Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.Balkon.Salon.

15.10.2012 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Geçen yılki festivalden arşiv fotolar, festivalin afişi

--- KUTU ---

BİLET FİYATLARI

Balkon: 35 TL

Salon: 45 TL

Kombine: 250 TL

===

Görmeden okuyorlar

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından Konyaaltı Caddesi üzerinde geçen yıl hizmete açılan Görme Engelliler Sesli Kütüphanesi, görme engellilerin okuma sorununu ortadan kaldırdı. Görme engelliler, bu kütüphane sayesinde kimseye muhtaç olmadan bilgisayar ortamında yazılı materyalleri okuyabiliyor ve kendileri yeni belgeler oluşturabiliyor.

İnternet aracılığıyla günlük gazeteleri okuyabilen engelli vatandaşlar, istediği belgenin Braille Alfabesi olarak çıktısını alabiliyor. Görme engelliler, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Eğitim Merkezi'ne ait e-kütüphane sistemiyle birçok kitabı sesli olarak dinliyebiliyor. Kütüphanede 160 adet Braille Alfabesi'yle oluşturulmuş kitap da bulunuyor.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Görme engellire kütüphanede

===

Çocuk Senfoni Orkestrası'na büyük alkış

Antalya Kepez Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası, 'Dünya Çocuk Günü'nde Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde davetlilere unutulmaz bir konser verdi. Yaşları 4 ile 14 arasında değişen çocuklardan oluşan Antalya Kepez Çocuk Senfoni Orkestrası, '14 Ekim Dünya Çocuk Günü' kutlamaları kapsamında, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde davetlilere muhteşem bir konser verdi.

Antalya Kepez Çocuk Senfoni Orkestrası'nın konserine, Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, Kepez Belediye Meclis Üyesi Ramazan Eciş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mohammed Raouf'un orkestra şefliğini, Julia Ercan'ın piyanosuyla eşlik ettiği Antalya Kepez Çocuk Senfoni Orkestrası'nın kimi zaman solo, kimi zaman da koro olarak kemanla icra ettiği eserler, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'ni dolduran izleyicilerden büyük alkış aldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Çocuk orkestrası

===

Öğrenciler kan verdi

AKDENİZ Üniversitesi Finike Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) düzenlenen kan bağışı kampanyasına öğrenciler destek verdi. Türk Kızılayı Antalya Kan Bağışı Merkezi tarafından MYO'da düzenlenen kampanyaya öğretim görevlileri, öğrenciler ve halk katıldı. Kan vermek isteyen bazı öğrenciler, yaş, kilo ve enfeksiyon hastalıkları nedeniyle kampanyaya katılamadı. 20 ünite kanın toplandığı kampanya kapsamında Kızılay personeli öğrencileri kan bağışı hakkında bilgi verdi.

Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi Dr. Afet Alizade Açıl, "Kan güvenliğinin sağlanması açısından, kimlik numarası ve kimlik belgesi bulunmayan vatandaşlardan kan almıyoruz. 18-65 yaş arasında, ağırlığı 50 kilonun üzerinde, ciddi bir sağlık sorunu olmayan, yapılan sağlık testinde durumu uygun olduğu tespit edilen ve hemoglobin ölçümü normal olan herkes 3 ay aralıklarla kan bağışında bulunabilir" dedi.

Kan verenlerde kemik iliğinin yağlanması gibi sorunların bulunmadığını vurgulayan Dr. Açıl, "Kan yapımı canlı tutulur. Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur. Kandaki yüksek yağ oranı düşer. Kan bağışı kalp krizi ihtimalini yüzde 90 azaltır. Baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıklar giderilir. Kan bağışçısı, hayat mücadelesi veren bir insana, bağışlamış oldukları bir ünite kan ile yeni bir hayat sunar" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Kan bağışından

===

Yedi Gezegenin Sırrı kitapçılarda

FİNİKE'de oturan emekli Mustafa Öncel'in kaleme aldığı 'Yedi Gezegenin Sırrı' adlı kitap piyasa çıktı. Bilim kurgu tarzındaki 224 sayfalık kitap, geleceklerini yok etmek isteyen bir düşmandan kurtulan bir gurubun hayatta kalma mücadelesini anlatıyor. 'Yedi Gezegenin Sırrı' kitabının bir bilim kurgu romanı olduğunu kaydeden Öncel, 'netkitap', 'kitapyurdu', 'hepsiburada', 'ifedix' gibi internet sitelerinden kitabın yüzde 40'a varan indirimlerle satıldığını kaydetti.

Çocukluk dönemlerimden bu yana kitap yazmaya karşı içinde bir tutku olduğunu kaydeden Mustafa Öncel, "Bilim kurgu eserlerini çok okuyorum. Özellikle Isaac Asimov ve Dan Brown'un bilim kurgu eserlerini okumaktan zevk alıyorum. Bu yazarların etkisi bende, kitap yazma isteği oluşturdu. Yıllar sonra hayal kurabildiğimi keşfettim ve hayallerimi yazdım. Zamanla bir konu üzerinde hayal kurmanın daha iyi olduğu gördüm. Özellikle gelecek teknolojileri hakkında hayaller kurmak hoşuma gidiyor" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Fotoğraf: Yazar ve kitabı

===

Validen yangın mağdurlarına moral ziyareti

ISPARTA Vali Memduh Oğuz, Sütçülere bağlı Hacı Ahmetler Köyü İçağası Mahallesi'nde çıkan ve 12 evin tamamen yandığı bölgede incelemelerde bulundu. Sütçüler Kaymakamı Ahmet Başbaydar, Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu, Hacı Ahmetler Köyü Muhtarı Süleyman Özcan ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Memduh Oğuz, devletin yaraları en kısa sürede saracağını belirtti.

Yangının 10 saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alındığını hatırlatan Vali Oğuz, can kaybının olmamasının tek tesellileri olduğunu söyledi. Yangın olan vatandaşlara devletin yardım elini uzattığını anlatan Vali Oğuz, "Yangında zarar gören vatandaşlara ilk olarak afet yardımı olarak 60 bin lira dağıtıldı" dedi.

'KAHRAMAN ASKERİ ÖDÜLENDİRECEĞİM'

Ziyareti sırasında Sütçüler İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'nda görevli Jandarma Uzman Çavuş Faik Duran'ın yanan evlerden birinden 86 yaşındaki ortopedik engelli bir vatandaşı son anda kurtardığını öğrenen Vali Oğuz, "Şu ana kadar 'işte biz böyle bir kahramanlık yaptık' diyen yok. Köylüler söylemese o arkadaşımız 'Ben görevimi yaptım' diyecekti. Valilik olarak bu kahramanlığı ödüllendireceğiz" dedi.

12 EV YANMIŞTI

Hacıahmetler Köyü'nde 28 Eylül tarihinde bir evde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, bölgedeki diğer evlere de sıçramıştı. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın yaklaşık 10 saate kontrol altına alınarak söndürülmüştü. Yangında 12 ev tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmişti

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Valinin ziyaretinden fotolar - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement