Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (3)

Foto.GENÇ ve yetişkin yeteneklere tiyatro, bale, diksiyon, müzik, konservatuara hazırlık, kamera önü eğitimleri verilen Bahçelievler semtindeki Replik Sanat Eğitimleri Kurumu'nda, ayda bir 'ünlü sanatçılarla söyleşi' programı başlatıldı.

21.02.2013 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Dekan, öğretim üyeleri ve öğrenciler sahilde atık tıplarken, atıklar gösterilirken ve piknik yapılırken görüntü

===

Ünlülerle kahkahalı söyleşi

GENÇ ve yetişkin yeteneklere tiyatro, bale, diksiyon, müzik, konservatuara hazırlık, kamera önü eğitimleri verilen Bahçelievler semtindeki Replik Sanat Eğitimleri Kurumu'nda, ayda bir 'ünlü sanatçılarla söyleşi' programı başlatıldı. Bu ayın konukları ise, ünlü yazar-şair Cezmi Ersöz ile şiirleri şarkılaştıran Haluk Çetin oldu. Ersöz ve Çetin, kitap ve CD'lerini imzalarken, bir yandan da hayranlarıyla sohbet etti. Gitarıyla sahneye çıkan Çetin, 'Şiiriçi Şarkılar' adlı yeni albümündeki birbirinden güzel şarkıları seslendirdi. Çetin'in, Karacaoğlan, Fikret Kızılok, Aşık Veysel ve günümüz şairlerine ait birçok şiirlerden ve kendine ait bestelerden yarattığı şarkıları hayranlıkla dinlendi.

AŞKI ARAYAN KURNAZ TÜKETİCİ

Cezmi Ersöz de, anılarını ve kitaplarındaki kahramanları esprili bir dille anlatıp, izleyenleri kahkahaya boğdu. Ersöz'ün, "İnsanlar, aşkı ararken bile kurnaz tüketiciler gibi" sözleri izleyenleri gülme krizine soktu. Ersöz, 'aşk' ve 'yedek sevgili' konularına da değinince, salonda beyin fırtınası esti. Ersöz, "Senden sonra döndü kalbim Salı Pazarı'na. Ne alırsan 1 TL" diyerek sözlerini noktaladı. Ersöz'ün, 'Şehirden Bir Çocuk Sevdim Yine', 'Kendi Kendine Konuşmaktır Aşk', 'Kalfa Market', 'Hayallerini Yak Evi Isıt', 'Ölürsem Beni Seninle Ararlar Şimdi', 'Beni Asıl Hayat Aldattı', 'Hayat Bir Emrin Var mı?', 'Açıkla Bana Bu Işığı', 'Şizofren sevgili' adlı kitapları kapışıldı.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Haluk çetin gitar çalarken, CD imzalarken, Cezmi Ersöz konuşma yaparken, kitaplarını imzalarken ve izleyenlerden kalabalık görüntü

===

Göz kamaştıran sergi

RESİMLERİ birçok yazar ve şairin kitaplarına kapak konusu olan emekli öğretmen Semra Aygün, ikinci kişisel resim sergisini Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde açtı. Yağlıboya, akrilik boya ve suluboya çalışmalarından olulaşan serginin açılış kurdelesini, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Demir kesti. Tabloları hayranlıkla inceleyen Demir, "Son derece titiz ve dikkatli çalışılmış" dedi ve göz kamaştıran eserlere tam not verdi. 250'den fazla resim ve desen çalışmaları bulunan Aygün, sezon içinde İstanbul, İzmir, Ankara ve KKTC'de de kişisel sergiler açacak.

Antalya'da 13 yıldan beri resim sanatıyla uğraşan Semra Aygün, Türkiye'nin ünlü ressamlarından Hülya Canbaz'dan karakalem, desen, Kadir Şişginoğlu, Saadet Gözde, Hasan Kırdı ve İnci Işıldağ atölyelerinde resim eğitimleri aldı. Çalışmalarını kendi atölyesinde sürdüren Aygün'ün bazı eserleri kataloglara da girdi. Gece-gündüz çalışarak tablo üreten Aygün, "Roman, öykü ve şiir kitaplarına, büyük bir keyifle, şevkle, hayal gücümü kullanarak kapak resimleri üretiyorum. Resim, benim yeni bir dünyam, tartışmasız mutluluğum oldu" diye konuştu.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Açılış kurdelesi kesilirken, Semra Aygün'ün tablo önünde ve toplu görüntü

===

Kul'dan kitap tanıtımı

BAŞÖĞRETMEN Atatürk İlköğretim Okulu'nda görev yapan Ahmet Turan Kul, yeni kitabı 'Ahmet Harami Destanı' ile daha önce yayımlanan 'Eğirdir Koçaklaması', 'Meyvelerin Dili', 'Manas Destanı' ve 'Şehname' isimli kitaplarını Antalya Sanatçılar Derneği'nde (ANSAN) tanıtıp, okurlarına imzaladı. 'Toplu Şiirler' adlı şiir kitabı da bulunan Kul'un, 'Ahmet Harami Destanı' adlı eseri, destan severlerin ilgisini gördü.

Yazar Ahmet Turan Kul, Ahmet Harami Destanı'nın, 13. yüzyıla ait olduğunu, Kırım dolaylarında yaşanmış bir olayın anlatıldığını belirtti. Kul, "Destanın kahramanı Ahmet Harami, Bağdat Hazinesi'ni soymak için Bağdat'a gidiyor. Bağdat padişahı, Harami'nin yakalanan 9 arkadaşını öldürtüyor. Canını zor kurtaran Ahmet Harami, öcünü almak için tekrar Bağdat'a tüccar olarak dönüp, padişahın kızıyla evleniyor" dedi.

Kul'un 'Eğirdir Koçaklaması' isimli kitabında, 1919-1921 yılları arasında, Eğirdir Gölü üzerinden batı cephesine yapılan asker ve gıda sevkiyatı, Isparta'daki Kuvai Milliye önderlerinin hayatları anlatılıyor. 'Meyvelerin Dili'nde ise, armut için 'Hacıyatmaz' tiplemesi yapılırken, 'Manas Destanı'nda da Kırgız Türklerinin kahramanlıklarına yer veriliyor. Şehname'de Dede Korkut anlatımıyla İran tarihine yer veriliyor.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Ahmet Turan Kul, kitaplarını imzalarken toplu görüntü

===

'Berdevam'a ayakta alkış

AÇK Görsel Sanatlar Merkezi, senaryosunu oyuncuların yazdığı 'Berdevam' (Sürüp giden) adlı tiyatro eserini, yoğun istek üzerinde Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu'nda bir kez daha sahneledi. İlk gösteriminde büyük ilgi gören eser, içeriği, sahne dekoru, ilginç kostümleri, ışık ve ses efektleriyle yine ilgi gördü. Seyircisiyle yeniden buluşan oyunda, gönüllü doktor, memur, esnaf ve dansçılar rol aldı. Ayakta alkışlanan 'Berdevam', Altındağ Mahallesi 151 Sokak'taki 40 kişilik AÇK Cep Sahnesi'nde 15 günde bir tekrarlanacak.

'Berdevam'da, gelenek ve görenekleri bozulan bir toplumda toparlanma çabası olsa da, en ufak bir sarsıntıda tekrar bozulması ironik bir şekilde anlatıldı. Şiir dinletisinden yola çıkılarak tiyatrolaştırılan eser, grotesk (tuhaf, gülünç figürlerden oluşmuş süsleme üslubu) tarzında hazırlandı. Yönetmenliğini Serdar Erdoğan'ın üstlendiği tek perdelik eserde, Mehmet Getizmen, Hakan Çapar, Yusuf Akyıldız, Gülendam Açıkalın, Abdullah Aksoy, Serdar Erdoğan rol aldı. Oyun için başka illerden de istek geldi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Sahneden ve izleyicilerden görüntü

===

Perdeyi ruhlar kapatacak

ANTALYA Devlet Tiyatrosu (ADT), Şubat ayının perdesini izlenme rekorları kıran 'Ruhlar Gelirse' adlı eserle kapatacak. 'Othello', 'Pişti' ve 'Tıngır Mıngır Ülke'den sonra, Ali Meriç'in yönettiği 'Ruhlar Gelirse', 22-23 ve 27- 28 Şubat tarihlerinde tekrar sahnelenecek. Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde izlenebilecek oyun, İkici Dünya Savaşı'ndan sonra, savaş kayıplarının arkasından 'insanlara moral olsun' diye yazılmış.

Son derece komik ve eğlenceli olan 'Ruhlar Gelirse' adlı eserde, ruhlarla ilgili yaptığı bir araştırma için evinde ruh çağırma seansları düzenlenen ve ruhlarla birlikte yaşamak zorunda kalan roman yazarının hayatı komik sahnelerle anlatılıyor. Antalyalı Halit İncedayı'nın illüzyon gösterisinin de yer aldığı oyunda, Süheyla Çöllü, Senem Şahin, Sedat Mayadağ, Gerçek Sağlar, Gül Tunççekici, Selim Türkyılmaz, Ebru Zeliha Sırkıntı rol aldı.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Oyunlardan sahne görüntüleri

===

Son hafta 5 oyun

ANTALYA Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), Şubat ayını, izlenme rekorları kıran 'Sihirli Oyun' (çocuklar için), 'Fehim Paşa Konağı', 'İnadına Yaşamak', 'Heccav' ve 'Tebeşir Dairesi Öyküsü' adlı eserlerle kapatacak. 'Sihirli Oyun', ses ve ışık efektleriyle çocuklara bir kez daha eğlenceli dakikalar yaşatacak. Fehim Paşa Konağı'nda da, Abdülhamit'in 33 yıllık saltanatı döneminde yaşanan bir aşk hikayesi konu edilecek.

Sıcak insan öyküleriyle donatılan 'İnadına Yaşamak', hiciv şiirinin en önemli kalemlerinden Şair Eşref'in yaşamının anlatıldığı 'Heccav', Nazi Almanyası döneminde Hitler'in işgalci ordularına karşı direnen yerel halkın öyküsünün yer aldığı 'Tebeşir Dairesi' yoğun istek üzerine tekrarlanacak. 'İnadına Yaşamak' 21 Şubat, 'Fehim Paşa Konağı' 22-28 Şubat, 'Heccav', 'Sihirli Oyun' (gündüz) 23 Şubat'ta Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu'nda, 'Tebeşir Dairesi Öyküsü' de 27 Şubat'ta Yenimahalle Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Oyunlardan görüntü

===

Plazaya ziyaretçi akını

RESSAM Çiğdem Öztürk'ün, 2000 Plaza Sanat Galerisi'nde sergilenen 'Maskeli Depresyon', 'İnsanlık Komedyası' ve 'Unutulmuş Sır' isimli kompozisyonları, sanatseverlerin ilgisini çekiyor. 8 Mart Cuma akşamına kadar açık kalacak sergi, ziyaretçi akınına uğruyor. Galeride, Öztürk'ün soyut ve empresyonist tarzlarda yağlıboya tekniğiyle çalışılmış eserleri sergileniyor.

Sanatsal üretimlerini kendine ait atölyesinde sürdüren Çiğdem Öztürk, 'Maskeli Depresyon' adlı kompozisyonunda, insanla birebir ilişkili duygu ve düşünce odaklı bilimsel verileri sanatına kaynak oluşturdu. Öztürk, "Akrilik boya tekniğiyle çalıştığım eserlerimde, soyut kavramların yorumsal anlayışı hakim. 'Unutulmuş Sır' adlı kompozisyonumu da semboller üzerine kurguladım" dedi.

Devlet kurumlarında 20 yıl süreyle resim eğitmenliği yaptıktan sonra, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Resim İhtisas Komisyonu'nda da görev yapan Çiğdem Öztürk, emeklilik sonrası reklam grafiği, kaligrafi, moda tasarımı, dekorasyon, duvar resmi gibi alanlarda çalışmalar yaptı. 'Onur' belgelerine sahip Öztürk'ün özel ve resmi koleksiyonlarda birçok eseri bulunuyor.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Çiğdem Öztürk'ün tablo önünde ve ziyaretçilerle birlikte görüntüsü

===

Mühendis bestelerinden konser

MAKİNE Mühendisleri Odası'nın (MMO) bünyesinde oluşturulan Türk Sanat Müziği Korosu, Nisan ayında gerçekleşecek 'ATSO Türk Müziği Günleri'ne, mühendis bestekarların bestelediği şarkılarla hazırlanıyor. TRT İstanbul Radyosu'ndan emekli Kemal Caner'in çalıştırdığı 40 kişilik koro, Antalyalı müzikseverlere, önümüzdeki günlerde özel bir konser de sunacak.

Çalışmalarını her perşembe MMO Salonu'nda sürdüren koronun şefi Kemal Caner, "Çok özel bir koro oluştururken, çok özel şarkılar da derledik. Seslendirdiğimiz şarkıların özelliği, bestekarlarının makine, inşaat, harita, elektrik, elektronik, bilgisayar, ziraat gibi değişik branşlarda görev yapan ve müziğe gönül vermiş mühendislerin bestelediği sözlerden olması" diye konuştu.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Koronun toplu görüntüsü

--------

SERGİLER

--------

AYDIN KANZA SANAT GALERİSİ

-Semra Aygün'ün resim sergisi 19- 26 Şubat

2000 PLAZA SANAT GALERİSİ

-Çiğdem Öztürk'ün resim sergisi 8 Şubat- 8 Mart

ARTPARK GALLERY

-Mukadder Öztürk'ün resim sergisi 14- 24 Şubat

ANTALYA ARKEOLOJİ MÜZESİ

-Hacer Doğan- Zeynep Peken'in resim ve seramik sergisi 14- 28 Şubat

ANSAN

-Suna- Hüseyin Çağlayan'ın seramik ve heykel sergisi 21 Şubat- 1 Mart

ÖZDİLEK AVM

-Tahir Akay'ın 'Antalya' konulu fotoğraf sergisi 18- 24 Şubat

ORKUN&OZAN SANAT GALERİSİ

-Souadad Al-Sigab Kandemir'in resim sergisi 20 Şubat- 15 Mart

------------

OPERA - BALE

------------

ANTALYA DEVLET OPERA VE BALESİ

-Uyuyan Güzel (Prömiyer-Çocuk Müzikali) 25 Şubat

-Umut (Bale) 23- 24 Şubat

-1 Piyano 4 Solist (Konser) 27 Şubat

-Mavi Enstrüman (Konser) 28 Şubat

-La Traviata (Opera) 28 Şubat

-------

TİYATRO

-------

ANTALYA DEVLET TİYATROSU

(Haşim İşcan Kültür Merkezi)

-Tıngır Mıngır Ülke (Çocuk Oyunu) 24- 26 Şubat

-Ruhlar Gelirse 23- 27- 28 Şubat

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TİYATROSU

-Heccav 23 Şubat

-Fehim Paşa Konağı 22- 28 Şubat

-Sihirli Oyun (Ç.O) 23 Şubat

KIRMIZI KALEM TİYATRO

(Kırmızı Kalem Cep Tiyatro)

-3.Sayfa (Her Çarşamba)

------

KONSER

------

DEVLET SENFONİ ORKESTRASI

-Keman Dinletisi (Liana İsakadze) 22 Şubat - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement