Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.Meclisten genel, Evcilmen portre.DERE.

09.01.2013 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Meclisten genel, Evcilmen portre.

=== KUTU ===

DERE: GRUP KARARINA UYDUM

Gündem maddesinin oylanmasından sonra Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Ak Partili meclis üyesi Adlıhan Dere'ye neden olumlu oy kullandığını sordu. Adlıhan Dere ise grup kararı doğrultusunda hareket ettiğini söylemekle yetindi.

=== KUTU ===

MATEMATİK GERGİNLİĞİ

Oylamanın ardından Süleyman Evcilmen'in verilen oyları tekrar saydırmak istemesi Akaydın ile arasında gerginliğe neden oldu. Akaydın'ın Ak Parti grubunu işaret ederek, "Burası 14 kişi hepsi de kaldırdı elini. Matematiğiniz varsa burası 14. Bir de Kadir Alkış var" demesi, Evcilmen'in tepkisine neden oldu. "Benim matematiğim var. Saymayı da bilirim. Lütfen doğru konuşun. Niye böyle konuşuyorsunuz. Hayret bir şey. Neden sinirleniyorsunuz" diyen Evcilmen'e yanıt veren Akaydın, "Sinirlendirmek için müdahale edersen sinirlerinim. Çünkü bütün taktiğin beni sinirlendirmek" diye konuştu.

===

Vali, doğalgaz sobasını önerdi

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, kentte doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğini, vatandaşların evlerini ısıtmak için daha düşük maliyetli olan doğalgaz sobasını tercih etmelerini önerdi.

Makine Mühendisleri Odası tarafından hava kirliliğine dikkati çekmek amacıyla gerçekleştirilen 'Hava Kalitesi Yaşam Kalitesi' adlı proje kapsamında 'Antalyalılar Havasına Sahip Çıkıyor' konulu panel gerçekleştirildi. Panelin açılış konuşmasını yapan Vali Ahmet Altıparmak, Antalya'nın 2011-2012 kış sezonunda 70 mikrogram metreküp partiküler madde ile Türkiye'de 14'üncü sırada, 7 mikrogram metreküp kükürtdioksit değeriyle 12'nci sırada yer aldığını ifade etti.

Vali Altıparmak, Antalya'nın hava temizliği kalitesinde Türkiye sıralamasındaki yerinin Afyonkarahisar, Siirt, Gaziantep, Edirne, Muğla ve Aydın gibi illerden daha iyi durumda olduğunu dile getirdi. Hava temizliği kalitesini artırmayı amaçladıklarını anlatan Vali Altıparmak, Antalya'nın Türkiye'de yaşanması arzu edilen 2'nci il olduğunu vurguladı. Vali Altıparmak, hava kirliliğinde Antalya'nın sınır değeri aşmadığını ifade etti.

Hava kirliliği konusunda en çok ucuz kömür kullanıldığı yönünde şikayetler geldiğini dile getiren Vali Altıparmak, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan analizlerde geçen yıl denetlenen 37 milyon 345 bin 660 kilogram kömürün yüzde 11'inin il dışına çıkarıldığını ifade etti. Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından ucuz kömür dağıtıldığı yönündeki iddialara tepki gösteren Vali Altıparmak, vatandaşa dağıtılan kömürün 1 gramının dahi standartlara aykırı olmadığını belirtti.

Antalya'da soba kullanma alışkanlığı olmadığını, vatandaşların genellikle odun yakmayı tercih ettiğini aktaran Altıparmak, ucuz kömür olarak tabir edilen 5 bin 500 kalorilik kömürün kullanılması halinde kirliliğin daha az olacağına dikkati çekti. Vali Altıparmak, kaçak kömür kullanımını engellemek amacıyla da denetimlerin artırılması gerektiğini vurguladı.

Hava temizliği kalitesini artırmak amacıyla alınan önlemleri anlatan Vali Altıparmak, trafikteki yoğunluktan dolayı kaynaklanan kirliliğin önlenmesi amacıyla geçen yıl egzoz emisyon ölçümleri standart olmayan, egzoz gürültüsü yapan, cam filmi, aksesuar, süs kurallara uymayan 2 bin 546 araca ceza kesildiğini söyledi.

Evlerde ve iş yerlerinde elektrik sistemli kullanımın yaygın olduğunu ve elektrikle tüm kentin ısıtma ihtiyacının karşılanamayacağını belirten Vali Altıparmak, doğaya zarar vermeden HES'in yaygınlaşması gerektiğini söyledi. Güneş enerjisi ya da alternatif enerji kaynaklarının hızla yaygınlaştırılmasının kirliliğin en aza indirilmesi için gerektiğini kaydeden Altıparmak, Antalya'da doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Anadolu'nun küçük bir şehrinde doğalgazın hızla yaygınlaştığını aktaran Vali Altıparmak, şöyle konuştu:

"Doğalgaz kullanımı ocak, şofben yakıtında maliyeti 3'te 1'e düşürüyor. Sistem pahalı ise şofben ya da ocağa doğalgaz bağlandığı gibi basit bir sobayla da evi ısıtmak mümkün. Doğal gaz sobasının evi ısıtmayı yeteceğini düşünüyorum. Doğalgaz sobasının maliyeti de çok düşük.ö

Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Hüseyin Barut, Antalya'da hava kirliliğinin en aza indirilmesi için çalışmalarını sürdürdüğünü anlattı. Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen de hava kirliliğinin önlenmesi için yapılan çalışmaları anlattı.

Panele konuşmacı olarak katılan Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürü Serdar Şahin, Akdeniz Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Mehtap Türkay, Akdeniz Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Ayça Erdem, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi Şube Müdürü Ceyla Cengel, MMO temsilcisi Mustafa Karaman ile TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Silahtaroğlu Baykal, hava kirliliğinin nedenleri ve önlenmesi amacıyla yapılması gerekenler tartıştı.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Panelden foto

===

Emniyet müdürü şehit aileleriyle yemekte biraraya geldi

ANTALYA Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, eşi Fatma Sağlam ile birlikte şehit ve gazi aileleriyle tanışmak için Döşemealtı Polis Sosyal Tesisleri'nde bir araya geldi. Tanışma yemeği sırasında bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Sağlam, "Aziz vatanımızda bağımsız bir hayat sürdürebilmemize imkan sağlayan insanlık onurunu canından aziz bilerek şehitlik ve gazilik mertebelerine yükselmiş Türk Askeri, Türk Polisi ve bu uğurda can veren vatandaşlarımız milletimizin haklı gurur kaynağıdır" dedi. Şehit ve gazi aileleri ile tek tek konuşan Emniyet Müdürü Sağlam ve eşi, her türlü sıkıntılarında emniyet teşkilatının her daim yanlarında olduğunu bir kez daha vurguladı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Yemekten foto

===

CHP'li Başkan'ın ihale davası ertelendi

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Cemburak Özgenç'inde aralarında bulunduğu 15 kişinin "İhaleye fesat karıştırmak, kamu zararına dolandırıcılık ve rüşvet" suçlamasıyla yargılandığı davanın 3'ncü duruşması yapıldı. Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma 12 Mart'a ertelendi. Duruşmada kendisi savunan CHP'li Gazipaşa Belediye Başkan Cemburak Özgenç, "Görev yaptığım süre zarfından hiçbir ihale komisyonunda görev almadım. Sadece belediye çalışanlarına işlerin hızlı ve zamanında yürümesi için talimatlar verdim. Telefon konuşma kayıtlarını kabul ediyorum ancak yorum yoluyla görüşmelerden anlam çıkartılmasını kabul etmiyorum" dedi.

İşin hızlı yürümesi için zaman oğrudan temin yöntemi ile hizmet satın alındığına değinen Cemburak Özgenç, hiçbir ihalede kamuyu zarar uğratmadığını, hatta ihaleleri Bayındırlık birim fiyatlarının altında sonuçlandırdığını kaydetti. Harita mühendisi olduğu için teknik işlerden anladığına değinen Özgenç, "Bilmediğim konuları uzmanlara sorar işin başında dururum. İddia edilen tüm ihale ve doğrudan temin işlerini toplam bedeli 1 milyon lirayı bulmaz. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. Diğer sanıklar da telefon kayıtlarında, konuşmaların çarpıtıldığını öne sürerek, suçlamaları kabul etmedi.

RÜŞVET YEMEDİM, SUCUK YEDİM

Belediye Başkan Yardımcılarından Rıfat Sönmez ise söyledikleriyle mahkeme heyeti, sanıklar, izleyici ve avukatları güldürdü. Sönmez dinlemelere takılan bir çok konuşmalarım çarpıtıldığını belirterek, "Bir konuşamada sucuk yediğimi ve 100 lira aldığıma yer verilmiş. Alacağım vardı aldım, Rüşvet değil sucuk yedim" dedi. Sönmez'in bu sözleri mahkeme salonunda kahkahalara yol açtı. Hazine adına duruşmaya katılan Avukat Nuray Ayman, kamunun zarara uğratıldığını belirterek sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, diğer tanıkların dirlenmesi amacıyla duruşmayı 12 Mart'a erteledi.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Foto: Cemburak Özgenç ve duruşma çıkışında kendisini destekleyen partililer - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement