Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANTALYA Expo Center'da bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı'nda, düzenlenen Uluslararası Houeskeeping Olimpiyatları, renkli görüntülere sahne oldu.

25.01.2013 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: İhaleden genel, Mehmet Aktekin portre

===

En güzel yatağı 'Beyaz Melekler' yaptı

ANTALYA Expo Center'da bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı'nda, düzenlenen Uluslararası Houeskeeping Olimpiyatları, renkli görüntülere sahne oldu. Otel Temizlik Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği'nce düzenlenen olimpiyatlarda turizm meslek liseleri ile otellerin houeskeeping ekipleri tarafından en güzel yatak tasarımları hazırlandı. Yarışmada, Alanya Villa Sun Flower Hotel'in 'Beyaz Melekler' adlı houeskeeping ekibinin hazırladığı yatak tasarımı en iyi seçildi.

Blue Star Hotel'in 'Starlar' adlı ekibi ikinci, Ümit Altay Turizm Meslek Lisesi'nin 'Daltonlar' isimli ekibi ise tasarımları ile üçüncülük ödülünü aldı. Hazırlanan yatak tasarımları arasında Antalyaspor'a özel tasarım da izleyenlerin ve jüri üyelerinin büyük beğenisini kazandı. Dereceye giren takımların ödülleri jüri üyeleri tarafından takdim edildi. Yarışmanın şampiyonu olan Beyaz Melekler'in ödülü, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni tarafından verildi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Birinci ekip ve yarışmaya katılanların tümü

===

İSTEK'liler akvaryumda

İSTEK Antalya Yeditepe Koleji İlkokulu 2. sınıf öğrencileri, dünyanın en büyük akvaryum komplekslerinden biri olan Antalya Aquarium'u büyük bir merak ve keyifle gezdi. Öğretmenleri rehberliğinde düzenlenen gezide su altının sihirli dünyasını keşfeden İSTEK'li minikler, tatlı su, tuzlu su, okyanus balıkları ve tropikal balıkların yanı sıra insana zarar vermeyen köpek balığı türlerini ve birçok mağara canlısını bir arada gözlemleme fırsatı buldu.

Avrupa'nın en uzun akvaryum tünelini barındıran Antalya Aquarium'da, dünya denizleri, okyanuslar, Türkiye denizleri, nehirler, göller, zehirli türler ve denizanaları gibi 40 farklı temada akvaryum tünelini büyük bir zevkle inceleyen öğrenciler, adeta denizaltının sihirli dünyasına yolcuk yaptı. Dev akvaryumda tüm deniz canlılarını yakından görmenin heyecanını yaşayan İSTEK'li öğrenciler, eğlence ve eğitimi bir arada sunan akvaryum ziyaretinden memnun ayrıldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrenciler akvaryumda

===

Selin bilançosu ağır oldu

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde yaşanan sel felaketinin yaraları sarılırken, selden 414 ailenin etkilendiği ve 1294 dönüm tarım arazinin hasar gördüğü belirtildi. Sel felaketinin ardından AK Parti ve CHP bölgede incelemelerde bulundu. CHP İl Başkanı Devrim Kök ve yönetim kurulu üyeleri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, İl Genel Meclis üyeleri selin zarar verdiği bölgelerde incelemelerde bulundu.

ÖNCE BELEDİYE ZİYARETİ

CHP heyetini İlçe Başkanı Zühra Doğan ve CHP'liler karşıladı. CHP'liler önce Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu'yu makamında ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Ziyaretin ardından selin en çok etkilediği Köşkerler Köyü'nde inceleme yaptı. Başkan Akaydın ve beraberindekiler Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu da eşlik etti. Selin zarar verdiği alanları inceleyen gruptakiler, daha sonra Güvercinlik Mahallesi'ndeki seraları inceledi. Üreticilere ve evini su basan vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundular.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ

Başkan Akaydın ve beraberindekiler Myra Antik Kenti girişinde işyerleri zarar gören esnafı da ziyaret etti. Zarar gören ve yıkanan turistik eşyaları inceledi. Myra-Andriake kazıları başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik'le bir süre görüştü. Başkan Akaydın yaptı açıklamada, "Doğal afet sonucu Demre'nin büyük kısmı zarar görmüş. Olayları yerinde tespit ettik. Vatandaşlarımız acılarını paylaşmak istedik. Belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

BİRLİK OLMALIYIZ

CHP İl Başkanı Devrim Kök ise "Bu tür olaylarda iktidar, muhalefet demeden herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Yaraları sarma adına Büyükşehir Belediyesi ne gerekli ise yapamaya hazır. Biz de parti olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Dilerim iktidar partisi de üzerine düşeni yapar" dedi. Demre Başkanı Süleyman Topçu ise "Vatandaşlarımız bu sıkıntıyı 20 yıldır yaşıyor. 20 yıldır devlet buraya gelir gider. Ama hiçbir şey yapılmadı. Her yıl 100 metre dere ıslah edilseydi bunlar yaşanmazdı" dedi.

414 AİLE ETKİLENDİ

Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman'ın verdiği bilgilere göre Köşkerler Köyü'nden 260 aileye ait 881 dönüm, Alakent Mahallesi'nden 92 aileye ait 216 dönüm, Karabucak Köyü 52 aileye ait 170 dönüm, Gürses köyü 10 aileye 27 dönüm olmak üzere, toplam 414 aile selden etkilendi, 1294 dönüm tarım arazisi zarar gördü. Daha önce geleceği açıklanan Antalya AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse rahatsızlığı yüzünden gelemezken, yerine İl Başkan Yardımcıları Rıza Sümer ve Rıza Durmuş ile İl Yönetimi Kurulu üyesi Zihni Kilit'in yanı sıra AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkanı Mahir Boztepe geldi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Ziyaretlerden

===

Halk müziği konseri büyüledi

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği(ADD) Kumluca Şubesi Türk Halk Müziği korosunun verdiği kış konseri büyük beğeni topladı. Kumluca Belediyesi Düğün Salonu'ndaki konseri Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Konser öncesinde konuşan ADD Kumluca Şube Başkanı Haluk Yılmaz, 24 Ocak 1993'te uğradığı silahlı saldırıda öldürülen gazeteci-yazar Uğur Mumcu ve ADD Kurucu Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy'u andı. Uğur Mumcu'nun devrimci namusu, yılmaz kalemi, hukukçu dürüstlüğü ile birçok olayın pis perdesini kaldırdığını anlatan Yılmaz, "Mumcu, araştırmacılığı, gazeteciliği yanında Kemalist kimliği ile ön plana çıktığı için hedef oldu" dedi.

ADD üyelerinin, Şef İbrahim Bilgenoğlu yönetiminde, seslendirdikleri Türküler dinleyicilerden beğeni topladı. Konserde, çeşitli yörelerinden derlenen türküleri solo ve koro halinde seslendirildi. İzleyenler zamam zaman koroya eşlik etti.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Konserden

===

Bilinçli veli semineri tamam

KUMLUCA'da Kasapçayırı Ortaokulu'nda düzenlenen '7-19 Yaş Aile Eğitim Semineri'ni tamamlayan velilere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Okul kütüphanesinde düzenlenen törene Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Songur ile okul müdürü Ramazan Topaç ve öğrenci velileri katıldı.

Törende konuşan Okul Müdürü Ramazan Topaç, Öğrenci velilerine kendilerini geliştirmeleri için seminerler düzenlediklerini kaydetti. Seminerin bu sene 5'cisinin yapıldığını ve şimdiye kadar toplam 80 veliye eğitim verildiğini aktaran Topaç, "Son seminerimize 8 köy ve mahalleden 25 veli katıldı. Seminere katılan velilerin yaşları 25 ile 65 arasında değişiyor. Bunlardan beşi karı-koca, ikisi gelin kaynana. Birlik olup çocuğun eğitiminde sorumluluk almışlar" dedi.

Bilim ve teknolojinin hızla geliştiği günümüzde oyunlar, eğlenceler, hobiler ve ilgi alanlarının hızla değiştiğine vurgu yapan rehber öğretmen İsmail Hakkı Parlakay, "Anne ve babalar düşen rollerde değişti. Anne ve babalar çoğu zaman değişimi takip etmede çocukların ardında kalmakta. Dolayısıyla anne-baba ile çocuk arasında pek çok anlaşmazlık alanları ortaya çıkarmakta. Bu da bir anlamda kuşaklar çatışmasına neden olmakta. Bu çatışma çocuğun kişiliğinde telafisi mümkün olmayan hasarlara neden oluyor" dedi.

Kursiyerler adına konuşan Ümmü Özmen ise seminere katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek "Bizlere bu imkanı sağlayan okul müdürlüğüne teşekkür ediyorum" dedi Konuşmaların ardından seminere katılan velilere Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Songur ile okul müdürü Ramazan Topaç tarafından sertifikaları verildi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Törenden

===

Akseki MATAB yolunda

MANAVGAT Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (MATAB) meclisi, 6 gündem maddesini görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Manvagat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Otogar Salonu'nda MATAB Başkanı Recep Barut başkanlığında toplanan meclise, birliğin yeni üyeleri İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya ile Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren de katıldı. Gündemde yer alan 6 madde oybirliğiyle kabul edildi.

Meclis oturumunun ardından açıklama yapan Başkan Barut, bazı konularda Başkan ve encümene yetki verilmesi için olağanüstü toplanıldığını belirtti. Akseki Belediyesi'ni de MATAB'da görmek istediklerini belirten Barut, "MATAB'a üyelik Akseki Belediye meclisinde gündeme gelecek. Kabul edilirse biz de gündemimize alacağız. İnşallah Akseki'de MATAB bünyesine katılır" dedi.

Gündoğmuş Belediye Başkanı Muharrem Kaya ise Manavgat'ta kendilerini misafir gibi değil ev sahibi gibi hissettiklerini belirterek, "Gündoğmuş ve Manavgat et ve tırnak gibidir. Önceden bağımız vardı. Artık şimdi resmi bir bağımız oldu. MATAB'ın diğer kurumlara sağladığı hizmetleri Gündoğmuş'a da sağlayacağından hiç şüphemiz yok. MATAB'a üye olmaktan ve birlikte olmaktan dolayı çok muyluyum" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Meclisten

===

Bilgilerini yarıştırdılar

MANAVGAT İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından lise ve ilköğretim okulları arası bilgi yarışması düzenlendi. Manavgat 100'üncü Yıl Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen yarışmaya, 12 ilköğretim ve 16 lise katıldı. İlköğretim okulları arası bilgi yarışmasında Özel Bahçeşehir Koleji birinci, Yunus Emre İlköğretim Okulu ve Çağlayan İlköğretim Okulu ikinci olurken, Özel Manavgat Koleji ise üçüncü oldu.

Liseler dalında ise Side Kemer Fatma Turgut Şen Anadolu Lisesi birinci, Özel Başarı Bilim Anadolu Lisesi, Özel Çığır Lisesi, Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi, Özel Bahçeşehir Koleji ve Namık Karamancı Fen Lisesi ikinci, Manavgat Anadolu Lisesi, Manavgat Lisesi ve Hatice Sezer Anadolu Öğretmen Lisesi ise üçüncü oldu. Dereceğe giren okulların öğrencelerine kitap hediye edildi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Yarışma ve ödül töreni

===

Jandarma komşu kollamayı anlattı

MANAVGAT'ın Side Beldesi'nde Selimiye Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından 'komşu kollama sistemi' hakkında Antik Side'de oturan ve iş yeri bulunan vatandaşlara bilgi verildi. Toplantıda, vatandaşlara Side Selimiye Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Nedim Uncu ve Manavgat Jandarma Komutanlığı Asayiş Kısım Amiri Astsubay Dilaver Akıncı tarafından komşu kollama sistemi anlatıldı.

Astsubay Uncu, beldede meydana gelebilecek hırsızlık olaylarına karşı vatandaşların alması gereken önlemleri anlattı. Son yıllarda Antik Side'de jandarma çalışmaları, güvenlik kameralarının arttırılması ve belediyenin güvenlik konusuna verdiği önemle suç oranında azalma olduğunu kaydeden Astsubay Uncu hedeflerinin suçu en aza indirmek olduğunu belirtti.

Jandarma olarak işyerlerini sürekli ziyaret ettiklerini belirten Astsubay Uncu, "Bu ziyaretleri karşılıklı olarak daha da arttırmak gerekiyor. Tüm vatandaşlarımız zaman zaman karakola çay içmeye bekliyoruz" dedi. Vatandaşların sorularının da yanıtlandığı toplantıda Astsubay Dilaver Akıncı da vatandaşların hırsızlık ve asayiş olaylarına karşı komşularını da nasıl koruması gerektiğini anlattı.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Uğur Mumcu Kaş'ta anıldı

ANKARA'da 24 Ocak 1993'de bombalı saldırıda yaşamını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu, Kaş'ta anıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği Kaş Şubesi tarafından Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen anma törenine Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, CHP İlçe Başkanı Süleyman Özer, İşçi Partisi İlçe Başkanı Rauf Ergün ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan CHP Kaş İlçe Başkanı Süleyman Özer, "Uğur Mumcu, Türkiye'nin temel değerlerinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kazanımlarının yıpratılması ve yok edilme sürecinin hızlandırılması için öldürüldü. Uğur Mumcu, Türk toplumunun yolsuzluklara alıştırılması, doğal karşılanması ve yolsuzluk haberlerinin yayınlanmaması için öldürüldü. Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı hep yanımızda olacak. Onları unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi. Törende, 'Vurulduk Ey Halkım, Ben Atatürkçüyüm ve Uğurlar Olsun' şiirleri okundu.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Anma töreni

===

Alanyalı işadamları Helsinki'den döndü

ALANYA Sanayici ve İşadamları Derneği (ALSİAD) üyeleri, 17-21 Ocak tarihleri arasında Helsinki'de düzenlenen 'MATKA' turizm fuarı kapsamında Finlandiya gezisine katıldı. Gezide yer alan ALSİAD'ın 15 üyesi, fuarda açılan Alanya Turizm Tanıtma Vakfı'nın (ALTAV) standını ziyaret etti. Alanyalı iş adamları, fuardan arta kalan zamanda ise Helsinki'nin tarihi ve doğal mekanlarını gezdi.

ALSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Görücü, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri yurt dışı gezi programını bu yıl 76 bin kişinin ziyaret ettiği MATKA Turizm Fuarı'na denk getirdiklerini belirterek, "Gezilerimizde Alanya'nın tanıtımına son derece önem veriyoruz. Ayrıca üyelerimizin vizyonunu geliştirmek ve yeni iş fırsatlarının oluşmasına katkı sağlamak amacıyla bu organizasyonlarımızı sürdürmek istiyoruz. Bir sonraki gezimizi iş geliştirmeye yönelik programlayacağız" dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Helsinki gezisi ve fuardan fotolar

===

İtfaiye parkına yeni araç

ALANYA Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne alınan tam teşekküllü arama kurtarma aracı törenle teslim edildi. 250 bin liraya alınan arama kurtarma hizmet aracı ihtiyaç halinde yangın söndürmede de kullanılabilecek. Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve İtfaiye Müdürü Mehmet Oral, yeni aracı tanıttı.

Kurtarma aracı hakkında bilgi veren İtfaiye Müdürü Oral, araçta jeneratör, hidrolik kesme takımı, ayırma takımı, beton ve ağaç kesme makinesi, temiz hava solunum cihazı, teleskopik projektörler, ilk yardım çantası, tırmanış malzemesi, sedye, seyyar merdiven, anons sistemi, kurtarma vinci bulunduğunu söyledi.

Aracın 3 bin litrelik su tankının bulunduğunu anlatan Oral, "Araçta, 100 litre su köpüğü, su fırlatma monitörü, su ikmal sistemi ile trafik kazalarında ve diğer kurtarmalarda kullanılabilecek malzemeleri var. Araç filosuna yapılan yeni takviyeyle 11 itfaiye ve kurtarma aracına sahip olduk. Bünyemizde 1 motosikletli olmak üzer 43 personel bulunuyor" dedi. Belediye Başkanı Sipahioğlu ise filoya yeni araç takviyesi yapılmasıyla itfaiyenin daha güçlü hale geldiğini belirtti.

Alınan hizmet aracının sadece merkezde değil tüm Alanya'da kullanılacağını söyleyen Sipahioğlu, "Belediyeye meclisimizin almış olduğu kararla kazalarda ve yangın anında kullanacağımız bu aracı belediyemize kazandırdık. 2014'ten sonra kanunen hizmet vereceğimiz tüm belde ve mahalle olan köylerimizde dahil bütün Alanya'ya hizmet verecek" dedi.

Yapılan araç ve hizmet binası duasının ardından itfaiye binasının projesini hazırlayan mimar Nurşen Karaduman'a itfaiye Müdürü Mehmet Oral tarafından plaket verildi. Tören, araçla yapılan temsili kurtarma gösteriyle sona erdi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Plaket töreni- araçtan foto

===

Afyon'da karne sevinci

AFYONKARAHİSAR'da 2012-2013 eğitim -öğretim yılının ilk yarısı karne töreniyle sona erdi. Öğretmen Saniye Sayıoğlu İlkokulu'nda '2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Birinci Dönem Karne Dağıtım Töreni' düzenlendi. Okul bahçesinde gerçekleştirilen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, tüm öğretmen ve öğrencilere iyi tatiller diledi. Bir önceki yıla göre öğrenci sayısının 3 binden fazla arttığını hatırlatan Yalçın, ilk dönem sonunda 140 bin 690 öğrencinin karne aldığını belirtti.

Okul öncesinde eğitim gören öğrenci sayısının 10 bin olduğunu vurgulayan Yalçın, "Öğrencilerimizle birlikte 6 bin 907 öğretmenimiz de tatile girdi. Eğitime katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Ben öğrencilerimize iyi dinlenmeleri ve ikinci döneme iyi hazırlanmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü başarı ancak çok çalışmakla olur" dedi. Tatilin öğrencilere, kendileriyle yüzleşme ve iç muhasebe imkanı tanıdığını anlatan okul müdürü Rasim Bayındır ise karnelerdeki notların emeğin karşılığı olduğunu söyledi.

Notları ne olursa olsun tüm öğrencilerin değerli olduğunu kaydeden Bayındır, çocukları için hiçbir fedakarlığı esirgemeyen velilere, çocuklara karşı anlayışlı olma tavsiyesinde bulundu. Konuşmalarından ardından öğrencilere karneleri verildi. Törene katılan Vali Yardımcı Adem Uslu da başarı öğrencilere karne ve takdirnamelerini verdi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Karne töreninden foto - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement