Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz hayvanlar için 150 bin metrekarelik alana Doğal Yaşam Parkı ve Sokak Hayvanları Bakımevi kuracak.

25.02.2013 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Protokol imza töreninden

===

Büyükşehir'den örnek proje

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz hayvanlar için 150 bin metrekarelik alana Doğal Yaşam Parkı ve Sokak Hayvanları Bakımevi kuracak. Örnek proje Türkiye'nin yanı sıra Avrupa'nın da en büyük ve modern bakım evi olacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından ön izni alınan Doğal Yaşam ve Sokak Hayvanları Bakımevi Yapım Projesi, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa'nın da en büyük ve modern bakım evi olacak. Varsak'ın kuzeyinde Kızıllı Köyü'ne 4, merkeze 35 kilometre mesafede yer alan Orman Bölge Müdürlüğü'nden tahsisli 150 bin metrekarelik alana yapılacak merkezin yapımına kesin tahsisi alındıktan sonra başlanacak.

KAYIT ALTINA ALINACAKLAR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Doğal Yaşam Parkı ve Sokak Hayvanları Bakımevi'nde toplam 11 bin metrekare kapalı alan bulunacağını söyledi. Akaydın, "Merkez, Büyükşehir Belediyesi Hayvan KEkipleri ve vatandaşlar tarafından merkeze getirilen yaralı, hasta, sahipleri tarafından terk edilen ve sokaklarda küpesiz olarak dolaşan sahipsiz hayvanların yaşam alanı olacak. Merkeze getirilen her hayvan tıraş, banyo ve parazit banyosu yapıldıktan sonra mikroçip implantasyonu uygulanıp, kayıt altına alınacak" dedi.

TECRİT ALANI DÜŞÜNÜLDÜ

Akaydın, doğal ortamlarında yaşayamayacak durumda olan, engelli, yaşlı, kronik hastalıklı ve saldırgan hayvanların merkezde oluşturulacak doğal yaşam alanlarında yaşamlarını sürdüreceklerine işaret ederek, "Sürekli olarak merkezde kalan hayvanlar ise her gün toplam 6 bin metrekarelik serbest gezinti alanlarında dolaşabilecek. Bakımevi ortalama 2 bin 423 köpek ve 816 kedi kapasiteli olacak. Öte yandan olası bir kuduz salgınına karşı ise 966 köpek kapasiteli tecrit alanı da bulunacak" diye konuştu.

TAM DONANIMLI HAYVAN AMBULANSI

Proje hayata geçtiğinde Antalya tam donanımlı bir hayvan ambulansına da sahip olacak. Büyükşehir Belediyesi ekipleri sokakta yaşayan hasta ve sahipsiz hayvanlara anında müdahale edebilecek. Acil cerrahi müdahalenin de yapılabileceği ambulansta yoğun bakım ünitesi ve solunum cihazları gibi hayati fonksiyon için önem arz eden cihaz ve donanımlar yer alacak. Alo 153'e gelen ihbarlar doğrultusunda 24 saat ücretsiz hizmet verecek olan ambulans hayvanları bakımevine getirecek.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Proje ve köpekler

===

Antalya Büyükşehir, vergi borcu olmayan nadir belediyelerden

ANTALYA Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, 24'üncü Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı ziyaret etti. Sütçü, Büyükşehir Belediyesi'nin vergi borcu olmayan nadir belediyelerden olduğunu söyledi. Başkan Akaydın'a kenti güzelleştirmek adına yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eden Sütçü, "Antalya 12 ay turizm geliri olan bir kent. Turistin gelebilmesi için güzel bir kent olmak gerekiyor. Bunun için Büyükşehir'in çalışmaları önemli. Ne kadar çok turist, o kadar çok gelir demek" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR'İN VERGİ BORCU YOK

Mahmut Sütçü, Büyükşehir Belediyesi'nin birçok konuda kendilerine destek verdiğini de belirterek, "Kamu görevi sorumluluğu anlayışınız için teşekkür ederiz. Antalya Büyükşehir Belediyesi vergi borcu olmayan nadir belediyelerimizden bir tanesi. Başkan Akaydın'a teşekkür ediyoruz" dedi.

ANTALYA GELİR KAYBEDİYOR

Başkan Akaydın da, verginin vatandaşlık görevi olduğunu söyledi. Antalya'da kazanan vergi mükelleflerinin vergilerini İstanbul gibi büyük kentlere yatırmasının Antalya için büyük kayıp olduğunu ifade eden Başkan Akaydın, "Yeni Bütünşehir Yasası ile nüfusu 2 milyona çıkacak bir kent için belediye gelirleri çok önemli. Bu konudaki yasal düzenlemenin bir an önce yapılması gerekiyor. Antalya Türkiye'nin tanıtımında çok önemli bir kent. Bu konuda Antalya gelir kaybediyor" diye konuştu. Başkan Akaydın çalışmalarından dolayı Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü'ye teşekkür etti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten toplu foto

===

Başkan Evcilmen ve meclis üyelerine Ramada soruşturması

MURATPAŞA Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve bazı meclis üyelerine, haklarında başlatılan Ramada Oteli soruşturma dosyası için savcılığa ifade vermek için tebligat yapıldı. Demircikara Polis Merkezi sınırları içinde yer alan Muratpaşa Belediyesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ile Ak Parti ve CHP'li tüm meclis üyeleri, polisler tarafından sabah saatlerinde tek tek telefonla aranarak, karakola çağrıldı.

Evcilmen ve meclis üyeleri Demircikara Polis Merkezi'nde 'Memur suçlarından sorumlu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Uğur' imzasıyla savcılığa davet edildi. Savcı Uğur, Ramada Otel'in ön bölümünde yer alan restoran, cafe, bar ve havuzun olduğu bölümlerin inşaat izni olmadığı için kaçak ve ruhsatsız yerlerin ruhsatlandırılabilmesi adına bulunduğu yerin konut alanından çıkartılarak turizm alanına çevrilmesi için yapılan meclis toplantısı için soruşturma yapıyor.

Büyük tartışmalara yol açan Ramada Otel'in kaçaklarının ruhsatlandırılmasıyla ilgili Evcilmen yerine, Belediye Başkanvekili Mustafa Karaman'ın yönettiği mecliste, grup kararı olmasına rağmen bazı CHP'li üyeleri 'Hukuksuz bir karara imza atmayacağız' diyerek meclisi terk etmişti. Oylama sırasında meclisi terk eden CHP'li meclis üyeleri Figen Çalıkuşu, Cem Balkan, Gültekin Otur ile çekimser oy kullanan Zühre Yolcu partilileri tarafından grup kararına uymadıkları gerekçesiyle eleştirilmişlerdi.

Başkan Evcilmen ise Ramada Otel'in kaçaklarının ruhsatlandırılmasına olanak sağlayan meclis kararını 'hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle' 7 gün içinde geri gönderme yetkisi bulunmasına rağmen göndermeyip, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sevk etti. Evcilmen, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ise kendi meclisinin aldığı karara 'Ret' oyu vermişti. Aynı oylamada olaylı meclis toplantısını yöneten ve 'Evet' oyu veren Başkanvekili Mustafa Karaman'ın da 'Ret' oyu vermesi şaşkınlık yaratmıştı.

Cumhuriyet Savcılığı, konut alanının turizm alanına çevrilerek Ramada Otel'in kaçaklarının ruhsatlandırılmasına yönelik meclis toplantısı ve kararı ile ilgili soruşturmasını başlatmış, İçişleri Bakanlığı ise hem Başkan Süleyman Evcilmen, hem de o gün mecliste olan Ak Parti, CHP ve diğer tüm meclis üyeleri hakkında soruşturma izni verdi.

Teslime TOSUN/ANTALYA (DHA)

Foto: Evcilmen

===

Antalya Halkevi 81'inci kuruluş yıldönümünü kokteylle kutladı

ANTALYA Halkevleri, kuruluşunun 81'inci yıldönünü Kaleiçi'ndeki Bademaltı Kafe'de düzenlenen kokteylle kutladı. Halkevleri mücadelesini anlatan bir sinevizyon gösterisiyle başlayan kokteylde konuşan Halkevleri Antalya Şubesi Başkanı Ayten Ceyhan, "Emperyalizme karşı bağımsızlık, ırkçılığa ve şovenizme karşı kardeşlik, gericiliğe karşı aydınlanma, faşizme karşı demokrasi, sömürüye karşı eşitlik mücadelesi Halkevleri'nin tarihinin ve bugünün ayrılmaz görevlerindendir" dedi.

Halkevleri Genel Yönetim Kurulu Üyesi Kutay Meriç ise Halkevlerinin mücadele tarihiden bahsederek, üç kez kapatma ve baskılarla karşı karşıya kaldıklarını her seferinde yeniden ayağa kalktıklarını anlatarak, "Bugün de AKP faşizminin baskılarıyla karşı karşıyayız ve savunma yapmıyoruz, meydan okuyoruz" diye konuştu. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı etkinlik müzik eşliğinde devam etti.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Mutfağın oskarları sahiplerini buldu

Gecede tanınmış şeflerden Murat Dadak'a Yılın Usta Şefi ödülü verildi. Geçirdiği beyin kanamasının ardından mucize bir şekilde hayata dönen ve tekerlekli sandalye ile sahneye çıkarılan Dadak, gözyaşlarına engel olamadı. Chef Club Başkanı Ali Selek, "Bu yılki yarışmanın adı Murat Dadak Chef Star Yarışması'dır.ö diyerek meslektaşına duyduğu sevgi ve saygıyı dile getirdi. Çikolata, buz ve tereyağından heykeller ile çeşitli alanlarda verilen ödüller sahiplerini bulurken, yarışma Özay'ın coşkulu performansı ile son buldu.

Yusuf TÜRKÖZÜ/ANTALYA,(DHA)

Foto: Geceden

===

Kepez'de 'Karadeniz Ezgileri' rüzgarı

KEPEZ Belediyesi'nin, Antalya Karadenizliler Derneği'nin katkılarıyla düzenlediği 'Hemşehri Gecesi' Antalyalılara unutulmaz bir gece yaşattı. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz, Ak Parti Kepez İlçe Teşkilatı Başkanı Bahattin Bayraktar, Karadenizliler Dernek Başkanı Halil Ekşi, Kepez Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hemşehri gecesinde sahne alan sanatçı Ahmet Ekşioğlu, Ayhan Alptekin ile Karadeniz Horon Ekibi, seslendirdikleri ezgiler ve oynadıkları horonlarla Erdem Bayazıt Kültür Merkezini dolduran davetlilere unutulmayacak bir gece yaşattı. Karadenizliler Derneği Başkan Yardımcısı Asım Ulusoy, 18 vilayeti temsilen kurulan Karadenizliler Derneği olarak, hemşehrileriyle kucaklaşma fırsatıbulduklarını söyledi.

HER BİR YURTTAŞIMIZ ÜLKEMİZİN ZENGİNLİĞİDİR

Başkan Hakan Tütüncü de, göreve geldiği günden bu yana, Antalya'daki bütün hemşeri derneklerinin kültürlerini, güzelliklerini sahneleyebilmeleri için girişimlerde bulunup, etkinlikler düzenlediklerini anlattı. Tütüncü, "Türkiye biraz horon, biraz halay, biraz zeybek, biraz zılgıtt ve biraz Mevlana'dır, semadır, semahtır ve bütün bunlarla birlikte Türkiye büyük bir mozaiktir. ve bu mozaiğin içinde yer alan her bir vatandaşımız, her bir yurttaşımız ülkemizin zenginliğidir" dedi.

Tütüncü, Karadenizlilere yönelik çalışmaların büyük bir ilgi oluşturduğuna değinerek, "Ama görüyoruz ki bu heyecan Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'ne sığmadı. Benim gönlüm arzu ediyor ki bugün burada Karadenizliler hemşerilerimizi görmüşken, güzel bir yaz akşamında bütün Karadenizlileri şöyle bir toplayalım, buraya sığmayan heyecanı ve coşkuyu Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu'nda bütün Antalyalılarla paylaşalım" diye konuşku.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Geceden

===

AKMEK bilgilendirmeye devam ediyor

ANTALYA Kepez Meslek Eğitim Kursları (AKMEK), ev hanımlarına yönelik 'Sivil Savunma-Yangın Söndürme ve Kurtarma' konulu bilgilendirme semineri düzenledi. AKMEK'in, Sakarya Kurs Merkezi'nde düzenlediği

seminere ev hanımları, evlerde oluşabilecek yangınlar ve yaralanmalara karşı alınması gereken önlemler hakkında bilgilendirildi. Kepez Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi eğitim sorumlusu Şaban Kibar'ın, evlerde kullanılan soba, LPG, fırın gibi malzemelerden oluşabilecek yangınlar ve yapılması gerekenler konusunda uygulamalı olarak verdiği bilgilendirme seminerine ev hanımları büyük bir ilgi gösterdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Seminerden

===

Yangın tatbikatı gerçeği aratmadı

GÜNEY Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB), 'İş sağlığı ve güvenliği' kanunu çerçevesinde yangın tatbikatı düzenledi. 75. Yıl Katı Atık Ayrıştırma ve Kompost Tesisi'nde 'Yeni yangın yönetmeliği' uyarınca gerçekleştirilen tatbikatta, yeni araçlar denendi. 50'ye yakın personelin katıldığı yangın tatbikatı, gerçeğini aratmadı.

Tatbikatta, yenilenen yangın dolabı, yangın anahtarı, acil yönlendirme levhaları, acil aydınlatma ünitesi, elektronik siren montajı, yangın ihbar butonu, yangın detektörü ve soketi, gaz ölçüm cihazı, koruyucu emniyet bareti, düdük, yangından kaçış maskesi, itfaiyeci elbisesi, ısıya dayanıklı eldivenler, reflektörlü yelek, itfaiyeci çizmesi, yangın battaniyesi, yangın söndürme cihazı ve demir kesme makasından oluşan denendi.

Tatbikat sonrasında personelini tebrik eden GATAB Başkanı ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, "Yangın sistemini, 'İş Sağlığı ve Güvenliği' mevzuatına uygun yeniledik. Birliğimiz olası yangın felaketlerine karşı personelimizle tam donanımlı şekilde hazır" dedi.

KEMER, (DHA)

Foto: Tatbikattan

===

'Sevgilinize çiçek verir gibi vergi verin'

BURDUR Defterdarı Ramazan Taşaltın ve meslek kuruluşu başkanları 24'üncü Vergi Haftası kutlamaları çerçevesinde Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'yı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Defterdar Taşaltın, 'İnsanlara vergiyi sevgilisine bir buket çiçek verir gibi vermesi' anlayışını yerleştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Vergi Haftası'nın 1990 yılından bu yana geleneksel olarak kutlandığını belirten Taşaltın, "Vergi almayan devlet, su verilmeyen ağaca benzer. Vergi almayan devlet kendisini karanlığa teslim etmiş bir devlettir. Kültür düzeyi yüksek ilimizde vergi bilincinde yüksek. Oda başkanlarımızla birlikte Burdurlu mükelleflerimize, mükellef ortaklığı hizmet anlayışını yerleştiriyoruz. Kendimizi de vatandaş yerine koyarak devlet-vatandaş değil vatandaş-vatandaş gibi düşünerek hizmet sunuyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ise "Artık şimdi güler yüzlü bir devlet var. Vatandaşının ayağına giden bir devlet var. Vergi kutsal. Vergi verilecek ki bunlar vatandaşımıza hizmet olarak dönebilsin. Bu bilinci halkımıza anlatacağız Vergilerle kalkınabileceğimizi anlatacağız. Vergilerin kalkınmada çok büyük önemi var. Bunun önemini vatandaşımıza anlatabilirsek çok daha verim alabiliriz" diye konuştu.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Vergi haftası kutlanıyor

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde Vergi Haftası bir dizi etkinlikle kutlandı. Kutlamalar Serik Vergi Dairesi çalışanları ve mali müşavirlerin Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Kutlamalar daha sonra Vergi Dairesi Toplantı Salonu'nda devam etti. Buradaki kokteylin ardından Serik Vergi Dairesi Müdürü Fahri Gün ve müdür yardımcıları Kaymakam Erol Rüstemoğlu ile Belediye Başkanı Mehmet Habalı'yı makamlarında ziyaret etti.

Vergi Dairesi Müdürü Fahri Gün, vergi bilincinin arttırılması, mükellefle idare arasında sağlıklı bir iletişimin sağlanması gerektiğini söyledi. Vergi ödeme alışkanlığının topluma, gençlere ve çocuklara aşılanması gerektiğini anlatan Gün, "Vergi bir ülke için gerekli ve zaruri bir şeydir. Devlet vatandaşının refahı içinde yaşaması için yaptığı harcamaları topladığı vergiler sayesinde yapmaktadır. Halkımızın kazancına ve ödeme gücüne göre devletin giderlerine katılması gerekir" dedi.

Vergi ödemenin anayasal bir görev olduğunu anlatan Gün, "Bu görevi yerine getirmek hususunda Serikli vatandaşlarımız ellerinden geleni yapıyor. Vatandaşlık ve sorumluluğunun bilincinde hareket ediyorlar. Gösterdikleri hassasiyet ve desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Ziyaretlerden

===

Polis araçlarına kamera

ISPARTA Emniyet Müdürlüğü, olaylara daha etkin müdahalesi amacıyla 15 polis aracına 11 saat boyunca kayıt yapabilen kamera taktırdı. Emniyet Müdürlüğü suçla mücadelede daha etkin olabilmek amacıyla polis araçlarında son teknoloji ürünü kameralar kullanmaya başladı. Kameraların ve Genel Bilgi Taraması (GBT) yapabilen tabletler Isparta Valiliği önünde gazetecilere tanıtıldı.

Vali Memduh Oğuz, Isparta Emniyeti'nin huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla teknolojik imkanlardan en iyi şekilde yararlandığını söyledi. Polis araçlarına yerleştirilen kameraların, polislerin gittikleri olaylarda kayıt yapacağını anlatan Vali Oğuz, kameraların polisin kötü muamele yaptığı iddialarının aydınlatılmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Kameraların ses kaydı yapma özelliğine de sahip olduğunu anlatan Vali Oğuz, kameraların 50 metrelik görüş mesafesine sahip olduğunu hatırlattı. Vali Oğuz, "Kameraların gece görüş özelliği de var. Kamera hem suçla mücadelede hem de polisin iç denetiminde önemli rol oynayacak. Isparta Emniyeti dünyanın en ileri ülkelerindeki emniyet teşkilatlarının sahip olduğu teknik donanımlara sahiptir" dedi.

GBT sorgulamalarında hızlı sorgulama yapabilme maksadıyla 20 tablet bilgisayar alındığını da belirten Vali Oğuz, "Bu şekilde bir uygulamayla 15 saniyede GBT sorgulaması yapılabiliyor. Böylece vatandaşın zaman kaybederek mağdur olmasının da önüne geçilecek" dedi. Vali Oğuz, açıklamalarının ardından önce GBT yapabilen tablet PC'yi ardından da 11 saat boyunca kayıt yapma özelliğine sahip polis aracındaki kamerayı inceledi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Tanıtım fotoları

===

Ödenen vergi hizmet olarak döner

VERGİ Haftası Finike'de bir dizi etkinlikle kutlandı. Kutlamalar kapsamında Finike Mal Müdürü Gökhan Eminoğlu ve Gelir Şefi Mustafa Çiftçi Kaymakamı Mesut Yakuta'yı makamında ziyaret etti. Ziyaretten Mal Müdürlüğü personeli Kaymakam Yakuta'ya çiçek takdim etti. Kaymakam Yakuta, düzenli vergi tahsilatının önemine işaret ederek, Vergi Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde vatandaşlara vergi bilincinin anlatılmasını istedi.

Ziyaretten Mal Müdürü Eminoğlu ise 2012'daki toplanan vergi miktarı hakkında bilgi verdi. Finike'de vergi tahakkukunun 8l milyon TL olduğunu kaydeden Eminoğlu, tahsilatın ise 52 milyon TL olarak gerçekleştiğini kaydetti. Şubat ayının son haftasının Vergi Haftası olarak kutlandığını anımsatan Eminoğlu, "Daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir Türkiye için vergilendirilmiş kazancı benimsemeliyiz, benimsetmeliyiz" dedi.

Kazanç üzerinden ödenecek vergilerin hizmet olarak geri döneceğini hatırlatan Eminoğlu, "Ülkemizde yapılan 900 hastane, 40 bin okul, 860 kilometre hızlı tren hattı, 61 bin 600 kilometre yol, 67 havalimanı vatandaşların ödediği vergilerle yapıldı. Bu nedenle her vatandaş düzenli olarak vergisini ödemeli ve bu yönde bilinç oluşmalı" diye konuştu.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Ziyaretten - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün
    10 Nis YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün

    31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerle ilgili il seçim kurullarının kararlarına itiraz için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bugün saat 17.00'ye kadar başvuru yapılabilecek. İl seçim kurullarının kararlarına olağanüstü itiraz için ise son tarih 14 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar.

  • Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket
    10 Nis Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket

    Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Jiamusi kentinde, 2024 Çin Jiamusi Hanjiang Festivali başladı. Festivalde, yerel halkın nehre bağırarak yeni yılın bereketi ve iyi balık hasadı için dua ettiği eski bir gelenek olan 'Hanjiang' ritüeli gerçekleştiriliyor. Ayrıca festivalde Şaman dansları, hikaye anlatıcılığı ve diğer performanslar da sergileniyor. Hanjiang Festivali, balıkçı ve avcı toplulukları tarafından kutlanan geleneksel bir kutsama törenidir.

  • DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il
    10 Nis DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il

    CHP'nin yıllar sonra birinci parti olarak sandıktan çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürüyor. Haritanın kırmızıya boyandığı seçimde DEM Parti'nin en düşük oy aldığı iller de belli oldu. DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il: Yozgat, Sivas, Tokat, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Kütahya, Amasya, Sinop ve Kırıkkale.

  • Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı
    10 Nis Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay'a ziyaret gerçekleştirerek Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı. Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü tebrik etti ve Hatay'ın hızlı bir şekilde yaralarını saracağını söyledi.

  • Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor
    10 Nis Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor

    Düzce'de yaşadığı mahalle sakinlerinin ısrarlarıyla 15 yıl önce adaylığını koyduğu muhtarlığı 4. döneminde de kazanan 63 yaşındaki Hanife Gür, hizmet azmi ve her yaştan insanla kurduğu muhabbetle örnek yöneticilik sergiliyor. Gür, semt pazarı ve kadınlar için el emeği pazarının kurulması, lise ve üniversite öğrencileri için kursların açılması, oyun parkı ve spor sahalarının yapımı gibi sosyal, ekonomik, sağlık ve eğitim alanlarında hizmetlerin getirilmesi çabalarıyla mahalle sakinlerinin takdirini ve sevgisini kazandı.

  • CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu
    10 Nis CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu

    CHP Çanakkale İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği bayramlaşma programında partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, tüm vatandaşların bayramını kutladı ve değişimin gücüyle ayağa kalkan CHP'nin Türkiye'de de ayağa kalkacağını belirtti. Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun da katıldı.

  • Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak
    10 Nis Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak

    Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmi teşvik etmek amacıyla Mayıs ayında ülke genelinde bir ay sürecek bir kampanya başlatacağını duyurdu. Kampanya, turizm sektörünün gelişimini artırmayı, çevre dostu turizmi yaygınlaştırmayı ve kültürel gelişimi turizmle bütünleştirmeyi hedefliyor. Bakanlık, altı şehri turistik niteliklerini vurgulamak için seçecek ve yerel yönetimlere tercihli uygulamalar benimsemeleri çağrısında bulunacak. Ayrıca, yerel turizm departmanları turistik cazibe merkezlerini tanıtmak ve canlı yayın gösterileri düzenlemek için sosyal medya platformlarıyla işbirliği yapacak.

  • Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek
    10 Nis Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek "İzin veremezdik" diyerek nedenini anlattı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti MYK'sında emeklilere neden zam yapılmadığını anlattı. Şimşek "Bunu yapmak için Türkiye'nin yurtdışından yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekecekti" dedi.

  • Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti
    10 Nis Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti

    Yargıtay 11. Ceza Dairesi, kendisini 'Kamu Güvenliği Teşkilatı İstihbarat Daire Başkanı' olarak tanıtan kişiden birden fazla kez para alan sanığa verilen 5 ay hapis cezasını, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul ederek bozdu. Daire, aynı suçun farklı gerekçelerle ve farklı zamanlarda birden fazla kez işlendiğini belirterek daha ağır cezanın uygulanması gerektiğine hükmetti.

  • Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak:
    10 Nis Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak: "Seçimlerden Sonra Genel Başkan'a Büyük Bir İlgi Olduğunu Gördük"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yurt dışı temaslarında yer alan eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı Şule Erten Bucak, Özel’in Romanya programına ilişkin, “PES Genel Sekreteri Filibeck açılış konuşmasında, ‘Aramızda Almanya Şansölyesi Scholz ve seçimlerden zaferle çıkmış olan CHP Genel Başkanı Özel de var’ dediği anda -sanıyorum 5 bin kişilik bir salondu- büyük bir alkış koptu. Genel Başkan ayağa kalktı, hepsini selamladı. Bunun üzerine Scholz da ayağa kalkıp Genel Başkanın yanına gelip öperek onu kutladı. Bu toplantı çok başarılı bir şekilde geçti. Seçimlerden sonra Genel Başkana büyük bir ilgi olduğunu gördük” dedi. Erten Bucak, ayrıca Sosyalist Enternasyonal’ın ilk Yerel Yönetimler Komitesi Toplantısı’nın Türkiye'de yapılacağını bildirdi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı
    10 Nis İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik
    10 Nis Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yerel seçimlerde halkın düzeni değiştirmek istediğini net bir şekilde gösterdiğini belirtti. Seçer, toplumun farklı kesimlerinin sorunlarının hesabının sandıkta görüldüğünü ifade etti.


Advertisement