Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Güncel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Op.Dr.Foto.Foto.

11.06.2013 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Op. Dr. Zeki Salar iles Şefika Yıldırım

===

Elmalı MYO'da coşkulu mezuniyet

AKDENİZ Üniversitesi

Foto: Törenden foto

===

AKÜ MYO 1070 mezun verdi

AFYON Kocatepe Üniversitesi

Foto: Mezuniyetten fotolar

===

Kaçak sigara operasyonu

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, polisin ihbar üzerine denetim yaptığı 6 markette, 3 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi. Alanya Emniyet Müdürlüğü, ihbar üzerine şehir merkezindeki marketlerde gümrük kaçağı sigara araması yaptı. Aramalarda, çeşitli markalarda 3 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi. Söz konusu 6 marketin sahipleri hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na göre işlem yapıldı. Şüpheliler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Özgür YILMAZ/ALANYA,

Foto: Mezuniyet töreninden

===

Otomobil kamyona çarptı

GAZİPAŞA İlçesi'nde, ana yolda sürücünün kontrolünü kaybettiği otomobil kamyona çarptı. Kaza, dün saat 22.00 sıralarında D-400 Antalya-Mersin Karayolu Sanayi Kavşağı'nda meydana geldi. Mersin istikametinden Antalya'ya seyreden Mehmet Dilber idaresindeki 33 ZN 501 plakalı kamyona, sanayi kavşağından ana yola kontrolsüz olarak çıkan Akgül Toksöz yönetimindeki 07 UG 801 plakalı otomobil çarptı. Kazada otomobilin ön kısmında hasar oluştu. Otomobil sürücüsü Akgül Toksöz'ün 1.62 promil alkollü olduğu belirlendi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,

Foto: Ünal Olcar'ın hastane fotosu

===

Otomobil bisiklete çarptı

ISPARTA'nın Şarkikaraağaç İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında 62 yaşındaki Ali Pekuz yaralandı. Ulvi Kale Mahallesi Hastane Caddesi'nde seyreden 50 yaşındaki Mevlüt Bülbül'un kullandığı 07 EHZ 33 plakalı otomobil, saat 14.00 sıralarında aniden önüne çıkan 62 yaşındaki Ali Pekuz'un kullandığı elektrikli bisiklete çarptı.

Başında kask bulunmayan Pekuz, çarpmanın şiddetiyle yola savruldu. Başına aldığı darbe sonucu yaralanan Ali Pekuz için sağlık görevlilerinden yardım istendi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Pekuz, ambulansla Şarkikaraağaç Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Kazadan yara almadan kurtulan otomobil sürücüsü Mevlüt Bülbül ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Hasan UĞUR/ŞARKİKARAAĞAÇ, Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ilde birlik ve beraberliği oluşturmak için çalışmalara başladıklarını, ayrıca ildeki yeni projeler için Ankara'da görüşmeler yapılacağını söyledi. ITSO Başkanı Başdeğirmen, ildeki ekonomik sorunların çözümü noktasında birlikte harekete ihtiyaç duyulduğunu ve bunun için çalışmalara başladıklarını anlattı. Basına da önemli görevler düştüğünü kaydeden Başdeğirmen, "Artık seçim bitti. 'Bu oldu şu oldu sen şu taraftaydın' anlayışı bitmeli. Isparta'nın gelişmesi için ne yapılması gerekiyorsa oturup konuşmak zorundayız" dedi.

MESLEK LİSESİ VE HİZMET BİNASI ÖNCELİK

Başdeğirmen, Isparta için lobi hareketi oluşturulması gerektiğini kaydetti. Başakn Başdeğirmen icraatları konusunda şunları söyledi: "Öncelikle Isparta'ya ara elaman ihtiyacını giderecek TOBB destekli bir meslek lisesi kazandırmak istiyoruz. Bu proje için Ankara'ya gidilmesi gerekiyor. Bunun için hep birlikte Ankara'ya gideceğiz. Aynı masaya oturmak istiyoruz. Herkesle beraber olmak istiyoruz. Bunun yanında ekonomi kampusu olarak hizmet verecek bir hizmet binası yapmak istiyoruz."

20 yıl önce Isparta halısının bir marka olduğunu ancak şimdi adının bile kalmadığını, bunun sebebinin de imalatta kullanılan kötü malzeme olduğunu belirten Başdeğirmen, kentin ikinci markası güle dikkati çekti. Başdeğirmen, "Dünya gülünün yüzde 65'ini üretiyoruz diye övünüyoruz. Kaliteli gülyağı üretmemize rağmen kozmetiği geliştiremedik. Aynı şekilde kötü malzemeyi kozmetikte de kullanıyoruz" dedi. Gül konusunda 4 önemli toplantı yaptıklarını, öncelikle akredite olmuş bir laboratuvara ihtiyaç duyulduğunu kaydeden ITSO Başkanı, projeyi hazırladıklarını, DPT ve BAKA ile birlikte akredite olmuş laboratuvarın kazandırılması için çalışmalara başlandığını söyledi.

Gül çiçeğinin üretimde süs bitkisi olarak nitelendirildiği için teşvik alınamadığını vurgulayan Başdeğirmen, gülü sanayi ürünü haline getirmek amacıyla BAKA ve Isparta Ticaret Borsası ile çalışma yaptıklarını, önümüzdeki Hafta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile görüşeceklerini ifade etti. ITSO Başkanı Başdeğirmen, "Böylece gülün bize verdiği 20 milyon dolarlık getirinin dışında, daha fazla getiri sağlanacaktır" dedi.

OSB ALANI GENİŞLİYOR

Isparta'daki sanayi konusunda da İrfan Başdeğirmen, şu anda dünya çapında bir markanın meyve suyu üretmek için tesis kurduğunu, Ispartalı iki işadamının demir hammaddesi ile ilgili yatırıma hazırlandığını belirterek, "Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi'nin 2 milyon 600 bin metrekare gelişme alanı var. Gelişme alanın kamulaştırılması başlıyor. Artık OSB 5 milyon metrekareyi geçiyor. Ekonomik anlamda çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Şükrü Başdeğirmen - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement