Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Konferansları Dizisi'nin 23'üncü toplantısına katıldı.

21.05.2013 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Baki Çınar ve diğer yöneticiler

===

Akaydın, öğrencilere 'Bütünşehir'i anlattı

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Konferansları Dizisi'nin 23'üncü toplantısına katıldı. Başkan Mustafa Akaydın, 6360 Sayılı Yasa'ya göre Büyükşehir Belediye Yöntemleri ve Kentsel Dönüşüm Uygulamaları hakkında öğrencilere bilgi verdi.

YÖNETİMDE CİDDİ DEĞİŞİKLİKLER

Son aylarda Türkiye'de çok ciddi yasalar çıktığını belirten Akaydın, "Bütünşehir, kentsel dönüşüm, afet, yabancılara mülk edinme ve 2B yasası hepsi birbirini yakından ilgilendiriyor. Şu dönemde en önemli yasa Bütünşehir Yasası'dır. Bu yasa Anayasa'ya aykırı olmasına rağmen çıktı. Türkiye'nin yönetiminde radikal değişiklikler yapılıyor. Yerel yönetimlerin yüzde 53'ü, İl Özel İdaresi'nin yüzde 30'u ve köy idarelerinin yarısı kapatılıyor. Yerelleşme belediyelerin kapatılmasıyla olmaz. Fransa'da 36 bin belediye var. Side ve Kalkan gibi belediyeler kapatılıyor. Böyle kararlar alınırken referandum yapılmalıdır. Ancak hiç de böyle olmadı" diye konuştu.

ALAN BÜYÜYOR

Bu yasayı çıkartanların İstanbul ve Kocaeli örneklerini verdiğini dile getiren Akaydın, şunları söyledi: "İstanbul ve Kocaeli'de başarı sağlanmış mıdır? Bu bilinmiyor. Antalya Türkiye'de yüzölçümü en büyük 5 ilden biridir. Antalya'nın batısı ile doğusu arasında 640 kilometrelik mesafe var. Antalya, İstanbul ve Kocaeli'nin 2.5 kat büyüklüğünde bir yüzölçüme sahip. Bu yasa ile iktidarın siyasi olarak sahip olamadığı İzmir, Antalya, Eskişehir, Manisa ve Balıkesir gibi illerin yönetimini alma düşüncesi vardır."

VALİLERE YETKİ VERİLİYOR

Başkan Akaydın, yasa ile valilere bazı örtülü hakların da verildiğine dikkat çekerek şöyle konuştu: "Vali başkanlığında, kamu yatırımlarını izleme ve koordinasyon kurulu kurulacak. Uluslararası projeler vali onayından sonra devreye girecek. Vali yerel yönetim projelerinde usule uygun davranılmadığı bahanesi ile reysen Büyükşehir bütçesinde yatırımlara el atabilecek. Halkın oylarıyla seçtiği insanların alacağı kararlara, atanmış kişiler müdahale ederse, bu nasıl bir yerelleşme olur, anlamak zor."

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE HALK DİKKATE ALINMALI

Kamu yönetimi öğrencilerine kentsel dönüşümü de anlatan Mustafa Akaydın, şu bilgileri verdi: "Kentsel dönüşümle birlikte kapitalizm şehirlerin dokusunu bozdu. İstanbul, Ankara ve Antalya gibi şehirlerde bunu görmek mümkün. Artık devlet birçok yeri kentsel dönüşüm alanı ilan edebiliyor. Biz Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak Kepez ve Santral mahallelerinde bir kentsel dönüşüm yaptık. Ancak halkın isteği doğrultusunda yaptık. Bir referandum yaparak vatandaşın isteklerini dikkate aldık."

ANTALYA, (DHA)

Foto: Konferanstan foto

===

Kamyon çetesine 8 tutuklama

ANTALYA'da aynı marka kamyonları çalarak başka illerde şasi numaralarını değiştirip satan ya da parçalayan çetenin 8 üyesi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Asayiş Şube Müdürlüğü, Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekiplerinin 4 ay süren fiziki ve teknik çalışmasının ardından 4 ilde gözaltına alınan V.T.(50), R.C.(29), Ü.Y.(42), Ü.Y.(41), F.A.(25), S.H.(43), E.B.(36) ve H.B'nin(55), Antalya'dan 3, Denizli'den 2, Burdur, Ankara, Karaman ve Afyon'dan birer kamyon çaldıkları belirlendi.

Şüphelilerin sorgularında, İzmir ve Kütahya'daki depolarına getirdikleri araçları, şasi numaralarını değiştirerek sattıkları ya da parçaladıkları belirlendi. Şüphelilerin çaldıkları kamyonları depolarına getirmeden önce aynı marka ve renkteki kamyonların plakalarını taktıkları, bu sayede trafik kontrolünden sorunsuz geçtikleri öğrenildi. İşlemleri tamamlanan 8 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken firar olan O.K'nin (36) yakalanması için çalışmaların sürdüğü açıklandı.

Akif ARICI/ANTALYA, (DHA)

Foto: Çete üyeleri adliyeye çıkartılırken

===

Engellilere özel saha

ENGELLİLER Parkı içerisinde yapılan yeni oyun sahası, geniş katılımlı törenle açıldı. Aktif Engelliler Spor Külübü'nü ziyaretinde bocce sahası isteğini değerlendiren Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, engelliler için yeni bir projeyi hayatı geçirdi. Elle atılan toplarla 15 metrelik bir alanda oynanan oyun için özel yapılan sahanın açılışını, ilk topu atan Evcilmen yaptı.

Engelli, zihinsel engelli ve herhangi bir engeli olmayan herkesin birlikte oyun oynamasına fırsat tanıyan spor dalı için açılan saha, törenle hizmete sunuldu. Açılışta Muratpaşa Belediyesi yönetimi ile Türkiye Sakatlar Derneği, Altı Nokta Körler Derneği, Kent Konseyi gibi çok sayıda kuruluştan katılımcı arasında kısa bir turnuva düzenlendi.

Yusuf TÜRKÖZÜ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Açılıştan fotolar

===

Trafo patladı, mahalle elektriksiz kaldı

ANTALYA'nın Kepez İlçesi Gülveren Mahallesi'nde TEİAŞ'a ait bir trafoda meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangın nedeniyle mahalle karanlığa gömüldü. Aşırı yükten meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangını söndürmek için bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın kısa sürede söndürülürken, mahallenin büyük bölümü elektriksiz kaldı. Ekipler, kullanılamaz hale gelen trafonun yerine başka bir trafo yerleştirmek ve kente yedek hat üzerinden enerji verilmesi için çalışma başlattı.

Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

AGİD'den çok özel gece

ANTALYA Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) İş Kadınları Komisyonu'nun Hotel Su'da düzenlediği 'Haydi Antalya Çocuklar için Bir Daha' organizasyonu, büyük yankı getirdi. AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, programda yaptığı konuşmada, kimsesiz çocuklar için yapılan evler sayesinde Çocuk Esirgeme Kurumu'nda hiçbir çocuk kalmadığını, bu nedenle organizasyonun önemli olduğunu dile getirdi.

Gecede yapılan bağışlar sonrasında elde edilen 46 bin 500 lira, Sosyal Hizmetler Çocuk Evi Projesi'ne ve HAMLEDER'e bağışlandı. AGİD İş Kadınları Komisyonu tarafından hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesine destek verenlere, Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam tarafından plaket verildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Geceden fotolar

===

Her yaşta süt için

ANTALYA Yaşam Hastanesi Diyetisyeni Mine Şatana, sütün insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerine değinerek, "Süt, yaşamın her evresinde birçok besin ögesi için iyi bir kaynaktır" dedi. Dyt. Mine Şatana, 21 Mayıs Dünya Süt Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, sütün hayatımızın her döneminde önemli bir besin kaynağı olduğunu dile getirdi.

Gebe ve emziklilik, çocukluk ya da yaşlılık çağlarında ihtiyaç olan kalsiyumun önemli bir kısmını süt ve ürünlerinden karşıladığımızı söyleyen Şatana, "Büyüme ve gelişme için ihtiyaç olan protein, kalsiyum, fosfor, A ve B vitaminleri açısından iyi bir kaynaktır. Vücudun ihtiyacı olan süt miktarı, yaş ve cinsiyete göre farklılık gösterir. Ancak dünya ortalamasına baktığımızda süt tüketiminin çok az olduğu görülmektedir" dedi.

Sütün, yaşamın hangi evrelerinde ne kadar tüketilmesi gerektiği üzerine açıklama yapan Şatana, şöyle devam etti: "Yetişkin kişilerin günde 2 su bardağı, çocukların ve gelişme çağındakilerin, emzikliler ile menopoz dönemindeki kadınların ise 3-4 su bardağı kadar süt veya yoğurt tüketmesi gerekmektedir. Yeteri kadar süt ve süt ürünü tüketilmediği takdirde boy uzaması ve kemik gelişimi istenilen seviyelere ulaşamayabilir. Süt, karbonhidrat, protein ve yağı bir arada içeren ender besin maddelerinden biridir."

ANTALYA, (DHA)

Foto: Diyetisyen Mine Şatana

===

Dev turizm şirketi tam kadro Alanya'da

İSKANDİNAV pazarının en büyük tur operatörlerinden Thomas Cook Northern Europe'nin 11 yönetim kurulu üyesi Alanya'ya geldi. Akdeniz ve Ege bölgelerinde yaz sezonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunmak için Türkiye'ye gelen Thomas Cook Northern Europe Yönetim Kurulu Üyesi Gustaf König, Lars Löfgren, Svend Erik Nielsen, Peter Grandell, Margaretha Bremar, Christian Grönli, Jan Vendelbo, Torben Östergaard, Eva Palm, Björne Sandström ve Ake Björk için Villa Moon Flower Apart Otel'de kokteyl verildi.

HEDEF 500 BİN TURİST

Bastıyalı Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bastıyalı, Thomas Cook Northern Europe yönetiminin ilk kez tam kadro bölgeye geldiğini söyledi. Bölgedeki ziyaretlerin Alanya'dan başladığını belirten Bastıyalı, "Daha önce ayrı ayrı geliyorlardı. Tam kadro gelmeleri, bölgeye verilen önemi gösteriyor. Alanya'dan sonra Side ve Bodrum'a da gidecekler. Thomas Cook Northern Europe'nin ticari direktörü Gustav König'e 5 yıl önce, yılda 250 bin turist getireceğimizin sözünü vermiştim. Bu rakama ulaştık. Şimdi hedef 500 bin. Yakın zamanda bunu da yakalayacağız" dedi.

GAZİPAŞA'YA HENÜZ İZİN ÇIKMADI

Gazipaşa Havalimanı'nın uluslararası uçuşlara açılmasıyla birlikte Antalya'ya gelen yabancı turistlerin Alanya'da kalacakları otellere transfer sürelerinin 2 saatten 30 dakikaya indiğini kaydeden Bastıyalı, "Şu anda Scandinavian Airlines System'in (SAS) 5 uçağı Gazipaşa Havalimanı'na iniyor. Thomas Cook Airlines'in uçaklarının da inmesi için bir girişim oldu ancak henüz izin alınamamış. Ama bunun üzerine çalışılıyor. Gazipaşa'ya büyük gövdeli uçakların inememesi büyük bir handikap" dedi.

Günümüzde büyük gövdeli uçakların kullanıldığına dikkati çeken Bastıyalı, "Buna rağmen şu anda kullanılan uçak tiplerinin yüzde 50'si bu havalimanına inebiliyor. Bu bir süre işimizi görecek ancak uzun vadede yetersiz kalacaktır" diye konuştu. Thomas Cook Northern Europe'nin ticari direktörü Gustav König ve kıtalararası CEO'su Lars Löfgren ise Alanya'da olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Kokteyle, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da katıldı.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Kokteylden fotolar, Mehmet Bastıyalı, Gustav König, Lars Löfgren

===

Balkondan düşerek öldü

ALANYA'da orturduğu apartmanın 5'inci katındaki dairesinin balkonundan düşen 48 yaşındaki Belgin Ünal, yaşamını yitirdi. Saray Mahallesi Damlataş Caddesi'ndeki 5 katlı apartmanın son katında oturan Belgin Ünal, henüz belirlenemeyen bir nedenle balkondan düştü. Beton zemine düşen Ünal, için sağlık ekiplerinden yardım istendi. Yaşamını yitirdiği belirlenen Ünal'ın cenazesi, polisin incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Alanya Belediyesi Mezarlığı Morgu'na gönderildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Fotosuz

===

Manavgat Irmağı'nda bir ilk

GENÇLİK Haftası kutlamaları kapsamında Manavgat Geçlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Manavgat Doğa Kültür ve Spor Kulübü Derneği(MADOKS) tarafından Manavgat Irmağı'nda kano gösterisi yapıldı. Zeynel Şenol Köprüsü'nden başlayan kano turu, Hisar Kalesi'nde sona erdi. Konolara startı Kaymakam Emir Osman Bulgurlu verdi. Renkli görüntülere sahne olan etkinliğe vatandaşlar ve turistler ilgi gösterdi.

Kaymakam Bulgurlu, etkinliğin Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında yapıldığını vurguladı. Manavgat halkının sahip çıkması durumunda ırmakta kano sporunun süreklilik kazanacağına vurgu yapan Bulgurlu, "Manavgat Irmağı'nda su sporları yapılması için hukuki zemini hazırladık. Halkımız sahip çıkarsa kano hem sportif anlamda hem de alternatif turizm açısından önemli bir aktivite olacak" dedi.

İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muammer Sarıdemir ise kano sporunun Manavgat turizmine önemli katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Manavgat Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ayhan Rüzgar ise aktivitenin Manavgat'ta su sporlarının gelişmesine dikkat çekmek için önem taşıdığını anlattı. Doğa Sporları Kulübü olarak 10 yıldır pek çok faaliyet yaptıklarını vurgulayan Rüzgar, ilk kez ırmakta kano turu yaptıklarını söyledi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Kano turu

===

Türk ve Gürcü öğrencilerden karma sergi

ALANYA'da Gürcü ve Türk öğrencilerin yaptığı resimler Alanya Kültür Merkezi'nde sergilendi. Barbaros Azakoğlu İlköğretim Okulu ve Gürcistan Güzel Sanatlar Akademisi'nden 5 ile 15 yaş arası 100 öğrencinin yaptığı resimler 2 gün ziyarete açık kalacak. Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) ile Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi'nin desteğiyle açılan sergide 300 eser yer alıyor.

Sergi açılışında konuşan Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, serginin Alanya'da açılmasının kendileri için gurur verici olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

ARDİD Başkanı Anjelika Anzhela ise karma resim sergisiyle kültürler arasındaki benzerlikleri ortaya çıkarmak istediklerini kaydederek, "Kardeşliği pekiştiren bu sergimizle 2 ülke arasındaki kültürel diyalog ve birliktelik daha da gelişecek" dedi.

Konuşmaların ardından davetliler sergiyi gezdi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: sergi açılışından

===

Kumluca'da bisiklet turu

KUMLUCA Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında bisiklet turu düzenledi. Renkli görüntülere sahne olan bisiklet turuna aralarında Kaymakam Salih Işık, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Osman Koşar, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Koca'nın da bulunduğu 120 kişi katıldı.

Kumluca Belediyesi dün saat 18.00'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Koca'nın komutuyla pedala basan bisikletçiler, Halil Çıvgın Caddesi'nden çıkış yaparak Ahmet Aliağa Bulvarı güzergahını takip ederek Kumluca Belediyesi Gün-Ay Sahil Tesisleri'nde turu sonlandırdı. Etkinliğin Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlendiğini anlatan Koca, amaçlarının halka sporu ve bisikleti sevdirmek olduğunu söyledi.

Kumluca'da ilk defa böyle bir etkinlik düzenlediklerini hatırlatan Koca, "Yyoğun bir katılım oldu. Bisiklete binmek bir gelenek, kültürdür. Biz de bu kültürü yaşatmaya, canlandırmaya çalışıyoruz. Amacımız bisikleti sadece spor amaçlı değil insanların işe, okula giderken ulaşım aracı olarak kullanmasını sağlamak. Bisiklet dünyada kullanılan en ucuz ve en çevreci araçtır" diye konuştu.

Bisiklet turuna katılan gençlerden Kumluca Bisiklet Sevenler Grubu(KUMBİS) üyesi Sedat Erdoğan da spor dalları içerisinde bisikletin ucuz ve herkesin yapabileceği bir spor dalı olduğunu belirterek herkesi bisiklet kullanmaya davet etti.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Bisiklet tutu

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement