Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANTALYA Koleji Ortaokul 5 ve 6'ncı sınıf öğrencileri, kendi sınıf düzeylerinde gerçekleştirilen Almanca Bilgi Yarışması'nda kıyasıya yarıştı.

15.05.2013 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Resim şenliğinden foto

===

Almanca yarıştılar

ANTALYA Koleji Ortaokul 5 ve 6'ncı sınıf öğrencileri, kendi sınıf düzeylerinde gerçekleştirilen Almanca Bilgi Yarışması'nda kıyasıya yarıştı. Almanca Bölümü tarafından düzenlenen yarışmada öğrendikleri bilgileri kullanma fırsatı bulan kolejli öğrenciler, kendilerine yöneltilen 40 soruyu büyük bir dikkatle yanıtladı.

5'inci sınıflar arasında gerçekleştirilen bilgi yarışmasında, 5-C ve 5-D sınıfları 3'üncü olurken, 5-B ve 5-E sınıfları 2'nciliği paylaştı. Yarışmada üstün bir performans gösteren 5-A sınıfı ise 1'inciliği elde etti. 6'ncı sınıflar arasındaki yarışmasında ise 6-B ve 6-E sınıfları 3'üncülüğü, 6-A ve 6-D sınıfları ise 2'nciliği paylaştı. Yarışmanın 1'incisi tüm sorulara doğru yanıt veren 6-C sınıfı oldu. Dereceye giren öğrenciler, Almanca masal kitabıyla ödüllendirildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrencilerin fotosu

===

Motivasyon pikniği

ALANYA'nın gözde turizm kompleksi Goldcity'nin yönetici kadrosu ve personeli motivasyon pikniğinde bir araya geldi. Aydoğan AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan ve Genel Koordinatör Gülçin Güner'in konuşmalarıyla başlayan piknik, öğle saatlerinde mangal partisiyle sürdü. Yemek sonrasında ayın personellerine ise belgeleri verildi. Yaklaşık 200 personelinin katıldığı etkinlikte daha sonra pasta kesildi.

Goldcity İnsan Kaynakları Müdürü Emre Güleçer, personel motivasyonu için piknik organizasyonlarını geleneksel hale getirdiklerini belirterek, "Bu tür etkinlikler personelin daha özverili çalışmasını sağlıyor. Burada tam anlamıyla bir aile ortamı var" diye konuştu. Goldcity çalışanları daha sonra müzik eşliğinde dans ederek eğlendi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: piknikten fotolar

===

Şenlikte 'Sam' rüzgarı esecek

ALANYA 13'üncü Uluslararası Turizm ve Sanat Şenliği kapsamında bu yıl çok sayıda kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yapacak. Alanya Belediyesi'nin bu yıl 13'üncüsünü düzenleyeceği 'Uluslararası Turizm ve Sanat Şenliği'nde ünlü sanatçı Şevval Sam konser verecek. Şenlikte ilk konseri, pop müzik sanatçısı Hadise verecek. 25-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek şenlikte Sinan Akçıl da hayranlarıyla buluşacak. Şenlik kapsamında birçok kültür ve sanat etkinliği düzenlenecek.

25 Mayıs Cumartesi günü İskele meydanında Hüsnü Şenlendirici, İsmail Tunçbilek ve Aytaç Doğan'dan oluşan 'Taksim Trio' konseriyle başlayacak etkinlikler, aynı gün Ferda Pulhan Sanat Atölyesi'nin 'Yaşamdan Yansımalar' adlı resim sergisinin açılışıyla devam edecek. 'Sami Güner'in Gözüyle Alanya' adlı fotoğraf sergisinin açılışının ardından şelale önünde müzik, folklor ve animasyon gösterileri yapılacak.

Şelale önünde ağaç heykel, demircilik çarşısı, siyah-beyaz Alanya fotoğrafları sergisi, ulusal fotoğraf yarışması sergisi ve el sanatları stantlarının açılışının da yapılacağı şenliğin ilk gününde DJ İdo'nun canlı performansının ardından ünlü sanatçı Hadise sahneye çıkacak. ALSAV Türk Sanat Müziği konseriyle başlayacak şenliğin 2'nci gününde Sinan Akçıl konser verecek. Şenliğin 3'üncü gününde Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin 'Seslerle Anadolu' adlı temsili sahnelenecek. 28 Mayıs Salı günü DJ Haluk'un sahneye çıkmasıyla başlayacak son gün etkinlikleri, Şevval Sam'ın vereceği konserle sona erecek.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Hadise, Sinan Akçıl, Şevval Sam, konser fotosu

===

Antalya Rehber Odası Alanya Temsilciliği polisle birlikte Damlata Caddesinde kaçak rehber denetimi yaptı.

Kaçak rehber denetimi

TURİZM sezonun açılmasıyla birlikte tur otobüslerinde kaçak rehber olup olmadığı kontrol edilmeye başlandı. Alanya'da Damlataş Caddesinde Antalya Rehber Odası (ARO) Alanya Temsilciliği, Alanya Emniyet Müdürlüğü ve TÜRSAB Alanya BYK ortaklaşa kaçak rehber denetimi yaptı. Denetimlerde rehbersiz tur hizmeti veren 2 acente hakkında tutanak tutuldu. Kokartında kayıtlı yabancı dil dışında rehberlik faaliyeti gösteren ve sözleşmesi bulunmayan rehberler hakkında da tutanak tanzim edildi.

Antalya Rehber Odası denetmeni Güneş Ulukuş amaçlarının turizmde nitelikli hizmeti, kalifiye personelle vermek olduğunu bu yüzden sertifikalı ve bilinçli kişilerin rehberlik hizmeti vermesi için denetim yaptıklarını söyledi. Uygulamaların sezon boyunca süreceğini vurgulayan ARO Alanya Temsilcisi Hasan Basri Gök de, "Alanya'daki hedefimiz, kaçak rehberlik faaliyetlerini en aza düşürmek. Denetlemeleri sürdüreceğiz. Rehberlerimizin ARO ile irtibat halinde olmalarını istiyoruz" dedi.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Foto: denetimden - Hasan Basri Gök ve Güneş Ulukış

===

UDEP Projesi Burdur'dan başlıyor

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Burdur Valiliği ve Burdur Belediyesi'nin proje ortağı olduğu Ulaşılabilirlik Destek Projesi'nin (UDEP) uygulamaya geçirilmesi için düğmeye basıldı. UDEP kapsamında 1. etap uygulama alanı olarak seçilen Gazi Caddesi (Cumhuriyet Meydanı-Müze Kavşağı arası) projesini hazırlayan Burdur Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün de uygun görüşüyle ihale tarihini belirledi. UDEP projesinde pilot il seçilen Burdur'da, 27 Mayıs'ta yapılacak 1. etap uygulama işinin süresi 100 takvim günü olarak belirlendi.

'Herkes için Ulaşılabilir Burdur' sloganıyla yola çıkıldığını bildiren Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, 1. etap uygulama alanının yaklaşık 400 metrelik bir alanı kapsadığını, uygulamanın karşılıklı iki kaldırım üzerinde yapılacağını, pilot alan belirlenirken kentteki yaya trafiğinin en yoğun olduğu bölgenin dikkate alındığını, alan üzerinde otobüs durağı, banka, cami, çay bahçesi, resmi kurum ve birçok mağaza bulunduğunu belirtti.

Tüm proje ve uygulama detaylarının, TS ISO 23599, TS 9111,TS 12576, TS ISO 23600 standartlarına uygun olarak yapılacağını, proje uygulama alanı olarak tespit edilen alanın yaya ulaşılabilirliğinin her anlamda sağlanacağı bir pilot alan olacağını kaydeden Başkan Akkaya "Projenin hayata geçirilmesi ile ister çocuk, ister yaşlı, her engelli vatandaşımız refakatçiye gerek duymaksızın standartlara uygun olarak düzenlenecek alanda rahatlıkla ulaşımlarını gerçekleştirebilecek" dedi.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Fotosuz

===

Annelere özel gösteri

DEMRE'deki Özel Anka İlköğretim Kurumu Ana Sınıfı öğrencileri, annelerine özel bir gösteri hazırladı. Gösteriyi, ana sınıfında eğitim öğretim yapan minik öğrencilerin anneleri, babaları ve anneanneleri, öğretmenleri izledi. Öğrenciler, öğretmenleri Nurgül Akyüz, beden eğitimi öğretmeni Necibe Kocakaya ve İngilizce Öğretmeni Bursu Özses'le beraber hazırladıkları programa lirik dansla başladı.

Her öğrenci annelerle ilgili güzel sözler ve İngilizce şiir okuyup, dans etti. Programın sonunda her öğrenci ellerinde birer karanfil ve birer hediye paketiyle annelerine koşup, hediyelerini sunduktan sonra, annelerinin ellerini öptü. Okul Müdürü Emin Değirmencioğlu, "Çocuklarımızın anne sevgisini, annelerine olan saygısını her gün duymasını istiyoruz. Annenin yüceliğini anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Etkinlikten

===

Otomobille motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

ANTALYA'NIN Gazipaşa İlçesi'nde otomobille motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı. Kaza önceki gün öğle saatlerinde Antalya-Mersin Karayolu'nun Ekmel Mahallesi kesiminde meydana geldi.07 US 436 plakalı motosikletle Gazipaşa'dan Anamur istikametine seyir halinde olan 18 yaşındaki Durmuş Ali Tuncer, aynı istikamette giden ve vatandaşlar tarafından ulaşımının kolaylaştırılması amacıyla açılan 'alternatif kavşağa' aniden dönüş yapmak isteyen 48 yaşındaki Mehmet B.yönetimindeki 07 UL 715 plakalı otomobile yandan çarptı.

Çarpmanın etkisiyle yola savrulan motosiklet sürücüsü Durmuş Ali Tuncer ve motosiklette yolcu olarak 20 yaşındaki Emrah Özdemir yaralandı. Otomobil sürücüsü Mehmet B. ve eşi Saniye B.(48) kazayı yara almadan atlattı. Otomobil sürücüsü Mehmet B. yaralıları kendi otomobiliyle Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne götürdü. Acil serviste ilk müdahaleleri yapılan yaralılar Durmuş Ali Tuncer ve Emrah Özdemir, Alanya Devlet Hastanesine sevk edildi. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA;(DHA)

Foto: Yaralılar

===

Side'de Tapınaklar Bölgesi restore ediliyor

MANAVGAT yakınlarındaki antik Side Kenti'nde dünyaca ünlü Apollon Tapınağı'nın yanı sıra Athena Tapınağı, şapel ve kilisenin bulunduğu alan restore edilerek, girişi ücretli hale getirilecek. Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, düzenlediği basın toplantısında, tapınaklar bölgesinin geçen yıl bir protokolle Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Side Belediyesi'ne devredildiğini anımsattı. Başkan Uçar, Anadolu Üniversitesi ile ortaklaşa hazırlanan restorasyon projesinin kabul edildiğini, proje kapsamında şapel ve kilise bölgesinde restorasyon çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra bölgenin koruma altına alınarak, girişinin ücretli olacağını kaydeden Başkan Uçar, "Protokol uyarınca, buradan elde edilen gelirin bir kısmı Bakanlığa aktarılacak. Kalan gelir Side'deki tarihi eserlerin korunması ve restorasyonu amacıyla kullanılacak" dedi. Uçar, Side'deki antik ve sivil mimarinin korunması için hazırladıkları koruma amaçlı imar planının Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu'nda kabul edildiğini ve onay için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderildiğini hatırlattı.

Başkan Uçar, 1800 yıl önce yapılan Tyche Tapınağı'nın Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın himayesinde restore ettirildiğine de değinerek, "Valimiz, bize fon sağlayarak büyük destek verdi. Tyche Tapınağı'nı 2-2,5 yıllık bir çalışmayla ayağa kaldırdık. Erzurum'a atanan valimiz An9talya'dan ayrılmadan önce Tyche Tapınağı'nın açılışını yapacağız. Vali Ahmet Altıparmak'ın katılımlarıyla 17 Mayıs Cuma Günü tapınağın açılışı yapılacak" diye konuştu.

Side'de 25-26 Mayıs tarihlerinde Air Show Side 2013 etkinliklerinin yapılacağını kaydeden Başkan Uçar, bu seneki etkinlikte Rusya'dan dünya şampiyonu kadın pilot Svetlana Kapanina ve Litvanya'dan dünya şampiyonu Jurgis Kaiyrs'ın gösteri uçuşu yapacağını kaydetti. Başkan Uçar, Air Show Side 2013 etkinliğinde paramotor, yelken kanat, hava oyunları, simülasyon gösterileri yapılacağını ve Rock müzik konserinin düzenleneceğini ifade etti.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Apollon Tapınağı ve Abdülkadir Uçar

===

Kaçak sigara operasyonu

MANAVGAT Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından yapılan 2 ayrı operasyonda toplam 1744 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Jandarma ekipleri Çonger köyündeki yol kontrolü esnasında, doğu illerinden gelen yolcu otobüsünde arama yaptı. Aramada 1174 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilirken olayla ilgili H.B gözaltına alındı. Jandarma ekipleri Çolaklı Beldesi'nde bir yolcu otobüsünde yapılan aramada 570 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilirken olayla ilgili olarak N.Ç gözaltına alındı. Sanıklar çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Ele geçirilen sigaralar

===

Sandıklı'da eğitim masaya yatırıldı

AFYONKARAHİSAR İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve okul müdürleri ilçedeki eğitimin ihtiyaç ve sorunlarını ele aldı. Metin Yalçın, ilçe merkezi, köy ve beldelerdeki okulları gezdikten sonra, okul yöneticileriyle, Sandıklı Öğretmenevi Akşam Sanat Okulu'nda bir araya geldi. Metin Yalçın, toplantının amacının, eğitim-öğretim konularında incelemelerde bulunmak, yönetici ve öğretmenlerin çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmak, çalışanların motivasyonunu artırmak ve 8 Haziran 2013 tarihinde yapılacak Seviye Belirleme Sınavı hazırlıklarının yerinde görülmesi olduğu belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yalçın, okuma yazma kursları, SBS, DPYBS ve YGS'lere hazırlık kursları üzerinde durarak bu kursların önemine değindi. Bu kurslarla öğrencilerin sınavlara daha iyi hazırlanma fırsatını yakaladığını, test çözme tekniğini kavradıklarını ve bu sayede ilin başarısının arttığını anlatan Yalçın, Afyonkarahisar'ın 8. sınıftan mezun olarak açık liseye kayıt yaptırma oranlarında Türkiye'de en iyi durumda olduğunu belirtti. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda fikir alışverişi yapıldı, okul müdürleri okullarıyla ilgili ihtiyaç ve eksikleri İl Milli Eğitim Müdürü Yalçın'a iletti.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Toplantıdan

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement