Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANTALYA Ticaret Borsası'nın (ATB) 3 Mayıs'ta yapılan seçimle işbaşına gelen yeni meclisi, ilk toplantısını gerçekleştirdi.

14.05.2013 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Söyleşiden

===

ATB'nin meclis başkanı yine Kayan oldu

ANTALYA Ticaret Borsası'nın (ATB) 3 Mayıs'ta yapılan seçimle işbaşına gelen yeni meclisi, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis toplantısı, terör mağdurları, şehitler ve ebediyete intikal etmiş eski ATB meclis üyelerinin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Meclisin en yaşlı üyesi Yusuf Karasu başkanlığında toplanan mecliste yapılan oylamayla meclis divanı seçildi.

Meclis üyeleri, meclis başkanlığına bir önceki dönemde de meclis başkanlığı yapan Hüseyin Cahit Kayan'ı, meclis başkan yardımcılığına Veli Karasu ile Tefil Başkaya'yı, katip üyeliğe ise Adnan İngeç'i seçti. 2009-2013 döneminde meclis üyeliği yapanlara plaket takdim eden meclis üyeleri, çalışmaları nedeniyle eski meclis üyelerine teşekkür etti. Mecliste, hesapları inceleme komisyonu da seçildi.

ATB 93 YILLIK ÇINAR

ATB Başkanı Ali Çandır, meclisin ilk toplantısında geçmiş dönemle ilgili değerlendirmede bulunurken, yeni dönemle ilgili beklentilerini dile getirdi. 93 yıllık tarihi geçmişe sahip Antalya Ticaret Borsası'nın köklerinden gelen kurumsal kimliğini, kültürünü, geleneğini ve birikimini üyelerine sunduğunu kaydeden Çandır, "Kurumumuzun bizlere sunduğu bu paha biçilemez değerleri kendimize rehber edinmiş bulunmaktayız" dedi.

FARK YARATAN YÖNETİM ANLAYIŞI

Geçmiş dört yıllık yönetimi boyunca birlikte hareket etme kültürünü temel düstur olarak gördüğünü ifade eden Ali Çandır, yeni dönemde de pozitif kurumsal değer üreten, fark yaratan yönetim anlayışı içerisinde çalışacaklarını, ATB'nin büyüme performansını sektörün ve ülkenin büyümesinden daha yüksek düzeyde gerçekleştireceklerini, vaat eden değil, taahhüt eden bir anlayışla icraatları sürdüreceklerini kaydetti.

Dört yıllık süre içerisinde sektörün sorunlarını dile getirdiklerini ve çözüm için çalıştıklarını belirten Çandır, domates güvesi raporu, hal yasası raporları, tıbbi ve aromatik bitkiler raporu, hububat ilaçlama ve zararlıdan korunma etkinlikleri, kaçak et sorunu ve öneriler raporu, tarımsal kredi maliyetleri sorunu ve çözümü girişimleri, tarımda küçük işletmeleri bir araya getirme etkinlikleri, hayvan borsası yer tahsisi alma girişimleri, tarım sektöründeki dağınıklığı bir araya getirme girişimlerini anlattı. Çandır, "Doğrudan sektörümüze, halkımıza ve kentimize fark yaratıcı ve pozitif katkı sağlayıcı çalışmalarda da bulunduk" dedi.

SAATLERİMİZİ EXPO'YA GÖRE AYARLAMALIYIZ

ATB'nin EXPO 2016'nın Antalya'ya kazandırılmasındaki rolüne dikkati çeken Ali Çandır, "Vakit daha fazla geç olmadan hep beraber çok çalışmalıyız. Saatlerimizi EXPO 2016'ya göre ayarlamalıyız" dedi. Vakıf Zeytinliği'ni meclisin ve üyelerin büyük desteği sayesinde kente kazandırdıklarını belirten Ali Çandır, "Bugün istediklerimizi birlikte hareket ederek gerçekleştirmekte olmaktan son derece mutluyum. Zeytin parkımız, genel planlanması tamamlanmış ve peyzaj çalışmaları ile mimari ve mühendislik projelerinin sürmekte olduğu bir aşamaya gelmiştir" diye konuştu.

İYİ BİR DÖNEM GEÇTİ

Yer tahsisi yapılan Hayvan Borsası'nın hayata geçirilmesi için çalıştıklarını söyleyen Ali Çandır, "Hayvan borsasının hayata geçirilmesi için her türlü katkıyı vererek bu yıl temelinin atılması için çaba sarf edeceğiz" dedi. Tarım sektörünün dağınık, bireysel ve hak ettiği güçten yoksun yapısını ortadan kaldırabilmek düşüncesiyle önerdiği Tarım Konseyi'nin kuruluşunun tamamlandığını belirten Çandır, Yöresel Ürünler Fuarı'nı yaşama geçirerek kıyıda köşede kalmış yerel ürünlere sahip çıktıklarını vurguladı.

TARIM TURİZMİN GÖLGESİNDE KALMAMALI

Antalya'nın tarım ve turizm odaklı bir dünya kenti olma yolunda ilerlediğini ifade eden Ali Çandır, hiç kimsenin tarım sektörünü turizmin gölgesinde kalacak bir sektör olarak algılaması gerektiğini belirtti. Katma değeri son derece yüksek tarım ve turizme odaklı Antalya ekonomisinin son 10 yıl boyunca, tarihinde olmadık biçimde, Türkiye ekonomisi kadar bile büyüyemediğini kaydeden Ali Çandır, "Her yıl Türkiye ekonomisinin altında büyümüştür. Bunun en önemli nedeni son 10 yılda uygulanan son derece ucuz döviz politikasıdır" diye konuştu.

BORSA İVME KAZANDI

Son 4 yılda Türk ekonomisi yüzde 16, tarım sektörü yüzde 15, Antalya ekonomisi ise en iyimser hesaplamayla yüzde 10 büyürken, Antalya Ticaret Borsası'nın son 4 yılda üye sayısında yüzde 115, bütçesinde yüzde 70, işlem hacminde yüzde 75 ve iştiraklerinde ise yüzde 220 büyüme performansı gösterdiğini bildiren Çandır, "Bu üstün başarı tüm borsamıza; meslek komitelerinden, meclise, yönetim kurulundan, personeline kadar hepimize aittir. Hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ATB'DE GÖREV DAĞILIMI

Öte yandan ATB Yönetimi ise Ali Çandır başkanlığında yaptığı ilk toplantıda görev dağılımı yaptı. ATB başkan yardımcıları İbrahim Köseoğlu ile Halil Bülbül olurken, Mahmut Ruhi Alpagot sayman üye oldu. 3 Mayıs'ta yapılan seçimle üyeleri seçilen 7 meslek komitesi de ilk toplantısını yaparak, başkan ve başkan yardımcılarını seçti. Antalya Ticaret Borsası yönetimi, meclis üyeleri, komite üyeleri ve personeli akşam yemeğinde de bir araya gelerek, birlikte güzel vakit geçirdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ali Çandır, toplantıdan ve plaket takdimi

===

Merkez İlköğretim Kurumu yenilendi

ANTALYA İl Genel Meclisi, 150 bin lira ödenekle Antalya'nın en eski eğitim yuvalarından Merkez İlköğretim Kurumu binasını yeniledi. İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi'nin 2011 yılı bütçesinden 30 bin, 2012 bütçesinden de 120 bin TL olmak üzere toplam 150 bin TL ödenek ayrılan Merkez İlköğretim Okulu'nun bakım onarım çalışmalarını tamamladı. Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, Meclis üyelerinden Mustafa Durna, İbrahim Cephaneci ve Erol Bozca ile birlikte gittikleri Merkez İlköğretim Okulu inşaatında incelemelerde bulundu.

1000 öğrencinin eğitim gördüğü okulun tadilat sonrası daha sağlıklı bir yapıya sahip olduğunu belirten İl Genel Meclisi Başkanı Arı, "İlimizdeki tüm okulların ihtiyaçları Meclisimiz tarafından oluşturulan Eğitim Kültür Komisyonumuz tarafından bizzat yerinde tespit ederek, gerekli ödenekler ayrılmaktadır" dedi. Merkez İlköğretim Okulu Aile Birliği Üyeleri İl Özel İdaresi tarafından ayrılan ödenekle gerekli tadilatların yapılarak okullarının yeni bir görünümle sağlıklı bir yapıya sahip olmasına yardımcı olan İl Genel Meclisi Başkanı Arı'ya plaket verdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: İGM Başkanı Arı ve Okul Aile Birliği üyeleri

===

Yıldırım'dan, 'altınlı' kutlama

YILDIZLAR kategorisinde Antalya birincisi olan Aksu Belediyespor halk dansları ekipleri öğrencileri altınla ödüllendirildi. Öğrencilerin başarısını kutlayan Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım hem öğrencilere hem de antrenörlerine çeyrek altın taktı. Antalya'da yapılan yarışmalarda yıldızlar kategorisinde il birincisi olan halk dansları ekibinin öğrencilerine altın sözü veren Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım çocuklara verdiği sözü tuttu ve onlara çeyrek altın taktı.

BAŞARIYI HERKES DUYDU

Halk dansları ekibinin başarısını Türkiye'de duymayan kalmadığını dile getiren İsa Yıldırım, "Sizlerin aldığı başarılı sonuçları herkes duydu. Beni başka şehirlerden arayarak tebrik ediyorlar. Sizler bizim gurur kaynağımız oldunuz. Biz sizi desteklemeye ve ödüllendirmeye devam edeceğiz. Belediye olarak Türk Dünyası Derneği'ne üye olduk, diğer üye ülkelerde yapılacak olan etkinliklere sizleri de götürerek danslarınızı orada da sergilemenizi sağlayacağız" dedi.

ANKARA'DAN TEKLİF

Çocuklara milli takımı oluşturmaları için Ankara'dan teklif geldiğini öğrenen Başkan İsa Yıldırım, özel okulda okutulmak istenen çocuklara, "Siz milli takımı oluşturmak için buradan gitseniz de biz hep arkanızda olacağız. Sizin milli takıma çağrılmanız benim için onurdur" diye konuştu. Halk dansları ekibi öğrencileriyle tek tek ilgilenen Başkan İsa Yıldırım, ekip elemanlarına çeyrek altın taktı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: İsa Yıldırım öğrencilerle

===

"Annemi çok seviyorum çünkü?"

ERASTA AVM Anneler Günü'ne özel hazırladığı dilek panosuyla duygulara tercüman oldu. Erasta Alışveriş Merkezi anneler gününe özel 11 ve 12 Mayıs tarihinde alışveriş merkezi içinde anneler günü dilek panosu hazırladı. Panoda çocuklar annelerinin anneler gününü kutlarken onlarla duygularını da paylaştı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Çocuklar panoya mesaj bırakıyor

===

Yaz sıcağında Kar Dünyası'na ilgi

CANTEK firması tarafından Antalya'ya kazandırılan kar temalı etkinliklerin merkezi Kar Dünyası, yaz-kış alternatif eğlence tercih edenlerin adresi oldu. Anneler Günü'nde kapılarını annelere ücretsiz açan Kar Dünyası'nda çocuklar sürpriz armağanlar ve palyaço gösterileriyle neşeli dakikalar geçirirken, yeni evli çiftler de düğün fotoğrafları çekimi için Kar Dünyası'nın tematik köşelerini seçti.

Kar Dünyası'nda, 20 metre uzunluğundaki kayak pisti, sıfırın altında 5 derecede gezilen doğal kar alanı, Toros Dağları'nın karla kaplı zirvelerinin görselleri, Eskimo evleri, dünyaca ünlü dağcımız Nasuh Mahruki'nin Kar Dünyası'nın kurucusu Cantek firması sponsorluğunda Everest zirvesine diktiği Türk ve Cantek bayrakları ile Mahruki'nin kullandığı çadır göze çarpıyor.

Kar Dünyası'nda tarihi Kaleiçi'nin mimari konseptini içeren tematik yapılar, yine tematik Noel Baba Evi ziyaretçilerin yaşadıkları keyifli anları görselleştirecek köşeler olarak yerini alıyor. Kar Dünyası içinde yer alan, dağ evi konseptli 'Snow House Bistro'da partiler düzenlenebiliyor. Sıcak havaların başlamasıyla yoğun ilgi görmeye başlayan tesis girişinde misafirlere, kış şartlarına uygun kıyafetler ve kar botları ücretsiz olarak veriliyor.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Kar Dünyası'ndan

===

Mehmet Öztürk güven tazeledi

AKDENİZ Sanayi Sitesi Kooperatifi başkanlığına Mehmet Öztürk yeniden seçildi. Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi genel kurul toplantısı esnaf ve davetlilerin katılımıyla Akdeniz Sanayi Düğün Salonu'nda yapıldı. Genel kurula Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İl Genel Meclis Başkanı Cavit Arı, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, Ak Parti Antalya Milletvekili Sadık Bacak, CHP İl Başkanı Devrim Kök, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, MHP İl Başkanı Osman Çetin, AESOB Başkanı Abdullah Sevim çok ile esnaf örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Esnaf ihraç ediyoruz

Genel kurulda konuşan Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Özcük, sanayide faaliyet gösteren firmalardan her yıl 5-6'sının Organize Sanayi Bölgesi'ne gittiğini, işini büyüterek yeni tesisler açtığını söyledi. Kooperatif olarak yapılan hizmetlere de değinen Öztürk, en büyük sorunlarının Kooperatife ait arazilerin üzerindeki gecekondular olduğunu, 70'e yakın gecekondunun yıkım ve tahliye işleminin başladığını söyledi. Öztürk, kamyon garajı konusunda ise imar planı değişikliği kararına karşı idare mahkemesine dava açıldığını hatırlattı. Daha sonra yapılan seçimde Mehmet Öztürk yeniden başkanlığa seçildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Genel kuruldan

===

Minikler Veterinerlik mesleğini öğrendi

ANTALYA Koleji Okul Öncesi Güneş Sınıfı öğrencileri, aktif veli katılımlı eğitim süreci kapsamında "Veterinerlik" mesleğini öğrendi. Sınıf arkadaşları Tuna Kit iş'in babası Veteriner Hekim Çağman Kiniş tarafından miniklere veterinerlik mesleği hakkında bilgi verildi. Kiniş, hayvanların beslenmeleri, bakımları ve aşıları hakkında Kolejli minikleri bilgilendirdi. Çağman Kiniş, sahibi olduğu Baç isimli Jack Russell Terrier cinsi köpeğini de miniklerle tanıştırmak için okula getirerek öğrencilere sahip oldukları evcil hayvanlara aşı karnesi çıkartmaları konusunda öğütlerde bulundu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Veteriner Kitiş, öğrencilerle

===

'Gönülden Açan Çiçekler' Sergisi

KEPEZ Kaymakamlığı, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kepez Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Atölyesi işbirliğinde yürütülen 'Gönülden Açan Çiçekler' projesi kapsamında Kepez İlçesi'nde öğrenim gören zihinsel, bedensel ve işitsel engelli 420 öğrencinin 1 ay süren atölye çalışmasında yaptığı çiçek temalı 'Seramik Ağacı' ve öğrencilerin atölye çalışmaları konulu fotoğraf sergisi İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde açıldı.

Serginin açılış törenine, Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, İl Eğitim Denetmenleri Başkanı İzzet Özdemir, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay açılışta yaptığı konuşmada, özel çocuklar için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, "Onların mutlu olduğunu görmek bizim için çok önemli" dedi.

Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit de, "Bu emek çok büyük bir emek, gönülden gelen bir emek. Bu emeği sarf eden herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve velilerimiz emeklerinin karşılığını bulmuştur" diye konuştu. Konuşmaların ardından Kaymakam Özyiğit, İl Milli Eğitim Müdürü Gülay serginin açılış kurdelesini kesti. Kaymakam Özyiğit ve Milli Eğitim Müdürü Gülay öğrencilere hediye verdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Sergiden ve Kaymakam Özyiğit öğrencilerle

===

Ekmek alırken 2 kere düşünün

ANTALYA Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ertuğrul Atasoy, ekmek fiyatlarında ortaya çıkan farklılıkların ekmek üretim koşulları ve hijyen konusunda endişe yarattığını belirterek, üretim kalitesinden taviz vermeyen firmaların ekmek maliyetlerine karşılık, altyapıları elverişsiz bazı işletmelerin ekmek fiyatlarını dibe çekmesinin, kullanılan ürün ve hammaddelerin yeterliliğinin ne derece sağlıklı ve kaliteli olduğu sorularını akıllara getirdiğini söyledi.

Ertuğrul Atasoy, ulusal ve uluslararası akredite olmuş birçok denetim firmasından geçer not aldıklarını ve Antalya'nın en büyük ekmek üreticisi olarak seri üretim yaptıklarına dikkati çekerek, "Bu şekilde ekmeği 50 kuruşa mal ediyoruz. 50 kuruşun altında satış yapılabiliyorsa, kalite ve hijyende bir eksiklik vardır" diye konuştu.

50 KURUŞUN ALTINDAKİ SATIŞ ŞÜPHELİ

Ekmek fiyatlarındaki dengesizliğin vatandaşlarda ikilemlere yol açtığını ifade eden Atasoy, "Gıda kodeksine uygun, kendi seri üretim ağımızda, kendimize ait satış noktalarını kullanmamıza rağmen kalite ve hijyenden ödün vermeden 250 gr ekmeği 50 kuruşa mal ediyoruz. 50 kuruşun altında satılan ekmeklerde hijyen ve kontrol açısından birçok eksikler olabilir. Biz burada her şeyden önce halk sağlığını düşünüyoruz. ve tüm Antalyalıları tükettikleri ürünler konusunda uyarıyoruz" dedi.

HALK SAĞLIĞI İLE OYNAYANLARA DİKKAT

'Merdivenaltı' olarak tabir edilen üretim noktalarının olduğunu belirten Atasoy, "Ruhsatsız oldukları için hiçbir şekilde denetlenmeyen, çalıştırdıkları işçilerin sosyal güvencelerini sağlayamayan, Gıda kodeksine uygun buğday kullanamayarak halk sağlığıyla bilinçsizce oynayanlar olduğunu söyleyebiliriz" görüşünü dile getirdi. Atasoy, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün denetimlere daha fazla ağrılık vermesinin gerekliliğinin altını çizdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ertuğrul Atasoy

===

Döşemealtı'nda Gençlik Haftası koşusu yapıldı

DÖŞEMEALTI İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği 'Gençlerle El Ele Sağlıklı Günlere' koşusu gerçekleştirildi. Erkekler 5 bin metre koşarken kızlar 3 bin metre de yarıştı. Yarışın startını Kaymakam Mehmet Baygül ve Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun verdi. İlçe Gençlik Spor Müdürü Ali Eryılmaz yarışmada dereceye giren sporcuların ödüllerini düzenleyecekleri Gençlik Haftası Yürüyüşü sonrasında takdim edeceklerini söyledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Koşudan

===

Hemşireler'in mutlu günü

HEMŞİRELİK Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Çelenk konulması törenine İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin ile kamu ve özel hastanelerde çalışan hemşireler katıldı. Hemşirelik Haftası kutlamalarına daha sonra Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda devam edildi. Buradaki toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Kurtoğlu, AÜ Rektör Vekili Aziz Ergin, İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, ile öğretim görevlileri ve davetli hemşireler katıldı.

Toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, hemşireliğin bilgi ve becerinin buluştuğu çok özel bir bilim dalı olduğunu belirterek, "Bir hastanın odasına girip saçını okşadığında hastanın kendisini daha iyi hissettiğini göreceksiniz. Bir de güleryüz olursa tedavinin yarısı neredeyse tamamlanmış olur. Vatandaşın en çok memnun olduğu, bunun yanı sıra en çok da yakındığı bir meslek grubu içindeyiz. Oturduğunuz yerde komşularınız bile sizi sağlık güvencesi olarak görür. Doktordan ziyade ebe ve hemşireler sağlık güvencesi gibi görülür" dedi.

Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Törenlerden

===

Dünya tiyatroları Antalya'da

ANTALYA Devlet Tiyatrosu'nun (ADT) ev sahipliğinde düzenlenen 'Devlet Tiyatroları Antalya 4. Uluslararası Tiyatro Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı. 17-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek festivale, Ankara, İstanbul, Adana Devlet Tiyatroları'nın yanı sıra Kore Ulusal Tiyatrosu, Arnavutluk Ulusal Tiyatrosu, Almanya Dortmund Tiyatrosu, Karaganda Kazak Dram Tiyatrosu, Romanya Craiova Marin Sorescu Ulusal Tiyatrosu, İspanya Kulunka Tiyatrosu katılacak.

İlk gösteri, Cumhuriyet Meydanı'nda 17 Mayıs akşamı saat 21.00'de izlenecek. Festival, Kore Ulusal Tiyatrosu'nun sahneleyeceği 35 dakikalık davul şovuyla start alacak. 53 kişiden oluşan Kore grubu, ertesin gün akşamı da (18 Mayıs Cumartesi), Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde 'Kore'nin Sonsuz Düşleri' adlı eseri sahneleyip, Antalya'dan ayrılacak. Festival de izlenecek dünya oyunlarının biletlerinin şimdiden "yok" sattığı bildirildi.

ADT Müdürü Selim Gürata, düzenlediği basın toplantısında, festivalle ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını, dünya oyunlarını 25 binden fazla tiyatroseverin izlemesinin beklendiğini açıkladı. Festivalle, son 3 yılda 40 bin 377 seyirciye ulaşıldığını da kaydeden Gürata, sahneye konulacak birçok oyunun ödüllü olduğunu, çocuk oyunlarının biletlerinin şimdiden tükendiğini hatırlattı. Gürata, festival biletlerinin, 3-7 ve 10 TL'den satıldığını belirtti,

"Antalyalıları, dünya tiyatrolarıyla buluşturmanın büyük heyecanını yaşıyoruz" diyen Gürata, Kazak Dram Tiyatrosu'nun sergileyeceği 'Mösyo Jordan' adlı oyunun izlenecek en iyi eserler arasında yer aldığına dikkati çekti. Selim Gürata, "Adana, Ankara, İstanbul Devlet Tiyatroları, 12 seçkin eserlerini Antalyalılar için sergileyecek. Yönetmen Ali Meriç'in liderliğinde, çocuklara ve büyüklere yönelik 'Karagöz Kukla Atölyesi' de hizmet verecek" diye konuştu.

FESTİVAL PROGRAMI

(Haşim İşcan Kültür Merkezi Salonları)

17 Mayıs Cuma : Kore Ulusal Tiyatrosu (Kore Davul Gösterisi/Cumhuriyet Meydanı) (20.00)

18 Mayıs Cumartesi : Kore Ulusal Tiyatrosu (Kore'nin Sonsuz Düşleri) (20.00)

İstanbul Devlet Tiyatrosu (Sessizlik) (15.00-20.00)

19 Mayıs Pazar : İstanbul Devlet Tiyatrosu (Sessizlik)(20.00)

20 Mayıs Pazartesi : Almanya Dortmund Tiyatrosu (Oyunun Sonu) (20.00)

Ankara Devlet Tiyatrosu (Cesaret Ana ve Çocukları) (20.00)

21 Mayıs Salı : Ankara Devlet Tiyatrosu ( Cesaret Ana ve Çocukları) (20.00),

Kazakistan Karaganda Dram Tiyatrosu (Mösyö Jordan) (20.00)

22 Mayıs Çarşamba : Kazakistan Karaganda Dram Tiyatrosu (Mösyö Jordan) (20.00)

Adana Devlet Tiyatrosu (Define Adası/Ç.O) (20.00)

23 Mayıs Perşembe : Ankara Devlet Tiyatrosu (Cyrano de Bergerac) (20.00)

Romanya Martin Sorescu Ulusal Tiyatrosu (Çinliler) (20.00)

24 Mayıs Cuma : Ankara Devlet Tiyatrosu (Cyrano de Bergerac) (20.00)

Romanya Marin Sorescu Ulusal Tiyatrosu (Çinliler) (20.00)

25 Mayıs Cumartesi : Ankara Devlet Tiyatrosu (Hürrem Sultan) (15.00)

Ankara Devlet Tiyatrosu (Dolores Claiborn) (20.00)

26 Mayıs Pazar : İspanya Kulunka Tiyatrosu (Andre ve Dorne) (20.00)

'Ali Meriç Karagöz Atölyesi' Karagöz Yapımı ve Oynatımı (Fuaye-20.00)

27 Mayıs Pazartesi : İspanya Kulunka Tiyatrosu (Andre ve Dorne) (20.00)

'Ali Meriç Karagöz Atölyesi' Karagöz Yapımı ve Oynatımı (Fuaye-20.00)

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: ADT Müdürü Selim Gürata ve bazı oyunlardan sahne görüntüleri

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement