Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.ANTALYA Valisi Ahmet Altıparmak, Uluslararası İslam Dünyası Gazeteci ve Yazarlar Derneği (ULGAYAD) tarafından 'Yılın Valisi' seçildi.

26.04.2013 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Geziden fotolar

===

Altıparmak yılın valisi

ANTALYA Valisi Ahmet Altıparmak, Uluslararası İslam Dünyası Gazeteci ve Yazarlar Derneği (ULGAYAD) tarafından 'Yılın Valisi' seçildi. Vali Altıparmak'a ödülü, Ankara Prof Dr. Necmettin Erbakan Kültür ve Kongre Merkezi'nde ULGAYAD tarafından 2'ncisi düzenlenen 'Yılın Enleri' töreninde verildi.

Vali Altıparmak'ın kentte yürüttüğü projelerden dolayı 'Yılın Valisi' ödülünü aldığı törende, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a 'Yılın Bakanı', Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'e 'Yılın Bakan Yardımcısı', TÜMSİAD ve MÜSİAD'a 'Yılın Sivil Toplum Kuruluşu' ödülü verilirken, 'Onur Ödülü'ne geçen yıl vefat eden şair-yazar Adürrahim Karakoç layık görüldü.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ödül töreninden foto

===

'Bir Yaz Gecesi Rüyası' bitti

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nin (ANDOB), geçen sezon ilk kez sahnelenen ve William Shakespeare'nin ünlü eseri olan 'Bir Yaz Gecesi Rüyası' adlı bale eseri, son kez izlenip, Antalyalılara veda ettİ. Lale Balkan'ın sahneye koyduğu eserde, Nicholae Dohotaru'nun yönettiği orkestra ve koro sanatçıları da, başarılı yorumlarıyla tüm dikkatleri üzerlerine çekmeyi başardı. Koreografisi Mehmet Balkan'a ait 'aşk' ve 'evlilik' temalı eserde, Yunanistan'ın erken dönemlerinde bir düğün çevresinde geçen olaylar konu edildi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Eserden sahne görüntüleri

===

*GÜNLÜ

İlçelerde kesinti var

ANTALYA'nın bazı ilçelerinde 5 Mayıs Pazar günü elektrik kesintisi yapılacak. Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş'den yapılan açıklamada, Pazar günü 06.00-12.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Manavgat ilçe merkezi, Side, Sarılar, Oymapınar, Kızılot, Ilıca, Evrenseki, Çolaklı beldeleri elektriksiz kalacağı bildirildi. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Geleceğin ressamlarına ödül

ÖZEL Medicalpark Hastanesi'nce, 6-11 yaş grubu ilköğretim öğrencileri arasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen 'Gelecek Vadeden Yetenekler' temalı resim yarışmasında, dereceye giren eser sahipleri ödüllendirildi. Yarışmaya, birçok okuldan 250 öğrenci katıldı, resim öğretmenleri, ressam ve hastane yöneticilerinden oluşan juri, Antalya Koleji öğrencisi Özgü Ömür'ün eserini birinci, TED Koleji öğrencisi Deniz Kanan'ın eserini ikinci, İstek Özel Antalya Yeditepe İlkokulu öğrencisi Bumin Ödağacıoğlu'nun eserini de üçüncü ilan etti. Mustafa Kemal Ayanoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Dide Özden'in eseri ise jüri özel ödülüne layık görüldü. Öğrenciler, duygularını, düşüncelerimi, özlemlerini ve hayallerini tuvallere yansıttı.

Hastanede fuayesinde düzenlenen törende, eserleri dereceye giren Özgü Ömür, Deniz Kanan, Bumin Ödağacıoğlu'na ödül olarak şövale, tuval, sulu, kuru kalem, pastel boya ve fırça setleri, Dide Özden'e de bisiklet hediye edildi. Hastane yöneticilerinin ellerinden hediye ve başarı belgelerini alırken gözlerinden mutluluk okunan öğrenciler, boş zamanlarını resim yaparak değerlendirme sözü verdi. Konuşmacılar, geleneksel hale getirilen yarışmaya, önümüzdeki yıl daha fazla çocuğun katılımını sağlayıp, daha fazla hediyelerle ödüllendirileceklerini belirtti. Yetkililer, "Amacımız; eline fırça, boya alıp tuval başına geçen insanı ruhen rahatlatan resim sanatına olan ilgiyi artırıp, çocukların yanında gençlerin, yetişkinlerin de yarışmalara katılımını sağlamak" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrencilere ödülleri verilirken ve toplu görüntü

===

Sivrisineğe karşı toplama istasyonu

ISPARTA Belediyesi Larva Gözlem ve Toplama İstasyonlarını faaliyete geçirdi. Bedelsiz olarak temin edildiği belirtilen sistemler sayesinde 20 gün sonunda her istasyondan alınan istatistikler sayesinde o bölgenin uçkun oranı belirlenecek ve buna göre Temizlik İşleri Müdürlüğü'nce ilaçlama programı uygulanacak.

Larva Gözlem ve Toplama İstasyonları kent genelinde 10 ayrı noktada kuruldu. Kurulan sistem özellikle akşam saatlerinde devreye giriyor ve çevreye turuncu bir ışık yayıyor. Işıkla birlikte uçkunlar için insan nefes ve ter kokusu yayan cihaz, uçkunun bu bölgeye gelmesini sağlıyor. Cihazın yaydığı koku ile birlikte uçkunlar topun içerisine çekiliyor ve uyutuluyor.

20 günün sonunda kurulan istasyonlarda veriler incelenerek o bölgenin uçkun oranı belirleniyor ve buna göre bölgede yapılacak olan ilaçlama programına ışık tutuyor. Sistemin Isparta'da bir ilk olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, halkın daha sağlıklı bir çevrede yaşama için yoğun uğraş verdiklerini kaydetti.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: İstasyon fotoları

===

MYO'dan teşekkür ziyaretleri

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Finike Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Göksel Akpınar ve Müdür Yardımcıları Metehan Yaykaşlı ile Gürcü Kaya, Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, belde belediye başkanları ve Finike Eğitim Vakfı'nı ziyaret etti. Akpınar ve yardımcıları ilk Kaymakam Yakuta'yı ziyaret etti. Yrd. Doç. Dr. Akpınar, MYO'nun yapılmasından bu yana verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Ziyarette, MYO'nun çalışmaları ve mevcut durumu hakkında bilgi veren Akpınar, 2 yeni programın daha açılması için Yükseköğretim Kurumu'na başvurduklarını aktardı. Finike MYO'da kalite odaklı yönetim anlayışıyla bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlendiklerini de anlatan Akpınar, bundan sonra düzenlemeyi düşündükleri etkinliklerde, sivil toplum örgütlerini de yanlarında görmek istediklerini söyledi.

Akpınar ve beraberindekiler daha sonra Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Sahilkent Belde Belediye Başkanı Ömer Çırpar, Turunçova Belde Belediye Başkanı Mehmet Salur, Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç ve Finike Eğitim Vakfı üyelerini ziyaret etti. Akpınar, ziyaretlerinde Kaymakam Yakuta ve belediye başkanlarına teşekkür plaketi verdi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Göksel Akpınar ve ziyaretlerden

===

Başarıya tablet bilgisayar

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası'nda, birinci olan Lykia Satranç Kulübü öğrencilerinden Uğur Can Tay ile üçüncü olan Ülkü Nehir Filiz, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Finike İlçe Temsilcisi Bülent Kontaş'la birlikte Kaymakam Mesut Yakuta'yı makamında ziyaret etti.

Kendi kategorisinde il birincisi Emin Akın İlköğretim Okulu 5'inci sınıf öğrencisi Uğur Can Tay ile il üçüncüsü Atatürk İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi Ülkü Nehir Filiz'i tebrik eden Kaymakam Mesut Yakuta, başarılarının devamını diledi. Satrancın çok elit bir spor olduğunu vurgulayan Kaymakam Yakuta, ilçede satrancın yaygınlaşmasına katkı sağlayan TSF İlçe Temsilcisi Bülent Kontaş'a da teşekkür etti.

Öğrencilerle sohbet sırasında derslerindeki başarılarını da soran Kaymakam Yakuta, öğrencilere, sosyal ve sportif faaliyetlerin yanı sıra eğitimdeki başarıları için disiplinli çalışmalarını ve kitap okumalarını önerdi. Kaymakam Yakuta, ayrıca her iki öğrenciye de başarılarından dolayı tablet bilgisayar hediye edeceğini söyledi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto Kaymakam Yakuta ve derece alan öğrenciler, Bülent Kontaş

===

Bavulda 550 gram esrar ele geçirildi

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde yol kontrolü yapan jandarma ekiplerinin tur otobüsünde yaptığı aramada, bir bavulun içinde 550 gram esrar maddesi ele geçirdi. Beldibi Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Kemer-Beldibi yolunda yol kontrolü yaptı. Kontroller sırasında bir tur otobüsü durduruldu. Otobüste yapılan aramada, Diyarbakır'dan Kemer'e gelen 23 yaşındaki Server Y.,'nin bavulunda 550 gram esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili olarak göz altına alınan Server Y., jandarmadaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Şahsın adliyeye sevk edilirken fotosu - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement