Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Güncel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.ISPARTA Belediyesi tarafından düzenlenen 13'üncü Uluslararası Gül Festivali başladı.

08.06.2013 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Mezuniyet töreninden fotolar

===

Isparta Gül Festivali'yle renklendi

ISPARTA Belediyesi tarafından düzenlenen 13'üncü Uluslararası Gül Festivali başladı. Festival, belediye hizmet binası önünden yürüyüşle başladı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Isparta Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, sivil toplum kurumlarının temsilcileri ve vatandaşların katıldığı yürüyüş, Hükümet Meydanı'nda sona erdi. Yürüyüş sırasında belediye personeli yürüyüşe katılanların üzerine gül yaprakları attı.

Isparta Valisi Memduh Oğuz ve Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından festival dolayısıyla Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Oğuz, Başkan Günaydın ile beraberindekiler, Kaymak Kapı Meydanı'ndaki tören alanına geçti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın burada yaptığı konuşmada, halkın festivalini kutladı ve yatırımlarını anlattı.

Konuşmaların ardından kortej geçişi mehter takımının gösterisiyle başladı. Kortejde açılan 1 kilometre uzunluğundaki Türk bayrağı ilgi odağı oldu. Halk bayrağı taşıyanları ayakta alkışlayarak selamladı. Bayrağı taşıyanlar 'Şehitler ölmez vatan bölünmez. Ne mutlu Türküm diyene' şeklinde slogan attı. Kortej geçişi sırasında bazı dans grupları gösteri yaparken, atlı gruplar ise ilgi odağı oldu. 3 gün sürecek festival, Cumhuriyet Caddesi'nde stantların açılışıyla devam etti.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, 7'nci dönem mezunları için tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Gazi Atatürk Stadı'nda devam eden törene, Vali Nurettin Yılmaz, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ümit Saltaş, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Emniyet Müdürü Abdülkerim Polat, İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Ekici ve öğrenci aileleri katıldı.

Törende konuşan MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, 2006 yılında kurulan MAKÜ'nün bugün itibariyle 18 bin 161 öğrenci, 585 akademik personel, 594'ü idari olmak üzere 1179 çalışanıyla büyük bir aile olduğunu söyledi. Ülkenin kritik günler geçirdiği şu günlerde bazı tavsiyeleri olacağını belirten Saatcı, "Genç nüfusumuzun heyecanını anlıyoruz. Ancak sağlıklı demokrasinin vurup kırarak, yakarak yıkarak gerçekleşmeyeceğini biliyoruz. Sağlıklı bir demokrasinin konuşarak, uzlaşarak sağlanabileceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Törende MAKÜ Fen Edebiyat Fakültesi bölüm birincisi Ceyda Canoluk tarafından yaş kütüğüne dönem plaketi çakıldı ve dereceye giren öğrencilere belgeleri verildi. Tören, şarkılar eşliğinde öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla sona erdi.

Mesut MADAN/BURDUR,

Foto: Tanıtımdan, Esra Yiğit Aş, palyaço

===

Uyuşturucu satıcılarına ceza yağdı

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde piyasaya uyuşturucu sürmeye çalışırken yakalanan 3 kişi, 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Alanya'da esrar sattığı iddiasıyla 2'si tutuklu 3 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması yapıldı. Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanıklar i.Ö., Y.B. ile tutuksuz sanık S.E. son savunmalarını yaptı. Sanık savunmalarının ardından mahkeme başkanı Necdet Vural kararı açıkladı.

Mahkeme heyeti, sanıkları uyuşturucu ticareti yapmak suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca sanıklara 10'ar bin lira para cezası verdi. Tutuksuz sanık S.E. de tutuklanarak Alanya L tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi. Polis, 9 Nisan 2013'de şehir merkezi girişinde yaptığı aramada İ.Ö, Y.B, ve S.E'nin bulunduğu otomobilde 43 kilo esrar ele geçirmişti.

Özgür YILMAZ/ALANYA,

Foto: Etkinliğe katılan vatandaşlar ve belediye başkanı

===

Mahkumlar Belediye işçisi oldu

ALANYA L Tipi Kapalı ve Açık Ceza infaz Kurumu'nda açık kısmında kalan 25 hükümlü, Mahmutlar Beledisi'nde temizlik işçisi olarak çalışmaya başladı. Tutum ve davranışlarındaki olumlu gelişmeler dolayısıyla iyi hal uygulamasından yararlanan 25 hükümlünün belediyede çalışması için Ceza infaz Kurumu Müdürü Sabri Karataş ve Mahmutlar Belediye Başkan Vekili Murat Can arasında protokol imzalandı.

Sabah cezaevinden belediyeye gelen hükümlüler, diğer işçilerle birlikte beldede sahil ve çevre temizliği, yol bakım ve onarım işlerinde çalışıyor. Mahkumlar, çalışma azimleriyle dikkati çekiyor. Hükümlüler tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Sabri Karataş, kurum olarak Alanya Adliyesi kafeteryasının işletilmesi ve adliyenin temizlik işlerinin yapılmasına devam ettiklerini söyledi.

Daha önce sahil ve Dim Çayı kenarının temizlenmesi, Alanya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nün temizlik işlerinin yapılmasında mahkumların çalıştığını kaydeden Karataş, "Mahkumlar layıkıyla daha önceki işleri yerine getirdiği için işveren ve halktan olumlu tepkiler geldi. Mahmut Belediyesi ile protokol yaptık. Çalışmalar hükümlüleri motive edip, sosyal hayata uyumlarını kolaylaştırmakta. Boş oturmak yerine ülke ekonomisine katkıda bulunarak vatandaşlık görevlerini yerine getiriyorlar" dedi.

Karataş, mahkumların sigortalarının yapıldığını, hizmetlerinin karşılığında günlük 6,25 lira yevmiye aldığını söyledi. Mahmutlar Belediye Başkan Vekili Murat Can ise, "Belde temizlik ve bakım işleri için personel ihtiyacı vardı. Bu konuda ceza infaz kumruyla yaptığımız protokolle eksikliği giderdik. Hem beldemiz hizmet alıyor hem de mahkumlar yaptıkları iş karşılığı para kazanıp diğer işçiler gibi yaşamlarını sürdürüyor" dedi.

Özgür YILMAZ/ALANYA üyesi bir grup fidan dikti. Tepe Mahallesi'nde Alanya Belediyesi'nin tahsis ettiği alana harnup fidanı diken grup, fidanlara can suyu verdi.

Alana 50 harnup fidanı diken grup adına açıklama yapan Ulaş Albayrak, "Süren eylemleri daha renkli ve etkili hale getirmek için çeşitli girişimlerde bulunuyoruz. Fidan dikme projesi de bunlardan biri. Çok fazla katılım oldu. Olaylar sırasında yaşamını yitiren komiser Mustafa Sarı ve Abdullah Can Cömert için de birer fidan diktik. Onların yeşermesini bekleyeceğiz" dedi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, Gürcistanlı C.M.

Fotosuz - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.


Advertisement