktır" dedi. Genç futbolcu Zeki Yıldırım da 4 dakikada 2 gol yemenin tüm konsantrasyonu bozduğunu belirtti.

Önümüzdeki hafta sonu deplasmanda Kayseri ile karşılaşacak olan Antalya spor, bu maçın hazırlıklarına dün akşam yaptığı hafif idmanla start verdi. Gençlerbirliği maçında görev alan ve az oynayanların düz koşu yaptığı antrenmanda, diğer oyuncular normal çalışma programını uyguladı. Teknik direktör Mehmet Özdilek, "Kısa sürede toparlanıp Kayseri maçına yoğunlaşacağız" dedi.

Foto: Uğur İnceman ve Zeki Yıldırım ile hoca fotosu

===

Filenin Sultanları ikinci yarıya hazır

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Bayan Voleybol Takımı, ikinci lig hazırlıklarına başladı. Antrenör Hüseyin Çalışkan yönetiminde antrenmanlara hız veren filenin sultanları, play-off'u hedefliyor. Ligin ilk yarısını 23 puanla dördüncü sırada tamamlayan sultanlar, 2 Şubat günü Antalya'da oynayacakları Aydın Belediyespor maçını bekliyor.

3'üncü Lig zirvesinde 27 puan ile Anemon Otel bulunurken, Alaşehir Belediye ikinci, Seramiksan 3'üncü durumda. Fikstür birincisi Anemon Otel ile aralarında 4 puan olduğunu belirten Çalışkan, "Sporcularım çok hırslı. İkinci yarı daha iyi olacağımıza inanıyoruz. Ligin ilk yarısı önemli maçları deplasmanda yapmanın dezavantajını yaşadık. Şimdi ilk üçü evimizde konuk edeceğiz" dedi.

Oynadıkları 10 maçta 8 galibiyet 2 mağlubiyet aldıklarını vurgulayan Çalışkan, "Takım olarak çok iyi performans gösterdik. Antalya'nın Sultanları filede fırtına olup esti. 10 maçın 8'ini kazandık. İkinci yarıda maçlarımızı başarıyla geçerek en azından play-off'a kalacağız. Karşımızdaki güçlü takımların bütçeleri bizim 5- 6 katımız. Buna rağmen çok iyi mücadele ediyoruz" diye konuştu.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Voleybol takımının fotosu

===

Alanya lige döndü

Sarıyer'i özel maçta 2-1 mağlup eden turuncu yeşilliler, ligde oynayacakları Körfez Futbol Takımı maçına moralli hazırlanıyor.

SPOR Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Alanyaspor, ikinci devrenin ilk maçı için ısınmaya başladı. Son hazırlık maçında Sarıyer'i 2-1 yenen turuncu yeşilli takım, bugünden itibaren Körfez Futbol Takımı ile yapacağı maça yoğunlaşacak. Alanyaspor Teknik Direktörü Ali Haydar Durusoy, Sarıyer maçında takımın sergilediği performanstan memnun olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın her 2 yarısında farklı 11'le mücadele ettiklerini belirten Durusoy, "Uzun bir hazırlık döneminden geçtik. Bu nedenle futbolcularımda yorgunluk var. Bu maçları kazanmaktan ziyade, 27 Ocak'ta Körfez Futbol Kulübü ile oynayacağımız lig maçını kazanmak istiyoruz. Zor bir maç olacak. O maçın hazırlıklarına salı günü tesislerimizde başlayacağız" diye konuştu.

Çaykur Rizespor'dan transfer edilen Caner ve Alanyaspor ile antrenmanlara çıkan Turgutlusporlu Nuh'un yetenekli futbolcular olduğunu dile getiren Durusoy, "Takıma katkı sağlayacaklarını düşünüyorum, ancak henüz hazır değiller. Özel antrenmanlarla takıma kısa sürede uyum sağlayacaklarına inanıyorum" dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Ali Haydar Durusoy ile Sarıyer Teknik Direktörü Mehmet Birinci'nin fotosu

===

Akdeniz'de kayıp yok

3'üncü Lig'deki temsilcilerimiz haftayı karlı kapattı

SPOR Toto 3'üncü Lig'de mücadele eden temsilcilerimiz, haftayı yenilgisiz kapattı. 1'nci Grup'ta mücadele eden Sandıklıspor, 2-2 biten Siirtspor deplasmanından altın değerinde 1 puanla dönerken, Tekirova Belediyespor da Vanspor'u eli boş gönderdi. Mavi beyazlı ekip bir golle 3 puanı alırken 5'nciliğe yükseldi. Tekirova Belediyespor Antrenörü Gürkan Ferhatoğlu, "Bu galibiyet bizim önümüzü açtı. Şimdi hedef daha yukarılara çıkmak ve play-off oynamak" diye konuştu.

2'nci Grup'taki temsilcimiz Manavgat Evrensekispor da ligin köklü kulüplerinden Eyüpspor'la İstanbul'da 2-2 berabere kalarak önemli 1 puan aldı. Evrenseki 23 puanla 10'uncu sırada bulunuyor. Sezonun en zor maçlarından birini oynayan Emrespor da Kocaeli deplasmanından puanla döndü. Kümede kalma mücadelesi veren iki takımın maçı nefes kesti. Kocaeli karşısında 2-2'lik skorla maçı tamamlayan Emrespor, 1 puanla büyük moral buldu.

Foto: Tekirova maçından enstantane

===

Develer çıraklar için güreşecek

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde geleneksel olarak düzenlenen yılın en büyük deve güreşlerinde, Türkiye'nin en ünlü develeri ağırlanacak. Yılın en büyük deve güreşi organizasyonu olarak kabul edilen Kumluca Deve Güreşleri için tüm hazırlıklar tamamlandı. Kumluca Güreş Tertip Komitesi tarafından gerçekleştirilen güreşler, inşaatı devam eden Kumluca Çıraklık Mesleki Eğitim Merkezi yararına düzenlenecek. Güreşlerde elde edilen gelir, inşaatın yapımı için kullanılacak. 27 Ocak Pazar günü Kumluca Karatepe Stadı'nda düzenlenecek deve güreşlerine, Kumluca, Demre ve Aydın çevresinden yaklaşık 100 devenin katılması bekleniyor.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Deve güreşlerinden

===

Seyirci güreşe doyacak

ANTALYA Gençler Güreş İl Şampiyonası, yarın Kumluca Spor Salonu'nda yapılacak. Gençlik ve Spor İlçe Müdür vekili Erol Koca, şampiyonaya tüm ilçelerin katılacağını söyledi. Erol Koca, şampiyonayla ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını vurguladı. Koca, "Şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Karşılaşmalara katılmak için gelecek tüm sporculara ve antrenörlere ev sahipliği yapacağımız için heyecanlıyız" dedi. Kumluca Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Güreş Antrenörü Özgür Altıntaş ise Kumluca'yı 35 sporcu ile temsil edeceklerini belirterek, "Çok iyi hazırlandık. Müsabakaların çok zevkli ve heyecanlı geçeceğine inanıyorum" dedi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Güreş müsabakaları

===

Burdur'da voleybol heyecanı

BURDUR Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen genç kızlar ve küçük kızlar voleybol ligi başladı. Voleybol İl Temsilcisi Resul Ay, voleybolun elit bir spor olduğunu belirterek, "Bunu aileler, öğretmenler, idareciler ve sporcu öğrenciler teşvik etmeli, her yerde sahip çıkmalı. Çünkü sporcu öğrenciler sosyaldir. Özellikle dersleri olmak üzere her yerde başarılıdır" diye konuştu.

İki grupta 4 takımın mücadele edeceği ligde, kulüplü genç kızlar grubunda Karamanlı Spor Kulübü, Burdur Anadolu Öğretmen Lisesi, Burdur Halk Eğitim ve USO Anadolu Lisesi yer alıyor. Küçük kızlar grubunda ise Burdur Gençlik ve Spor Kulübü, Suna Uzal Spor Kulübü ve Gençlik Merkezi Spor Kulübü mücadele ediyor. İlk maçta Burdur Anadolu Öğretmen Lisesi ile karşılaşan Karamanlı Spor Kulübü, rakibini 3-1 yendi.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Karamanlıspor kadro

===

Potada Demirel rüzgarı

ISPARTA Nazmiye Demirel Ortaokulu, 5 maçını kazanarak Yıldız Kızlar Basketbol İl Şampiyonu oldu. Birbirinden güçlü rakiplerini yenen kırmızı beyazlı sporcular, şampiyonluğun sevincini doyasıya yaşadı. Basketbolda önemli dereceler elde eden Nazmiye Demirel'in sultanları, bu sezon da şampiyonluk ipini göğüsledi. Kırmızı beyazlılar, oynadığı 5 maçı da kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Beden Eğitimi Öğretmeni Veysel Efe'nin öğrencileri, Isparta'yı gruplarda temsil edecek.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto Takım fotosu

===

Yeni Burdur boş döndü

BURDUR 1'nci Amatör Küme'de liderlik koltuğunda oturan Yeni Burdurspor, Tefenni deplasmanında aldığı 1-0'lık yenilgiyle 13'üncü haftayı puansız kapattı. Yeni Burdurspor bu yenilgiye rağmen 33 puanla liderliğini sürdürdü. Burdur Belediyespor'u 3-0 yenen Şekerspor ise 30 puan ve averajla ikinci sırada yer aldı. Esnafspor'u 7-2 yenen Gölhisarspor ise 30 puan ve averajla 3'ncülüğünü korudu. 1'nci Amatör Küme'de İl Özel İdarespor Yeşilova deplasmanından 5-3'lük galibiyetle dönerken, Türk Telekomspor da Ziraat'i 4-0 yendi. Ligin son sırasında yer alan Ziraatspor henüz puanla tanışmadı.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Maçlardan enstantane, Burdur Belediyespor kadro

===

Demre iddialı hazırlanıyor

ANTALYA Süper Amatör Küme'de mücadele eden ve sezon başında zor günler geçiren Demre Belediyespor, ligin ikinci yarısına hazırlanıyor. Antrenör Musa Kıvrak yönetiminde ikinci yarı hazırlıklarını sürdüren yeşil beyazlı takım, yaptığı çalışmalar ve hazırlık maçlarında gösterdiği performansla ikinci yarıya hazır bir görüntü verdi.

Demre ligin ilk devresinde oynadığı 13 maçta topladığı 13 puanla ilk devreyi 10'uncu sırada tamamladı. Kadrosunu Muratpaşa Belediyespor'dan Serdar ve Haşim ile Yeni Kemerspor'dan Özgür'le güçlendiren Demre Belediyespor, geçen hafta Kemer Stadı'nda 3'üncü Lig ekiplerinden Sivas 4 Eylül Belediyespor'la oynadığı hazırlık maçında 2-2 berabere kaldı.

Demre diğer hazırlık maçında da Hasyurt'u 5-1 mağlup etti. Antrenör Musa Kıvrak, "İlk yarıdaki zor günler artık geride kaldı. İkinci yarıda oynayacağımız 13 maçın 11'ini kendi sahamızda yapacağız. Hedefimiz tüm maçlarımızı kazanmak. Şampiyonluk iddiamız yok, ama Demre Belediyespor ligin üst sıralarında yer alacak" diye konuştu.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Takım fotosu - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement