Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.ECZACI Odası Antalya Şubesi yöneticileri Erzurum'a tayini dolayısıyla Vali Dr.

18.05.2013 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Festivalden

===

Eczacılardan valiye ziyaret

ECZACI Odası Antalya Şubesi yöneticileri Erzurum'a tayini dolayısıyla Vali Dr. Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Altıparmak, Antalya'daki görev süresince güzel çalışmalar yapıp önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Vali Altıparmak, Eczacılar Günü'nü de kutladı.

Eczacı Odası Antalya Şubesi Başkanı Eczacı Kerem Zabun, Vali Altıparmak'a yaptıkları tüm çalışmalara verdiği destekler nedeniyle teşekkür etti.Zabun, Antalya'da bulunduğu süre içinde yaptığı önemli projeler nedeniyle Vali Altıparmak'a Antalyalı olarak teşekkürlerini bildirdi.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Konservatuar bayan voleybol takımı, bahar ligi voleybol turnuvasında ikinci oldu.

Konservatuarın sultanları

AKDENİZ Üniversitesi Bahar Şenliği kapsamında düzenlenen 'Bahar Ligi Bayanlar Voleybol Turnuvası' sona erdi. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bayan takımı birinci, Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuarı bayan takımı ikinci, Elmalı Meslek Yüksekokulu bayan takımı üçüncü oldu. Turnuvanın en dikkat çekici takımı unvanına da sahip olan Konservatuar bayan voleybol takımını çalıştıran Öğretim Görevlisi Ramazan Özdoğan, turnuva süresince kısıtlı kadroyla yaptıkları mücadeleler sırasında kendilerini yalnız bırakmayıp, desteklerini esirgemeyen okul idaresine ve konservatuar öğrencilerine teşekkür etti.

Özdoğan, "Sanatın yanında sporda da başarılı olduklarını gösteren sultanlarımıza turnuva boyunca gösterdikleri performans ve mücadeleci ruhları nedeniyle teşekkür ediyorum. Sanat ve sporun birlikte yapılabileceğini gösterdiler" diye konuştu. Kupalarıyla Konservatuar Müdürü Prof. Ayşe Sezer'i ziyaret eden sultanlar, müdürlerine turnuva sırasında verdiği destek için teşekkür edip kupayı okul müzesinde sergilenmek üzere verdi. Prof. Ayşe Sezer, "Öğrencilerimizi spor alanında gösterdikleri başarı nedeniyle kutluyorum. Onlar eğitimini aldıkları branşlarda da başarılılar. Spordaki başarıları da bunun göstergesi. Sanatçının her alanda olduğu gibi sporda da başarılar elde edebildiğini gösterdiler. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

ANTGİAD üyeleri 10 milyona ulaştı, yeni hedef 20 milyon

ANTALYA Genç İşadamları Derneği'nin bu yıl ikincisi düzenlenen Ticaret Zirvesi ile üyeler arasındaki ticaret hacminin 20 milyon liraya çıkarılması hedefleniyor. Genç patronların birbiri arasındaki alışverişlerde uygulanan indirimlerden firmaların çalışanları da yararlanabilecek. Antalya Genç İşadamları Derneği (ANTGİAD) üyeleri arasındaki ticari işbirliklerinin artırılması amacıyla geçen yıl başlatılan Ticaret Zirvesi bu yıl ikinci kez düzenlendi.

Harrington Park Hotel'deki zirvede ANTGİAD üyesi firma sahipleri ve çalışanları katıldı. İkili iş görüşmelerinin gün boyu sürdüğü zirvenin ilkinde 10 milyon liralık üyeler arası ticaret hacmine ulaşan ANTGİAD, bu yıl rakamın 20 milyon dolara yükseltilmesini hedefliyor. Üye sayılarının 120 olduğunu belirten ANTGİAD Başkanı Mustafa Alanyalı, tarım, turizm, sanayi, sağlık, inşaat gibi hemen hemen her sektörde faaliyet gösteren üyeleri olduğunu ve bu üyeler arasındaki ticari iş.birliklerinin artması amacıyla bur zirvelerin gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Geçen yılki zirve sonrasında yıl boyunca sürdürülen faaliyetlerle üyeler arasındaki ticaret hacminin 10 milyon liranın üzerine çıktığını anlatan ANTGİAD Başkanı Mustafa Alanyalı, bu yıl ise ikincisi yapılan zirve ve devamındaki görüşmeler neticesinde üyeler arasındaki ticaret hacminin en az 20 milyon lirayı bulmasını hedeflediklerini dile getirdi.

ÜYELER VE ÇALIŞANLARINA İNDİRİM

ANTGİAD üşesi firmaların diğer üye firmalara yönelik yüzde 10-30 arasında özel indirimler uyguladığını da belirten Alanyalı, bu yıldan itibaren bu indirimlerin sadece firmalar arasındaki alışverişleri kapsamayacağını, aynı zamanda bu firmalarda çalışanlar için de uygulanacağını kaydetti. Alanyalı, ticaret zirvesinin üçüncü yıldan itibarense Isparta ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki genç işadamları derneklerini de kapsayacağını açıkladı. Alanyalı, Antalya'daki diğer işadamları dernekleriyle bu konuda işbirliği için biraraya gelineceğini dile getirdi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: İşadamları ve görüşmelerden

===

Çelik 'Ağa'ya 159 yıl isteniyor

ALANYA'nın Mahmutlar Belde Belediye Başkanı CHP'li Ali Çelik'in de aralarında bulunduğu 42 kişinin yargılandığı davanın iddianamesi hazırlandı. Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, 'suç örgütü lideri' olmakla suçlanan ve 'Ağa' lakabıyla hitap edilen Belediye Başkan Ali Çelik hakkında 159 yıl hapis cezası isteniyor. Diğer sanıklar hakkında da 22 yıldan 159 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Suç örgütü kurarak yönetmek, üye olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet, zimmet, mal varlığı değerlerini aklamak, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık' iddialarıyla başlattığı soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Ali Çelik, meclis üyeleri CHP'li Hasan Kısa, MHP'li Mehmet Çatal ile birlikte toplam 42 kişi hakkında hazırladığı 320 sayfalık iddianameyi mahkemeye sundu. İddianame, Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Aralarında Başkan Çelik'in de bulunduğu 14'ü tutuklu 42 sanığın yargılanmasına 25 Haziran'da başlanacak.

ÖRGÜT LİDERİ ALİ ÇELİK

İddianamede, Başkan Çelik'in haksız kazanç elde etmek maksadıyla kurulan örgütün lideri olduğu iddia edildi. İddianamede, Başkan Çelik'in Belediye Başkanı olması nedeniyle gerek nüfusunu kullanarak, gerekse suç örgütü yönetici ve üyelerine verdiği talimatlarla rüşvet, zimmet, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama, ihaleye fesat karıştırma, nitelikli dolandırıcılık suçlarının işlenmesine öncülük yaptığı iddia ediliyor.

LAKABI 'AĞA'

İddianamede, Başkan Çelik'in, işlenen suçlarda özellikle Mahmutlar Belediyesi ile hukuki bir bağı bulunmayan örgüt yöneticileri Suat G., Emre Ö., Nermin S., Sabri A., ve diğer örgüt üyelerine talimat vererek örgütü yönettiği, meydana gelen olaylarda ise genellikle kendisinin geri planda kalarak faaliyetlerini maskelediği, diğer örgüt yöneticilerinin ön planda olmasını sağladığı kaydedildi. Hakkında 159 yıla kadar hapis cezası istenen Başkan Çelik'e, diğer şüphelilerin 'Ağa' lakabıyla hitap ettiği belirtildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Ali Çelik

===

Kursiyerler hünerlerini sergiledi

FİNİKE Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından Hasyurt Beldesi'nde el sanatları, giyim ve makine nakışlarından oluşan karma sergi açıldı. HEM kurslarına giden kursiyerlerin yaptığı eserlerin sergilendiği sergiyi, Kaymakam Mesut Yakuta, Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç, Turunçova Belediye Başkanı Mehmet Salur, Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, Milli Eğitim Müdürü Hızır Güneş, Halk Eğitim Müdürü Cahit Doğan ve vatandaşlar gezdi.

Sergi hakkında davetlilere bilgi veren HEM Müdürü Cahit Doğan, 2012-2013 öğretim yılında ilçe merkezi beldeler ve köylerde toplamda 105 kurs açıldığını kaydetti. Hasyurt Beldesi'nde ise 3'ü mesleki, 8'i sosyal ve kültürel olmak üzere 11 kurs açıldığını belirten Doğan, 193 kursiyerin eğitim gördüğünü söyledi.

Doğan, kursların, insanların sosyal ve kültürel anlamda gelişmesini sağlamak, onlara bilgi ve beceri kazandırmak, okuma yazma bilmeyenlere okumayı yazmayı öğretmek, eksik kalan eğitimlerini tamamlamalarına katkı sağlamak olarak açıkladı. Konuşmaların ardından düzenlenen halk oyunları gösterilerinden sonra kursiyerlere belgeleri verildi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: belge dağıtım töreni ve sergi alanından fotoğraflar

===

Tyche Tapınağı açıldı

MANAVGAT'ın Side Beldesi'nde restore edilen Tyche Tapınağı, Vali Ahmet Altıparmak tarafından törenle açıldı. Törene Vali Altıparmak'ın yanı sıra Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve davetliler katıldı. Törende konuşan Vali Altıparmak, "İnanılmaz bir mirasa sahibiz. Önemli olan bunları gün yüzüne çıkarmak" dedi.

Toprakta bulunan her şeyin sahiplenilmesi gerektiğini kaydeden Vali Altıparmak, Tyche Tapınağı'nın etrafında bazı yıkık yerlerin bulunduğunu söyledi. Bölgede çok fazla tarihi eser olduğunu ve hepsini etap etap restore edileceğini vurgulayan Vali Altıparmak, "Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, benim karşıma hep uygulanabilir projelerle geldi. Kendisini belediye başkanı olarak seçtikleri için Sidelileri de tebrik ederim" dedi.

Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar ise Tyche Tapınağı'nın ayağa kaldırılmasında kendilerine büyük destek veren Vali Altıparmak ve diğer kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Tapınağın restorasyonunun 938 bin TL'ye mal olduğuna değinen Başkan Uçar, "Bunun bir kısmını Tarihi Kentler Birliği bir kısmını da hayırsever işadamı İnan Kıraç karşıladı. Kalan bütçeyi belediyenin kaynaklarından kullandık" dedi.

Side'nin Koruma İmar Planı'nın Antalya Bölge Koruma Kurulu tarafından onaylandığını işaret eden Başkan Uçar, "Plan şu anda bakanlıkta oradan da onay gelirse yeni imar planıyla beldede hem arkeoloji hem de sivil mimari korunacak" dedi

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Side'de kalıcı merkez oluşturacaklarını söyledi.

Kazı çalışmaları için 3 senedir Side'de olduklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Davut Aydın, "Bundan sonra Side kazılar 12 ay devam edecek. Bizim burada 12 ay kalarak Side'yi ayağa kaldırmamız boynumuzun borcudur" diye konuştu. Konuşmaların ardından tapınağın açılışı yapıldı. Açılıştan sonra Vali Altıparmak, Evrenseki'de belediye tarafından yaptırılan kültür evini de ziyaret etti. Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, kültür evindeki eserler hakkında Vali Altıparmak'a bilgi verdi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Açılıştan

===

SDÜ'de en iyiler ödüllendirildi

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) 16'ncı Uluslararası Bilim ve Bahar Şenliği kapsamında düzenlenen ödüllü proje yarışmaları sonuçlandı. Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'ndeki ödül törenine Isparta Valisi Memduh Oğuz, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile öğrenciler katıldı. 24 kategoride 82 kişinin ödül aldığı törende konuşan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Türkiye'nin 21. yüzyıl vizyonu perspektifinde bilimsel gelişmelere bağlı olarak teknolojik gelişmelerle sektörlerin ayağa kaldırılmasının amaçlandığı bu tür proje ortamlarının üniversitenin temel misyonu olduğunu iletti.

Üretilen çalışmaların mutlaka sergilenmesi ve değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden İbicioğlu, "Projeler tozlu raflarda kalıyorlarsa, değer üretmiyorsa o zaman bir sorun vardır. İşte SDÜ olarak son iki yıldır sanayicileri, işadamlarını, farklı meslek gruplarını akademisyenle buluşturan bu bilim şenliğinde projeler sergileniyor. Bu projelere farklı sektörlerden işadamları, proje sahiplerine ortaklık teklif ediyor ya da satın alıyor" dedi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Bilim ve Bahar Şenliği etkinlikleri kapsamında bilim ve teknoloji, güzel sanatlar, spor, sosyal, kültürel ve girişimcilik alanında toplam 24 kategoride dereceye giren 82 kişiye para ve teşvik ödülü verildi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Ödül töreninden

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement