Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.ANTALYA Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ali Eroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'yü makamında ziyaret etti.

11.03.2013 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Olaylardan arşiv foto

===

ANSİAD'dan Tütüncü'ye ziyaret

ANTALYA Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ali Eroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'yü makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Tütüncü ve ANSİAD yöneticileri, Antalya'yla ilgili sorunlar ve çözümleri konusunda görüş alış verişinde bulundu.

Kentin daha yaşanabilir şekilde gelişmesinde yerel yönetimlerin büyük sorumluluklar taşıdığına dikkat çeken Ali Eroğlu, özellikle beton yapılarda görüntü kirliliğine neden olan gelişigüzel konuşlandırılmış klima ve güneş enerji sistemleri için belediyelerin bir an önce önlem alması gerektiğini söyledi.

Başkan Tütüncü de kentin doğru ve daha yaşanır bir şekilde yapılaşmasının gereklerini Kepez Belediyesi olarak her fırsatta dile getirdiklerini, bu yönde atılacak her adımı desteklediklerini, ANSİAD'ı da bu konuda gösterdiği duyarlı tutumdan dolayı kutladığını ifade etti.

Ali Eroğlu'nun işaret ettiği hususta oldukça hassas hareket ettiklerini belirten Başkan Tütüncü, bireysel hareket eden yerel yönetimlerle bu konunun çözümlenemeyeceğini, kesin çözüm için belediyelerle sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotosu

===

Bisiklet ekibini Çanakkale'ye uğurladı

BİSİKLET tutkunu 7 arkadaşı ile birlikte Antalya'dan 910 kilometre yol katederek Çanakkaleye'ye ulaşacak Adem Ulaş ve ekibi, Muratpaşa Belediyesi'nden yola çıktı. Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümünde Çanakkale'ye ulaşacak ekibi, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen uğurladı.

Başkan Evcilmen, "Değerli arkadaşlarımı cesaretlerinden dolayı kutluyorum. 3'üncü kez Çanakkale'ye gidecekler. Bu proje birkaç amaç taşımakta. Kurtuluş Savaşı'nı unutmamalıyız ve unutturmamalıyız. Bu açıdan, bu özveriyi çok önemsemekteyim. Bisiklet sporunun gelişimi, gençlere örnek olunması açısından da son derece önemli. Belediyemizden aldıkları bu toprağı Çanakkale'ye götürüp, sembolik de olsa bu anı, manevi duyguları oraya taşıyarak yansıtacaklar. Enerjileri bol olsun, pedalları güçlü olsun güç, kuvvet ve başarı diliyorum" diye konuştu.

Bisiklet ekibinin başı Adem Ulaş ise "Dedelerimiz burada şehit olmuş. Bizler de şehitlerimize vefa borcumuzu ödemek için, zorlu doğa koşullarına rağmen bizim için canlarını vermiş şehitlerimiz için pedal çevirerek 910 kilometre yol katedip Çanakkale'ye ulaşmayı hedefliyoruz. Antalya'dan bu toprağı büyük bir onurla Çanakkale'ye götüreceğiz. Bu özel ve anlamlı çalışmada verdiği destek için de Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'e teşekkür ediyorum" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Uğurlamadan foto

===

Kahkaha attıran oyun

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Antalyalılarla ücretsiz buluşturduğu 'Aşka Olan Meyilim Senin Yüzünden' adlı tiyatro oyunu kahkahaya boğdu. Etkinlik kapsamında İstanbul Komedi Oyuncuları tarafından AKM Aspendos Salonu'nda sahnelenen oyuna ilgi yoğun oldu. Kayra Şenocak'ın yazıp yönettiği oyunda, yine Kayra Şenocak, Özgül Kavruk Seçkin, Ercü Turan ve Zeynep Aydemir rol aldı. Evli çiftlerin, evlilik öncesi ve sonrası değişim süreçlerini, karı-koca ilişkisini ve çiftlerin ruh hallerini komik bir dille anlatan oyun, izleyenlere kahkaha dolu bir akşam yaşattı. Kayra Şenocak, Buket Dereoğlu, Ercü Turan ve Zeynep Aydemir'in performansı, beğeniyle izlendi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Oyundan foto

===

CHP İl Başkanı Kök'ten Mahmutlar ziyareti

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, Alanya'nın Mahmutlar Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyonda tutuklanan Belediye Başkanı Ali Çelik'in ardından yerine belediye başkan vekili seçilen Murat Can'ı makamında ziyaret etti. Devrim Kök ilk olarak CHP Alanya İlçe Teşkilatı'nda partililerle bir araya geldi. Daha sonra Mahmutlar Beldesi'ne geçen Kök, burada Mahmutlar CHP Belde Başkanı Ahmet Asil ve partililerle bir süre sohbet etti.

"SUÇ VARSA KAÇINILMAZDIRö

Gazetecilere açıklamalarda da bulunan Kök, hiçbir demokratik ülkede Türkiye'deki kadar çok gözaltı yaşanmadığını söyledi. CHP'nin, milletvekillerinin dokunulmazlığının kalkması için meclise önerge veren bir parti olduğunu belirten Kök, "Tabi ki bir suç varsa ceza kaçınılmazdır. Biz de bunun arkasında oluruz. Mahkeme tarafından suçluluğu kanıtlanıncaya kadar bir belediye başkanı içerde tutulmamalıdır. Elbette suçu varsa gereği yapılacaktır. Ak Partili hatırı sayılır hiçbir belediye başkanı için bu güne kadar bir dava açılmamıştır" dedi.

'MECLİSTE ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULSUN'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a yönelik de bir saldırı olduğunu dile getiren Kök, "Biz gocunmuyoruz. Çünkü belediye başkanımıza güveniyoruz. Akaydın'ın adı eğri büğrü işlerle hiçbir zaman anılmamıştır. CHP'li İzmir, Antalya ve Eskişehir Büyükşehir Belediye başkanları ve Ak Partili 3 büyükşehir belediyesi olan İstanbul, Kayseri ve Ankara'nın belediye başkanları için mecliste bir araştırma komisyonu oluşturulsun ve bütün başkanların yedi sülalesine kadar araştırılsın. Bakalım kimin sülalesi köşeyi dönmüş, kimin çocuklarının gemicikleri var görelim" diye konuştu.

Mahmutlar Belediye Başkan Vekili Murat Can ise şöyle konuştu: "Son 2 hafta içinde meydana gelen olayların yaşanmasını kimse istemezdi. Bizi üzen olaylardır. Nihayetinde devlet görevi devam etmesi gerekir. Meclis üyesi arkadaşlar lütufta bulundular ve bu göreve beni uygun gördüler. Bu mevkinin şahsı bir iş olmadığını, bir gurup işi olduğunu arkadaşlarla konuştuk. Bana verilen bu görevi layıkı ile yapacağıma inanıyorum."

Teoman ERİŞ/ALANYA,, (DHA)

Foto: Ziyaretlerden - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement